Ingezonden berichten

5, 12, 19 en 26 juni 09.00 tot 12.00 uur

FTC Avanti start op verzoek van de NTFU de START2BIKE cursus 2021 coronaproof op het eigen wielercircuit. Veilig en verantwoord. Na het succes van 2021 met 25 deelnemers willen wij het nieuwe toerfiets seizoen een boost geven met deze S2B Trainingen. De trainingen worden gegeven op het wielercircuit van de FTC Avanti aan de Amerikalaan, We werken met groepjes van 4 en elk groepje heeft een trainer en kan er makkelijk voldoende afstand bewaard worden. Deelname kost € 37,50 te betalen via de NTFU. Zie aanmelden.

De trainingen zijn ook wel nodig want door de corona zijn veel mensen aan het fietsen geslagen. Iedereen kan fietsen, maar toerfietsen op de openbare weg vraag toch wel om een aantal vaardigheden. Zeker als je met je buren en/of vrienden in een groepje gaat fietsen. Op tijd remmen, iedereen waarschuwen, voldoende vooruit kijken, invoegen, rekening houden met tegenliggers, je fietsmaat uit de wind houden, voldoende balans houden en in de bochten niet remmen, zijn vaardigheden die we in de trainingen aanbieden. Zeker niet ter vergeten de verkeersregels en de fiets etiquette. Kortom met de trainingen maken we het een stukje veiliger en gezelliger op de weg.

Start op de baan daarna het Groene Hart in

Tijdens iedere training staat steeds een thema centraal: remmen, balans, obstakels, bochten, tempo of peloton rijden. Je doet verschillende oefeningen en krijgt gerichte aanwijzingen van trainers van FTC Avanti.

Als het mogelijk is gaan we onder begeleiding van fietskapiteins de weg op en fietsen we met een snelheid tussen de 23 en 28 km op de teller door het Groene Hart. De snelheid wordt bepaald door de mogelijkheden van de groep.

Wat heb je nodig?

Een racefiets met een bel. Een helm is verplicht! Een fietshelm is de basisveiligheid van de toerfietser. De fietskleding kan je zelf bepalen, echter adviseren we wel een fietsbroek met een zeem. Mocht het een keer regenen dan is een regenjasje wel zo prettig. Voor pech onderweg een reserve binnenband met bandenlichters en een pompje. Neem ook wat te eten en te drinken mee. Het clubhuis is helaas nog gesloten.

Voorinschrijving en aanmelden

Vanaf nu kun je voorinschrijven en is je plek gereserveerd. Doe dit via de site van de NTFU https://www.start2bike.nl/startlocaties/ftc-avanti-race/

Deelname kost € 37,50 te betalen via de NTFU.

Als je na de trainingen lid wordt van FTC Avanti dan krijg je 40 % korting op een Avanti fietsshirt.

Kijk voor uitgebreide informatie op www.ftcavanti.nl/start2bike Of neem contact op met Fred Peters: per mail publiciteit@ftcavanti.nl of mobiel 06-51004173

CJG Waddinxveen organiseert de online themabijeenkomst ‘Dunstan babytaal’. Deze bijeenkomst is voor aanstaande ouders (vanaf 6 mnd. zwangerschap) en ouders met een baby tot twee maanden oud.

De themabijeenkomst Dunstan babytaal leert je de belangrijkste geluiden van je baby te herkennen. Hierdoor huilt je baby minder, drinkt beter en slaapt meer. En jij zelf dus ook. Een mooie start samen!

Wat kan je verwachten?

Baby’s verstaan vanaf dag één? Dat kan! Priscilla Dunstan heeft ontdekt dat alle kinderen bij geboorte vijf geluiden maken met ieder een heel specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwars zit, darmkrampjes en ongemak

Tijdens deze bijeenkomst leer je wat de verschillen zijn tussen de geluiden. Je krijgt praktische tips over wat je bijvoorbeeld kunt doen bij een vastzittend boertje of bij darmkrampjes.

De CJG-themabijeenkomst Dunstan babytaal vindt plaats via Zoom op:
Datum: Dinsdag 25 mei 2021
Tijd: 19.00 – 21.00 uur
Kosten: € 5,00 p.p. (ouderparen krijgen 10% korting)

Wil je meedoen?
Ga voor aanmelden of meer informatie naar: www.cjgcursus.nl.

De cursisten van Vonk kunnen al maandenlang geen schilder- en tekenlessen meer volgen. Thuis gaan ze wel door dank zij de online begeleiding van hun docenten, maar ondertussen missen ze het gezellige wekelijkse samenzijn in het tekenlokaal. Corona maakt duidelijk dat een tekenles zo veel meer is dan alleen maar het leren van de kneepjes van het vak. Om toch weer met elkaar bezig te kunnen zijn hebben de tekendocenten van Vonk een bijzonder project in het leven geroepen. Uit de rijke kunstgeschiedenis kozen ze een schilderij, met als thema onze dromen na corona. Iedere cursist krijgt van Vonk een tas met daarin een klein vierkant stukje van dat schilderij en een schilderdoek. Hij/zij brengt in zijn eigen stijl en techniek dat stukje van het schilderij over op dat doek. Tenslotte zullen alle stukjes bij elkaar weer het grote schilderij vormen. Er hebben zich meer dan 40 cursisten aangemeld om hieraan mee te doen. Zal iedereen zijn schilderdoek op tijd inleveren, of zullen er ook vakjes overblijven? Pas bij het leggen van de puzzel, eind mei, zal duidelijk worden om welk origineel schilderij het gaat.

Foto: PR (detail uit schilderij, verrassende tassen)

22 april was het precies 5 jaar geleden dat de eerste bewoners in Westergouwe de sleutel van hun nieuwbouwhuis in ontvangst hebben mogen nemen.

Om dit feestelijke moment te markeren, hebben alle bewoners als presentje een bijenhotel gekregen. De wilde bij is een belangrijke schakel in het bestuiven van bomen en planten en staat hierbij dan ook symbool voor het groeien en bloeien van Westergouwe in alle opzichten. Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) heeft ter gelegenheid de eerste 10 uitgedeeld. Westergouwe is een van de meest duurzame en waterrijkste wijken van de Randstad en is een project van gemeente Gouda, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans met ruim 4.400 woningen.

Op 22 april 2016 kreeg familie De Visser de eerste sleutel uit handen van toenmalig burgemeester Milo Schoenmaker. Sindsdien is er in Westergouwe veel gebeurd. Van één straat midden in een weiland, is Westergouwe vandaag de dag uitgegroeid tot een volwaardige woonwijk van Gouda. In oktober 2020 is de eerste fase van Westergouwe afgerond en in de tweede fase van Westergouwe wordt nu ook al volop gewoond. Hier zijn alle woningen verkocht en worden de laatste projectmatige woningen in de aankomende maanden gebouwd en opgeleverd.

Wethouder Rogier Tetteroo: “Het is mooi om te zien en te ervaren hoeveel eendracht en diversiteit hier de afgelopen 5 jaar is ontstaan. De mensen maken de stad.”

Dat wonen in Westergouwe nu al 5 jaar kan, betekent niet dat Westergouwe af is. Westergouwe-III is de nieuwste fase van Westergouwe en hier gaan vanaf mei de eerste woningen in verkoop. Westergouwe-III kenmerkt zich door een breed scala aan unieke woonmilieus met ruim 900 uiteenlopende woningen. In deze fase wordt tevens een begin gemaakt met het realiseren van het kloppende hart van Westergouwe. Alle voorzieningen met gebruiks- en bezoekfuncties komen hier in de toekomst samen. Zo krijgt de school met sportveld in Westergouwe-III zijn definitieve plek.

Voor meer informatie over het actuele woningaanbod of de plannen voor Westergouwe-III, kunt u kijken op westergouwe.nl.

Jeugdvoetbaldagen…

by redactie on 22 april 2021

in Ingezonden berichten,Regio,Sport

Speciaal voor jeugdspelers uit de regio die als een profvoetballer willen trainen is dit de kans. Op donderdag 6 en vrijdag 7 mei 2021, tijdens de meivakantie, zullen er op het complex van vv SJZ, uit Zoeterwoude, de Jeugdvoetbaldagen plaatsvinden. De organisatie is in handen van de staf van Jeugdvoetbalopleiding.

Alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar kunnen hier aan deelnemen. Van keeper tot spits, iedereen is welkom! Je hoeft geen lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.


Het moderne voetbal eist een dynamische balvaardigheid en deze zal de jeugd verwerven nadat ze de bewegingen met de bal technisch goed beheersen. Door gevarieerde oefenvormen en ontelbare snelle acties te hebben gemaakt heeft de speler zijn handelingssnelheid sterk ontwikkeld. Het aan- en meenemen van de bal en het verkrijgen van een prima traptechniek gaat hierdoor veel gemakkelijker, omdat het totale balgevoel enorm vooruit gaat. Dit gebeurt door veelzijdige techniektraining. Dankzij een individuele techniekverbetering is het mogelijk het collectieve spel op een veel hoger niveau te brengen. Spelers worden zelfbewuster en eisen meer en meer de bal op.

INSCHRIJVEN:
Men kan zich inschrijven voor deze jeugdvoetbaldagen door hier te klikken of door te gaan naar www.jeugdvoetbaldagen.com/komende-jeugdvoetbaldagen

Iedereen mag zich aanmelden, men hoeft dus geen lid van een bepaalde vereniging te zijn. Verzoeken om samen met vrienden of vriendinnen in dezelfde groep zijn mogelijk.

Duin en Bollentocht 2021…

by redactie on 14 april 2021

in Ingezonden berichten,Regio

De Duin en bollentocht is helemaal klaar. De Toercommissie van de FTC Avanti heeft weer zijn best gedaan om weer een verassende tocht samen te stellen door de bloeiende bollenvelden om de fietsers te laten genieten van de geur en het gezicht op de eindeloze velden met hyacinten en misschien ook al wel tulpen als het weer meewerkt.

Er is ook dit jaar de mogelijkheid om uit drie routes te kiezen vanaf 70 km via Sassenheim en Woubrugge. Dan de 90 km tocht die u langs Noordwijkerhout voert en ten slotte even doortrappen voor de 120 km tocht die langs Zandvoort en Aerdenhout gaat.

Helaas de inspanningen zijn voor niets geweest, de georganiseerde tocht is afgelast in verband met de corona maatregelen. We mogen niet in groepen fietsen en individueel is het devies.

Wel individueel met GPS
Het is zonde dat deze mooie tocht op deze wijze niet door kan gaan en daarom heeft de FTC Avanti de routes via GPS opengesteld voor iedereen die deze route wil fietsen. Dus dit jaar wel genieten van de bollen en de duinen maar op je eigen wijze.

Ga naar de site van FTC Avanti https://www.ftcavanti.nl/tochten/duin-en-bollentocht-2021 En daar vind je alle informatie van de tochten voor de Gps. Het clubhuis van Avanti is gesloten dus start de tocht vanuit je eigen huis.

Veel plezier maar wel veilig
Wij wensen iedereen die de tocht gaat fietsen veel plezier. En afhankelijk van de versoepelingen die er misschien komen is een koffie stop hier of daar mogelijk.

Maar blijf naast het genieten ook denken aan je eigen veiligheid. Fiets alleen of maximaal met twee. Houd voldoende afstand en laat je niet verleiden om bij een koffie to go gezellig op een kluitje de ervaringen uit te wisselen.

Geef een reactie
Door de tocht op afstand missen we de ervaringen van de deelnemers, dus als je opmerkingen hebt of een compliment wilt geven aan de toercommissie dat kan via https://www.ftcavanti.nl/vereniging/bestuur-en-commissiesuidelen of op onze facebook pagina.

De trouwbranche verwacht een heel druk 2022. Veel nieuwe trouwdata worden immers voor dat jaar gepland en reeds in 2021 geplande data worden ernaar doorgeschoven. In de hoop, en eigenlijk ook wel de verwachting, dat corona door vaccinaties en sneltesten onder controle is. De vraag naar bijvoorbeeld die ene lieve trouwambtenaar, leuke fotograaf en creatieve weddingplanner neemt dan ook toe. Wie zeker wil zijn van hun diensten kan maar beter vroeg beginnen met de voorbereidingen. Maar hoe doe je dat in coronatijd?

Omdat er voorlopig geen trouwbeurzen op locaties kunnen worden gehouden waar je naartoe kunt gaan om leveranciers te ontmoeten, komt TopTrouwSpecialisten.nl met een goed alternatief. Via dit online platform kunnen aanstaande bruidsparen de specialisten tóch zien, horen en spreken. Daarvoor zijn zij op de TopTrouwAvonden 22 maart, 12 april en 17 mei tussen 18.30 en 21.30 uur via laptop, tablet en mobiel welkom. Gewoon vanuit huis op de bank, in de luie stoel, op ’t werk of onderweg; het maakt niet uit waar zij die avonden inloggen om in contact te komen met verschillende leveranciers. Zij laten de aanstaande bruidsparen waar dan ook graag zien en horen welke mooie producten en interessante diensten ze kunnen bieden en beantwoorden meteen alle vragen. Dit online platform is daarom een mooie en eenvoudige manier om met hen kennis te maken en goede indrukken te krijgen. De stellen boeken hun gratis online bezoeken eenvoudig via TopTrouwSpecialisten.nl. Deelname is uiteraard vrijblijvend.

TopTrouwSpecialisten.nl is een idee van Conny en Arie Pieter van Dijk. Zij organiseren al twaalf jaar trouwbeurzen op verschillende locaties in Het Groene Hart. Conny: ‘Vanwege corona hebben wij de data van onze voorjaarsbeurzen moeten verplaatsen naar het najaar. Daardoor wordt het voor veel stellen met trouwplannen lastig om leveranciers te ontmoeten. Dat lossen we nu dus op met ons online platform. De eerste pilots waren succesvol zodat we op 22 maart kunnen starten.’

Aan de TopTrouwAvonden nemen specialisten uit verschillende trouwbranches deel.

Zij ontvangen de aanstaande bruidsparen tussen 18.30 en 21.30 uur online in hun winkel, kantoor of studio. Wie dat zijn en hoe je met hen via het platform in contact kan komen, valt te lezen op de nieuwe website TopTrouwSpecialisten.nl.

Daar kunnen stellen ook terecht wanneer zij vragen of suggesties hebben. Voor technische ondersteuning is de helpdesk tijdens de ‘Avonden’ via WhatsApp bereikbaar.

Juist in deze periode hebben mensen met psychische kwetsbaarheden meer behoefte aan ondersteuning. Tijdens de tweede lockdown is het aantal mensen dat hulp zoekt en Stichting KernKracht daarvoor benaderd gestegen. Daarom vinden de meeste van onze projecten nu nog steeds digitaal plaats, zodat de maatschappelijk en psychische gezondheid van onze cliënten voorop blijft staan.

Maatjesproject

Mensen met psychische kwetsbaarheden hebben vaak te kampen met sociaal isolement, vereenzaming, en/of angst om erop uit te gaan. Op afstand samen koffie drinken, wandelen, boodschappen doen, eten, een bordspel spelen; voor de een vanzelfsprekend maar niet voor iedereen. Een Maatje kan het verschil maken door een luisterend oor te bieden en naar behoefte samen activiteiten te ondernemen. Maatjescontact is georganiseerd 1-op-1 contact tussen een deelnemer en de vrijwilliger (het Maatje), aansluitend op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

Online informatiebijeenkomst 31 maart
Om deelnemers maatjes te kunnen bieden en nieuwe vrijwilligers in te kunnen zetten vindt er op 31 maart een online informatiebijeenkomst plaats van 19.30-20.30 uur. Het is bedoeld voor zowel deelnemers aan het maatjesproject als vrijwilligers. Programma:

  • Kennismaking
  • Wat doet Stichting KernKracht?
  • Uitleg Maatjesproject
  • Een deelnemer vertelt
  • Een Maatje vertelt
  • Kahoot! Quiz

Aanmelden: Stuur een mail naar info@kernkracht.nl o.v.v. Aanmelden Bijeenkomst Maatjesproject. Je ontvangt een link met instructies over Zoom en Kahoot.

OVER KERNKRACHT
Stichting KernKracht is een belangenorganisatie ter bevordering van psychische, sociale en maatschappelijke gezondheid. Naast een team van medewerkers wordt er gewerkt met getrainde ervaringsdeskundigen + vrijwilligers.

Het hondenbeleid voor de natuur- en recreatiegebieden van Groenalliantie is in concept gereed. Concepten van de verordening, de resultaten van de enquête, de kaarten van de zonering en het ontheffings- en vergunningenbeleid is terug te vinden op www.groenalliantiemiddenholland.nl/honden. Een ieder kan tot 21 maart 2021 reageren op deze stukken via groenalliantiehondenbeleid@staatsbosbeheer.nl.

De reacties die we per e-mail ontvangen worden beantwoord in een notitie en de eventueel aangepaste concept stukken worden opnieuw gepubliceerd op de website van Groenalliantie. Dit zal rond 26 maart gebeuren.

Indien er daarna nog vragen of opmerkingen zijn, kunnen mensen zich inschrijven voor een van de digitale bijeenkomsten (MS Teams) die per deelgebied worden gehouden. Er komt ook een bijeenkomst over het ontheffingen en vergunningenbeleid. Deze is bedoeld voor mensen die meer dan drie honden uitlaten, hondenuitlaatservices en georganiseerde hondentrainers. Hieronder de data voor de digitale spreekuren per deelgebied.

Gebied/regioDatum (onder voorbehoud)
Hondenuitlaatservices en hondentrainers30 maart
Gouwebos en ‘t Weegje en Oostpolder6 april
Reeuwijkse Hout8 april
Goudse Hout, Elfhoeven en Twaalfmorgen12 april
Krimpenerhout, Lansingh-Zuid en EZH-bos13 april
Loetbos en Zuidelijke driehoek, Kwakels15 april

Naar verwachting stelt het bestuur van Groenalliantie – na dit intensieve participatietraject – de hondenverordening, zonering en het beleid op 28 juni vast.

Enquête hondenbeleid

De enquête heeft 1.933 reacties opgeleverd en heeft Groenalliantie veel inzicht gegeven. Deze informatie helpt enorm om het vergunningenbeleid en de zonering vorm te geven. Er werd gevraagd waar hondenuitlaters komen in de gebieden van Groenalliantie en waar mensen komen die geen honden uitlaten. Ook zijn bezoekers van de gebieden bevraagd op overlast van honden. Hondenuitlaatservices en hondentrainers konden aangeven of ze in aanmerking willen komen voor een vergunning om in de gebieden van Groenalliantie te (blijven) werken. De enquête kon tot 15 januari jl. ingevuld worden.

Samenwerkingspartners

Groenalliantie en Staatsbosbeheer werken in dit project samen met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJsel, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Bezoekers van de gebieden (al dan niet met hond), hondenuitlaatservices en hondentrainers worden betrokken bij het opstellen van de zonering en het hondenbeleid.

Aanleiding voor het hondenbeleid

De recreatiegebieden van Groenalliantie zijn er voor iedereen. Dat geldt zowel voor mensen die honden uitlaten, als voor mensen die zonder hond komen. Momenteel gelden in de recreatiegebieden van Groenalliantie de Algemene Plaatselijke Verordeningen van de deelnemende gemeenten waarin meestal voor het hele buitengebied het loslopen van honden is toegestaan, zonder verdere uitwerking. In enkele gebieden zijn wel regels ingevoerd. Uit reacties van recreanten blijkt dat men de regelgeving onduidelijk vindt. Veel gebruikers van de gebieden geven aan dat ze grote groepen honden bedreigend vinden, zoals het geval is bij hondenuitlaatservices en hondentrainingen. Dit is reden voor Groenalliantie om een hondenbeleid op te stellen voor al haar beheersgebieden. Dit hondenbeleid bestaat uit een hondenverordening die de mogelijkheid geeft om een zonering te bepalen waar honden aan de lijn moeten, los mogen lopen of ze verboden zijn én om een beleid op te stellen voor het afgeven van ontheffingen voor het lopen met meer dan drie honden per begeleider en vergunningen voor hondenuitlaatservices en hondentrainers.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen organiseert in maart een online workshop Typisch jongens- en meisjesgedrag, voor ouders van kinderen van 3 tot en met 12 jaar.

Een jongen is geen meisje. Jongens worden vaak als lastig gezien. Ze zijn druk, maken lawaai, kunnen niet stilzitten en maken alles kapot. Maar zijn jongens echt lastig? Een typisch meisje is juist rustig en sociaal, zit het liefst rustig te spelen of te tekenen, houdt van priegelklusjes met kraaltjes, ​kletst je de oren van je hoofd over van alles en nog wat…. Maar klopt dat? Wat is typisch jongens- en typisch meisjesgedrag?

In deze interactieve workshop behandelen we de ontwikkeling van jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd. We bespreken hoe je er mee om kunt gaan en er wellicht anders naar kunt kijken. We wisselen veel tips en ervaringen uit en gaan met nieuwe ideeën naar huis.

De workshop bestaat uit 2 online bijeenkomsten en vindt plaats op dinsdag 23 en 30 maart 2021 van 19.30 – 21.30 uur. Kosten € 10,00 p.p. (ouderparen krijgen 10 % korting).

Aanmelden kan via www.cjgcursus.nl

Er is de afgelopen tijd in het nieuws veel aandacht besteed aan toenemend wapenbezit onder jongeren. Diverse gemeenten komen in actie. Ook vanuit het jongerenwerk werken we aan voorlichting en bewustwording bij jongeren. Om jongeren te informeren over de oorzaak en gevaren van wapenbezit, hebben we vanaf 1 tot en met 31 maart a.s. een campagne met als naam No Shank.

Tijdens deze campagne:

  • informeren we jongeren over No Shank. We delen feiten en cijfers over wapenbezit, en geven antwoord op de vraag waar de naam No Shank vandaan komt.
  • interviewen we jongeren op straat en we zetten een enquête uit om zo een beeld te krijgen van wapenbezit.
  • gaan we in gesprek met een wijkagent over de gevolgen van wapenbezit.
  • geven we adviezen als ‘waar kun je je mes inleveren?’ ‘Wat doe je als je iemand kent met een wapen?’ ‘Wat als jij je onveilig voelt?’

Tijdens deze campagne delen we online posts op Instagram om de bewustwording te vergroten. We koppelen de campagne aan #noshank. Er staat een actiepagina op de website: www.ikbenervoorjou.nu/noshank.

Wilt u meer weten over het jongerenwerk of STJJMH? Kijk op onze websites (www.stjjmh.nl of ikbenervoorjou.nu/waddinxveen/) of neem contact met ons op! We helpen u graag verder.

Met 266 punten verkozen tot winnaar van prestigieuze verkiezing.
Onafhankelijke Europese autojournalisten zetten Toyota Yaris op één.
Lovende woorden voor Yaris Hybrid, rijplezier en design.

De Toyota Yaris is de Auto van het Jaar 2021. De Toyota Yaris is door onafhankelijke Europese autojournalisten tot winnaar gekozen uit zeven finalisten. Zij loven de efficiënte en verfijnde hybride aandrijflijn, de uitstekende rijeigenschappen, de hoge mate van veiligheid en het design van de Yaris dat spannender dan ooit is.

De jury van de Auto van het Jaar-verkiezing (‘Car of the Year’, COTY) bestaat dit jaar uit 59 onafhankelijke en professionele autojournalisten uit 22 Europese landen. Nederland wordt vertegenwoordigd door Jaco Bijlsma (Autovisie) Peter Hilhorst (De Telegraaf) en Gert Wisse (ANWB). De auto’s die aan de jaarlijkse verkiezing meedoen, worden beoordeeld op onder meer: design, comfort, veiligheid, weggedrag, rijplezier, milieuaspecten en prijs. De onderscheiding volgt slechts enkele dagen nadat de nieuwe Yaris voor het eerst werd uitgeroepen tot de bestverkochte auto in Europa, een duidelijk signaal dat de Europese consument het eens is met de jury.

De Toyota Yaris is met 266 punten de winnaar en daarmee de Auto van het Jaar 2021. Die punten heeft hij te danken aan onder meer het rijplezier dat het nieuwe modulaire voertuigplatform (TNGA, Toyota New Global Architecture) biedt. Dit heeft een extra laag zwaartepunt wat een positief effect op de wegligging heeft. De jury prijst de Yaris Hybrid met 85 kW/116 pk vanwege het soepele rijgedrag, de lage uitstoot en de toegankelijke prijsstelling.

De nieuwe Yaris Hybrid is uitgerust met Toyota’s hybridetechnologie van de nieuwste, vierde generatie. De nieuwe componenten hiervan zijn compact, licht van gewicht en efficiënt. Hiertoe behoren de volledig nieuwe 1,5-liter Hybrid benzinemotor, de nieuwe lithium-ion-accu, de nieuwe Hybrid-transaxle en Power Control Unit (PCU). Bij de ontwikkeling ervan lag de focus niet alleen op de efficiency van de aandrijflijn. Ondanks dat de efficiency met 20 procent toenam, is dat niet ten koste gegaan van de prestaties. Sterker nog: het vermogen nam juist met 16 procent toe. In 9,7 seconden accelereert de Yaris Hybrid vanuit stilstand naar 100 km/u, een verbetering van 15 procent. Daarbij reageer de auto sneller op het gaspedaal dan voorheen.

De kersverse Auto van het Jaar is leverbaar voor prijzen die beginnen bij 18.795 euro voor de Yaris 1.0 VVT-i Comfort. De Yaris Hybrid – met een aandeel van ruim 90 procent de populairste uitvoering in Nederland – is verkrijgbaar vanaf 21.695 euro. Het is de tweede keer dat de Toyota Yaris uitgeroepen is tot Auto van het Jaar. De eerste generatie Yaris won de prestigieuze onderscheiding in het jaar 2000. Vijf jaar later sleepte de Toyota Prius de prijs in de wacht. Toyota is het enige Japanse automerk dat de Auto van het Jaar-verkiezing driemaal gewonnen heeft.

Vergeer Holland tweede hoofdsponsor Gouda750…

19 februari 2021

Gouda750 heeft met Vergeer Holland een nieuwe hoofdsponsor binnen. De neven Vergeer kregen recent in de Gouda Cheese Experience een presentatie van het programmateam Gouda750. Diederik Vergeer: “Dit inkijkje in het feest maakt ons enthousiast. Bij ons rollen op jaarbasis 200 miljoen verpakkingen met de naam Gouda van de band. Dan kunnen we niet ontbreken […]

Lees verder →

Webinar Hoe vertellen we het de kinderen…

2 februari 2021

Op woensdag 10 maart 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin de webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en professionals. Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het is dan ook een ingewikkeld […]

Lees verder →

Celliste Anastasia Feruleva, indringend en meeslepend…

8 augustus 2020

Op het uitverkochte terras van restaurant ’t Vaantje genoot het publiek intens van het indringende en meeslepende spel van de Russische celliste Anastasia Feruleva, prijswinnares van de Cello Biënnale. Zij werd begeleid door pianist Frank van der Laar. Van hun kortgeleden verschenen cd “Ballet Russes” speelden zij enkele stukken. De musici gaven een uitgebreide toelichting […]

Lees verder →

Top Nederlandse kamermuziek bij restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk…

4 augustus 2020

Het Van Baerle trio wordt door de muziekpers als beste pianotrio van Nederland beschouwd. Dit trio geeft op dinsdag 18 augustus om 12.00 uur een door ReeuwijkKlassiek georganiseerd lunchconcert op het terras van ‘t Vaantje. Het Van Baerle trio bestaat uit Hannes Minnaar, piano, Maria Milstein, viool en Gideon den Herder, cello. Hannes Minnaar en […]

Lees verder →

Rouwcafe Stichting Boek en Troost…

3 augustus 2020

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 16 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Opruimen!? Maandenlang stonden er files voor de afvalbrengstations. De lockdown nodigde uit tot opruimen. Hoe is dat na het overlijden van een dierbare? Het proces van spullen “opruimen” is niet […]

Lees verder →

De Dijk Tribute in de Theaterbakkerheij…

27 juli 2020

Zaterdag Dansen we Op De Vulkaan tijdens De Dijk Tribute in de Theaterbakkerheij. De 8-koppige Familie Van Dijk Tributeband weet als geen ander hoe je een feestje moet bouwen. Veilig en verantwoord zetten ze een energieke show neer met muziek van Nederlands succesvolste Nederrock-pop band! Alle bekende hits komen voorbij in een avondvullend programma: ‘Mag […]

Lees verder →

Een accordeon en twee saxofoons verrassen publiek ReeuwijkKlassiek…

24 juli 2020

Het publiek op het zonovergoten en uitverkochte terras van ’t Vaantje werd volledig verrast door de combinatie van twee saxofoons en een accordeon. Sommigen dachten zelfs dat de oude tijden bij ’t Vaantje met de Dutch Swing Society waren teruggekeerd. Maar de bezoekers van ReeuwijkKlassiek kregen prachtige stukken van o.a. Erik Satie (Gnossienne No. 1) […]

Lees verder →

Werkzaamheden essentaksterfte in Gouwebos-West…

6 juli 2020

Vanaf 10 augustus worden de door essentaksterfte getroffen essen uit Gouwebos-West verwijderd. Deze bomen moeten gekapt worden om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan. De werkzaamheden duren tot medio oktober. De es is een karakteristieke, inheemse boomsoort die niet herstelt van de schimmelziekte essentaksterfte. Zo’n 90% van de essen gaat hieraan dood. Aangetaste bomen […]

Lees verder →

Eerbetoon voor buschauffeur Arriva met ALS…

1 juli 2020

Vrijdag 26 juni heeft Arriva één van haar medewerkers letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. De medewerker, die ALS heeft, werd op station Alphen a/d Rijn ontvangen door zijn collega’s, waarna hij zijn verrassing mocht onthullen. Omdat op de bus rijden zijn lust en zijn leven was, heeft Arriva als eerbetoon zijn favoriete bus […]

Lees verder →

Het lotgenotencontact voor naasten van mensen met dementie…

30 juni 2020

Het lotgenotencontact voor naasten van mensen met dementie wordt, nu het weer mag, opgestart door Steunpunt mantelzorg van Welzijn Zuidplas. Op woensdag 8 juli gaan we met inachtneming van de RIVM regels elkaar op 1,5 meter buiten ontmoeten bij Leefgoed de Olifant. Deze keer vindt het plaats in de ochtend van 11.00-12.30 uur en gaat […]

Lees verder →

Meer recreatie en natuur door kwaliteitsimpulsen…

28 juni 2020

foto: bestuurders Groenalliantie en medewerkers Staatsbosbeheer en Provincie Zuid-Holland. Groenalliantie Midden-Holland heeft in de afgelopen jaren samen met andere partijen flink geïnvesteerd in haar groengebieden. Op woensdagochtend werd de eerste fase van de kwaliteitsimpuls Reeuwijkse Plassen door Groenalliantie voorzitter Kees Oskam feestelijke afgerond en werd het startsein gegeven voor de tweede fase. Dit gebeurde in […]

Lees verder →

Lunchconcert harpiste Miriam Overlach doorslaand succes

27 juni 2020

Het eerste lunchconcert op het terras van ’t Vaantje was voor harpiste Miriam Overlach ook haar eerste optreden na het begin van de coronacrisis. Deze harpiste behoort tot de top van de Nederlandse Kamermuziek. Zij valt regelmatig in bij het Concertgebouworkest en is professor aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. En dat was te horen. […]

Lees verder →

Nieuwbouw Souburgh…

24 juni 2020

Souburgh start in september met de eerste voorbereidingen voor de nieuwbouw van het centrum. Souburgh wordt een gecombineerd centrum waar verzorging, verpleging en dagbesteding een plek houden. Met de nieuwbouw beschikt Souburgh over 40 eenpersoonskamers voor mensen met dementie. Daarnaast komen er 32 eenpersoonskamers voor cliënten met verzorgingshuiszorg. Er komen drie plaatsen voor kortdurende opnames. […]

Lees verder →