Waddinxveen

Stichting Leergeld

Landelijke Leergeld Dag
op 1 juni.

Leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen ook dit jaar weer een schoolspullenpas krijgen. De pas is voor leerlingen van 11/12 jaar tot en met 17 jaar als hun ouders weinig inkomen hebben (tot 130 % van een bijstandsuitkering). De waarde van de pas is 50 euro en kan besteed worden in een groot aantal winkels in Waddinxveen en omgeving. Dat zijn in ieder geval Bruna, Primera, Hema, Bristol, Perry Sport, Aktiesport en Albert Hein (de ‘schoolcampus’). De pas kan tot 1 oktober gebruikt worden. Ouders en leerlingen die eerder een pas hebben gehad hebben een brief gekregen. Leergeld wil graag dat iedereen met weinig inkomen een pas aanvraagt, ook ouders die werken en geldzorgen hebben. Aanmelden kan tot 15 juni via leergeldwaddinxveen.nl.

In ons land leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. In steden meer dan in dorpen, maar ook in Waddinxveen kunnen in een schoolklas twee of drie kinderen zitten die niet zomaar aan een schoolreis kunnen meedoen. Leergeld helpt ouders, leerlingen en scholen opdat àlle kinderen kunnen meedoen. Vandaar het motto “Nu meedoen is straks meetellen”. Door alle leergeldstichtingen samen zijn vorig jaar 130.000 kinderen geholpen, als aanvulling op wat gemeenten al doen. In Waddinxveen hebben zo’n 450 kinderen een pas, een fiets, een laptop of een bijdrage in een schoolkamp gekregen. Bij Leergeld staat een menselijke benadering voorop, de drempel is laag, er worden gesprekken gevoerd over de gezinssituatie en er wordt snel gehandeld. Leergeld werkt samen met gemeenten, fondsen en ‘kindorganisaties’ zoals de Stichting Jarige Job en het Nationaal Fonds Kinderhulp.

Op 1 juni is er extra aandacht voor het werk van leergeld. In de mediacampagne van dit jaar staat centraal hoe je zoveel mogelijk ouders bereikt. Uit onderzoek blijkt dat er nogal wat werkende ouders zijn met geldzorgen. Er kan sprake zijn van meerdere kleine en onzekere banen in een gezin. Het betreft vaak mensen met een oproepcontract, zzp’ers en middenstanders die de weg naar leergeld niet kennen of schroom hebben. Ook voor hen geldt dat leergeld niet oordeelt, maar menselijk maatwerk biedt vanuit vertrouwen. Leergeld Waddinxveen doet een beroep op werkgevers en instanties om zich te verplaatsen in de belevingswereld van werkenden en hun kinderen. Een handreiking is te vinden op leergeld.nl/publicaties.

Geluidsschermen Triangel…

by redactie on 25 mei 2021

in Waddinxveen

Voor woonwijk Park Triangel nemen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Waddinxveen drie maatregelen om het geluid van het verkeer te verminderen. De maatregelen bestaan uit het plaatsen van twee geluidsschermen langs de N451 en A12 en het aanbrengen van fluisterasfalt op de Zuidelijke Rondweg. Hierdoor verminderen we de geluidsoverlast en verbeteren we de leefomgeving van de bewoners van woonwijk Park Triangel.

Lees meer >>

Beter Bereikbaar Gouwe voorstellen…

by redactie on 23 mei 2021

in Waddinxveen

Voorstel voor één maatregelenpakket…
Fietsroutes, maatregelen op de Gouwe, de Bodegravenboog en een noordelijke ontsluitingsroute Boskoop. Dat zijn de maatregelen die de samenwerkende overheden in Beter Bereikbaar Gouwe voorstellen. In juni gaan ze in gesprek met bewoners, bedrijven en belangenorganisaties.

Lees alles door op onderstaande link te klikken:
https://www.beterbereikbaargouwe.nl/nieuws/

Het grootste orkest van Waddinxveen…

by redactie on 21 mei 2021

in Waddinxveen

Blij en gelukkig werden afgelopen week woensdag de eerste leerlingen van Vonk over de rode loper door hun docenten onthaald. Na 5 maanden online-lessen en online-activiteiten kregen ze voor het eerst weer fysiek les bij Vonk. In deze periode is trouwens wel heel hard gewerkt. Veel leerlingen hebben meegedaan aan een online-voorspeelmoment. Op youtube (zoek op ‘Vonk voorspeelmoment’) zijn filmpjes te vinden met de muzikale presentaties van leerlingen op dwarsfluit, gitaar, viool, piano, saxofoon en klarinet. Via een backingtrack en partijen voor ieder instrument konden alle leerlingen onder leiding van Bernd Jahn zelfs meespelen in het grootste online-orkest van Waddinxveen (‘Vonk ensemble’). Natuurlijk is het veel leuker om straks weer echt samen muziek te maken. Maar op youtube heb je nu in ieder geval een mooie herinnering aan een buitengewone tijd. Wil je ook op muziekles? Schrijf je dan nu nog snel in voor 4 kennismakingslessen voor zang of op een instrument naar keuze en noteer ook alvast de jaarlijkse proeflesdag op zaterdag 3 juli as. www.stichtingvonk.nl

Veel kunst bij Vonk…

by redactie on 21 mei 2021

in Waddinxveen

Gedurende de lockdown is bij iedereen het besef gegroeid hoe belangrijk samenzijn voor ons is. Vanuit dit gevoel ontstond bij Vonk het idee een gezamenlijk kunstwerk te maken. Na een oproep meldden zich 40 cursisten om een bijdrage aan een groepsschilderij te willen leveren. Het indrukwekkende resultaat hangt nu in het grote raam van het Cultuurhuys aan de marktzijde.

Foto PR Vonk.

Vanuit deze behoefte om samen iets te kunnen betekenen is er daarnaast met Palet Welzijn het project ‘Thuisatelier voor 2’ opgezet. Ouderen die niet meer in staat zijn om actief deel te nemen aan cursussen krijgen bezoek van een vrijwilliger. Samen werken ze op drie middagen aan een kunstopdracht. Meer info en aanmelden kan bij Palet Welzijn via telefoonnummer 088 02 34 247of per mail aan seniorenwerk.waddinxveen@paletwelzijn.nl.

Ook de cursisten van Carina Mathot hebben gedurende de afgelopen 5 maanden niet stilgezeten. Geniet op youtube (kijk onder: Vonk online presentatie Carina) van een digitale wandeling door hun expositie. Tegelijk met de heropening van de bibliotheek is ook de tentoonstelling van cursisten van Ton van Steenbergen gereed gekomen. Hun werk is in de raamvitrines en de vitrines bij de trap te bewonderen. Geïnspireerd geraakt? Vanaf 1 juni is het weer mogelijk om voor de schilder- en tekencursussen in het nieuwe schooljaar in te schrijven. www.stichtingvonk.nl.

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun. Midden Holland. Mogelijk heeft u uw bedenkingen daarbij maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren. Als het levenseinde nabij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden, buren van groot belang. En als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar je je thuis kunt voelen. In Waddinxveen, aan de Florijnlaan 100 staat zo’n bijna-thuis-hospice. Zij biedt vier kamers, een huiskamer annex woonkeuken, een logeerkamer, een familiekamer met een prachtige tuin. Vrijwilligers werken in diensten van vier uur van 07 uur tot 23 uur, 365 dagen per jaar.

Waddinxveen heeft mensen nodig die betrokken zijn, kunnen samenwerken, gezelligheid en rust meebrengen, stabiel in het leven staan en tijd hebben. Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op de website www.steunpuntmh.nl.

Is uw belangstelling gewekt? Neem contact op met Annette Bekker via 0182-358199 (maan-woensdag) of mail Annette via teamondersteuner@steunpuntmh.nl voor een afspraak met de coördinator en/of een speeddate met een vrijwilliger van Steun. Midden Holland/bijna-thuis-hospice in Waddinxveen. Sluitingsdatum voor aanmelden is 18 juni 2021. Training aspirant vrijwilligers staat gepland op 12 en 19 juli, Florijnlaan 100 in Waddinxveen.

Op zondag 23 en maandag 24 mei, Eerste en Tweede Pinksterdag, wordt in Waddinxveen tussen acht uur ‘s ochtends en acht uur ‘s avonds Lopend Vuurtje gehouden. Tijdens deze wandeling van ongeveer 7 kilometer leren de wandelaars elkaar (nog) beter kennen door de leuke vragen en interessante stellingen die zij voor onderweg meekrijgen. Deelname is gratis. Vóór 23 mei aanmelden is nodig via meerinwaddinxveen.nl/lopend-vuurtje.

Foto: Anouk van Dijk

Lopend Vuurtje is een idee van de twee studenten Fysiotherapie Anouk van Dijk uit Waddinxveen en Marcel Gazenbeek uit Utrecht. De eerste editie vond begin mei plaats in Utrecht en viel bij zowel de deelnemers als organisatie goed in de smaak. ‘Hoe goed ken je elkaar als je net verkering hebt, al jaren samenwoont, je vanaf de lagere of middelbare school vriend(inn)en bent of al geruime tijd als goede collega’s op dezelfde afdeling werkt? De omgeving waarin je wandelt mag dan misschien wel bekend zijn, maar of dat ook voor de antwoorden geldt?’, licht de Waddinxveense toe. ‘De wandelaars kunnen kiezen uit twee verschillende routes; één in Waddinxveen Noord en één in Waddinxveen Zuid. Startpunten van beide routes zijn de treinstations Noord, Waddinxveen en Triangel.’

Na aanmelding via de website meerinwaddinxveen.nl/lopend-vuurtje ontvangen de deelnemers één of twee wandelroutes met vragen en gesprekonderwerpen die zij al lopend met hun partner, vriend of vriendin, collega, medestudent, familielid of andere bekende kunnen bespreken. Er is dus geen officieel punt waar deelnemers worden opgewacht voordat zij hun Lopend Vuurtje starten of nadat zij zijn gefinisht. Zij bepalen zelf wanneer en met wie zij als ‘Lopend Vuurtje’ door Waddinxveen gaan wandelen. Ga voor meer informatie en gratis deelname aan Lopend Vuurtje naar meerinwaddinxveen.nl/lopend-vuurtje.

Vonk weer open

by redactie on 13 mei 2021

in Waddinxveen

Op de persconferentie van 11 mei viel het verlossende woord, vanaf woensdag 19 mei mag er weer fysiek les gegeven worden bij Vonk. Dat is voor de muziekleerlingen en -docenten heel goed nieuws: Na ruim 4 maanden online-muzieklessen mag iedereen weer ‘echt’ op les komen. Wat nog niet kan zijn groepslessen, zoals tekenlessen en repetities voor leerlingen ouder dan 18 jaar. Momenteel wordt met man en macht binnen de Kroon weer alles op orde gebracht om veilig aan de slag te kunnen.

Foto: De deuren gaan voor Vonk weer open

Ben je op zoek naar een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport. Wil je wat anders dan voetbal, tennis of hockey, twijfel dan niet langer en schrijf je in voor de introductiecursus Twirlen!

Twirlen is een moderne sport waarbij dans en souplesse gecombineerd worden met het technisch draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton (stok).

Tijdens de les besteden we aandacht aan de vele facetten die hierbij komen kijken. We warmen op, doen rek- en strekoefeningen, doen dans/ballet, leren nieuwe Twirltechnieken en gaan we uiteraard aan de slag met sprankelende routines op verschillende thema’s en muziek. Lijkt je dit wel wat en wil je het ook eens proberen? Zonder gelijk vast te zitten aan een lidmaatschap.

Meld je dan nu aan voor de introductiecursus Twirlen in Waddinxveen. Georganiseerd door Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen. Vanaf vrijdag 21 mei kunnen jongens en meiden vanaf 6 t/m 12 jaar meedoen aan de cursus. Zij leren de basistechnieken van Twirlen en gaan ook aan de slag met een heuse show. Allemaal in combinatie met spetterende dansbewegingen en een hoop gezelligheid. De cursus wordt (indien mogelijk) afgesloten met een uitvoering voor alle familie en vrienden op vrijdag 2 juli.


Locatie: TOOS Plaza, Staringlaan 18 Waddinxveen (Bij nog niet mogen buiten sporten, buiten les op de schaatsbaan, Willem de Rijkelaan 190 in Waddinxveen)
Data: Vrijdag 21, 28 mei, 4, 11, 18 en 25 juni en 2 juli 2021
Lestijd: vrijdag van 16:30 uur tot 17:30 uur
Kosten: €30,- voor de gehele cursus

Kom jij ook meedoen? Aanmelden kan via info@twirlafdelingillusion.nl, introductie@tooswaddinxveen.nl of www.twirlafdelingillusion.nl/aanmelden. (cursus start bij minimaal 5 aanmeldingen)

Kan je niet deze introductiecursus, maar wil je toch een lesje Twirlen volgen? Dat kan! Volg twee gratis proeflessen op de vrijdag tijdens onze reguliere lessen.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

De cursisten van Vonk kunnen al maandenlang geen schilder- en tekenlessen meer volgen. Thuis gaan ze wel door dank zij de online begeleiding van hun docenten, maar ondertussen missen ze het gezellige wekelijkse samenzijn in het tekenlokaal. Corona maakt duidelijk dat een tekenles zo veel meer is dan alleen maar het leren van de kneepjes van het vak. Om toch weer met elkaar bezig te kunnen zijn hebben de tekendocenten van Vonk een bijzonder project in het leven geroepen. Uit de rijke kunstgeschiedenis kozen ze een schilderij, met als thema onze dromen na corona. Iedere cursist krijgt van Vonk een tas met daarin een klein vierkant stukje van dat schilderij en een schilderdoek. Hij/zij brengt in zijn eigen stijl en techniek dat stukje van het schilderij over op dat doek. Tenslotte zullen alle stukjes bij elkaar weer het grote schilderij vormen. Er hebben zich meer dan 40 cursisten aangemeld om hieraan mee te doen. Zal iedereen zijn schilderdoek op tijd inleveren, of zullen er ook vakjes overblijven? Pas bij het leggen van de puzzel, eind mei, zal duidelijk worden om welk origineel schilderij het gaat.

Foto: PR (detail uit schilderij, verrassende tassen)

Lintjesregen 2021 in Waddinxveen…

by redactie on 26 april 2021

in Waddinxveen

Traditiegetrouw vond op maandag 26 april vanaf 10.00 uur de lintjesregen plaats. Door de coronamaatregelen reikte burgemeester Nieuwenhuis vijf Koninklijke onderscheidingen uit bij de inwoners thuis.

Lees verder

We zijn hard op zoek naar collectanten in Waddinxveen…

6 april 2021

Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke huis-aan-huiscollecte van het Nationaal MS Fonds plaats. We zijn hard op zoek naar collectanten in Waddinxveen. Help jij ons in de strijd tegen de zenuwslopende ziekte multiple sclerose (MS)? Word collectant We zijn op zoek naar collectanten! Collectanten kunnen ervoor kiezen om huis-aan-huis of thuis […]

Lees verder →

Webinar Temperamentvolle kinderen

1 april 2021

Op 22 april 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in samenwerking met Tischa Neve een webinar over temperamentvolle kinderen. Het is bedoeld voor ouders met kinderen van 2 tot 12 jaar in regio Hollands Midden. Temperamentvolle kinderen zijn intense, gevoelige en opmerkzame kinderen met een sterke eigen wil. Tijdens dit webinar legt bekend […]

Lees verder →

Online CJG-workshop Typisch jongens- en meisjes gedrag…

5 maart 2021

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen organiseert in maart een online workshop Typisch jongens- en meisjesgedrag, voor ouders van kinderen van 3 tot en met 12 jaar. Een jongen is geen meisje. Jongens worden vaak als lastig gezien. Ze zijn druk, maken lawaai, kunnen niet stilzitten en maken alles kapot. Maar zijn jongens […]

Lees verder →

Kom ook nu kennis maken bij TOOS!

1 maart 2021

Ben je op zoek naar een leuke sport, maar kan je niet zo goed kiezen. Dat snappen wij! De keuze is ook reuze. En zeker in deze tijden is het nog knap lastig om iets te vinden. Daar hebben we bij TOOS wat voor. Kom vanaf deze week mee doen online of buiten met de […]

Lees verder →

GSM reparatie…

19 februari 2021

De Bazaar en Phone Repair Waddinxveen zijn gevestigd op de Luifelbaan aan de Brederolaan in Waddinxveen. Door Corona is de winkel alleen geopend voor reparatie van uw mobiele telefoon. De Bazaar is gesloten maar u kunt wel telefonisch bestellen en later afhalen.

Lees verder →

De Alternatieve Winter Fietselfstedentocht 225 km voor doorzetters…

8 februari 2021

Toertochten in Coronatijd gaan niet samen en dus bedacht de organisatie van de Winterfietselfstedentocht een alternatief. En een alternatief past eigenlijk ontzettend goed bij een elfstedentocht. Normaal gesproken wordt de tocht op de eerste zondag van februari gereden maar voor een goede spreiding mocht je nu gedurende de winter starten. Ik moest mij inschrijven bij […]

Lees verder →

Dramatische film en Jan Rot in De Kroon…

29 november 2020

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen vertoont woensdag 9 december de dramatische film After the Wedding. Isabel (Michelle Williams) is de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze gaat op een uitnodiging in van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis […]

Lees verder →

Huisartsenpraktijk Triangel…

17 november 2020

Maandag 16 november, zijn huisarts Erik Middelveld en de projectorganisatie Park Triangel tot overeenstemming gekomen over de vestiging van de huisartsenpraktijk in de nieuwbouw bij het station. De huisarts, nu gevestigd in het Medisch Paviljoen aan de Parklaan, zal komend voorjaar verhuizen naar de nieuwbouw in Stationspark. Hier is ook het Tandheelkundig Centrum Triangel gevestigd. […]

Lees verder →

Videobellen Sint en Pieten groot succes…

16 november 2020

Afgelopen zaterdag arriveerden Sint, SmeerPieten en RoetveegPieten niet met de boot in Waddinxveen, maar waren zij in hun geheime kasteel te vinden vanwaar ze met ongeveer 500 Waddinxveense gezinnen videobelden. Nadat eerdere plannen voor de aankomst met de boot, het openluchttheater en de drive thru in Waddinxveen van tafel konden, bleek dit de best passende […]

Lees verder →

Vurige flamenco in De Kroon…

15 november 2020

Flamencoband Labryénco is zaterdag 28 november twee maal te gast in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Om half acht en om kwart over negen gaan de muzikanten los. De band is opgericht door gitarist/componist Alain Labrie, die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Hun muziek is een overweldigende mix van flamencogitaar, vette groovy […]

Lees verder →

Online activiteiten stichting Kernkracht…

15 november 2020

Nu onze activiteiten vanwege de coronacrisis bijna niet meer op locatie mogen plaatsvinden, bieden we diverse online alternatieven aan. Dit zodat mensen toch aansluiting vinden bij de thema’s die op dit moment in hun leven spelen en daar onze ondersteuning bij kunnen gebruiken.We merken dat juist in deze periode er meer behoefte is aan ondersteuning […]

Lees verder →

Oproep nominaties jeugdonderscheiding Waddinxveen…

9 november 2020

Ook dit jaar worden in Waddinxveen jeugdonderscheidingen uitgereikt aan jongeren tussen de 6 en 18 jaar. De onderscheiding is bedoeld voor jeugdige talenten die een bijzondere prestatie hebben verricht op het gebied van sport, cultuur of wetenschap. Ook jongeren die zich belangeloos inzetten voor een mooier, beter of bekender Waddinxveen komen in aanmerking. Iedereen kan […]

Lees verder →

Sint en Pieten videobellen met 450-500 gezinnen…

9 november 2020

Maar liefst 450 tot 500 gezinnen met kinderen jonger dan 10 jaar die in Waddinxveen wonen gaan zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur videobellen met Sint en Pieten. Aanmelden is nog tot 11 november via www.winkeleninwaddinxveen.nl mogelijk. Omdat een traditionele intocht met de boot bij de Hefbrug en rijtoer met een bijzondere bus door Waddinxveen […]

Lees verder →