Regio

De dak- en thuisloze mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen werden vandaag verrast door de leerlingenraad van De Goudse Waarden. Leerlingen hebben meegedaan aan een inzameling van artikelen en levensmiddelen voor deze actie. Er zijn 46 kerstpakketten overhandigd.

Met deze actie wil De Goudse Waarden de liefde aan de medemens laten zien die het, in deze tijden, wat moeilijker heeft. Mensen die eenzaam zijn of geen thuis hebben kunnen een steuntje in de rug gebruiken. Tenslotte heeft iedereen recht op dat stukje feestvreugde rond de kerstdagen.

”Fantastisch om te zien hoe onze leerlingen zich in hebben gezet. Geweldig voor onze medemens maar ook geweldig dat we onze leerlingen bewust kunnen maken van het geven om een ander”, aldus Ben Krijgsman, adjunct-directeur bij De Goudse Waarden. Aandacht hebben voor een ander vinden wij als school belangrijk.

De kerstpakketten zijn door onze leerlingen bij de ingang van het Leger des Heils afgegeven om dit zo coronaproef mogelijk te doen. Met de actie wenst De Goudse Waarden haar dierbaren een fijne kerst.

Over De Goudse Waarden
De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent voor ons dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Onze missie bestaat uit drie kernwaarden die ons elke dag helpen met ons doel: samen een betere wereld bouwen.

Huis van Alles Reeuwijk-Brug krijgt Buurtkastje…

by redactie on 16 december 2021

in Regio

Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug heeft sinds deze week een Buurtkastje; een openbare kast waarin gratis proviand is geplaatst. Onder het motto ‘Geef wat je kunt, neem wat je echt nodig hebt’ kan iedereen producten doneren, ruilen of meenemen. Het kastje is bedoeld voor houdbare etenswaren, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten.

Een Buurtkastje werkt tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar. Daarin is het vergelijkbaar met het concept van een Bibliotheekkastje, of zelfs met de Voedselbank, maar dan op veel kleinere schaal. Het Buurtkastje, inclusief de eerste voorraad, is voor het Huis van Alles aangeschaft door een inwoner van Reeuwijk-Brug die het initiatief een warm hart toedraagt.
Lokale ondernemers of burgers van Reeuwijk kunnen ter plekke zelf producten voor het Buurtkastje doneren. Het kastje is geplaatst in de hal van het gebouw van het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat 39 en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Over het Huis van Alles
Het Huis van Alles vind je in alle dorpskernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het is een locatie waar iedereen welkom is en waar inwoners – jong en oud – vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten. Je kan er deelnemen aan verschillende activiteiten of zomaar langsgaan voor een praatje, want het is er altijd gezellig. Je kan hier ook terecht voor allerlei informatie, voor advies of ondersteuning.

Over het Buurtkastje
Het concept van het Buurtkastje is een idee van de stichting SoGoed en is sinds 2016 door het hele land te vinden. Eind 2021 kent Nederland ongeveer 80 Buurtkastjes, maar de verwachting is dat de 100 snel wordt gehaald. Het Buurtkastje van Huis van Alles is een andere uitvoering dan het ‘officiële’ Buurtkastje, omdat het hier niet buiten hoeft te staan en dit model meer ruimte biedt.

Met een “Italiaanse Kerst” sloot ReeuwijkKlassiek zijn laatste concert van het jaar af. Op het toneel van De Brug speelde het Ciconia Consort. Vanwege het optreden van de sterharpiste Lavinia Meijer was dit concert al weken van tevoren uitverkocht. In het stuk van Ludovici Einaudi liet Lavinia Meijer haar grote talent schitteren. Zij werd daarbij begeleid door het 20 strijkers tellende orkest onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Na een korte pauze, waarbij niemand van zijn plaats mocht, werd het vuur in het orkest opgestookt. Het stuk van Angelo Corelli met de titel “Fatto per la notte di Natale” (Gemaakt voor de nacht van Kerstmis) was een van de hoogtepunten van de avond.

De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen, dat het grootschalige jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang kan vinden. Om toch Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een film gemaakt, die gebaseerd is op het programma bij de kerstboom. Deze film zal onder andere te zien zijn via TV West vanaf 19.00 op 10 december 2021.

Stichting Gouda bij Kaarslicht was al maanden bezig om een prachtig programma in elkaar te zetten, mede vanwege het aandeel in de opwarmperiode van Gouda750.

De Samenwerkende Binnenstadsondernemers zullen in overleg met de gemeente de komende weken bezien hoe het warme gevoel van Gouda bij Kaarslicht in de binnenstad op alternatieve wijze mogelijk kan worden gemaakt.

De gemeente stimuleert dit en is bereid te faciliteren waar nodig. Verder kijkt de gemeente uit naar de komst van de kerstboom uit Kongsberg en het moment dat de vele lampjes worden aangestoken. Het bestuur van Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente, bedanken alle locaties, artiesten, en andere betrokkenen voor hun tomeloze inzet.

De langverwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het stadshart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten. De actuele cijfers van het aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom Corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan.

Midden in de voorbereidingen heeft de organisator van het jaarlijkse event Grand Canyon Events BV in overleg met haar partners moeten besluiten dat het niet verstandig is om in deze roerige tijden een grootschalig en langdurig event te laten plaatsvinden.

Remko van der Hammen (directeur); We konden weer!Na de aankondiging in september waren we dolblij met de loyaliteit van onze partners en sponsors, nog niet gesproken over de enthousiaste reacties van onze bezoekers. De winter zoals we deze het liefst hebben, weliswaar in een aangepaste vorm, kon gaan plaatsvinden! Echter in tijden van corona ben je als eventorganisator extra alert. Juist deze tijden vragen om daadkrachtige beslissingen waar nodig. We zijn betrokken bij de zorg en het welzijn van de gehele maatschappij en helaas gaat deze onzekere tijd niet hand in hand met een event van duizenden bezoekers.

De sfeervolle periode van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is dé tijd van het jaar. Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. Het event is samen met Gouda bij Kaarslicht de kick-off van een bijzondere saamhorige periode. De ijsbaan is gedurende 4 weken het centrale middelpunt van de Goudse winter.

Niets liever had de organisatie dan ook gewild dat de Goudse IJsbaan door kon gaan. Alle inspanningen en voorbereidingen zijn uiteraard niet voor niets en zullen worden doorgezet naar volgend jaar. Zet met een watervaste marker woensdag 21 december 2022 t/m zondag 15 januari 2023 alvast in de agenda, want de organisatie gaat er óók dan gewoon weer volledig voor! Het zijn gekke tijden en in een jaar kan veel gebeuren. Stay safe en wees lief voor elkaar, juist dat is wat iedereen nodig heeft. Tot in 2022!

Zondagmiddag 14 november staat één van de beste blueszangeressen van Nederland in Gouda. De zangeres, die meermaals met Johan Derksen door de Nederlandse theaters tourde, herstelde van slokdarmkanker en is terug met een nieuw album. In haar nieuwe album ‘Killer King’ zingt ze vrijer en onbevangen dan ooit over haar ziekte en beter worden. Naast haar theatertour met Johan Derksen geeft ze een aantal solo-optredens waarin ze haar nieuwe werk ten gehore brengt. Waaronder 14 november in De Theaterbakkerheij. Tickets zijn te koop via www.theaterbakkerheij.nl

AJ Plug staat bekend als één van de beste blueszangeressen van Nederland. Haar tweede album Chew Chew Chew uit 2016 oogstte jubelende recensies: vijf sterren in o.a. Music Maker en de Blueskrant. Het resulteerde in een succesvolle tournee in de theatershow Johan Derksen Keeps The Blues Alive. In de Verenigde Staten stond ze op de cover van het toonaangevende magazine Blues E-News. Na een aantal succesvolle jaren sloeg het noodlot toe: slokdarmkanker kostte haar bijna het leven.

Nu is AJ Plug weer helemaal terug. De ziekte, de Killer King, is ingetoomd. Dat haar album gaat over ziek zijn en beter worden is niet meer dan logisch. De songtitels spreken boekdelen: The Shape I’m In, The Sky Turned Black, Tears Ran Dry, Never Gonna Stop, It Will Be Alright, Gimme A Smile. ‘Schrijven is verwerken. Tijdens het ziek zijn heb ik veel niet bewust meegemaakt. Veel heb ik ook verdrongen, denk ik. Toen ik weer liedjes ging schrijven kwam het allemaal weer terug. Zo heb ik het voor mezelf een plek kunnen geven. Nu is het klaar.’

Met de hulp van topmuzikanten als gitarist/producer Guy Smeets, toetsenist Roel Spanjers en drummer Arie Verhaar is Killer King een hele muzikale en toegankelijke bluesrockplaat geworden, met hier en daar een rauw randje. ‘Het is een eerlijke plaat, geen bullshit. Het zijn geen liedjes over leuk stappen op de zaterdagavond, dat mag duidelijk zijn. Iedere song gaat echt ergens over. Hopelijk bieden ze herkenning en troost.’

Nu zíj weer kan en hét weer kan gaat AJ Plug uitgebreid op tournee. De lach op de foto’s van haar eerste optredens is veelzeggend. Ze zingt vrijer en meer onbevangen dan ooit. De komende maanden gaat ze het land in met de theatervoorstelling van Johan Derksen The Sound Of The Blues & Americana. Daarnaast doet AJ Plug de nodige soloconcerten, waaronder 14 november in De Theaterbakkerheij in Gouda. Aanvang 15:00 uur.

Tickets zijn te koop via www.theaterbakkerheij.nl

Plasticvrij Zuid-Holland…

by redactie on 1 november 2021

in Regio

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en provincie Zuid-Holland gaan samen de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren. De inzet is het gebied rondom de Gouwe, Hollandsche IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee. Donderdag 28 oktober ondertekenden zij hiervoor een intentieverklaring.

In en langs de Nederlandse wateren is nog altijd veel plastic te vinden. Dit heeft een negatieve invloed op onze leefomgeving. Het is een lastig probleem dat alleen is aan te pakken door samen te werken. Gedeputeerde Meindert Stolk: “Plastic zwerfafval houdt zich niet aan gemeentegrenzen. Het waait van de berm in het water en stroomt van de ene rivier de andere in. Daarmee is het een probleem van ons allemaal. Het is goed dat we vandaag met zoveel partijen afspreken te gaan werken aan een oplossing. Op naar de eerste Plasticvrije Corridor!”

Samenwerken aan een Plasticvrije Corridor
De samenwerking zet in op een schone, groene en gezonde leefomgeving en moet de lekkage van plastic in en rond de Plasticvrije Corridor stoppen. Onder andere door het bewustzijn over de impact van plastics op het milieu te vergroten, bedrijven te betrekken, het sluiten van kringlopen en door nieuwe partijen aan de plasticvrije droom te verbinden. Er wordt daarbij nauw samengewerkt met netwerken die al actief zijn op het gebied van plastic, zoals de Community of Practice Plastic, Schone NL Delta en de nieuwe Zuid-Hollandse samenwerking Plastics in het milieu: een groeiend samenwerkingsverband van overheden die kennis over plastics in het milieu vertaalt naar bestuurlijke acties. Samen met deze netwerken kunnen we kennis verbinden, elkaar aanvullen en versterken.

De kracht van Groene Cirkels
De Plasticvrije Corridor is onderdeel van het programma Groene Cirkels. Hier werken bedrijven, overheden en onderzoekers samen aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Door in te zetten op het gezamenlijke belang en de onderlinge afhankelijkheden van producenten, grootgebruikers van plastics, consumenten en overheden, is het mogelijk om een systeemverandering te realiseren. En die systeemverandering is hard nodig, als we de transitie willen maken naar een circulaire kunststofketen. Bron: gouda.nl

Speeddates, rondleidingen en een-op-eengesprekken: de afgelopen week stond in het teken van ontmoetingen tussen werkgevers en potentiële medewerkers. Maar liefst 125 bedrijven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen openden tussen 25 en 29 oktober hun deuren voor werkzoekenden, zij-instromers en studenten. Samen trokken ze meer dan 550 (!) bezoekers. Het resultaat? Volop inspiratie én mooie matches!

Vooral de belangstelling vanuit het onderwijs was dit jaar opvallend groot; voor de individuele bedrijven, maar ook voor de techniekdag die 26 oktober werd georganiseerd. Daar konden binnenkijkers aan den lijve ervaren hoe het is om in de techniek te werken, en in gesprek gaan met verschillende techniekbedrijven uit de regio. Die hadden alles uit de kast getrokken: van VR-brillen tot workshops programmeren. De techniekdag alleen al trok 200 bezoekers!

Dat BinnenKijken bij Bedrijven voor iedereen is, bleek wel. Herintreders, carrièreswitchers, mensen met een uitkering, statushouders, hoog- en lager opgeleiden, scholieren: ze meldden zich allemaal aan. Het event moet nog geëvalueerd worden, maar vaststaat dat het een succes is. Organisator WSP Midden-Holland wil het dan ook een vervolg geven in 2022.

Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag. En hoe! Zotte 750 warmt de stad vast op voor 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe!

Gouda in 1511

Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Vuurspuwers, goochelaars, poppenkastspelers en sneltekenaars: ze komen allemaal voorbij. En pas op voor verdwaalde koeien!

Nieuw dit jaar is de middeleeuwse foodmarket in de Spieringstraat met kramen vol vis, brood en groenten ‒ die gefermenteerd worden om ze langer te bewaren. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het authentieke ridderkampement in het Houtmansplantsoen, waar meerdere riddertoernooien worden gehouden. Alleen al het aankleden van de ridders is een schouwspel!

Bezoekersinformatie

De Zotte Zaterdag-route loopt dit jaar van de Gouda Cheese Experience tot aan het Houtmansplantsoen. Bij twee of drie locaties is een coronatoegangsbewijs nodig. Zotte Zaterdag is gratis toegankelijk; voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.zottezaterdag.nl. Op de dag zelf worden er programmakranten uitgedeeld.

25 september: miniworkshops fermenteren…

by redactie on 23 september 2021

in Regio

Fermenteren is helemaal hip & happening, maar zeker niet nieuw. Integendeel: ze deden het in de middeleeuwen al. In aanloop naar het middeleeuwse festival Zotte Zaterdag organiseert chefkok Jolanda van Dongen van Kookatelier Betty Blue op zaterdag 25 september miniworkshops fermenteren.

Langer houdbaar

Fermenteren was een methode om eten langer te bewaren. Er waren immers nog geen koelkasten. Wat is fermenteren precies? En waarom is het zo gezond? Jolanda van Dongen vertelt er tijdens haar miniworkshops alles over. Ieder uur start er een nieuwe workshop: 11.00 uur kimchi (vol), 12.00 uur citroen, 13.00 uur zuurkool,14.00 uur crème fraîche/roomboter en 15.00 uur tabasco. Eén miniworkshop kost € 15,00 (inclusief recept en weckpotje met inhoud). Aanmelden kan via jolanda@bette-blue.nl.

Wie maakt de állerlekkerste kaas van Nederland? Die vraag wordt donderdag 16 september a.s. beantwoord. In de spannende finale van de Gouda Cheese Awards 2021 geeft een VIP-jury de laatste en doorslaggevende beoordeling. De BN’ers die in de jury stappen zijn niemand minder dan Francesca van Berk (‘Francesca Kookt’) en Michelin-sterrenchef Martijn Kajuiter.

‘Eten is genieten’ is de lijfspreuk van Francesca van Berk, foodblogger en auteur van het kookboek ‘365 dagen koken’. Haar blogs trekken maandelijks zo’n 1 miljoen (!) unieke bezoekers. Ook Martijn Kajuiter is geen onbekende voor fijnproevers ‒ integendeel. Hij werkte internationaal en wist in Ierland een Michelin-ster te bemachtigen met restaurant The House. Sinds dit voorjaar is hij Executive Chef in het pas geopende Relais & Chateaux Weeshuis Gouda (WSHS). De jury staat onder leiding van de Goudse burgemeester en Opper Waegemeester Pieter Verhoeve, die de rol al eerder met veel verve op zich nam.

Finalekazen
Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De kazen die doorgaan voor goud, zilver en brons in de categorie Gouda 48+ belegen zijn Noord-Hollandse Gouda van Zijerveld, Zoeteweijde 48+ Belegen van Uniekaas Holland en Lutjewinkel van Zijerveld. In de categorie Geitenkaas 50+ jong belegen strijden Saantje van Zijerveld, Nora Jong Belegen van Kaashandel Remijn en Witte Sikke van Kaashandel Remijn op 16 september om de titel ‘de lekkerste kaas van Nederland’. De zes finalekazen zijn dit voorjaar al geproefd door consumentenpanels in het Centrum van Smaakonderzoek (CSO) én in de kaasbus die door de Cheese Valley toerde.

Frau Antje
De finale vindt plaats in de Goudse Waag, en wordt gepresenteerd door Frau Antje, hét symbool voor Goudse kaas in het buitenland. Door de coronamaatregelen kunnen alleen genodigden de beslissende keuring bijwonen. De wedstrijd kan worden gevolgd via sociale media. De uitslag wordt ook bekendgemaakt op www.goudacheeseawards.nl.

Foto Lima Fotografie

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun Midden Holland. Mogelijk heb je je bedenkingen daarbij, maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren.

Als het levenseinde nabij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden, buren van groot belang. Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden.

Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden. Als vrijwilliger Ondersteuning Thuis neem je de taak van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even kan bijtanken, een boodschap doen of bijslapen.

Als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. Als vrijwilliger werk je twee keer per week vier uur in het hospice in Gouda of Waddinxveen.

Ben je betrokken, kun je samenwerken, neem je gezelligheid en rust mee, sta je stabiel in het leven en heb je tijd? Dan zijn we op zoek naar jou!

De introductietraining voor nieuwe vrijwilligers vindt plaats op maandag 01 en dinsdag 02 november 2021 met een terugkomdag op maandag 8 november 2021. Meld je aan vóór 27 september 2021.

Functie eisen

  • minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn;
  • bereidheid om eenvoudige zorgtaken te verrichten.

Wij bieden

  • introductietraining;
  • goede coaching en begeleiding;
  • bijeenkomsten om situaties te bespreken met collega’s;
  • een bijzondere werkomgeving in een hecht team.

Is je belangstelling gewekt? Neem contact op met Annette Bekker via 0182-358199 (op maan- of woensdag) of mail Annette via teamondersteuner@steunpuntmh.nl voor een afspraak met de coördinator om kennis te maken. Meld je aan vóór 27 september 2021.Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website www.steunpuntmh.nl.

Start training “Werken met Eigen Ervaring” bij Stichting KernKracht..

9 augustus 2021

Heb je een psychische kwetsbaarheid en wil je leren om je eigen ervaring in te zetten? Kom je straks ons team ervaringsdeskundigen versterken? Dit najaar start een nieuwe training “Werken met Eigen Ervaring”. Dit is een training van 12-16 wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Deze training is voor mensen met ervaring in de GGZ, verslaving […]

Lees verder →

Gouds Geluk komt met alternatief festival…

9 augustus 2021

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. Het festival op GOUDasfalt gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks […]

Lees verder →

Rouwcafé Stichting Boek en Troost…

9 augustus 2021

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Omgaan met onzekerheid. De afgelopen periode heeft veel van de mensen gevraagd. Hoe bang moet ik zijn voor het virus, hoe bang wil ik zijn voor het virus. Waar durf […]

Lees verder →

Mobiele collectanten gezocht…

22 Juni 2021

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon voor ons willen collecteren. Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed! Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)? Dat […]

Lees verder →

Kaartverkoop Gouds Film Festival van start…

10 Juni 2021

Het gaat definitief door: zaterdag 3 juli wordt het Gouds Film Festival gehouden. Verspreid over de stad worden zo’n 60 films vertoond in drie categorieën: Beste Filmmaker, Jong Talent en Goudse Verhalen. De grote opening met wethouder Thierry van Vugt is om 9.45 uur in de Garenspinnerij, waar aan het eind van de dag ook […]

Lees verder →

Lotgenotencontact Mantelzorg van Welzijn Zuidplas…

30 mei 2021

Woensdag 16 juni organiseert Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas weer een lotgenotencontact ‘naasten van mensen met dementie’. Het thema van deze middag is ‘Muziek bij dementie’.Wat kan muziek voor jou als mantelzorger en voor je naaste met dementie betekenen. Hoe kun je samen genieten van muziek of even rust voor jezelf creëren als de ander met […]

Lees verder →

Lunchconcert met het Amsterdam Wind Quintet bij ‘t Vaantje…

29 mei 2021

Op dinsdag 22 juni a.s. geeft het Amsterdam Wind Quintet een gevarieerd zomers concert op het terras van restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk. De 5 musici (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot) spelen muziek van Mozart tot Dvorák. Het concert heeft een pauze. Inloop vanaf 10.30 uur. Het concert begint om 11.15 uur. Na afloop […]

Lees verder →

Webinar Hoe vertellen we het de kinderen…

29 mei 2021

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in juni het Webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en voor professionals die met dit onderwerp te maken hebben. Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het […]

Lees verder →

De Goudse Waarden en De Vier Windstreken bundelen hun krachten…

27 mei 2021

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. De Goudse Waarden en De Vier Windstreken bundelen hun krachten en zetten in op een doorgaande leerlijn voor elke leerling. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat ze samen meer maatwerk en kwaliteit in het onderwijs kunnen bieden. Met één helder doel, volop […]

Lees verder →

Toch een foodtruck festival in Gouda…

18 mei 2021

De afgelopen jaren trokken duizenden bezoekers naar GOUDasfalt voor foodtruck festival ‘Rrrollend’. Eerder dit jaar werd bekend dat Rrrollend niet meer zal plaatsvinden op het terrein aan de rand van de stad. Goudse organisatoren hebben nu de handen ineengeslagen voor een smaakvol alternatief. Tijdens ‘Gouds Geluk FoodFestival’ staan lekker eten, drinken en gezelligheid voorop. Als […]

Lees verder →

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

18 mei 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel, 14 mei 2021 – Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede […]

Lees verder →

Gouda750 geeft go voor nieuwe grootschalige theaterproductie Theaterbakkerheij…

16 mei 2021

Speciaal voor Gouda750 komt Stichting De Theaterbakkerheij met een nieuwe grootschalige theaterproductie met als titel ‘Gouda Op Sterk Water’. Het muzikale theaterspektakel wordt één van de grotere activiteiten van de Gouda750 viering. In juni 2022 wordt de voorstelling op een nog nader te bepalen buitenlocatie gespeeld.  Actueel thema ‘Gouda Op Sterk Water’ gaat over het dreigende […]

Lees verder →

START2BIKE Toerfiets trainingen op het FTC Avanti circuit, coronaproof…

9 mei 2021

5, 12, 19 en 26 juni 09.00 tot 12.00 uur FTC Avanti start op verzoek van de NTFU de START2BIKE cursus 2021 coronaproof op het eigen wielercircuit. Veilig en verantwoord. Na het succes van 2021 met 25 deelnemers willen wij het nieuwe toerfiets seizoen een boost geven met deze S2B Trainingen. De trainingen worden gegeven […]

Lees verder →