Ingezonden berichten

Kerstmiddag voor ouderen…

by redactie on 29 november 2022

in Ingezonden berichten

De PCOB Waddinxveen organiseert op 15 december een kerstmiddag voor ouderen en alleen gaande. De middag begint om 14:00 uur en eindigt om ongeveer 19:00 uur. In de hal van de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3, 2742 DJ Waddinxveen bent u van harte uitgenodigd. Bij binnenkomst worden de gasten ontvangen met een kop koffie en met iets lekkers erbij.

Het kerstevangelie wordt door middel van de Rembrandt-Bijbel vertelt, en de samenzang zal zeker niet ontbreken. Tijdens de pauze is er, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid om elkaar te ontmoeten. De middag wordt afgesloten met een uitgebreide broodmaaltijd.

U kunt zich opgeven bij Ad van den Assem, tel. 0653271925 of e-mail aasem@hetnet.nl. We vragen u om dat uiterlijk voor 13 december te doen. Om alles naar behoren te kunnen regelen zijn er kosten aan verbonden. De kosten voor deze middag zijn € 22.50 p.p. Het rekeningnummer is N12 RABO 0157 5822 56 t.a.v PCOB afd. Waddinxveen, onder vermelding “Kerstmiddag 2022”


The Lasses zijn terug in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.
Met hun betoverende samenzang brengen zij zondagmiddag 27 november de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde. Sophie Janna en Margot Merah bezingen met loepzuivere samenzang de rijke geschiedenis van Caledonia, begeleid door warm gitaar- en ukelelespel, de bijzondere klanken van de shrutibox en de opzwepende percussie van de bodhrán.

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album Undone, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze “schitterende ode aan de menselijke stem” het tot de eerste plek.

Speciaal voor hun optreden in Cultuurhuys De Kroon nemen de Lasses nog een derde artiest mee. Wie? Dat is nog een verrassing, maar zij lieten ons weten dat het een zeer bijzondere middag zal worden.
Het optreden begint om 15 uur en de toegangsprijs is 18 euro, inclusief drankje.

Op zondagmiddag 30 oktober 2022 geeft Ischico Velzel om 15:00 uur een pianorecital. Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Haar pianospel wordt omschreven als: moeiteloos, vol expressie en technisch zeer vloeiend. Ischico speelt werken van Scarlatti en Beethoven en na de pauze werken van de meer onbekende componisten: de Larroccha, Granados en Medtner. Als primeur heeft MiW voor dit prachtige solo pianorecital een vleugel ter beschikking gesteld van de concertpianiste.

Programma:
D. Scarlatti Sonate K. 27 in B klein
Sonate K. 13 in G groot
L. van Beethoven Sonate Opus 101
A. de Larrocha Selectie uit Pecados de Juventud
E. Granados Quejas, o la Maja y el Ruiseñor
El Fandango del Candil
N. Medtner Sonate-Skazka

Ischico heeft de lichtere stukken gemengd met de zwaardere stukken. De Alicia de Larrocha is licht en zal ongeveer 15 minuten duren. De Granados die erna komt is erg verhalend en de fandango is gebaseerd op een volksdans.  Van Beethoven is de lichtere sonate in het programma verwerkt, in plaats van de zware Opus 90. Medtner’s sonate is vrij zwaar, maar omdat dit zijn ‘sprookjes’ sonate is en een klapstuk, is die sonate aan het einde van het programma geplaatst. Achtergrond: Ischico’s voorliefde voor Spaanse muziek bracht haar naar Barcelona waar zij in 2019 haar Master of Music afrondde bij Spaanse muziekspecialist Albert Attenelle aan Conservatori Superior de Música del Liceu.

Haar tweede master deed ze aan The Royal Conservatoire of Scotland waar ze studeerde bij meesterpianisten Petras Geniušas en Fali Pavri. Ischico is dankbaar dat haar masters financieel ondersteund werden door het VSB Fonds, het Heij Konijn Fonds en Ars Donandi.
In 2021 won Ischico de eerste prijs van The Lamond Prize met haar uitvoering van Medtners Sonate-Skazka. Zij was meerdere keren te horen op nationale radio en kreeg masterclasses van onder andere Jacques Rouvier, Dmitri Alexeev, Hortense Cartier-Bresson en Joanna MacGregor. Ischico voelt zich erg thuis op het concertpodium en heeft mogen spelen in Muziekgebouw aan ’t IJ (Amsterdam), Paleis het Loo (Apeldoorn), Casa Battló (Barcelona) en Sloane Square (Londen). Naast solopianiste is Ischico ook actief kamermusicus.

Uitvoering: Zondag 30 oktober 2022 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren via de website of aan de zaal.

Telefonisch reserveren kan via 06 53 28 10 16.
Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00.
Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308963210 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Op donderdag 17 november is er na een onderbreking van 2 jaar weer een stampotten party voor ouderen en eenzame mensen in Waddinxveen.

Deze stampotten party is mogelijk gemaakt door de Rotary Waddinxveen die in 2019 de Santarun organiseerde en het bijeen gebrachte bedrag bestemd had voor deze party. De PCOB afdeling Waddinxveen gaat dit organiseren, samen met de fam. Both

De locatie is de kantine van de voetbalclub ASW, Sniepweg 13e Waddinxveen. De zaal is open om 11.30 uur.

Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van de deelnemers van € 5.00, over te maken op bankrekening NL12 RABO 0157582256 t.n.v. penningmeester PCOB.

Daar er maar 75 plaatsen beschikbaar zijn, is het noodzakelijk om te reserveren. U kunt dit doen, door u voor 10 november op te geven, telefonisch of per e-mail bij Dhr Ad den Assem, penningmester van de PCOB. Tel: 06-53271925 of e-mail aassem@hetnet.nl

Wilt u deze kans “van elkaar ontmoeten en lekker eten” niet missen, schroom niet en meldt u aan.

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo kom dan naar de Fietsclinic Op zaterdag 23 april van 10.00 tot 16.00 uur op de wielerbaanvan FTC Avanti, Amerikalaan 163.

Neem je eigen racefiets (fietshelm verplicht), sportieve toerfiets of E-bike (fietshelm geadviseerd) mee.

Veilig oefenen…
In de ochtend oefenen we te technieken veilig op de afgesloten wielerbaan. We beginnen met fietscontrole en uitleg over technieken en gaan daarna in groepen van 8 deelnemers (maximaal 32 deelnemers) en twee trainers, oefenen op de baan.

Tochten door het Groene Hart…
Na de lunch maak je met de trainers een tocht door het Groene Hart (max.30 km) en breng je het geleerde in de praktijk. Ook mag je in de maand mei tot en met 21 mei 4 maal onder begeleiding mee de weg op (zaterdag- of zondagmorgen of donderdagavond).

Aanmelden en verzekering…
Aanmelden kan via de link Fiets clinic 2022 – Avanti Fietstoerclub (ftcavanti.nl) Om mee te doen met dit aanbod (inclusief lunch) maak je € 10,00 over naar: NL38 RABO 0146 7409 71 ten name van Fietstoerclub Avanti te Alphen aan den Rijn, o.v.v fietsclinic en je naam.

Voor alle deelnemers heeft de NTFU een introductie verzekering die de schade aan je fiets tot € 500,00 dekt. (4 weken lang tot 21 mei) Aanmelden voor de verzekering kan via de site van FTC Avanti Fiets clinic 2022 – Avanti Fietstoerclub (ftcavanti.nl)

Online Open Huis bij De Goudse Waarden

Op 21 januari organiseert De Goudse Waarden een online open huis voor leerlingen van groep 8 en hun ouders. Van 18.30 tot 20.30 uur kun je via een speciale interactieve webpagina de sfeer komen proeven.

Op 21 januari om 18.30 uur gaat onze speciale open huis webpagina live. Het wordt een interactieve webpagina. Op de interactieve pagina vind je filmpjes, animaties, proeflesjes en vlogs en er is een chat-mogelijkheid. Ook kun je een tour volgen in het nieuwe gebouw. En je maakt kennis met onze nieuwe programma’s NXT en Future. Via deze webpagina en de website komen leerlingen van groep 8 en hun ouders meer over de school te weten.

Proeflesmiddagen en VIP-momenten
De korte proeflesjes die op de online open huis webpagina komen te staan nodigen je uit om in de school mee te doen aan echte lessen: de proeflesmiddagen. Je kunt je hiervoor hier aanmelden. Ook nodigen we jou met je ouders of verzorgers uit voor speciale VIP-momenten. Deze activiteiten vinden plaats bij de vmbo-locatie aan de Kanaalstraat en bij de mavo-, havo-, vwo-locatie aan de Calslaan.

Rondkijken in ons Nieuwe gebouw
Vanaf 21 januari kun je een virtuele tour volgen in ons nieuwe gebouw. Je gaat zelf op ontdekking. Je kunt diverse ruimtes bekijken, deze kun je ook roteren. En via video’s en pop-up teksten kom je meer te weten over het nieuwe gebouw. Belangrijk genoeg om te weten waarom het nieuwe gebouw zo leuk en interessant voor jou is.

Nieuw! NXT en Future
Ook kun je kennismaken met onze nieuwste programma’s. De mavo-, havo- en vwo-leerlingen volgen vrijdags geen lessen, maar NXT. Dit is een dag waarop je keuzeprojecten doet en veel praktijk. De leerlingen op het vmbo kunnen kiezen voor het futuristische profiel Future, waarin je problemen van de toekomst leert oplossen.

Over De Goudse Waarden
De Goudse Waarden is een christelijke school. Dit betekent voor ons dat iedereen op onze school erbij hoort, meetelt en zichzelf mag zijn. Leerlingen mogen zelf hun weg bepalen. De docenten inspireren en helpen daarbij. Je ontdekt meer over jezelf maar je ontwikkelt ook je kennis en je vaardigheden. Ook daar waar jouw interesse ligt of waar jij goed in bent. Wij helpen jou groeien!

Oliebollen…

by redactie on 20 december 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De Hersteld Hervormde Gemeente verkoopt dit jaar oliebollen (m/z rozijnen), appelbeignets en appelflappen volgens grootmoedersrecept (met deeg). We gebruiken alleen kwaliteits-grondstoffen en ervaren bakker werken op een corona veilige wijze. Tien oliebollen voor € 7,50, vijf appelbeignets voor € 6,75 en tien appelflappen voor €5,50.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 29 december 10:00. Dat kan per e-mail oliebollenactiehhg@outlook.com  (o.v.v. naam en telefoonnummer) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).

U kunt uw bestelling corona-veilig afhalen bij de Immanuelkerk Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op vrijdag 31 december tussen 10:00 en 11:00 uur.  

Met een “Italiaanse Kerst” sloot ReeuwijkKlassiek zijn laatste concert van het jaar af. Op het toneel van De Brug speelde het Ciconia Consort. Vanwege het optreden van de sterharpiste Lavinia Meijer was dit concert al weken van tevoren uitverkocht. In het stuk van Ludovici Einaudi liet Lavinia Meijer haar grote talent schitteren. Zij werd daarbij begeleid door het 20 strijkers tellende orkest onder leiding van dirigent Dick van Gasteren. Na een korte pauze, waarbij niemand van zijn plaats mocht, werd het vuur in het orkest opgestookt. Het stuk van Angelo Corelli met de titel “Fatto per la notte di Natale” (Gemaakt voor de nacht van Kerstmis) was een van de hoogtepunten van de avond.

De Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente Gouda hebben gezamenlijk het moeilijke besluit genomen, dat het grootschalige jaarlijkse evenement Gouda bij Kaarslicht vanwege de huidige coronamaatregelen en onzekere coronasituatie net als vorig jaar alleen in digitale vorm doorgang kan vinden. Om toch Gouda bij Kaarslicht 2021 thuis te kunnen beleven wordt er wederom een film gemaakt, die gebaseerd is op het programma bij de kerstboom. Deze film zal onder andere te zien zijn via TV West vanaf 19.00 op 10 december 2021.

Stichting Gouda bij Kaarslicht was al maanden bezig om een prachtig programma in elkaar te zetten, mede vanwege het aandeel in de opwarmperiode van Gouda750.

De Samenwerkende Binnenstadsondernemers zullen in overleg met de gemeente de komende weken bezien hoe het warme gevoel van Gouda bij Kaarslicht in de binnenstad op alternatieve wijze mogelijk kan worden gemaakt.

De gemeente stimuleert dit en is bereid te faciliteren waar nodig. Verder kijkt de gemeente uit naar de komst van de kerstboom uit Kongsberg en het moment dat de vele lampjes worden aangestoken. Het bestuur van Stichting Gouda bij Kaarslicht en de gemeente, bedanken alle locaties, artiesten, en andere betrokkenen voor hun tomeloze inzet.

De langverwachte ijspret voor jong en oud op de meest unieke ijsbaan van Nederland in het stadshart van Gouda laat helaas nog een jaartje op zich wachten. De actuele cijfers van het aantal besmettingen en aanhoudende onzekerheid rondom Corona zorgen ervoor dat de Goudse IJsbaan in 2021 helaas niet kan doorgaan.

Midden in de voorbereidingen heeft de organisator van het jaarlijkse event Grand Canyon Events BV in overleg met haar partners moeten besluiten dat het niet verstandig is om in deze roerige tijden een grootschalig en langdurig event te laten plaatsvinden.

Remko van der Hammen (directeur); We konden weer!Na de aankondiging in september waren we dolblij met de loyaliteit van onze partners en sponsors, nog niet gesproken over de enthousiaste reacties van onze bezoekers. De winter zoals we deze het liefst hebben, weliswaar in een aangepaste vorm, kon gaan plaatsvinden! Echter in tijden van corona ben je als eventorganisator extra alert. Juist deze tijden vragen om daadkrachtige beslissingen waar nodig. We zijn betrokken bij de zorg en het welzijn van de gehele maatschappij en helaas gaat deze onzekere tijd niet hand in hand met een event van duizenden bezoekers.

De sfeervolle periode van de Goudse IJsbaan rondom het stadhuis is dé tijd van het jaar. Mensen komen hiervoor vanuit de hele regio en zelfs het hele land naar Gouda toe. Het event is samen met Gouda bij Kaarslicht de kick-off van een bijzondere saamhorige periode. De ijsbaan is gedurende 4 weken het centrale middelpunt van de Goudse winter.

Niets liever had de organisatie dan ook gewild dat de Goudse IJsbaan door kon gaan. Alle inspanningen en voorbereidingen zijn uiteraard niet voor niets en zullen worden doorgezet naar volgend jaar. Zet met een watervaste marker woensdag 21 december 2022 t/m zondag 15 januari 2023 alvast in de agenda, want de organisatie gaat er óók dan gewoon weer volledig voor! Het zijn gekke tijden en in een jaar kan veel gebeuren. Stay safe en wees lief voor elkaar, juist dat is wat iedereen nodig heeft. Tot in 2022!

Op woensdag 24 november bezoekt Sinterklaas de kinderen in Cultuurhuys de Kroon. Ondanks zijn ontzettend drukke werkschema heeft hij om 15.00 uur een gaatje gevonden om te komen. Maar lukt het hem om naar binnen te komen? En waar zijn de Pieten? Moeten er dit jaar kinderen uit de zaal voor hulp-Piet spelen? Maak het mee – en vergeet vooral ook niet om je schoen te zetten. Want als we dan ook nog mooi voor de goedheiligman muziek maken en zingen dan wordt die vast gevuld. Kaartjes voor kinderen en hun begeleiders zijn te koop op www.cultuurhuysdekroon.nl. Omdat we niet willen dat Sinterklaas ziek wordt worden bij hem en het (volwassen) publiek de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht genomen (CTB).

Brief van de Sint…

by redactie on 11 november 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Beste mensen, lieve kinderen,

Was me dat even spannend. Maar wat ben ik blij dat mijn Pieten en ik ondanks de strenge coronaregels in Nederland welkom zijn in Waddinxveen. Met dank aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis én kinderburgemeester Linn Boogaard die mij heel laat van dit geweldige besluit op de hoogte konden stellen. Maar de rede ken je vast.

De stoom kwam niet alleen uit de schoorsteen van mijn boot, maar ook uit de oren van Regelpiet. Even leek het erop dat we geen roet hadden omdat die in het eten was gegooid. Maar gelukkig was er nog net voldoende over voor BlusPiet, HoepelPiet, Pieternel, Pietjevitamientje, Pietton, RadioPiet, HoofdPiet en alle andere Pieten.

Enfin. Omdat iedereen in Waddinxveen zich goed aan de regels houdt, kunnen wij op 13 november om 10 uur met de boot aan de Nesse aankomen. Meteen daarna ga ik van boord en stap ik snel in de bus voor een toer door het dorp. Voor dit korte doorstroom-evenement heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel zijn er een paar regels waaraan iedereen zich heeft te houden. Dat gaat jullie vast lukken.

1. Ben je niet fit, dan blijf je thuis. Van harte beterschap!

2. Voor een betere doorstroming zijn Sint en Pieten kort op de Nesse en op het Gouweplein aanwezig. Ga daar niet met z’n allen naar toe.

3. Bedenk dat de kinderen in andere winkelcentra eerder in de buurt van Sint en Pieten kunnen komen.

4. Kinderen kunnen dus wel dichtbij Sint en Pieten komen. Hun (groot)ouders en andere volwassen belangstellen op minimaal 1,5 meter afstand.

5.  Om de drukte te spreiden last Sint een extra stop in bij basisschool TOV in Triangel.

6. Langs de busroute is voldoende plek om naar Sint en Pieten te zwaaien. Houd kleine kinderen wel in het oog zodat zij niet ongezien de weg oversteken!

Het complete programma is als volgt:

10.00 uur        Sinterklaas Nesse
10.45 uur        Zuidplashof
11.15 uur        Ieplaan
13.00 uur        Dorpstraat
13.30 uur        Groensvoorde
14.00 uur        Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur        Luifelbaan
15.00 uur        Gouweplein – Marktstraat t.h.v. De Kroon
15.20 uur        Gouweplein – Tussenzicht t.h.v. Jumbo
15.45 uur        Triangel t.h.v. basisschool TOV

Deze feestdag voor alle kinderen in Waddinxveen wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen en het Ondernemers Platform Waddinxveen. Dank jullie wel! Natuurlijk hoop ik dat er tussentijds niet veel verandert. Is dat wel het geval, dan meldt MetaPiet dat onmiddellijk op facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen.

Tot zaterdag kinderen.
Liefs van mijn Pieten en een knuffel van mij.

Sint

Bluesster AJ Plug (Johan Derksen, Keeps The Blues Alive) zondag 14 november in De Theaterbakkerheij…

7 november 2021

Zondagmiddag 14 november staat één van de beste blueszangeressen van Nederland in Gouda. De zangeres, die meermaals met Johan Derksen door de Nederlandse theaters tourde, herstelde van slokdarmkanker en is terug met een nieuw album. In haar nieuwe album ‘Killer King’ zingt ze vrijer en onbevangen dan ooit over haar ziekte en beter worden. Naast […]

Lees verder →

Film over strijdbare advocaat in De Kroon…

31 oktober 2021

Cultuurhuys De Kroon vertoont woensdagavond 10 november de spannende film Just Mercy uit 2019. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson, gespeeld door Michael B. Jordan. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen […]

Lees verder →

Zotte 750 met ridderspektakel…

7 oktober 2021

Zaterdag 16 oktober is het weer Zotte Zaterdag. En hoe! Zotte 750 warmt de stad vast op voor 2022, als Gouda 750 jaar stadsrechten viert. Want er komt een heus ridderkampement naar Gouda toe! Gouda in 1511 Op Zotte Zaterdag wordt het verhaal verteld van Gouda in 1511, toen ‘Lof der Zotheid’ verscheen. Het baanbrekende […]

Lees verder →

Denk jij na over toekomstig onderwijs? Wij ook…

16 september 2021

Cadans is een Integraal Kind Centrum (IKC) voor 0 tot 13 jaar met een geïntegreerd programma van onderwijs en kinderopvang. We streven naar het ‘beste onderwijs en service’ voor kind en ouder. We bereiden kinderen voor op de toekomst in kennis, vaardigheden, talent- en identiteitsontwikkeling (www.cadans.nl). Om IKC Cadans in Waddinxveen mogelijk te maken dienen […]

Lees verder →

Rouwcafé stichting boek en troost…

5 september 2021

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 19 september a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Koesteren of opruimen? Na het overlijden van een geliefde, dringt zich misschien de vraag op hoe nu om te gaan met de dierbare herinneringen die zich in materiële zin nog […]

Lees verder →

Ontdek je vrijwilligerskracht…

30 augustus 2021

Voor de meeste mensen is de zomervakantie weer voorbij, een goede tijd om na te denken over vrijwilligerswerk. Maar wat voor soort vrijwilligerswerk past bij je? Doen waar je goed en bent en wat bij je past zorgt ervoor dat je je vrijwilligerswerk met plezier doet. Je wordt er blij van en je talenten worden […]

Lees verder →

Steun● Midden-Holland is op zoek naar vrijwilligers…

26 augustus 2021

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun● Midden Holland. Mogelijk heb je je bedenkingen daarbij, maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren. Als het levenseinde nabij komt, […]

Lees verder →

Toos start weer met sportseizoen…

21 augustus 2021

Op dit moment genieten de meeste leden en docenten van een welverdiende vakantie. Af en toe word er nog een les gegeven in TOOS Plaza. Vanaf maandag 30 augustus gaan alle lessen voor kinderen en volwassenen weer van start. Je kan dan weer bij TOOS terecht voor één of meer uurtjes sportieve ontspanning per week. […]

Lees verder →

Start training “Werken met Eigen Ervaring” bij Stichting KernKracht..

9 augustus 2021

Heb je een psychische kwetsbaarheid en wil je leren om je eigen ervaring in te zetten? Kom je straks ons team ervaringsdeskundigen versterken? Dit najaar start een nieuwe training “Werken met Eigen Ervaring”. Dit is een training van 12-16 wekelijkse bijeenkomsten van 3 uur. Deze training is voor mensen met ervaring in de GGZ, verslaving […]

Lees verder →

Gouds Geluk komt met alternatief festival…

9 augustus 2021

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. Het festival op GOUDasfalt gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks […]

Lees verder →

Rouwcafé Stichting Boek en Troost…

9 augustus 2021

De Stichting Boek en Troost organiseert op zondag 15 augustus a.s. van 15-17 uur een Rouwcafé in het Nelson Mandela Centrum, Bernadottelaan 79 te Gouda. Omgaan met onzekerheid. De afgelopen periode heeft veel van de mensen gevraagd. Hoe bang moet ik zijn voor het virus, hoe bang wil ik zijn voor het virus. Waar durf […]

Lees verder →

Blinddammen tijdens WadCultureel…

26 juli 2021

Demonstratie van internationaal grootmeester Erno Prosman. Het comité Schooldammen Waddinxveen neemt voor de 5e keer deel aan WadCultureel.Op 11 september 2021 met een aantal activiteiten in of rond ’t Cultuurhuys. 11.00 – 12.15 uur Workshop + presentatie schoonheid damspel13.00 – 15.30 uur Mini damtoernooi en demonstratie Blinddammen Een workshop voor scholieren met een oudere huisgenoot, […]

Lees verder →

Mobiele collectanten gezocht…

22 juni 2021

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke MS Collecteweek van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar mensen die met hun mobiele telefoon voor ons willen collecteren. Mobiel collecteren doe je vanaf je bank, tuinstoel of ligbed! Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)? Dat […]

Lees verder →