Regio

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo rijden. Kom dan naar de FIETSCLINIC bij FTC Avanti. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.00 uur op de wielerbaan van FTC Avanti, Amerikalaan 163. Vanaf 09.30 staat de koffie klaar.

Neem je eigen sportieve toerfiets of racefiets (fietshelm verplicht) mee.

Veilig oefenen

In de ochtend oefenen we de technieken veilig op de afgesloten wielerbaan. De start is met de fietscontrole en uitleg over technieken en daarna in groepen van 8 deelnemers (maximaal 32 deelnemers) en twee trainers, oefenen op de baan.

Tocht door het Groene Hart

Na de lunch maak je met de trainers een tocht door het Groene Hart (max.30 km) en breng je het geleerde in de praktijk.

3 maal gratis met verzekering

Via de NTFU sluit FTC Avanti een introducéverzekering af die de schade aan je fiets dekt tot € 500,00. Deze verzekering is één maand geldig en gaat in op 25 maart tot 25 april . In deze maand mag je drie keer gratis meefietsen met de fietsgroepen van FTC Avanti.  Na deze periode kun je je aanmelden als lid van FTC Avanti en ontvang je € 10,- korting op het lidmaatschap.

Aanmelden

Aanmelden kan via de link https://www.ftcavanti.nl/actueel/fiets-clinic
Om mee te doen met deze FIETSCLINIC(inclusief lunch) maak je € 15,00 over naar:
NL38 RABO 0146 7409 71 ten name van Fietstoerclub Avanti te Alphen aan den Rijn, o.v.v fietsclinic en je naam. Aanmelden kan tot 18 maart.


22 maart a.s. is er weer een lotgenoten contact van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Meidoorn 1a te Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze bijeenkomst is dit keer speciaal gericht op partners van mensen met dementie.

Deze ontmoeting wordt gestart met een lekker kopje koffie of thee. Om 14.30 uur zal Wanda de Keijzer tijdens deze bijeenkomst een interactieve workshop geven. Zij heeft een coaching praktijk in Nieuwerkerk aan den IJssel en is ook mantelzorger voor haar partner. Wanda heeft als mantelzorger ervaren dat je overbelast kunt raken omdat de mantelzorgsituatie je volledig in beslag neemt. Zij kijkt deze middag graag met ons mee hoe wij zelf staande blijven in het leven met een partner met dementie, want als mantelzorgers omvallen is er pas echt een probleem.
 
In het voorjaar zal deze workshop nog een keer georganiseerd worden maar dan voor kinderen van een ouder met dementie.
 
Wil je graag aanwezig bij deze bijeenkomst? Meld je dan uiterlijk voor 17 maart aan via k.vanveen@stzo.nl of bel 06-83590780. In verband met de gegeven workshop is er een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden! 

Op vrijdag 16 september zal de Wethouder van Cultuur en Financiën, Elly de Vries, het 30e seizoen van ReeuwijkKlassiek in De Brug openen. Het seizoen 2022-2023 bestaat een serie van 6 concerten met bekende musici uit de top van de Nederlandse kamermuziek.

Bij dit feestelijke openingsconcert spelen Anastasia Feruleva, cello en Frank van der Laar, piano delen uit hun bejubelde cd “Ballets Russes”. U krijgt muziek te horen van Alexander Borodin (Polovetser dansen), Sergei Prokofiev en Nikolai Rimsky-Korsakoff.

Na afloop van het concert gaan de stoelen aan de kant en biedt het bestuur van ReeuwijkKlassiek de bezoekers een hapje en een drankje aan. Aanvang concert 20.15 uur. Kaarten en abonnementen voor dit feestelijke concert kunt u reserveren via www.reeuwijkklassiek.nl

Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek…

by redactie on 30 augustus 2022

in Regio

In 2021 zette Amanda Gorman tijdens de inauguratie van De Amerikaanse president Joe Biden de kunstvorm ‘spoken word’ in één klap op de kaart. Via haar stem, ritme en bewegingen bracht ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid, verbinding en hoop. Prachtig! Ook in Nederland hebben we inmiddels veel artiesten die zich op spoken word toeleggen. Op dinsdag 13 september kan men kennis maken met één van hen: Maaike van Steenis.

We zijn deze avond te gast op locatie ‘de Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp, waar we naast netwerken ook gaan luisteren naar een literaire voordracht met een bijzondere twist: spoken word. Dichter en performer Maaike van Steenis neemt je mee op een persoonlijke reis langs gedichten en verhalen van Engelstalige vrouwelijke schrijvers.

De zorgvuldig door haar geselecteerde teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren, maar altijd vanuit een gevoel van kracht en positiviteit. Fijn om naar te luisteren en ook voor mensen die de Engelse taal niet 100% machtig zijn goed te volgen. Musicus Jan Flubacher voorziet de teksten van muziek op contrabas, gitaar en percussie.

De bijeenkomst vindt plaats in Café-Dorpshuis ‘De Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp. Deze locatie was vroeger een schoolgebouw ontworpen door Jos Tonnaer, een leerling van Pierre Cuypers, maar is nu zo omgebouwd dat het ondanks moderne faciliteiten toch een historische sfeer uitstraalt. Het gebouw wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers en is een echt gemeenschapshuis.

Ons mede VNR-lid Marian Humme van ‘Groene Hart Catering’ is hier kind aan huis en zal een heerlijk tweegangendiner verzorgen.
Locatie

‘De Juffrouw’, Dorpsstraat 250, 2391 CK Hazerswoude-Dorp. Voor het gebouw is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Programma

18.00 uur: Inloop, netwerken
18.30 uur: Welkomstwoord
18:45 uur: Diner
20:00 uur: A Woman’s voice
21.00 uur: Borrel en napraten

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 8 september aanmelden via de site vrouwennetwerkrijnstreek.nl.
Kosten voor leden: € 39,50*. Introducées en belangstellenden betalen een extra bijdrage voor het programma van € 10,00. Deze wordt vooraf bij aanmelding in rekening gebracht.

*exclusief transactiekosten, inclusief twee-gangendiner, 1x koffie/thee en drie consumpties.
Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek?

Interesse in netwerken met vrouwelijke professionals uit de regio? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.
Komende bijeenkomsten

Bordje vol. Hoe bewaak jij je grenzen? – 12 oktober
Vrije netwerkavond – 10 november

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo kom dan naar de Fietsclinic Op zaterdag 23 april van 10.00 tot 16.00 uur op de wielerbaanvan FTC Avanti, Amerikalaan 163.

Neem je eigen racefiets (fietshelm verplicht), sportieve toerfiets of E-bike (fietshelm geadviseerd) mee.

Veilig oefenen…
In de ochtend oefenen we te technieken veilig op de afgesloten wielerbaan. We beginnen met fietscontrole en uitleg over technieken en gaan daarna in groepen van 8 deelnemers (maximaal 32 deelnemers) en twee trainers, oefenen op de baan.

Tochten door het Groene Hart…
Na de lunch maak je met de trainers een tocht door het Groene Hart (max.30 km) en breng je het geleerde in de praktijk. Ook mag je in de maand mei tot en met 21 mei 4 maal onder begeleiding mee de weg op (zaterdag- of zondagmorgen of donderdagavond).

Aanmelden en verzekering…
Aanmelden kan via de link Fiets clinic 2022 – Avanti Fietstoerclub (ftcavanti.nl) Om mee te doen met dit aanbod (inclusief lunch) maak je € 10,00 over naar: NL38 RABO 0146 7409 71 ten name van Fietstoerclub Avanti te Alphen aan den Rijn, o.v.v fietsclinic en je naam.

Voor alle deelnemers heeft de NTFU een introductie verzekering die de schade aan je fiets tot € 500,00 dekt. (4 weken lang tot 21 mei) Aanmelden voor de verzekering kan via de site van FTC Avanti Fiets clinic 2022 – Avanti Fietstoerclub (ftcavanti.nl)

Week van het Geld in Zuidplas…

by redactie on 14 maart 2022

in Regio

Goed omgaan met geld is heel belangrijk. Daarom biedt Stichting ZO! in de gemeente Zuidplas workshops aan tijdens de landelijke Week van het Geld. Tijdens deze themaweek (eind maart) kun je deelnemen aan de workshop ‘veilig online bankieren’, hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte of aansluiten bij een ochtend over sparen en besparen.

Thema van de Week van het Geld is het digitale geldverkeer. De wereld wordt steeds digitaler. Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Maar hoe kan je veilig online bankieren? In samenwerking met de RegioBank wordt daarom in Moordrecht de workshop Veilig online bankieren gegeven. Dit is op woensdag 30 maart van 14.00 uur tot 15.00 uur, in ’t Zespunt. Deelname is gratis, aanmelden kan via het kantoor van de RegioBank of per e-mail naar d.schakel@stzo.nl

Tijdens de workshop ‘Sparen voor je wasmachine’ krijgen deelnemers tips om te sparen voor noodgevallen. Zodat een kapot apparaat snel vervangen kan worden. Hoe voorkom je bijvoorbeeld dat je elke maand toch boodschappen doet van het geld dat eigenlijk bedoeld was voor het spaarpotje? De workshop is op donderdag 31 maart van 10.00 uur tot 11.30 uur, bij het CJG op Raadhuisplein 35 in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deelname is gratis, meld je aan via d.schakel@stzo.nl

Ook staat de jaarlijkse belastingaangifte voor de deur. De vrijwilligers van De Postkamer van Stichting ZO! staan klaar om je te helpen bij het invullen van jouw belastingaangifte! Wij kunnen jou alleen helpen als jouw bruto inkomen niet hoger is dan €35.000 (gehuwden/samenwonenden gezamenlijk tot €40.000). Heb je schulden en hierdoor weinig te besteden, dan kun je ons ook bellen of mailen om te kijken naar de mogelijkheden. Meer informatie is te vinden op www.stzo.nl

Rouwcafé Stichting Boek en Troost…

by redactie on 14 maart 2022

in Regio

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 maart a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Boosheid: is dat normaal?

Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter , boos op God , boos op familieleden…. Je voelt je machteloos. Dit soort emoties kunnen je ineens overvallen als iemand van wie je houdt overlijdt. Niet iedereen ervaart deze heftige gevoelens, maar als het je overkomt, kun je er enorm door in de war raken. Emoties zijn niet logisch, ze zijn er gewoon. Het blijkt belangrijk ze niet weg te stoppen. Ze verdwijnen niet vanzelf. Het hoort bij rouwen als proces. Boosheid kan een belangrijk onderdeel van het helingsproces zijn. Laat het maar komen en volg je hart.

Kosten: €5,00 incl. consumpties. Aanmelden: info@boek-en-troost.nl

Met stapels spijkerbroeken betreedt Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda samen met kinderwethouder Noor De Goudse Waarden. Het zijn de spijkerbroeken van het Huis van de Stad èn die Noor heeft verzameld op school, die in hergebruik gaan. Ze worden straks gerecycled tot isolatie van de nieuwbouw van De Goudse Waarden.

Van Vugt: “Het is belangrijk dat we de onderwijshuisvestingsprojecten in onze stad zo duurzaam en circulair mogelijk uitvoeren. In dit project van De Goudse Waarden hergebruiken we oude spijkerbroeken, die anders wellicht op de afvalberg landen. En laten we scholieren op een creatieve wijze kennismaken met de innovatieve, circulaire mogelijkheden die er zijn.”

Tot 16 maart kan iedereen spijkerbroeken inleveren bij De Goudse Waarden. De fa. Metadecor zorgt ervoor dat ze worden verwerkt tot isolatiemateriaal. En tot slot voor een mooie gevel van de nieuwbouw. Na de zomer is dit het nieuwe schoolgebouw voor onze leerlingen van de mavo, havo en vwo waar niet alleen de gevel duurzaam is.

Peter van Dijk: ”Inmiddels worden we van alle kanten geholpen. Niet alleen door onze leerlingen, maar ook mensen uit de buurt leveren broeken in. Zelfs een Franse school, het Lycée François Villon in Beaugency, heeft onze actie omarmt en komt volgende week een buslading broeken brengen.”

Save the date: 31 Maart
Op 31 maart vindt de Hackathon plaats bij De Goudse Waarden. De leerlingen denken mee over hoe je een evenement kunt verduurzamen. Acht scholen doen mee. Meer hierover vind je op duurzaamheidsdaggouda.nl.

Na de bekendmaking van het winnende team volgt de bekendmaking van de winnaars van de spijkerbroekenactie. Dit doen we online op onze Go Green spijkerbroeken-actie-webpagina. De prijzen van de spijkerbroekenactie zijn gesponsord door de lokale bedrijven en verenigingen. Met dank aan de fa. Metadecor, Lok Installaties Bodegraven, Sportpunt Gouda, De Klerk BinnenBouw Moordrecht, IJsselstein elektrotechniek, De Vries en Verburg Bouw B.V., Savelberg, HC Waddinxveen en Atletiekvereniging Gouda.

Aanstaande bruidsparen kunnen zich tijdens de Alphense editie van Trouwbeurs ‘t Groene Hart uitvoerig laten informeren over alles wat met hun huwelijksdag te maken heeft. Daarvoor zijn zij op zaterdag 12 maart tussen 11.00 tot 16.00 uur welkom bij ongeveer 30 exposanten in Flora Boskoop aan de Parklaan 4. Op het programma staan verschillende presentaties, diverse demonstraties en smakelijke proeverijen. De toegang, het parkeren, een goodiebag én kans op een diner voor twee zijn gratis.

Het aanbod van diensten en producten op deze gratis toegankelijke Alphense trouwbeurs is zó groot en divers, dat je er bij wijze van spreken in één keer alles voor je trouwdag kunt regelen. Van bruidsmode tot bruidstaart, van feestlocatie tot fotoreportage, van trouwambtenaar tot trouwringen, enzovoorts. Daardoor is deze regionale beurs voor aanstaande bruidsparen de aangewezen plek om veel leveranciers uit de Alphense regio te treffen met de beste producten en diensten. Kijk op www.trouwbeurs-alphenaandenrijn.nl wie er zoal meedoen en om je gratis tickets te boeken.

Flora Boskoop is uitstekend met de auto en trein bereikbaar. Auto’s kunnen gratis op het naastgelegen terrein worden geparkeerd. En de trein op het traject Gouda-Leiden stopt praktisch voor de deur van het gebouw.

Online Open Huis bij De Goudse Waarden

Op 21 januari organiseert De Goudse Waarden een online open huis voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Van 18.30 tot 20.30 uur kun je via een speciale interactieve webpagina de sfeer komen proeven.

Op 21 januari om 18.30 uur gaat onze speciale open huis webpagina live. Het wordt een interactieve webpagina. Op de interactieve pagina vind je filmpjes, animaties, proeflesjes en vlogs en er is een chat-mogelijkheid. Ook kun je een tour volgen in het nieuwe gebouw. En je maakt kennis met onze nieuwe programma’s NXT en Future. Via deze webpagina en de website komen leerlingen van groep 8 en hun ouders meer over de school te weten.

Proeflesmiddagen en VIP-momenten
De korte proeflesjes die op de online open huis webpagina komen te staan nodigen je uit om in de school mee te doen aan echte lessen: de proeflesmiddagen. Je kunt je hiervoor hier aanmelden. Ook nodigen we jou met je ouders of verzorgers uit voor speciale VIP-momenten. Deze activiteiten vinden plaats bij de vmbo-locatie aan de Kanaalstraat en bij de mavo-, havo-, vwo-locatie aan de Calslaan.

Rondkijken in ons Nieuwe gebouw
Vanaf 21 januari kun je een virtuele tour volgen in ons nieuwe gebouw. Je gaat zelf op ontdekking. Je kunt diverse ruimtes bekijken, deze kun je ook roteren. En via video’s en pop-up teksten kom je meer te weten over het nieuwe gebouw. Belangrijk genoeg om te weten waarom het nieuwe gebouw zo leuk en interessant voor jou is.

Nieuw! NXT en Future
Ook kun je kennismaken met onze nieuwste programma’s. De mavo-, havo- en vwo-leerlingen volgen vrijdags geen lessen, maar NXT. Dit is een dag waarop je keuzeprojecten doet en veel praktijk. De leerlingen op het vmbo kunnen kiezen voor het futuristische profiel Future, waarin je problemen van de toekomst leert oplossen.

Over De Goudse Waarden
De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent voor ons dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Leerlingen mogen zelf hun weg bepalen. De docenten inspireren en helpen daarbij. Je ontdekt meer over jezelf maar je ontwikkelt ook je kennis en je vaardigheden. Ook daar waar jouw interesse ligt of waar jij goed in bent. Wij helpen jou groeien!

De dak- en thuisloze mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen werden vandaag verrast door de leerlingenraad van De Goudse Waarden. Leerlingen hebben meegedaan aan een inzameling van artikelen en levensmiddelen voor deze actie. Er zijn 46 kerstpakketten overhandigd.

Met deze actie wil De Goudse Waarden de liefde aan de medemens laten zien die het, in deze tijden, wat moeilijker heeft. Mensen die eenzaam zijn of geen thuis hebben kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Tenslotte heeft iedereen recht op dat stukje feestvreugde rond de kerstdagen.

”Fantastisch om te zien hoe onze leerlingen zich in hebben gezet. Geweldig voor onze medemens maar ook geweldig dat we onze leerlingen bewust kunnen maken van het geven om een ander”, aldus Ben Krijgsman, adjunct-directeur bij De Goudse Waarden. Aandacht hebben voor een ander vinden wij als school belangrijk.

De kerstpakketten zijn door onze leerlingen bij de ingang van het Leger des Heils afgegeven om dit zo coronaproef mogelijk te doen. Met de actie wenst De Goudse Waarden haar dierbaren een fijne kerst.

Over De Goudse Waarden
De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent voor ons dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Onze missie bestaat uit drie kernwaarden die ons elke dag helpen met ons doel: samen een betere wereld bouwen.

Huis van Alles Reeuwijk-Brug krijgt Buurtkastje…

by redactie on 16 december 2021

in Regio

Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug heeft sinds deze week een Buurtkastje; een openbare kast waarin gratis proviand is geplaatst. Onder het motto ‘Geef wat je kunt, neem wat je echt nodig hebt’ kan iedereen producten doneren, ruilen of meenemen. Het kastje is bedoeld voor houdbare etenswaren, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten.

Een Buurtkastje werkt tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar. Daarin is het vergelijkbaar met het concept van een Bibliotheekkastje, of zelfs met de Voedselbank, maar dan op veel kleinere schaal. Het Buurtkastje, inclusief de eerste voorraad, is voor het Huis van Alles aangeschaft door een inwoner van Reeuwijk-Brug die het initiatief een warm hart toedraagt.
Lokale ondernemers of burgers van Reeuwijk kunnen ter plekke zelf producten voor het Buurtkastje doneren. Het kastje is geplaatst in de hal van het gebouw van het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat 39 en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Over het Huis van Alles
Het Huis van Alles vind je in alle dorpskernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het is een locatie waar iedereen welkom is en waar inwoners – jong en oud – vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten. Je kan er deelnemen aan verschillende activiteiten of zomaar langsgaan voor een praatje, want het is er altijd gezellig. Je kan hier ook terecht voor allerlei informatie, voor advies of ondersteuning.

Over het Buurtkastje
Het concept van het Buurtkastje is een idee van de stichting SoGoed en is sinds 2016 door het hele land te vinden. Eind 2021 kent Nederland ongeveer 80 Buurtkastjes, maar de verwachting is dat de 100 snel wordt gehaald. Het Buurtkastje van Huis van Alles is een andere uitvoering dan het ‘officiële’ Buurtkastje, omdat het hier niet buiten hoeft te staan en dit model meer ruimte biedt.

Harpiste Lavinia Meijer laat haar talent schitteren bij ReeuwijkKlassiek…

29 november 2021

Met een “Italiaanse Kerst” sloot ReeuwijkKlassiek zijn laatste concert van het jaar af. Op het toneel van De Brug speelde het Ciconia Consort. Vanwege het optreden van de sterharpiste Lavinia Meijer was dit concert al weken van tevoren uitverkocht. In het stuk van Ludovici Einaudi liet Lavinia Meijer haar grote talent schitteren. Zij werd daarbij […]

Lees verder →

Gouda bij kaarslicht gaat niet door…

19 november 2021

De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen, dat het grootschalige jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang kan vinden. Om toch Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een […]

Lees verder →

Goudse IJsbaan vanwege onzekere Coronasituatie uitgesteld naar 2022…

18 november 2021

De langverwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het stadshart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten. De actuele cijfers van het aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom Corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan. Midden in de voorbereidingen […]

Lees verder →

Bluesster AJ Plug (Johan Derksen, Keeps The Blues Alive) zondag 14 november in De Theaterbakkerheij…

7 november 2021

Zondagmiddag 14 november staat één van de beste blueszangeressen van Nederland in Gouda. De zangeres, die meermaals met Johan Derksen door de Nederlandse theaters tourde, herstelde van slokdarmkanker en is terug met een nieuw album. In haar nieuwe album ‘Killer King’ zingt ze vrijer en onbevangen dan ooit over haar ziekte en beter worden. Naast […]

Lees verder →

Plasticvrij Zuid-Holland…

1 november 2021

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en provincie Zuid-Holland gaan samen de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren. De inzet is het gebied rondom de Gouwe, Hollandsche IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee. Donderdag 28 oktober ondertekenden zij hiervoor […]

Lees verder →

Grote belangstelling voor BinnenKijken bij Bedrijven…

31 oktober 2021

Speeddates, rondleidingen en een-op-eengesprekken: de afgelopen week stond in het teken van ontmoetingen tussen werkgevers en potentiële medewerkers. Maar liefst 125 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen openden tussen 25 en 29 oktober hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers en studenten. Samen trokken ze meer dan 550 (!) bezoekers. Het resultaat? Volop inspiratie én mooie […]

Lees verder →

Zotte 750 met ridderspektakel…

7 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag. En hoe! Zotte 750 warmt de stad vast op voor 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe! Gouda in 1511 Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende […]

Lees verder →

25 september: miniworkshops fermenteren…

23 september 2021

Fermenteren is helemaal hip & happening, maar zeker niet nieuw. Integendeel: ze deden het in de middeleeuwen al. In aanloop naar het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag organiseert chefkok Jolanda van Dongen van Kookatelier Betty Blue op zaterdag 25 september miniworkshops fermenteren. Langer houdbaar Fermenteren was een methode om eten langer te bewaren. Er waren immers […]

Lees verder →

Sterchef en foodblogger in VIP-jury Gouda Cheese Awards 2021…

5 september 2021

Wie maakt de állerlekkerste kaas van Nederland? Die vraag wordt donderdag 16 september a.s. beantwoord. In de spannende finale van de Gouda Cheese Awards 2021 geeft een VIP-jury de laatste en doorslaggevende beoordeling. De BN’ers die in de jury stappen zijn niemand minder dan Francesca van Berk (‘Francesca Kookt’) en Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter. ‘Eten is […]

Lees verder →

Steun● Midden-Holland is op zoek naar vrijwilligers…

26 augustus 2021

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun● Midden Holland. Mogelijk heb je je bedenkingen daarbij, maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren. Als het levenseinde nabij komt, […]

Lees verder →

Start training “Werken met Eigen Ervaring” bij Stichting KernKracht..

9 augustus 2021

Heb je een psychische kwetsbaarheid en wil je leren om je eigen ervaring in te zetten? Kom je straks ons team ervaringsdeskundigen versterken? Dit najaar start een nieuwe training “Werken met Eigen Ervaring”. Dit is een training van 12-16 wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Deze training is voor mensen met ervaring in de GGZ, verslaving […]

Lees verder →

Gouds Geluk komt met alternatief festival…

9 augustus 2021

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. Het festival op GOUDasfalt gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks […]

Lees verder →

Rouwcafé Stichting Boek en Troost…

9 augustus 2021

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Omgaan met onzekerheid. De afgelopen periode heeft veel van de mensen gevraagd. Hoe bang moet ik zijn voor het virus, hoe bang wil ik zijn voor het virus. Waar durf […]

Lees verder →