Ingezonden berichten

Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag. En hoe! Zotte 750 warmt de stad vast op voor 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe!

Gouda in 1511

Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende en nog altijd actuele boek van Erasmus, een van Gouda’s beroemdste inwoners ooit. De hele dag is het historische centrum gehuld in middeleeuwse sferen. Vuurspuwers, goochelaars, poppenkastspelers en sneltekenaars: ze komen allemaal voorbij. En pas op voor verdwaalde koeien!

Nieuw dit jaar is de middeleeuwse foodmarket in de Spieringstraat met kramen vol vis, brood en groenten ‒ die gefermenteerd worden om ze langer te bewaren. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld het authentieke ridderkampement in het Houtmansplantsoen, waar meerdere riddertoernooien worden gehouden. Alleen al het aankleden van de ridders is een schouwspel!

Bezoekersinformatie

De Zotte Zaterdag-route loopt dit jaar van de Gouda Cheese Experience tot aan het Houtmansplantsoen. Bij twee of drie locaties is een coronatoegangsbewijs nodig. Zotte Zaterdag is gratis toegankelijk; voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd. Het programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.zottezaterdag.nl. Op de dag zelf worden er programmakranten uitgedeeld.

Cadans is een Integraal Kind Centrum (IKC) voor 0 tot 13 jaar met een geïntegreerd programma van onderwijs en kinderopvang. We streven naar het ‘beste onderwijs en service’ voor kind en ouder. We bereiden kinderen voor op de toekomst in kennis, vaardigheden, talent- en identiteitsontwikkeling (www.cadans.nl).

Om IKC Cadans in Waddinxveen mogelijk te maken dienen we bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) ‘interesse’ aan te tonen van ouders met kinderen van 2, 3 of 4 jaar, wonend in een straal van 6 km.

Een zgn. ‘ouderverklaring’ geef je aan DUO https://duo.nl/apps/initiatief-nieuwe-scholen/index.html#/gegevens/75. Je logt in met je DigiD (handig is de gratis DigiD app), vult in en verzend. Let op: DUO vraagt het BSN-nummer van jouw kind.

Dit is vrijblijvend, anoniem en geen inschrijving voor de school, wel een steun voor IKC Cadans!

Win actie:

Doe mee en stuur een email naar: info@cadans.nl o.v.v. ‘win-actie, IKC Waddinxveen naam, adres en telefoonnummer’. Bewaar een foto of printscreen van jouw ouderverklaring ( = je bewijs). Als er op 15 oktober voldoende ouderverklaringen bij DUO binnen zijn verloten we een “Babboe Mini E”.

IKC Cadans, onderwijs beweegt ons! Beweeg je met ons mee?

Rouwcafé stichting boek en troost…

by redactie on 5 september 2021

in Ingezonden berichten

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 19 september a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Koesteren of opruimen?

Na het overlijden van een geliefde, dringt zich misschien de vraag op hoe nu om te gaan met de dierbare herinneringen die zich in materiële zin nog in huis bevinden. Wat doet U met het shawltje wat nog op de kapstok hangt? Een nog lopend abonnement van hem of haar? Haar of zijn kleding in de kast? Aan de één biedt het steun om alles zo lang mogelijk in de oorspronkelijke staat te laten, bij een ander is die behoefte er minder of  niet.

Rond dit thema gaan we met elkaar in gesprek.

Kosten: €5,00 incl. consumpties

Aanmelden verplicht: info@boek-en-troost.nl


Voor de meeste mensen is de zomervakantie weer voorbij, een goede tijd om na te denken over vrijwilligerswerk. Maar wat voor soort vrijwilligerswerk past bij je?

Vrijwilligerswerk Waddinxven

Doen waar je goed en bent en wat bij je past zorgt ervoor dat je je vrijwilligerswerk met plezier doet. Je wordt er blij van en je talenten worden optimaal benut. Goed voor jezelf en voor de ander!
Wil jij weten wat voor type vrijwilliger jij bent en welk vrijwilligerswerk het beste bij je past?

Doe dan de vrijwilligerstest. 

Mocht je na de vrijwilligerstest een afspraak willen maken met onze coördinator dan neemt ze graag de tijd voor je. Neem contact op via 0182-601729 of info@vrijwilligerswerkwaddinxveen.nl dan kan er op korte termijn een afspraak gemaakt worden.

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun Midden Holland. Mogelijk heb je je bedenkingen daarbij, maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren.

Als het levenseinde nabij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden, buren van groot belang. Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden.

Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden. Als vrijwilliger Ondersteuning Thuis neem je de taak van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even kan bijtanken, een boodschap doen of bijslapen.

Als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. Als vrijwilliger werk je twee keer per week vier uur in het hospice in Gouda of Waddinxveen.

Ben je betrokken, kun je samenwerken, neem je gezelligheid en rust mee, sta je stabiel in het leven en heb je tijd? Dan zijn we op zoek naar jou!

De introductietraining voor nieuwe vrijwilligers vindt plaats op maandag 01 en dinsdag 02 november 2021 met een terugkomdag op maandag 8 november 2021. Meld je aan vóór 27 september 2021.

Functie eisen

  • minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn;
  • bereidheid om eenvoudige zorgtaken te verrichten.

Wij bieden

  • introductietraining;
  • goede coaching en begeleiding;
  • bijeenkomsten om situaties te bespreken met collega’s;
  • een bijzondere werkomgeving in een hecht team.

Is je belangstelling gewekt? Neem contact op met Annette Bekker via 0182-358199 (op maan- of woensdag) of mail Annette via teamondersteuner@steunpuntmh.nl voor een afspraak met de coördinator om kennis te maken. Meld je aan vóór 27 september 2021.Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website www.steunpuntmh.nl.

Op dit moment genieten de meeste leden en docenten van een welverdiende vakantie. Af en toe word er nog een les gegeven in TOOS Plaza.

Vanaf maandag 30 augustus gaan alle lessen voor kinderen en volwassenen weer van start. Je kan dan weer bij TOOS terecht voor één of meer uurtjes sportieve ontspanning per week. Totaal wordt er per week ruim 100 uur sport bij TOOS aangeboden in 70 verschillende lessen. TOOS heeft al bijna 600 sporters die elke week een uurtje of meer komen sporten.

Zo is er voor elke leeftijd (van 1 tot en met circa 70 jaar) wel wat bij. Gekozen kan er worden uit een van de circa 70 verschillende lesuren die er worden gegeven. Zo biedt TOOS; Recreatief Turnen voor jongens/meis­jes/da­mes en heren. HIIT voor dames en heren. Volleybal voor dames en heren. JazzDans /Streetdance /Hiphop voor meisjes, dames en ook heren. En voor de allerkleinsten onder ons is er Ouder- en kindgym, Jazztiek, Baltiek, peuter/Kleuterdans en Kleu­tergymnastiek. Voor de tieners is er natuurlijk trampoline springen, streetdance en Hip Hop. Ook dit jaar natuurlijk weer Twirlen onder leiding van de oud wereld kampioene Renske Luijendijk.

Over een week staan de gediplomeerde en /of gekwalificeerde TOOS-leiding weer helemaal fit en goed uitgerust te popelen om aan een nieuw seizoen te beginnen.

Ik stel ze even aan u voor:
Dans: Anoushka Lieveld, Carley Jansen, Ema Blijleven, Jara Bitter, Judith van Zwet, Margreet Zuiddam en Myrna Vring.
Gym/Turnen: Alouette van Agten, Anouk Knijnenburg, Ayla Uiterdaal, Ilse van der Voort, Mandy Steenkamer, Kayleigh ter Morshuijzen, Sandra de Klerck, Simone van Vliet, Stephanie Hofman, Anton Stoter, Arco Zwijnenburg, Daan Koedoot, René Kleiweg, Michel Brand, Rene Kleiweg, Sietse Siersema, Willem Jan Kerkhoven.
Twirl: Dione van der Greft, Jorien Hofman, Maaike Luijendijk, Madelon van Harten en Renske Luijendijk.
Sport: Sandra de Klerk, Stephanie Hofman en Bianca Spaans.

In het nieuwe seizoen, wordt een nieuw lesrooster aangehouden. Alle lessen worden gegeven in het eigen “home“ van TOOS “TOOS Plaza” aan de Staringlaan 18. Er zijn ook nieuwe lessen in TOOS Plaza, kijk daarvoor op het rooster. Wie vragen heeft over een van de lessen bij TOOS of een uitge­breid lesrooster wil hebben, kan bellen met (0182– 640277 of 613839), stuur een whats-app bericht naar 0638784730, of kijk op de website van TOOS: www.tooswaddinxveen.nl.

Alle nieuwe leden mogen in ieder geval 2 keer gratis op proef mee doen.
Tot snel!

Heb je een psychische kwetsbaarheid en wil je leren om je eigen ervaring in te zetten? Kom je straks ons team ervaringsdeskundigen versterken? Dit najaar start een nieuwe training “Werken met Eigen Ervaring”. Dit is een training van 12-16 wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Deze training is voor mensen met ervaring in de GGZ, verslaving en maatschappelijke opvang. De training is erop gericht om iets positiefs te doen met deze ervaringen. Kernkracht biedt de training kosteloos aan. Voorwaarde is dat je je als vrijwilliger bij Kernkracht in gaat zetten. Vrijwilligers krijgen hierdoor werkervaring, een leuk team om in samen te werken, begeleiding (intervisie) plús een vrijwilligersvergoeding voor terug.


Woon je in de gemeente Zuidplas, Krimpenerwaard, Waddinxveen of Bodegraven-Reeuwijk, wil je je inzetten om anderen te helpen, open zijn over je psychische kwetsbaarheid, kun je goed reflecteren op je eigen herstelproces en ervaringen uit het verleden en wil je deel uitmaken van een groep die elkaar begrijpt, stimuleert en inspireert? Neem dan contact op met Maartje Weeda, projectmedewerker Herstel & Ervaringsdeskundigheid, mweeda@kernkracht.nl Meer informatie kun je vinden op www.kernkracht.nl

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. Het festival op GOUDasfalt gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks verwelkomen dan normaal, maar we zorgen voor extra veel artiesten en gezelligheid!” aldus de Goudse organisatie.

Plan B
Gouds Geluk noemt het alternatieve festival ‘Plan B’, verwijzend naar de plannen die op het laatste moment moesten worden gewijzigd. Er zullen nu zo’n acht foodtrucks naar GOUDasfalt afreizen. Op het podium en in de Silent Disco komen juist meer artiesten dan vooraf gepland. Zo wordt er een echt feest van gemaakt. Voor de kleinste bezoekers is er op zondag onder andere een draaimolen. 

Maatregelen
Minister-president Mark Rutte maakte bekend dat alleen kleine festivals, onder strikte voorwaarden, door mogen gaan. Het houdt in dat er 750 bezoekers mogen komen, die een ticket hebben en volledig gevaccineerd zijn, negatief getest zijn of in de afgelopen 6 maanden positief getest zijn. Eenmaal binnen mogen bezoekers de anderhalvemeterregel loslaten. Gouds Geluk FoodFestival hoopte eerst op zo’n 2500 bezoekers per dag en gratis toegang. De nieuwe regels zorgen ervoor dat er minder bezoekers kunnen komen en er tickets verkocht moeten worden.

Kosten
Alhoewel het festival nu intiemer wordt opgezet, scheelt dat niet veel in de kosten van het organiseren. “We werken nog steeds met veel verschillende leveranciers, die allemaal ook hun personeel en transport moeten bekostigen.” Zegt Ruud Bakker van Gouds Geluk. Toch wil de organisatie dit jaar per se iets organiseren in hun stad. “Gouda zit alweer zo lang zonder dit soort festiviteiten. We gaan daarom doen wat er binnen de maatregelen mogelijk is.” 

Tickets zijn te koop via: https://bit.ly/goudsgeluk

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda.

Omgaan met onzekerheid.

De afgelopen periode heeft veel van de mensen gevraagd. Hoe bang moet ik zijn voor het virus, hoe bang wil ik zijn voor het virus. Waar durf of wil ik nog naar toe. Hoe ziet mijn toekomst eruit?  Mijn werk , mijn relaties , kan ik nog reizen? Onzekerheid is een vervelend gevoel dat spanning oproept en  ook nog eens veel energie kost .

Hoe ga jij hiermee om ? En zijn er tips om jezelf te verlichten ?
Daarover willen we met elkaar in gesprek gaan.

Kosten: €5,00 incl. consumpties
Aanmelden verplicht: info@boek-en-troost.nl

Demonstratie van internationaal grootmeester Erno Prosman.

Het comité Schooldammen Waddinxveen neemt voor de 5e keer deel aan WadCultureel.
Op 11 september 2021 met een aantal activiteiten in of rond ’t Cultuurhuys.

11.00 – 12.15 uur Workshop + presentatie schoonheid damspel
13.00 – 15.30 uur Mini damtoernooi en demonstratie Blinddammen

Een workshop voor scholieren met een oudere huisgenoot, een kleine presentatie van de schoonheid van het damspel en een mini-damtoernooi voor schoolteams.

Tijdens dit toernooi wordt ’s middags een wedstrijd “blinddammen’ dammen gespeeld door internationaal grootmeester Erno Prosman (48), geboren en getogen in Gouderak. Prosman werd in 1991 jeugdwereldkampioen en bij zijn 1e deelname aan het NK dammen voor senioren werd hij prompt kampioen. Wethouder M. Kortleven is bereid gevonden aan de demonstratie mee te werken. De grootmeester zal ook enkele tips en trucs tonen.

Sinds vele jaren speelt Prosman voor het Goudse DAMLUST, van welke club hij voorzitter is, in de ereklasse van de dambond.

Hij heeft zich gespecialiseerd in het ‘Blinddammen’ en wist in 2008 in Delft en in 2012 in Gouda de toen vigerende wereldrecords ‘Blinddammen’ van Ton Sijbrands te verbeteren. Hierbij speelde hij respectievelijk 27 en 30 partijen.
Een zogenaamde blindspeler ziet geen damborden en schijven.

Beoogd effect is een grotere bekendheid van de vele mogelijkheden en de diverse aspecten van de damsport, dit nog los van de grote pedagogische warde van denksporten.

Met deze activiteiten hoopt het comité Schooldammen, naast de jaarlijkse damtoernooien voor schoolteams, de ontwikkeling van de damsport in stand te houden.

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon voor ons willen collecteren. Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed! Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?

Dat MS een enorme impact heeft op (jonge) levens én veel verschillende gezichten heeft, maakt het MS Fonds momenteel duidelijk in de nieuwe campagne ‘Face it. MS is zenuwslopend’.

In de campagne zijn vijf mensen met MS te zien: Carla, Winston, Carlien, Kevin en Vera. Zij verschillen in leeftijd en zitten ieder in een andere levensfase, maar zij hebben één ding gemeen: ze hebben alle vijf MS. Op www.nationaalmsfonds.nl/faceit laten zij op indringende wijze zien welke impact de ziekte heeft op hun levens en welke diverse klachten en beloopsvormen er bestaan.

Face it. MS is zenuwslopend
In Nederland ondervinden 25.000 mensen dagelijks de gevolgen van de chronische en progressieve ziekte MS. Met deze campagne krijgt MS niet alleen letterlijk een gezicht, maar hij roept ook op om de ernst van de ziekte onder ogen te komen. Er wordt een letterlijke connectie gemaakt met het zenuwstelsel maar ook een koppeling met de emotionele kant van de ziekte en wat dit met patiënten doet.

Onderzoek hard nodig
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Meer onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven voor mensen met MS.

Word collectant!
We zijn op zoek naar mobiele collectanten. Zij collecteren met hun mobiele telefoon wat heel gemakkelijk kan vanaf werk of vanuit huis.
De opbrengst van de landelijke collecteweek maakt verschil voor 25.000 mensen in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Onderzoek naar MS en onze strijd tegen MS moet daarom doorgaan.

Meer informatie of aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Stichting Leergeld

Landelijke Leergeld Dag
op 1 juni.

Leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen ook dit jaar weer een schoolspullenpas krijgen. De pas is voor leerlingen van 11/12 jaar tot en met 17 jaar als hun ouders weinig inkomen hebben (tot 130 % van een bijstandsuitkering). De waarde van de pas is 50 euro en kan besteed worden in een groot aantal winkels in Waddinxveen en omgeving. Dat zijn in ieder geval Bruna, Primera, Hema, Bristol, Perry Sport, Aktiesport en Albert Hein (de ‘schoolcampus’). De pas kan tot 1 oktober gebruikt worden. Ouders en leerlingen die eerder een pas hebben gehad hebben een brief gekregen. Leergeld wil graag dat iedereen met weinig inkomen een pas aanvraagt, ook ouders die werken en geldzorgen hebben. Aanmelden kan tot 15 juni via leergeldwaddinxveen.nl.

In ons land leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. In steden meer dan in dorpen, maar ook in Waddinxveen kunnen in een schoolklas twee of drie kinderen zitten die niet zomaar aan een schoolreis kunnen meedoen. Leergeld helpt ouders, leerlingen en scholen opdat àlle kinderen kunnen meedoen. Vandaar het motto “Nu meedoen is straks meetellen”. Door alle leergeldstichtingen samen zijn vorig jaar 130.000 kinderen geholpen, als aanvulling op wat gemeenten al doen. In Waddinxveen hebben zo’n 450 kinderen een pas, een fiets, een laptop of een bijdrage in een schoolkamp gekregen. Bij Leergeld staat een menselijke benadering voorop, de drempel is laag, er worden gesprekken gevoerd over de gezinssituatie en er wordt snel gehandeld. Leergeld werkt samen met gemeenten, fondsen en ‘kindorganisaties’ zoals de Stichting Jarige Job en het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Op 1 juni is er extra aandacht voor het werk van leergeld. In de mediacampagne van dit jaar staat centraal hoe je zoveel mogelijk ouders bereikt. Uit onderzoek blijkt dat er nogal wat werkende ouders zijn met geldzorgen. Er kan sprake zijn van meerdere kleine en onzekere banen in een gezin. Het betreft vaak mensen met een oproepcontract, zzp’ers en middenstanders die de weg naar leergeld niet kennen of schroom hebben. Ook voor hen geldt dat leergeld niet oordeelt, maar menselijk maatwerk biedt vanuit vertrouwen. Leergeld Waddinxveen doet een beroep op werkgevers en instanties om zich te verplaatsen in de belevingswereld van werkenden en hun kinderen. Een handreiking is te vinden op leergeld.nl/publicaties.

Lotgenotencontact Mantelzorg van Welzijn Zuidplas…

30 mei 2021

Woensdag 16 juni organiseert Steunpunt Mantelzorg van Welzijn Zuidplas weer een lotgenotencontact ‘naasten van mensen met dementie’. Het thema van deze middag is ‘Muziek bij dementie’.Wat kan muziek voor jou als mantelzorger en voor je naaste met dementie betekenen. Hoe kun je samen genieten van muziek of even rust voor jezelf creëren als de ander met […]

Lees verder →

Lunchconcert met het Amsterdam Wind Quintet bij ‘t Vaantje…

29 mei 2021

Op dinsdag 22 juni a.s. geeft het Amsterdam Wind Quintet een gevarieerd zomers concert op het terras van restaurant ’t Vaantje in Reeuwijk. De 5 musici (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot) spelen muziek van Mozart tot Dvorák. Het concert heeft een pauze. Inloop vanaf 10.30 uur. Het concert begint om 11.15 uur. Na afloop […]

Lees verder →

Webinar Hoe vertellen we het de kinderen…

29 mei 2021

Het Centrum voor Jeugd en Gezin organiseert in juni het Webinar ‘Hoe vertellen we het de kinderen’ voor ouders die gaan scheiden en voor professionals die met dit onderwerp te maken hebben. Als je gaat scheiden, dan komt er een moment dat je het aan je kind(eren) moet vertellen. Veel ouders zien hier tegenop. Het […]

Lees verder →

De Goudse Waarden en De Vier Windstreken bundelen hun krachten…

27 mei 2021

De overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap. De Goudse Waarden en De Vier Windstreken bundelen hun krachten en zetten in op een doorgaande leerlijn voor elke leerling. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat ze samen meer maatwerk en kwaliteit in het onderwijs kunnen bieden. Met één helder doel, volop […]

Lees verder →

Toch een foodtruck festival in Gouda…

18 mei 2021

De afgelopen jaren trokken duizenden bezoekers naar GOUDasfalt voor foodtruck festival ‘Rrrollend’. Eerder dit jaar werd bekend dat Rrrollend niet meer zal plaatsvinden op het terrein aan de rand van de stad. Goudse organisatoren hebben nu de handen ineengeslagen voor een smaakvol alternatief. Tijdens ‘Gouds Geluk FoodFestival’ staan lekker eten, drinken en gezelligheid voorop. Als […]

Lees verder →

Het Bijna-Thuis-hospice in Waddinxveen heeft vrijwilligers nodig…

18 mei 2021

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun. Midden Holland. Mogelijk heeft u uw bedenkingen daarbij maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren. Als het levenseinde nabij komt, […]

Lees verder →

De Week van de Jonge Mantelzorger: Niet te missen…

18 mei 2021

Nieuwerkerk aan den IJssel, 14 mei 2021 – Ongeveer een kwart van de kinderen en jongeren in Nederland is een jonge mantelzorger. Zij groeien op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid en/of verslaving. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede […]

Lees verder →

Gouda750 geeft go voor nieuwe grootschalige theaterproductie Theaterbakkerheij…

16 mei 2021

Speciaal voor Gouda750 komt Stichting De Theaterbakkerheij met een nieuwe grootschalige theaterproductie met als titel ‘Gouda Op Sterk Water’. Het muzikale theaterspektakel wordt één van de grotere activiteiten van de Gouda750 viering. In juni 2022 wordt de voorstelling op een nog nader te bepalen buitenlocatie gespeeld.  Actueel thema ‘Gouda Op Sterk Water’ gaat over het dreigende […]

Lees verder →

Ontdekkingstocht door Waddinxveen gaat als Lopend Vuurtje…

15 mei 2021

Op zondag 23 en maandag 24 mei, Eerste en Tweede Pinksterdag, wordt in Waddinxveen tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds Lopend Vuurtje gehouden. Tijdens deze wandeling van ongeveer 7 kilometer leren de wandelaars elkaar (nog) beter kennen door de leuke vragen en interessante stellingen die zij voor onderweg meekrijgen. Deelname is […]

Lees verder →

START2BIKE Toerfiets trainingen op het FTC Avanti circuit, coronaproof…

9 mei 2021

5, 12, 19 en 26 juni 09.00 tot 12.00 uur FTC Avanti start op verzoek van de NTFU de START2BIKE cursus 2021 coronaproof op het eigen wielercircuit. Veilig en verantwoord. Na het succes van 2021 met 25 deelnemers willen wij het nieuwe toerfiets seizoen een boost geven met deze S2B Trainingen. De trainingen worden gegeven […]

Lees verder →

CJG-themabijeenkomst Dunstan babytaal, leer je baby kennen…

7 mei 2021

CJG Waddinxveen organiseert de online themabijeenkomst ‘Dunstan babytaal’. Deze bijeenkomst is voor aanstaande ouders (vanaf 6 mnd. zwangerschap) en ouders met een baby tot twee maanden oud. De themabijeenkomst Dunstan babytaal leert je de belangrijkste geluiden van je baby te herkennen. Hierdoor huilt je baby minder, drinkt beter en slaapt meer. En jij zelf dus […]

Lees verder →

Geschilderde puzzel bij Vonk…

1 mei 2021

De cursisten van Vonk kunnen al maandenlang geen schilder- en tekenlessen meer volgen. Thuis gaan ze wel door dank zij de online begeleiding van hun docenten, maar ondertussen missen ze het gezellige wekelijkse samenzijn in het tekenlokaal. Corona maakt duidelijk dat een tekenles zo veel meer is dan alleen maar het leren van de kneepjes […]

Lees verder →

Al 5 jaar wonen in Westergouwe…

27 april 2021

22 april was het precies 5 jaar geleden dat de eerste bewoners in Westergouwe de sleutel van hun nieuwbouwhuis in ontvangst hebben mogen nemen. Om dit feestelijke moment te markeren, hebben alle bewoners als presentje een bijenhotel gekregen. De wilde bij is een belangrijke schakel in het bestuiven van bomen en planten en staat hierbij […]

Lees verder →