Regio


Op 1 augustus is het een jaar geleden dat de eerste gasten de Koolmees verbleven. Om dit heuglijke feit te vieren houden we een feestelijk Open Huis op zaterdag 3 augustus van 15.00 uur tot 17.00 uur bij de Roerdompstraat 2 in Gouda. Aanmelden voor dit Open Huis is niet nodig en iedereen is welkom!
Wanneer het thuis onrustig, te zwaar (bv. door mantelzorg) of eenzaam is, kun je even op adem en tot rust komen. Door o.a. een luisterend oor, begrip en (h)erkenning van de ervaringsdeskundige medewerkers van de Koolmees kun je je balans weer hervinden.  Het verblijf van maximaal 2 weken is kosteloos en een indicatie is niet nodig.  In de Koolmees kunnen alle inwoners uit Midden-Holland terecht (Gouda, Zuidplas, Waddinxveen, Krimpenerwaard en Bodegraven-Reeuwijk).
We heten u graag welkom om ons Herstelhuis te bekijken, de sfeer te proeven en uw vragen te beantwoorden. Voor meer informatie bel 06-81966866 of mail naar koolmees@kernkracht.nl
www.kernkracht.nl

BELANGENORGANISATIE TER BEVORDERING VAN PSYCHISCHE, SOCIALE EN MAATSCHAPPELIJKE GEZONDHEID.
Tielweg 3, 2803 PK Gouda
0182 – 51 90 60
info@kernkracht.nl
www.kernkracht.nl

Op vrijdag 15 december viert Gouda de 68ste editie van Gouda bij Kaarslicht. Het oude stadhuis op de markt wordt weer sfeervol verlicht door vele Gouda kaarsen. Duizenden mensen verzamelen zich dit jaar rondom de 22 meter hoge kerstboom geschonken door zusterstad Kongsberg.

Het middagprogramma van Gouda bij Kaarslicht begint om 14.00 uur met het openingsconcert van de Gouwe Bigband in de Goudse Schouwburg. Het hoogtepunt van de dag is de ceremonie bij de boom tussen 19.00 en 20.00 uur. De hoofd-act dit jaar is Jennie Lena! Zij zal met haar gitarist een aantal stukken in kerstsfeer ten gehore brengen tijdens een muzikaal en theatraal programma wat uitgevoerd wordt door regionaal talent.

Bij de boom
Geheel volgens traditie leest de burgemeester dit jaar het kerstverhaal voor in de warme gloed van zo’n 1500 kaarsen. De verder donkere Markt wordt weer prachtig verlicht door de kaarsen achter de ramen van het Stadhuis en de omliggende winkels en woningen. Rond 20.00 uur steekt Just Salvesen de locoburgemeester van Kongsberg de 15.000 duurzame lichtjes van de boom aan. Jennie Lena zal met haar gitarist en een band van de Goudse Popschool een aantal stukken in kerstsfeer ten gehore brengen. Er is veel lokaal en regionaal talent te zien en te horen tijdens het programma bij de boom. Van klassiek tot pop en voor elk wat wils!

Avondprogramma
Na het gezamenlijke programma bij de boom, verspreiden de bezoekers zich over de tientallen locaties in de Goudse binnenstad. Daar kunnen ze genieten van muziek, zang en theater in de vele gratis toegankelijke kerken en monumentale gebouwen. Ook dit jaar zijn er diverse buitenpodia, waaronder de terugkeer van Podium Peperstraat met voorstellingen en optredens op de verschillende bruggetjes en in voormalige pakhuizen. Het volledige programma is te vinden op de website www.goudabijkaarslicht.nl.

Boerderij In de Krom nodigt jong en oud uit om op woensdag 29 november het Sinterklaasfeest te vieren op deze sfeervolle locatie. Een feestelijke middag staat gepland, inclusief de mogelijkheid om op de foto te gaan met Sinterklaas en een gezellig ponyritje te maken.

Datum en tijd: woensdag 29 november 2023, 13.15 uur tot 14.45 uur
Locatie: Boerderij In de Krom, Middelweg 32, 2841 LB Moordrecht

Boerderij In de Krom, gelegen in Moordrecht, is een woon- en werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor meer informatie over het Sinterklaasfeest of Boerderij In de Krom, nodigen wij u uit om een kijkje te nemen op onze website: gemiva.nl/indekrom.
Blijf op de hoogte van alle activiteiten door onze Facebookpagina te volgen: Zorg- en Kinderboerderij “In de Krom” | Moordrecht | Facebook. Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.  

Wethouder Anna van Popering-Kalkman hijst de vlag van ‘Orange the World’ bij het Huis van de Stad, zij deed dat vorig jaar.

Genoeg is genoeg: zo pakt Laura een mes, Rachel een pistool en Rosalba mengt slaapmiddel door de gehaktballetjes om haar man vervolgens in zijn slaap te wurgen. ‘Look What You Made Me Do’ geldt als de ultieme wraakfilm over geweld tegen vrouwen. Dinsdag 28 november wordt de documentaire van regisseur en schrijver Coco Schrijber op een bijzondere plek vertoond: in de monumentale kapel van de Rooms-Katholieke Begraafplaats in Gouda.

Lees meer >>

Beurs Maastrichts Aardewerk in Reeuwijk…

by redactie on 14 november 2023

in Regio

De Vereniging Maastrichts Aardewerk (VMA) houdt op zaterdag 2 december aanstaande van 10.00 uur tot 15.00 uur weer een beurs over het aardewerk dat is gemaakt vanaf ca. 1840 tot eind jaren 1960 in diverse fabrieken in Maastricht. Deze beurs wordt gehouden in het Zalencentrum De Brug, Danantlaan 1 in Reeuwijk. De toegang is gratis, voor zowel leden als niet-leden.

De bekendste namen onder het Maastrichts Aardewerk zijn: Petrus Regout, Société Céramique, Sphinx en Mosa. Tot circa 1970 is er serviesgoed en gebruiksaardewerk gemaakt. Helaas stopte de productie toen. De productie van sanitair en tegels ging nog wel door.

Meer dan een eeuw aardewerkproductie heeft een ongekende hoeveelheid verzamelitems opgeleverd. Het aardewerk wordt nu verzameld en als vereniging organiseert de VMA daarvoor jaarlijks een aantal beurzen.

Er zijn een aantal populaire decors onder verzamelaars. Maar soms wijzigt het ook en komt een ander decor opeens in de belangstelling. Al jarenlang zijn de decors Beatrix, Landschap en Butterfly populair. Maar ook het pastel servies of wit aardewerk is een apart verzamelgebied: iedere verzamelaar heeft zijn eigen specialisatie. En dat is wat het verzamelen ook weer zo mooi maakt. Diverse decors in de kleur lila hebben nu de aandacht van veel verzamelaars.

Daarnaast vindt u op de beurzen ook Maastrichts glas van o.a. de Kristalunie. Denk daarbij aan het kleurrijke Carnavalsglas wat nog steeds door velen verzameld en gekoesterd wordt.

Houdt u van oud en antiek servies en glas? Van Boerenbont tot Wellington, van wit tot pastel of prachtig paars servies, van kopjes tot lampetstellen, of zoekt u nog een po? U vindt het op deze beurs. De verkopers hebben enkel en alleen Maastrichts Aardewerk en glas op hun kramen.
Voor de verzamelaars dé gelegenheid om hun collectie aan te vullen met missende serviesdelen en andere bijzondere stukken tegen reële prijzen. Een ideale beurs om een mooi Sint of Kerst cadeautje te vinden. En ook om gezellig informatie uit te wisselen met mede-liefhebbers van Maastrichts Aardewerk.

KernKracht opende1 augustus de deuren van de Koolmees aan de Roerdompstraat in Gouda. De eerste gasten hebben zich reeds aangemeld. Wat als je als inwoner van regio Midden-Holland te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis, verlies, rouw of een burn-out? Lukt het je niet om voldoende aansluiting te vinden bij je omgeving? Hoe waardevol is het dan wanneer je ergens tijdelijk kunt verblijven om wat afstand en rust te nemen. De Koolmees wordt gerund door ervaringsdeskundige medewerkers. Bij hen kun je terecht voor een luisterend oor, (h)erkenning en steun. Neem voor aanmelding contact op via telefoonnummer 0182-717720, of stel je vraag per mail: koolmees@kernkracht.nl. Bekijk ook eens de website www.kernkracht.nl/koolmees 

Wat is de lekkerste…

by redactie on 18 mei 2023

in Regio,Waddinxveen

Donderdag 15 juni 2023 draait alles om die ene vraag: Wat is de lekkerste (#widl)? Op een podium op de Goudse Markt vindt de spannende finale plaats van de Gouda Cheese Awards 2023. Dit jaar worden kazen gekeurd in de categorieën extra belegen en overjarig

Burgemeester, Kaaskoningin én Rutger Bakt!
Het verlossende antwoord wordt gegeven door een driekoppige jury, die de genomineerde kazen live op het podium proeft. Naast voorzitter Pieter Verhoeve, Ere Waegemeester en burgemeester van Gouda, zitten dit jaar Carola Onderwater-van der Burg en Rutger van den Broek aan de jurytafel. Carola is dé Kaaskoningin van Bodegraven. Een hele eer voor Gouda dus, want de Kaaskoningin behoort tot het Nederlands Immaterieel Erfgoed! Rutger is natuurlijk bekend van Heel Holland Bakt. Hij was winnaar van het eerste uur, en heeft sindsdien heel wat bakboeken geschreven. Wie Anita Witzier opvolgt als presentator én het publiek geweldige koken-met-kaastips geeft, wordt later bekendgemaakt.

Genomineerde kazen…
6 juni weten we welke kaasmerken doorgaan naar de grote finale in Gouda. Alle Nederlandse extra belegen en overjarige kazen kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Sensorisch markt- onderzoeksbureau Essensor voert kwalitatief en kwantitatief smaakonderzoek uit met consumentenpanels. Slechts drie kazen per categorie bereiken uiteindelijk de eindfinale in Gouda. De winnaars ontvangen een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding en mogen hun kaas een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie.

Meeproeven…
Trek gekregen? Het event is gratis toegankelijk voor iedereen. De wedstrijd start om 10.00 uur met het luiden van de traditionele kaasbel. Proef mee, maak kennis met de Goudse Kaasmarkt en ga op de foto met Frau Antje; de bekendste Nederlandse in Duitsland en hét symbool van Nederlandse kaas daar. Het programma duurt tot 13.00 uur. Wie geen genoeg krijgt van kaas, kan daarna naar de Gouda Cheese Experience of het kaasmuseum in De Waag.

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Het eerstvolgende Rouwcafé vindt plaats op Zondag, 21 mei

Het thema van mei: Alleen en plannen maken……

Dit is wat lotgenoten vaak zeggen: als ik contact wil hebben, moet ík heel vaak het initiatief nemen. En dat geldt ook voor het maken van plannen.

Vragen, die zich aan kunnen dienen, zijn:
* weet je zelf wat je wilt,
* weet je wat je verlangt en
* durf je daarvoor ruimte te vragen?
Heb je mensen in je omgeving met wie je dergelijke vragen kunt bespreken?

Met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp kan mooie ervaringen opleveren maar wellicht ook inspiratie.

  
WanneerZondag, 21 mei 2023
Aanvang15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
WaarOntmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda
Kosten€ 5,00 incl. consumpties
Aanmeldeninfo@boek-en-troost.nl

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo rijden. Kom dan naar de FIETSCLINIC bij FTC Avanti. Deze wordt gehouden op zaterdag 25 maart van 10.00 tot 15.00 uur op de wielerbaan van FTC Avanti, Amerikalaan 163. Vanaf 09.30 staat de koffie klaar.

Neem je eigen sportieve toerfiets of racefiets (fietshelm verplicht) mee.

Veilig oefenen

In de ochtend oefenen we de technieken veilig op de afgesloten wielerbaan. De start is met de fietscontrole en uitleg over technieken en daarna in groepen van 8 deelnemers (maximaal 32 deelnemers) en twee trainers, oefenen op de baan.

Tocht door het Groene Hart

Na de lunch maak je met de trainers een tocht door het Groene Hart (max.30 km) en breng je het geleerde in de praktijk.

3 maal gratis met verzekering

Via de NTFU sluit FTC Avanti een introducéverzekering af die de schade aan je fiets dekt tot € 500,00. Deze verzekering is één maand geldig en gaat in op 25 maart tot 25 april . In deze maand mag je drie keer gratis meefietsen met de fietsgroepen van FTC Avanti.  Na deze periode kun je je aanmelden als lid van FTC Avanti en ontvang je € 10,- korting op het lidmaatschap.

Aanmelden

Aanmelden kan via de link https://www.ftcavanti.nl/actueel/fiets-clinic
Om mee te doen met deze FIETSCLINIC(inclusief lunch) maak je € 15,00 over naar:
NL38 RABO 0146 7409 71 ten name van Fietstoerclub Avanti te Alphen aan den Rijn, o.v.v fietsclinic en je naam. Aanmelden kan tot 18 maart.


22 maart a.s. is er weer een lotgenoten contact van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Meidoorn 1a te Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze bijeenkomst is dit keer speciaal gericht op partners van mensen met dementie.

Deze ontmoeting wordt gestart met een lekker kopje koffie of thee. Om 14.30 uur zal Wanda de Keijzer tijdens deze bijeenkomst een interactieve workshop geven. Zij heeft een coaching praktijk in Nieuwerkerk aan den IJssel en is ook mantelzorger voor haar partner. Wanda heeft als mantelzorger ervaren dat je overbelast kunt raken omdat de mantelzorgsituatie je volledig in beslag neemt. Zij kijkt deze middag graag met ons mee hoe wij zelf staande blijven in het leven met een partner met dementie, want als mantelzorgers omvallen is er pas echt een probleem.
 
In het voorjaar zal deze workshop nog een keer georganiseerd worden maar dan voor kinderen van een ouder met dementie.
 
Wil je graag aanwezig bij deze bijeenkomst? Meld je dan uiterlijk voor 17 maart aan via k.vanveen@stzo.nl of bel 06-83590780. In verband met de gegeven workshop is er een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met aanmelden! 

Op vrijdag 16 september zal de Wethouder van Cultuur en Financiën, Elly de Vries, het 30e seizoen van ReeuwijkKlassiek in De Brug openen. Het seizoen 2022-2023 bestaat een serie van 6 concerten met bekende musici uit de top van de Nederlandse kamermuziek.

Bij dit feestelijke openingsconcert spelen Anastasia Feruleva, cello en Frank van der Laar, piano delen uit hun bejubelde cd “Ballets Russes”. U krijgt muziek te horen van Alexander Borodin (Polovetser dansen), Sergei Prokofiev en Nikolai Rimsky-Korsakoff.

Na afloop van het concert gaan de stoelen aan de kant en biedt het bestuur van ReeuwijkKlassiek de bezoekers een hapje en een drankje aan. Aanvang concert 20.15 uur. Kaarten en abonnementen voor dit feestelijke concert kunt u reserveren via www.reeuwijkklassiek.nl

Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek…

by redactie on 30 augustus 2022

in Regio

In 2021 zette Amanda Gorman tijdens de inauguratie van De Amerikaanse president Joe Biden de kunstvorm ‘spoken word’ in één klap op de kaart. Via haar stem, ritme en bewegingen bracht ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid, verbinding en hoop. Prachtig! Ook in Nederland hebben we inmiddels veel artiesten die zich op spoken word toeleggen. Op dinsdag 13 september kan men kennis maken met één van hen: Maaike van Steenis.

We zijn deze avond te gast op locatie ‘de Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp, waar we naast netwerken ook gaan luisteren naar een literaire voordracht met een bijzondere twist: spoken word. Dichter en performer Maaike van Steenis neemt je mee op een persoonlijke reis langs gedichten en verhalen van Engelstalige vrouwelijke schrijvers.

De zorgvuldig door haar geselecteerde teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren, maar altijd vanuit een gevoel van kracht en positiviteit. Fijn om naar te luisteren en ook voor mensen die de Engelse taal niet 100% machtig zijn goed te volgen. Musicus Jan Flubacher voorziet de teksten van muziek op contrabas, gitaar en percussie.

De bijeenkomst vindt plaats in Café-Dorpshuis ‘De Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp. Deze locatie was vroeger een schoolgebouw ontworpen door Jos Tonnaer, een leerling van Pierre Cuypers, maar is nu zo omgebouwd dat het ondanks moderne faciliteiten toch een historische sfeer uitstraalt. Het gebouw wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers en is een echt gemeenschapshuis.

Ons mede VNR-lid Marian Humme van ‘Groene Hart Catering’ is hier kind aan huis en zal een heerlijk tweegangendiner verzorgen.
Locatie

‘De Juffrouw’, Dorpsstraat 250, 2391 CK Hazerswoude-Dorp. Voor het gebouw is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Programma

18.00 uur: Inloop, netwerken
18.30 uur: Welkomstwoord
18:45 uur: Diner
20:00 uur: A Woman’s voice
21.00 uur: Borrel en napraten

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 8 september aanmelden via de site vrouwennetwerkrijnstreek.nl.
Kosten voor leden: € 39,50*. Introducées en belangstellenden betalen een extra bijdrage voor het programma van € 10,00. Deze wordt vooraf bij aanmelding in rekening gebracht.

*exclusief transactiekosten, inclusief twee-gangendiner, 1x koffie/thee en drie consumpties.
Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek?

Interesse in netwerken met vrouwelijke professionals uit de regio? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.
Komende bijeenkomsten

Bordje vol. Hoe bewaak jij je grenzen? – 12 oktober
Vrije netwerkavond – 10 november

Fietsclinic FTC Avanti 23 april: racefietsen, toerfietsen en E-bikes…

28 maart 2022

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo kom dan naar de Fietsclinic Op zaterdag 23 april van 10.00 tot 16.00 uur op de wielerbaanvan FTC Avanti, Amerikalaan 163. Neem je eigen racefiets (fietshelm verplicht), sportieve toerfiets of E-bike (fietshelm geadviseerd) mee. Veilig […]

Lees verder →

Week van het Geld in Zuidplas…

14 maart 2022

Goed omgaan met geld is heel belangrijk. Daarom biedt Stichting ZO! in de gemeente Zuidplas workshops aan tijdens de landelijke Week van het Geld. Tijdens deze themaweek (eind maart) kun je deelnemen aan de workshop ‘veilig online bankieren’, hulp krijgen bij het invullen van de belastingaangifte of aansluiten bij een ochtend over sparen en besparen. […]

Lees verder →

Rouwcafé Stichting Boek en Troost…

14 maart 2022

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 20 maart a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Boosheid: is dat normaal? Boosheid, woede en je vervolgens enorm schuldig voelen. Boos op de geliefde overledene die je in de steek heeft gelaten, boos op de dokter , boos […]

Lees verder →

Huis van de Stad helpt De Goudse Waarden met het inzamelen van spijkerbroeken…

12 maart 2022

Met stapels spijkerbroeken betreedt Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda samen met kinderwethouder Noor De Goudse Waarden. Het zijn de spijkerbroeken van het Huis van de Stad èn die Noor heeft verzameld op school, die in hergebruik gaan. Ze worden straks gerecycled tot isolatie van de nieuwbouw van De Goudse Waarden. Van Vugt: […]

Lees verder →

Alphense editie Trouwbeurs ’t Groene Hart wordt een feest

9 maart 2022

Aanstaande bruidsparen kunnen zich tijdens de Alphense editie van Trouwbeurs ‘t Groene Hart uitvoerig laten informeren over alles wat met hun huwelijksdag te maken heeft. Daarvoor zijn zij op zaterdag 12 maart tussen 11.00 tot 16.00 uur welkom bij ongeveer 30 exposanten in Flora Boskoop aan de Parklaan 4. Op het programma staan verschillende presentaties, […]

Lees verder →

Online Open Huis bij De Goudse Waarden…

20 januari 2022

Online Open Huis bij De Goudse Waarden Op 21 januari organiseert De Goudse Waarden een online open huis voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Van 18.30 tot 20.30 uur kun je via een speciale interactieve webpagina de sfeer komen proeven. Op 21 januari om 18.30 uur gaat onze speciale open huis webpagina live. […]

Lees verder →

Hartverwarmende actie van leerlingen van De Goudse Waarden voor het Leger des Heils…

23 december 2021

De dak- en thuisloze mensen die door het Leger des Heils worden opgevangen werden vandaag verrast door de leerlingenraad van De Goudse Waarden. Leerlingen hebben meegedaan aan een inzameling van artikelen en levensmiddelen voor deze actie. Er zijn 46 kerstpakketten overhandigd. Met deze actie wil De Goudse Waarden de liefde aan de medemens laten zien die […]

Lees verder →

Huis van Alles Reeuwijk-Brug krijgt Buurtkastje…

16 december 2021

Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug heeft sinds deze week een Buurtkastje; een openbare kast waarin gratis proviand is geplaatst. Onder het motto ‘Geef wat je kunt, neem wat je echt nodig hebt’ kan iedereen producten doneren, ruilen of meenemen. Het kastje is bedoeld voor houdbare etenswaren, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten. Een Buurtkastje werkt tegen voedselverspilling […]

Lees verder →

Harpiste Lavinia Meijer laat haar talent schitteren bij ReeuwijkKlassiek…

29 november 2021

Met een “Italiaanse Kerst” sloot ReeuwijkKlassiek zijn laatste concert van het jaar af. Op het toneel van De Brug speelde het Ciconia Consort. Vanwege het optreden van de sterharpiste Lavinia Meijer was dit concert al weken van tevoren uitverkocht. In het stuk van Ludovici Einaudi liet Lavinia Meijer haar grote talent schitteren. Zij werd daarbij […]

Lees verder →

Gouda bij kaarslicht gaat niet door…

19 november 2021

De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen, dat het grootschalige jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang kan vinden. Om toch Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een […]

Lees verder →

Goudse IJsbaan vanwege onzekere Coronasituatie uitgesteld naar 2022…

18 november 2021

De langverwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het stadshart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten. De actuele cijfers van het aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom Corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan. Midden in de voorbereidingen […]

Lees verder →

Bluesster AJ Plug (Johan Derksen, Keeps The Blues Alive) zondag 14 november in De Theaterbakkerheij…

7 november 2021

Zondagmiddag 14 november staat één van de beste blueszangeressen van Nederland in Gouda. De zangeres, die meermaals met Johan Derksen door de Nederlandse theaters tourde, herstelde van slokdarmkanker en is terug met een nieuw album. In haar nieuwe album ‘Killer King’ zingt ze vrijer en onbevangen dan ooit over haar ziekte en beter worden. Naast […]

Lees verder →

Plasticvrij Zuid-Holland…

1 november 2021

Gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Rotterdam, Waddinxveen, hoogheemraadschappen van Delfland, Rijnland, Schieland en de Krimpenerwaard, Rijkswaterstaat, Wageningen Environmental Research en provincie Zuid-Holland gaan samen de eerste Plasticvrije Corridor van Nederland realiseren. De inzet is het gebied rondom de Gouwe, Hollandsche IJssel en Nieuwe Maas richting de Noordzee. Donderdag 28 oktober ondertekenden zij hiervoor […]

Lees verder →