Waddinxveen

Piet Hardendood stopt als dorpsdichter…

by redactie on 27 november 2021

in Waddinxveen

Piet Hardendood stopt als dorpsdichter. aanleiding is een gedicht op 3 november geplaatst in Hart van Holland. Piet maakte dit gedicht naar aanleiding van een afgezegd optreden bij “Muziek op Zondag” wegens het ontbreken van een persoonlijke Coronapas. De organisatie van “Muziek op Zondag” nam contact op met de gemeente om ze over dit gedicht te informeren.

Piet werd door de gemeente op de vingers getikt door middel van een brief. Hij zegt zich totaal niet in dit schrijven te kunnen vinden en heeft (mede doordat het al de tweede keer was dat de gemeente het nodig vond om hem te corrigeren) aan de gemeente laten weten op deze wijze niet verder te willen.

Piet blijft op eigen titel berichten publiceren op zijn website en via www.onswaddinxveen.nl en Hart van Holland.

U kunt dit gedicht lezen op de gedichten pagina van Onswaddinxveen. https://onswaddinxveen.nl/?page_id=293

Bastienne Prins CDA-lijsttrekker…

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Bastienne Prins is op 18 november jl. tijdens een Algemene Ledenvergadering herkozen tot CDA-lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met vier jaar ervaring als fractievoorzitter was zij veruit de beste kandidaat. In een reactie op de keuze van de leden dankte zij voor het in haar gestelde vertrouwen. Ze hoopt samen met de vernieuwde fractie handen en voeten te geven aan het motto “veilig en groen wonen in een levendig dorp waar niet gedacht wordt in ik, maar in wij”.

Op nummer 2 is Frans Schwiebbe komen te staan, die, zo liet hij weten, ook de komende jaren het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid weer kritisch zal blijven volgen. Op nummer 3 staat een nieuwkomer, Peter Besuijen, die in Waddinxveen o.a. als voorzitter van het bestuur van het Coenecoop College maatschappelijk actief is geweest. Wat in de lijst verder opvalt is de aanwezigheid van jonge mensen. Op plaats 4 staat de 31-jarige VU-docente Raiza Sattaur en op plaats 5 de 19-jarige student European Studies Ashot Mnatzakanian. De lijst is dus verjongd, waardoor ook voor de toekomst een kwalitatief goede CDA-deelname aan de politieke besluitvorming verzekerd blijft. Eerder heeft het CDA Waddinxveen het verkiezingsprogramma vastgesteld, waarvan de speerpunten op korte termijn gepresenteerd zullen worden.

Trix de Kruijff-Los heeft aangegeven na acht jaar niet te zullen terugkeren in de raad. In goed overleg is zij tot deze conclusie gekomen. Trix is tot tweemaal toe in de raad verkozen met voorkeurstemmen. Haar persoonlijke aanpak en inzet, maar vooral het willen zijn van een volksvertegenwoordiger in de ware zin, heeft haar voor velen tot een betrokken aanspreekpunt gemaakt op tal van terreinen. Trix heeft laten weten zich bevoorrecht te voelen dat zij namens het CDA lid van de Waddinxveense gemeenteraad mocht zijn, een periode waar ze met trots op terugkijkt. Voor haar is acht jaar voldoende, reden waarom ze ook niet als lijstduwer fungeert. Met veel waardering zal het CDA afscheid van Trix nemen.

Middagfilm in De Kroon

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon vertoont donderdagmiddag 2 december de tragikomische film The Hundred-Foot Journey. Het verhaal, gebaseerd op de bestseller van Richard C. Morais, volgt het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten.

De film begint om 14 uur en de toegangsprijs is 8,50 euro, inclusief drankje.

Nabil opnieuw in De Kroon…

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Cabaretier/theatermaker Nabil Alouad Ayad staat zaterdag 4 december opnieuw in Cultuurhuys De Kroon. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zich in zijn derde programma Absurd af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, ‘speelt’ de beatbox, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Het kenmerk van beatbox is het door impulsgeluiden nadoen van percussie. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen. Nabil is daarin kampioen.

Nabil Aoulad Ayad (37) werd geboren te Waalwijk en wist al vrij snel dat hij entertainer wilde worden. Hij was vroeger niet weg te slaan bij de talentenjachten op school en groeide op met de grappen van Hans Teeuwen en Theo Maassen, die later zijn grote inspiratiebron werden op het gebied van cabaret.

De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19,50 euro, inclusief drankje.

Op woensdag 24 november bezoekt Sinterklaas de kinderen in Cultuurhuys de Kroon. Ondanks zijn ontzettend drukke werkschema heeft hij om 15.00 uur een gaatje gevonden om te komen. Maar lukt het hem om naar binnen te komen? En waar zijn de Pieten? Moeten er dit jaar kinderen uit de zaal voor hulp-Piet spelen? Maak het mee – en vergeet vooral ook niet om je schoen te zetten. Want als we dan ook nog mooi voor de goedheiligman muziek maken en zingen dan wordt die vast gevuld. Kaartjes voor kinderen en hun begeleiders zijn te koop op www.cultuurhuysdekroon.nl. Omdat we niet willen dat Sinterklaas ziek wordt worden bij hem en het (volwassen) publiek de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht genomen (CTB).

Op zondagmiddag 21 november 2021 treedt om 15:00 uur het duo Heemsbergen & Van Jaarsveld op. Het concert vindt ondanks de nieuwe coronamaatregelen gewoon doorgang.

“Een sprankelende en dynamisch muzikale uitvoering van bevlogen musici!
Duo Heemsbergen & van Jaarsveld vormen al 10 jaar een succesvol duo. Angélique Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet hebben hun jubileum gevierd met het uitbrengen van een CD met hun favoriete muziek. Zij spelen op landelijke podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli in Utrecht. Ook zijn zij regelmatig te beluisteren op Radio 4. Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.
In hun muziek en in hun samenwerking staat muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. Vanmiddag spelen ze werken uit het repertoire van Schumann, Astor Piazzolla, Mozart en Gershwin.

Programma:

Gerald Finzi (1901 – 1956)
5 Bagatelles Opus 23 

Robert Schumann (1810 – 1856)
Romanzen op. 94

Franz Schubert (1797 – 1828)
Klavierstücke D 946 nr 2 in Es – Allegretto

Astor Piazzolla (1921 – 1992) 
Uit: L’Histoire du tango 
Bordel 1900 

Wolfgang A. Mozart (1756 – 1791) 
Klarinetkwintet KV581 

George Gershwin (1898 – 1937)
Rhapsody in Blue

Uitvoering:

Zondagmiddag 21 november 2021 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de nieuwe coronamaatregelen.

Let op: Voor toegang tot het concert hebben de bezoekers een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Dat mag een digitaal bewijs zijn of een papieren bewijs.

Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar

Pieter Jouke in De Kroon…

by redactie on 14 november 2021

in Waddinxveen

Cabaretier en presentator Pieter Jouke komt naar De Kroon! Met zijn programma Laars lappen trakteert hij op zaterdag 27 november zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij verbindt het onverenigbare en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Tussen 2002 en 2005 maakte Jouke deel uit van de Comedytrain, een collectief van stand-upcomedians. Tussen 2005 en ongeveer 2009 maakte hij – samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach – de populaire internetsite Buro Renkema. Hij schreef ook teksten voor andere cabaretiers en voor het televisieprogramma Koppensnellers. Jouke was deel van het schrijversteam van het programma Zondag met Lubach.

De Kampenaar presenteerde samen met Ronald Snijders het VPRO-televisieprogramma Spek & Bonen Show (voorheen De Staat van Verwarring) en hij was wekelijks te horen in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat. Van 2015 tot 2017 was hij te zien als een van de comedians bij Padoem Patsss, de oneliner-show.

De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 20 euro, inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl

Brief van de Sint…

by redactie on 11 november 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Beste mensen, lieve kinderen,

Was me dat even spannend. Maar wat ben ik blij dat mijn Pieten en ik ondanks de strenge coronaregels in Nederland welkom zijn in Waddinxveen. Met dank aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis én kinderburgemeester Linn Boogaard die mij heel laat van dit geweldige besluit op de hoogte konden stellen. Maar de rede ken je vast.

De stoom kwam niet alleen uit de schoorsteen van mijn boot, maar ook uit de oren van Regelpiet. Even leek het erop dat we geen roet hadden omdat die in het eten was gegooid. Maar gelukkig was er nog net voldoende over voor BlusPiet, HoepelPiet, Pieternel, Pietjevitamientje, Pietton, RadioPiet, HoofdPiet en alle andere Pieten.

Enfin. Omdat iedereen in Waddinxveen zich goed aan de regels houdt, kunnen wij op 13 november om 10 uur met de boot aan de Nesse aankomen. Meteen daarna ga ik van boord en stap ik snel in de bus voor een toer door het dorp. Voor dit korte doorstroom-evenement heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel zijn er een paar regels waaraan iedereen zich heeft te houden. Dat gaat jullie vast lukken.

1. Ben je niet fit, dan blijf je thuis. Van harte beterschap!

2. Voor een betere doorstroming zijn Sint en Pieten kort op de Nesse en op het Gouweplein aanwezig. Ga daar niet met z’n allen naar toe.

3. Bedenk dat de kinderen in andere winkelcentra eerder in de buurt van Sint en Pieten kunnen komen.

4. Kinderen kunnen dus wel dichtbij Sint en Pieten komen. Hun (groot)ouders en andere volwassen belangstellen op minimaal 1,5 meter afstand.

5.  Om de drukte te spreiden last Sint een extra stop in bij basisschool TOV in Triangel.

6. Langs de busroute is voldoende plek om naar Sint en Pieten te zwaaien. Houd kleine kinderen wel in het oog zodat zij niet ongezien de weg oversteken!

Het complete programma is als volgt:

10.00 uur        Sinterklaas Nesse
10.45 uur        Zuidplashof
11.15 uur        Ieplaan
13.00 uur        Dorpstraat
13.30 uur        Groensvoorde
14.00 uur        Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur        Luifelbaan
15.00 uur        Gouweplein – Marktstraat t.h.v. De Kroon
15.20 uur        Gouweplein – Tussenzicht t.h.v. Jumbo
15.45 uur        Triangel t.h.v. basisschool TOV

Deze feestdag voor alle kinderen in Waddinxveen wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen en het Ondernemers Platform Waddinxveen. Dank jullie wel! Natuurlijk hoop ik dat er tussentijds niet veel verandert. Is dat wel het geval, dan meldt MetaPiet dat onmiddellijk op facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen.

Tot zaterdag kinderen.
Liefs van mijn Pieten en een knuffel van mij.

Sint

De Kroon in teken van fado…

by redactie on 7 november 2021

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen (Gouweplein 1) staat zaterdag 13 november in het teken van de fado, de meeslepende en melancholieke muziekstroming uit Portugal. Het duo FADOpelos2 brengt de fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit We Want More in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren.

In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP Bairro Alto uit, genoemd naar de beroemde uitgaanswijk van Lissabon, waarop ook eigen werk te horen is. Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat.

FADOpelos2 bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fadomuziek. Zelfs zonder toentertijd de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.
Het optreden begint om kwart over acht, de toegangsprijs is 17,50 inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl

Cultuurhuys De Kroon vertoont woensdagavond 10 november de spannende film Just Mercy uit 2019. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson, gespeeld door Michael B. Jordan. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Brie Larson).

Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Jamie Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme.

De film begint om kwart over acht en de entreeprijs is 8,50 euro, inclusief kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl

Sint is onderweg naar Waddinxveen…

by redactie on 26 oktober 2021

in Waddinxveen

Goed nieuws! Sint en Pieten komen op zaterdag 13 november toch per boot in Waddinxveen aan. Na ontvangst door de burgemeester en kinderburgemeester op de Nesse toeren de Spaanse gasten met de bus langs alle winkelcentra in het Gouwedorp. Sint neemt een mooi divers stel Pieten mee waar hij maar wat trots op is.

De organisatie van de intocht is blij dat na twee jaar dit buitenfeest door jong en ouder weer kan worden gevierd. Wel gelden er een paar regels waarop wordt gelet zoals de doorstroming van het publiek waardoor de CoronaCheck-app niet hoeft te worden gecontroleerd. Om oponthoud te voorkomen kan iedereen Sint en Pieten wel live zien maar kan niet iedereen ze spreken. Hoewel de 1,5 meter afstand niet meer wordt voorgeschreven, wordt van alle volwassen toeschouwers verwacht dat zij elkaar (ongevraagd) de ruimte geven. Tot slot wordt iedereen met corona gerelateerde klachten dringend geadviseerd om thuis te blijven.

Sinterklaas: ‘Door in te stemmen met onze plannen is Waddinxveen samen met Gouda, Boskoop en Alphen aan den Rijn een van de weinige plaatsen in de veiligheidsregio waar de aankomst/intocht wordt gehouden. Fijn dat het weer kan. Tenzij alle seinen de 13e november op rood staan. Maar daar gaan we niet van uit.’

Om meer toeschouwers in de buurt van Sint en Pieten te laten komen, adviseert de organisatie niet massaal naar de Nesse of het Gouweplein te komen. In plaats daarvan wordt aangeraden om ze in een ander winkelcentrum in Waddinxveen te bezoeken.

Voor de meest actuele informatie over de aankomst met de boot, de bustoer, de tijden en dergelijke wordt verwezen naar www.facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen

Muziek in fairtrade…

by redactie on 26 oktober 2021

in Waddinxveen

Popschool deelnemer fairtrade WaddinxveenDe Popschool aan de Passage is deelnemer geworden in Fairtradegemeente Waddinxveen. Op 15 oktober tekenden eigenaar Erik Kooijman en Dirk Lont, voorzitter werkgroep Fairtrade een verklaring. Daarna werd de deelnemersticker naast de deur geplakt.

De Popschool is er voor mensen, jong en oud, die een instrument willen leren spelen of die beter willen worden als muzikant. Er is aanbod voor piano, keyboard, gitaar, drums en zang. Ook kunnen er opnamen worden gemaakt in een professionele studio. Kooijman vertelt dat de belangstelling is toegenomen na de strenge coronaregels. “En er wordt behoorlijk wat koffie en thee gedronken, ook door wachtende ouders. Ik raakte daarover aan de praat met de vader van drie leerlingen die ook ambassadeur van fairtrade is. En toen dacht ik: het past bij mijn school om eerlijke producten te schenken”.

Fair en duurzaam
De werkgroep Fairtrade is blij met de nieuwe deelnemer. In de deelnemersverklaring staat dat het voor een duurzame ontwikkeling van belang is dat producten gemaakt en verhandeld worden met respect voor het milieu, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Voorzitter Dirk Lont: “Producten met het keurmerk Fairtrade/Max Havelaar hebben een eerlijke prijs. Dat is de basis voor een leefbaar inkomen en investeringen. Zo krijg je ontwikkeling en voorkom je kinderarbeid. Kinderen moeten naar school, misschien wel naar een popmuziekschool”.

Aanpak wachtlijsten kinderopvang in Waddinxveen…

20 oktober 2021

Ondanks een petitie in 2019 van 212 ouders om meer kinderopvang te organiseren in Waddinxveen lukt het maar niet. Ook de druk op onderwijs huisvesting neemt toe. Voormalige VINEX gemeenten hebben dit opgelost door locaties te spreiden in de wijken en de schoolgrootte te beperken. Ouders hoeven dan niet in de file te staan om […]

Lees verder →

Foto’s van Joop…

12 oktober 2021

Nieuw op ONSWADDINXVEEN… Joop Neven is sinds kort met pensioen. Hij heeft nu alle tijd voor het uitoefenen van zijn grootste hobby: fotograferen. Hij fotografeert hoofdzakelijk in Waddinxveen en de directe omgeving. Deze eerste keer op ONSWADDINXVEEN zijn het hoofdzakelijk natuurfoto’s maar ook bijzondere of gewoon mooie gebouwen zijn voor Joop onderwerpen om te fotograferen. […]

Lees verder →

Op zondagmiddag 24 oktober 2021 treedt om 15:00 uur het Ensemble Collage op…

10 oktober 2021

“Met twee prachtige mezzosopranen maken we een gevarieerde muzikale wereldreis!” Marijke Franken en Liesbeth Reijerkerk, mezzosopranen, traden eerder (in 2017) met groot succes op in onze concertreeks. Nu brengen ze een nieuw gevarieerd programma getiteld: “Passe partout”. Zij worden begeleid door Stephan Schoutens, saxofoon en Winfried Verweij, piano. Afwisselend hoort u muziek die varieert van […]

Lees verder →

Boordevol theaterprogramma in De Kroon…

7 oktober 2021

Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film. Javier Guzman luidt jaar uitCabaretier Javier Guzman luidt 9 oktober het jaar uit in Waddinxveen. Kleinkunstenaar Guzman met Spaans/Nederlandse […]

Lees verder →

Handsome Poets opent seizoen van De Kroon…

23 september 2021

De Goudse band Handsome Poets komt zaterdag 2 oktober naar De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen. Eindelijk is het weer zo ver! De theaters gaan weer open. Onder de titel Lieve Schatten geven de Gouwenaars een staconcert. Tien jaar na hun ontmoeting en vele hits, radio- en tv-optredens en festivals later, maken de leden […]

Lees verder →

Spaanse passie in Cultuurhuys de Kroon…

21 september 2021

Op zondag 10 oktober a.s. gaat de temperamentvolle zangeres Monica Coronado (Barcelona) samen met de vingervlugge gipsyflamenco gitarist Manito een concert geven in Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 te Waddinxveen. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Men waant zich deze middag […]

Lees verder →

Eerste officiële dorpsdichter…

12 september 2021

Piet Hardendood is de eerste officiële dorpsdichter van Waddinxveen. Voor deze ambassadeursfunctie ontving hij zaterdagmiddag 11 september 2021 tijdens WadCultureel een zilveren Hefje uit handen van wethouder Brigitte Leferink (Cultuur). Eerder was hij aangesteld door de dichtersgroep Dichter op donderdag. Deze aanstelling ontstond nadat één van deze dichters, toen werkzaam in Waddinxveense gemeentehuis, in een […]

Lees verder →

Waddinxveense Kindpas…

11 september 2021

Zo’n 225 gezinnen met bij elkaar 420 kinderen komen in aanmerking voor de Waddinxveense Kindpas 2021. Wethouder Brigitte Leferink en Dirk Lont, voorzitter van Leergeld Waddinxveen, sturen deze gezinnen een uitnodiging. De pas is voor kinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen met weinig inkomen. De pas kun je aanvragen via de website van […]

Lees verder →

Demonstratie BLIND DAMMEN…

5 september 2021

Comité Schooldammen Waddinxveen “Door wethouder Kortleven en internationaal grootmeester Prosman” Tijdens WadCultureel vinden in Cultuurhuys De Kroon enkele activiteiten rond het ‘damspel’ plaats. Het dam comité Waddinxveen is vereerd met de toezegging van Erno Prosman,ex-wereldkampioen junioren, om een demonstratie van zijn specialiteit, t.w. het “Blinddammen”, te verzorgen. Twee keer had hij het wereldrecord Blinddammen in […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert…

5 september 2021

19 september 2021 Ketevan Sharumashvili Op zondagmiddag 19 september 2021 treedt om 15:00 uur Ketevan Sharumashvili (piano) op. “De voortreffelijke techniek en de diepgang in het spel steelt het hart van deluisteraar!” Ketevan Sharumashvili is een groot Oost-Europees pianotalent uit Tbilisi, Georgië. Zij studeerde in Hamburg, Zurich en aan het Conservatorium van Amsterdam. Ketevan heeft […]

Lees verder →

WADCULTUREEL 2021

5 september 2021

Het komend weekend zal WadCultureel 2021 plaats vinden met een programma dat completer is dan ooit. Na een jaar van intensieve voorbereiding, met een deels nieuw bestuur, zal het evenement vrijdag met het traditionele openingsconcert in de Brugkerk van start gaan. Zaterdag 11 september barst het evenement los met ruim 100 verschillende deelnemers en deelnemersgroepen […]

Lees verder →

Kinderen helpen om te gaan met de scheiding van hun ouders…

5 september 2021

In september start in Waddinxveen een spel- en praatgroep KIES (Kinderen In Een Scheiding) voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool, waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn. In de KIES-groep praten we over wat jouw kind moeilijk vindt. Hij of zij hoort hoe anderen daarmee omgaan en oefent […]

Lees verder →

Winst voor snelle Tim van Elleswijk (13) bij NK karting: “Als het regent, rijden we gewoon door”…

2 september 2021

(Foto RaceXpress.nl/Bas Kaligis) Assen – In de eerste twee NK-weekenden zat het Tim van Elleswijk nog niet mee, maar in het derde weekend in Assen viel alles op zijn plaats. Door een tweede, eerste en derde plaats ging de 13-jarige karter uit Waddinxveen met de dagoverwinning in de ID Engines Junior aan de haal. En […]

Lees verder →