Waddinxveen

https://quadrantkindercentra.nl

De Europese verkiezingen vinden plaats op 6 juni dit jaar. In een tijd waarin thema’s zoals veiligheid, klimaat, technologische ontwikkelingen, privacy en onvrede een belangrijke rol spelen staan we als Europa voor een keuze. Wat betekent een veranderende wereld voor de toekomst van de EU? Moet de macht van de Europese Unie worden afgeremd of moeten we bewegen naar een pragmatisch federaal Europa. Daarover gaat het komende Jansdebat. Alex Krijger, geopolitiek analist, Harold Hooglander, nr 2 op de EU lijst voor de SGP en Teun Janssen nr 3 op de EU lijst voor Volt geven hun visie op deze ontwikkelingen. Diederick van Wijk van Instituut Clingendael leidt het debat. De aanwezigen krijgen ruim de gelegenheid om mee te doen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.jansdebat.nl

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.
Zondag, 17 maart is het eerstvolgend Rouwcafé.

Het thema is: Waar donker en licht elkaar raken
Verdriet en vreugde liggen in het leven dicht bij elkaar.
Manu Keirse zegt hierover: “als je rondwandelt, gaat je schaduw altijd met je mee”.
Zo is het ook met verdriet van mensen; het gaat met hen mee als een schaduw door het leven.
Tijdens het Rouwcafé onderzoeken we met elkaar of én hoe het soms lukt om de schaduw naast of achter je te laten, zodat je weer licht in én om je heen kunt vinden.

Wanneer Zondag, 17 maart 2024
Aanvang 15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Waar Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda
Kosten €5,00 incl. consumpties
Aanmelden info@boek-en-troost.nl

Cultuurhuys De Kroon…

by redactie on 29 februari 2024

in Waddinxveen

Matinee van singer / songwriter Dennis Kolen op ZONDAG 3 maart 2024.  De Platenkast: mix van eigen songs met die van bekende songwriter.

Dennis Kolen is bepaald geen onbekende in De Kroon, als helft van het duo Wijlacker&Kolen speelde hij diverse keren voor een uitverkochte zaal, onder andere ‘Sounds of Silence – Simon&Garfunkel acoustic.

Hij begon zijn solocarrière in 2005 met een vliegende start, nadat Leo Blokhuis zijn debuutalbum ‘The Jinx’ belachelijk mooi noemde in ´De Wereld Draait Door´. Dennis groeide, zoals veel muzikanten van zijn generatie, op met de muziek uit zijn vaders platenkast, met songwriters als Paul Simon, Neil Young en Bob Dylan als zijn voorbeelden. Sinds jaren is hij op de Nederlandse podia te bewonderen, zowel in clubs als in het theater. Zijn toewijding en intieme optredens leverden hem een trouwe schare fans op. .

Kortom: heeft u zin een gezellige, relaxte zondag middag, er zijn nog tickets te koop voor € 19,00 en zoals altijd is een drankje inbegrepen bij het kaartje.

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen. Zondag, 18 februari is het eerstvolgend Rouwcafé. Dit keer geen specifiek thema, maar “elkaar ontmoeten met muziek” Wees welkom om lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen onder het genot van een drankje, een hapje en bijpassende muziek.

Zondag, 18 februari 2024
15.00 – 17.00 uur (inloop vanaf 14.45 uur)
Ontmoetingscentrum Van Noord, Lekkenburg 1, 2804 XA Gouda
Toegang € 5,00 incl. consumpties
info@boek-en-troost.nl

De sceptische onderzoek priester Filippo (37) komt in opdracht van het Vaticaan naar een Limburgs grensdorp om een huilend Mariabeeld te onderzoeken. Vastbesloten om het beeld te ontmaskeren, stuit hij op de grimmige dorpsgemeenschap, die diep getraumatiseerd blijkt en zich vastklampt aan hun wonder. Aangetrokken en ontregeld door de zwijgende Térèse (19) die de tranen ontdekte, raakt Filippo verwikkeld in het verdriet van het dorp en in een serie schijnbaar wonderlijke gebeurtenissen die zijn zekerheden over zijn roeping als priester en als mens onderuithalen.
De film begint om 20.15 uur. Een ticket kost €9,50 en dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Met fiddle, banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brengt Kentucky Snake Oil een mix van Bluegrass, Country en Americana. Swingende traditionals waar je niet stil bij kunt blijven zitten worden afgewisseld met sfeervolle nummers die beelden oproepen van klassieke westerns.

De band speelt een gevarieerd repertoire met onder andere nummers die bekend zijn van Johnny Cash, Bruce Springsteen, Hank Williams en Mumford & Sons. Het optreden begint om 20.15 uur. Een ticket kost €20,- Dit is inclusief een drankje.

Neven Art…

by redactie on 23 januari 2024

in Waddinxveen

Cabaret in Cultuurhuys De Kroon…

by redactie on 23 januari 2024

in Waddinxveen

Op zaterdag 27 januari komen Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager naar Cultuurhuys De Kroon met hun cabaret voorstelling Aanklonteren.


We klooien maar wat aan met z’n allen. Lekker vertrouwd in onze eigen bubbel. Praten met de ander is overbodig. Luisteren is vies. Daarom hebben wij het liever over de klont. Het is klont tegen klont en zoek het verder maar uit. We kleven om te overleven. Aanklonteren dus.

Joosen en de Jager maken absurdistisch cabaret. Sjoerd Joosen en Jeroen de Jager, finalisten van het Leids Cabaret Festival, creëren chaos met razendsnelle scènes. Na Quarter Life (crisis) en Zwolle aan Zee is Aanklonteren de overtreffende trap in hun fysieke stijl. Geregisseerd door Emiel de Jong, bekend van het cabaretduo Schudden (drie keer genomineerd voor de Poelifinario).

De voorstelling begint om 20.15 uur en een ticket kost €20,00. Dit is inclusief een drankje!

Brons voor Jet op NK Twirlen…

by redactie on 9 januari 2024

in Waddinxveen

Vorig weekend vond in Almere het tweede deel van de Nederlandse Kampioenschapen Twirlen 2023 plaats. Ditmaal was het de beurt aan de hogere klassen intermediate en advance. Hieraan deden Jet Russcher en Isabel Floor mee.

Jet nam deel op het onderdeel 2 baton Junior Intermediate. Ze zette en een sterk optreden neer en wist daar een zeer verdiende bronzen medaille mee in de wacht te slepen. Wat ontzettend knap is, aangezien Jet pas in 2023 was begonnen met het onderdeel 2 baton. Na het optreden van Jet was het de beurt aan Isabel die een extra baton er aan toevoegde en mee deed in de klasse Senior intermediate 3 baton. Ook zij wist een knap staaltje batonwerk neer te zetten, maar greep net naast het podium met een 4e plaats.

De NK weekenden zitten er nu weer op en Illusion, de teams en solisten, gaan zich nu concentreren op een nieuw seizoen in 2024. Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Ophalen vuurwerk afval op 1 januari

by redactie on 1 januari 2024

in Waddinxveen

Om de straten van Waddinxveen zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen, haalt de gemeente maandag 1 januari vanaf 12:00 uur de vuurwerkafvalzakken op. Heeft u geen vuurwerkafvalzak? Dan kunt u het vuurwerkafval ook in stevige kartonnen doos neerzetten bij de ophaalplekken. Met een beetje inspanning van iedereen kunnen we schoon het nieuwe jaar in.

MEER INFORMATIE KLIK HIER

In de periode van Kerst en oud en nieuw haalt Cyclus het afval op andere dagen op.

  • Restafval van dinsdag 26 december (tweede kerstdag) wordt zaterdag 30 december opgehaald
  • PMD van maandag 1 januari (Nieuwjaarsdag) wordt dinsdag 2 januari opgehaald

De PCOB afd. Waddinxveen organiseert op donderdag 21 december een kerstmiddag voor ouderen en alleen gaande…

4 december 2023

De presentatie van de middag is “Kerst in de Middeleeuwen” door Henk van ’t Spijker. Vervolgens wordt er een gedicht voorgedragen en gaan we ook samen zingen. Tijdens de pauze is er, onder het genot van een hapje en een drankje, gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Na deze viering sluiten we de middag af met […]

Lees verder →

Prijzen kleurwedstrijd vallen in de smaak…

4 december 2023

Sinds de intocht op 18 november in Waddinxveen konden kinderen tot en met 9 jaar meedoen aan de kleurwedstrijd die Wadd Bruist en de snoep- en merkenfabriek Concorp organiseerden. Afgelopen donderdag was de prijsuitreiking. Daarvoor werden de prijswinnaars met hun broertjes en zusjes in de Waddinxveense fabriek waar onder meer de schuimpjes van Sinterklaas worden […]

Lees verder →

Sinterklaas komt eraan…

15 november 2023

Zaterdag 18 november om 10.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten met De Stoomboot aan in Waddinxveen. Toch Sint? ‘Uh, jazeker. Maar dit keer ga ik aan de Zuidkade, ter hoogte van het Raadhuisplein, aan wal. Je weet het met die hefbruggen van tegenwoordig maar nooit, hè?’ Nadat Sinterklaas en Pieten door burgemeester Evert Jan […]

Lees verder →

Een tijdelijke logeerplek om op adem te komen…

14 november 2023

In Herstelhuis de Koolmees kunnen inwoners van Regio Midden-Holland voor een periode voor 1-5 werkdagen tot rust komen. Als je bijvoorbeeld leeft met een psychische kwetsbaarheid, te maken hebt met relatieproblematiek of overbelast bent als mantelzorger kan het prettig zijn tijdelijk even uit je eigen omgeving weg te gaan. Je kunt terecht bij ervaringsdeskundige medewerkers […]

Lees verder →

Hefbrug 15 en 16 november weer even afgesloten…

14 november 2023

Lees meer >>>

Lees verder →

Schip vaart tegen hefbrug…

8 november 2023

Een schip is dinsdag tegen de hefbrug in Waddinxveen gevaren. Het brugdek hangt daardoor stil. Het wegverkeer kan op dit moment geen gebruik maken van de oeververbinding over de Gouwe. Ook de scheepvaart is gestremd. Het schip, dat de naam Sophia heeft, voer dinsdagochtend tegen de brug aan. Er zit in zowel het schip als […]

Lees verder →

Promotie Elodie van Beek op twirlwedstrijd Spijkenisse…

3 oktober 2023

Afgelopen zaterdag waren de twirlers van Illusion in Spijkenisse te vinden voor wederom een spannende wedstrijddag. Naast de vele solo-onderdelen mochten ook de teams van Illusion hun routines tonen aan de jury en het publiek. Er werden mooie resultaten behaald door Illusion, waaronder een promotie voor Elodie van Beek. Elodie behaalde goud op het onderdeel […]

Lees verder →

Voorlichting Psychose en stemmen horen door Stichting KernKracht…

3 oktober 2023

Op maandagavond 9 oktober is er in het Huis van Alles in Bodegraven een voorlichting Psychose en stemmen horen. Stemmen horen kan heel divers zijn. Wilt u hier meer over weten, kom dan naar onze voorlichting! Inloop vanaf 19.00 uur; voorlichting van 19.30 tot 21.30 uur. Twee ervaringsdeskundigen van KernKracht vertellen hun ervaringsverhaal. Een sociaal-psychiatrisch […]

Lees verder →

Meer zelfvertrouwen bij het solliciteren…

25 september 2023

Groepstraining van JobHulpMaatje Waddinxveen start in oktober  Wil je erachter komen welke baan past bij jouw kwaliteiten? Of kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken bij het solliciteren? Op donderdag 26 oktober start er weer een Jobgroup van JobHulpMaatje in Waddinxveen. Werkzoekenden kunnen zich nu aanmelden.  In de training van 7 bijeenkomsten onderzoeken de deelnemers welke […]

Lees verder →

Lotgenotencontact niet-aangeboren hersenletsel

25 september 2023

We organiseren een lotgenotenbijeenkomst over omgaan met de gevolgen van een herseninfarct, hersenbloeding, TIA, ongeluk met hoofdletsel of hersenoperatie. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Het thema is deze keer ‘de onzichtbare gevolgen’. U kunt in gesprek met ambassadeurs en een ervaringsdeskundige van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland en met lotgenoten. U vindt […]

Lees verder →

Cultuurhuys De Kroon vertoont de muzikale film Yesterday…

25 september 2023

Cultuurhuys De Kroon vertoont op woensdag 11 oktober de film Yesterday. Deze Britse muzikale romantische komische film uit 2019 is geregisseerd door Danny Boyle en geschreven door Richard Curtis. Yesterday gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks […]

Lees verder →

Zaterdag 23 september start het nieuwe theaterseizoen van Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen…

22 augustus 2023

En hoe!! Vijf energieke, vrolijke en zeer enthousiaste meiden uit Nijmegen vormen samen de band ‘Bootleg Betty’. Deze formatie deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van […]

Lees verder →

Invictus Badminton Club…

16 augustus 2023

De rackets blinken, de shuttles liggen gereed en de spelers staan te popelen om weer de baan op te gaan! Met plezier kondigt Invictus Badminton Club uit Waddinxveen aan dat vanaf volgende week het nieuwe seizoen van start gaat. Een periode vol sportiviteit, plezier en saamhorigheid staat voor de deur, en we nodigen eenieder van […]

Lees verder →