Waddinxveen

Sinterklaas komt eraan…

by redactie on 15 november 2023

in Waddinxveen

Zaterdag 18 november om 10.00 uur komen Sinterklaas en zijn Pieten met De Stoomboot aan in Waddinxveen. Toch Sint? ‘Uh, jazeker. Maar dit keer ga ik aan de Zuidkade, ter hoogte van het Raadhuisplein, aan wal. Je weet het met die hefbruggen van tegenwoordig maar nooit, hè?’ Nadat Sinterklaas en Pieten door burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en kinderburgemeester Mathijs Verbaas zijn verwelkomd, lopen zij van de boot, tussen de kinderen door, naar de bus verderop het Raadhuisplein.

Het programma van de intocht ziet er als volgt uit:
10.00 uur aankomst met de boot aan de Zuidkade, bij het Raadhuisplein.
Daarna volgt een toer met de bus langs deze winkelcentra:

10.45 uur Zuidplashof

11.15 uur Ieplaan

13.00 uur Dorpstraat

13.30 uur Groensvoorde

14.00 uur Koningin Wilhelminaplein

14.30 uur Luifelbaan

15.00 uur Gouweplein – Marktstraat bij Cultuurhuys De Kroon

15.20 uur Gouweplein – Tussenzicht bij de Jumbo

15.45 uur Triangel – Parklaan, op het eiland (tot 16.15 uur)

Tip: Wie het leuk vindt om iets aan Sint te vertellen of misschien wel iets te geven, maakt daarvoor de grootste kans in de (kleinere) winkelcentra of op het eiland in Triangel.

Vanwege de te verwachte drukte adviseert ‘Wadd Bruist’, de organisator van de intocht in Waddinxveen, om lopend of op de fiets naar de aankomst bij het Raadhuisplein te komen. Wie toch met de auto komt, parkeert die het beste op het terrein bij het gemeentehuis (ingang Stationsstraat), bij de Passage (achter gebouw ‘Sleutelkwartier’) of op de loswal aan de Noordkade. De jaarlijkse Sinterklaasintocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen, Wadd Bruist, gemeente Waddinxveen, ap-art.net, Concorp. Zie voor meer informatie www.facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen.


In Herstelhuis de Koolmees kunnen inwoners van Regio Midden-Holland voor een periode voor 1-5 werkdagen tot rust komen. Als je bijvoorbeeld leeft met een psychische kwetsbaarheid, te maken hebt met relatieproblematiek of overbelast bent als mantelzorger kan het prettig zijn tijdelijk even uit je eigen omgeving weg te gaan. Je kunt terecht bij ervaringsdeskundige medewerkers voor een luisterend oor, (h)erkenning en steun. Verblijf in het herstelhuis wordt gesubsidieerd en je hebt geen verwijzing of (WMO)indicatie nodig. Wel willen we graag van te voren kennis met je maken om te bespreken wat je nodig hebt.  Neem voor aanmelding contact op via telefoonnummer 0182-717720 of 06-81966866, of stel je vraag per mail: koolmees@kernkracht.nl. Bekijk ook eens de website www.kernkracht.nl/koolmees 

Lees meer >>>

Schip vaart tegen hefbrug…

by redactie on 8 november 2023

in Waddinxveen

Een schip is dinsdag tegen de hefbrug in Waddinxveen gevaren. Het brugdek hangt daardoor stil. Het wegverkeer kan op dit moment geen gebruik maken van de oeververbinding over de Gouwe. Ook de scheepvaart is gestremd.

Het schip, dat de naam Sophia heeft, voer dinsdagochtend tegen de brug aan. Er zit in zowel het schip als in de brug een flinke deuk. De brug hangt uit het lood en ook het hekwerk is verbogen. Het wegverkeer wordt omgeleid en voor fietsers en voetgangers wordt er een pont in gebruik genomen. De pont vaart op 7 november van 19.00 tot 22.00 uur en op 8 november van 7.00 tot 22.00 uur. 

Lees meer >>

Afgelopen zaterdag waren de twirlers van Illusion in Spijkenisse te vinden voor wederom een spannende wedstrijddag. Naast de vele solo-onderdelen mochten ook de teams van Illusion hun routines tonen aan de jury en het publiek. Er werden mooie resultaten behaald door Illusion, waaronder een promotie voor Elodie van Beek.

Elodie behaalde goud op het onderdeel 1-baton en daarbij voldoende punten om uit te mogen komen in een hogere klasse. Maar dit was niet de enige podiumplek. Jet Russcher behaalde goud op het onderdeel 2-baton en Isabel Floor op het onderdeel 3-baton. Ook Sophie Vermeulen & Daphne Timmermans mochten de gouden medaille in ontvangst nemen voor het onderdeel Duo twirling en Julia de Jong en Sophie Vermeulen behaalden de 1e plaats op het onderdeel Super-X-Strut. Rosalie van der Kraats en Jet Russcher kregen voor het onderdeel Dancetwirl ook een mooie 1e plaats toegewezen en ook Djarah & Irine Kleiweg mochten samen op het podium staan voor hun optreden met het onderdeel Duo Dancetwirl. Cataleya Mamanee won goud voor haar optreden op het onderdeel Kidstwirl.

Zilver was er voor Tara Slaman op het onderdeel 1-baton, Madelon van Harten op het onderdeel 2-baton en Rosalie van der Kraats op het onderdeel Super-X-Strut. Ook Jill Speelman behaalde een tweede plaats met haar Kidstwirl-routine.

Ook het brons was goed vertegenwoordigd door Illusion. Iris van Loon, Sophie Vermeulen en Irine Kleiweg behaalden een 3e plaats op het onderdeel 1 baton. Tara Slaman kreeg brons voor haar 2-baton routine en Ester & Madelon van Harten kregen de medaille voor het onderdeel Duo twirling. Gizem Aday behaalde de 3e plaats voor het onderdeel Dancetwirl en Joëlle Vonkeman en Lisa van Dreumel voor het onderdeel Kidstwirl.

De volgende twirlers behaalden ook hun plaatsingspunten voor de Nederlandse Kampioenschappen: Sophie Vermeulen, Daphne Timmermans, Jet Russcher (1-baton Junior Beginner), Tara Slaman (1-baton Senior Beginner), Irine Kleiweg (1-baton Senior Intermediate), Jet Russcher (2-baton Junior Beginner), Madelon van Harten (2-baton Senior Beginner), Isabel Floor & Dione van der Greft (Duo Twirling Senior Beginner), Sophie Vermeulen (Super-X-Strut Junior Beginner), Jet Russcher (Dancetwirl Junior Beginner), Irine Kleiweg (Dancetwirl Senior Beginner), Djarah & Irine Kleiweg (Duo Dancetwirl Senior Beginner).

Twee routines maakten hun debuut op de wedstrijdvloer. Meike Marchand mocht voor het eerst haar Dancetwirl-routine laten zien en ook het duo van Isabel Floor & Dione van der Greft ging voor het eerst de vloer op. Na het optreden werd er door de jury bepaald in welke klasse zij de volgende wedstrijden mogen uitkomen. Meike plaatste zich in de Novice-klasse en Isabel & Dione in de Beginners-klasse.

Aan het einde van de dag was het tijd voor de team optredens. De groepen straalden op de vloer en het jongste team van Illusion, Team C, behaalde een gouden medaille. Team B en het twirlteam van Illusion behaalde een zilveren medaille. Al met al een succesvolle twirldag!

Op maandagavond 9 oktober is er in het Huis van Alles in Bodegraven een voorlichting Psychose en stemmen horen. Stemmen horen kan heel divers zijn. Wilt u hier meer over weten, kom dan naar onze voorlichting! Inloop vanaf 19.00 uur; voorlichting van 19.30 tot 21.30 uur.

Twee ervaringsdeskundigen van KernKracht vertellen hun ervaringsverhaal. Een sociaal-psychiatrisch verpleegkundige van GGZ Rivierduinen houdt een presentatie over dit onderwerp. Deze voorlichting is voor alle belangstellenden. Er zal genoeg ruimte zijn voor het stellen van vragen of het delen van ervaringen.

Wil je deze voorlichting bijwonen? Meld je dan uiterlijk 9 oktober vóór 17.00 uur aan bij Maartje Weeda. mweeda@kernkracht.nl of 06-48507877, dit kan ook via WhatsApp. De voorlichting vindt plaats in het Huis van Alles, Vromade 1B in Bodegraven.

Meer zelfvertrouwen bij het solliciteren…

by redactie on 25 september 2023

in Waddinxveen

Groepstraining van JobHulpMaatje Waddinxveen start in oktober 

Wil je erachter komen welke baan past bij jouw kwaliteiten? Of kan je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken bij het solliciteren? Op donderdag 26 oktober start er weer een Jobgroup van JobHulpMaatje in Waddinxveen. Werkzoekenden kunnen zich nu aanmelden. 

In de training van 7 bijeenkomsten onderzoeken de deelnemers welke baan past bij hun ervaring, kwaliteiten en talenten. Zij kunnen ervaringen uitwisselen met andere werkzoekenden en leren zichzelf beter en zelfverzekerder te presenteren aan een werkgever. 

De bijeenkomsten vinden vanaf 26 oktober wekelijks plaats op donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in Waddinxveen. De training is gratis en voor iedereen in Waddinxveen die (ander) werk zoekt. Er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Aanmelden kan online: www.jobhulpmaatje.nl/aanmelden, via e-mail: jobhulpmaatje@metelkaarwaddinxveen.nl of telefonisch: 06-30 99 67 30. 

Lotgenotencontact niet-aangeboren hersenletsel

by redactie on 25 september 2023

in Waddinxveen

We organiseren een lotgenotenbijeenkomst over omgaan met de gevolgen van een herseninfarct, hersenbloeding, TIA, ongeluk met hoofdletsel of hersenoperatie. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Het thema is deze keer ‘de onzichtbare gevolgen’. U kunt in gesprek met ambassadeurs en een ervaringsdeskundige van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl Zuid-Holland en met lotgenoten. U vindt herkenning en tips bij anderen. Waar lopen zij tegenaan? En hoe lossen zij problemen op? Het is voor mensen die een herseninfarct, hersenbloeding, TIA, ongeluk met hoofdletsel of hersenoperatie hebben (gehad). Recent of langer geleden. Ook mensen met MS of Parkinson, familieleden en andere geïnteresseerden zijn welkom. De bijeenkomst is gratis, maar aanmelden is wel noodzakelijk.

We organiseren dit op woensdag 25 oktober om 15.15-16.45 uur. Inloop vanaf 15.00 uur. De bijeenkomst is in de Huiskamer, Bernardhof 400, Gouda.

Aanmelden kan per mail via info@gedeeldezorgmh.nl (of eventueel telefonisch via 06-48133312). Geef bij aanmelding uw naam, e-mailadres en het aantal personen door waarmee u komt. Aansluitend is in de Huiskamer het NAH Soep-uurtje voor mensen met NAH en hun mantelzorger, dat door Mantelzorg Centraal wordt georganiseerd. Hiervoor kunt u zich aanmelden via 0182-724174. Meer informatie via www.mantelzorgcentraal.nl.

Cultuurhuys De Kroon vertoont op woensdag 11 oktober de film Yesterday. Deze Britse muzikale romantische komische film uit 2019 is geregisseerd door Danny Boyle en geschreven door Richard Curtis. 
Yesterday gaat over Jack Malik (Himesh Patel), een singer-songwriter uit een klein dorpje in Engeland. Zijn droom om beroemd te worden is snel aan het vervagen, ondanks de steun die hij krijgt van zijn beste vriendin Ellie (Lily James). Na een busongeluk en een mysterieuze wereldwijde stroomstoring wordt Jack wakker in een wereld waarin The Beatles nooit hebben bestaan… Wat als iedereen de liedjes van The Beatles vergeten is, behalve jij? De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 9,50 euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee.

En hoe!! Vijf energieke, vrolijke en zeer enthousiaste meiden uit Nijmegen vormen samen de band ‘Bootleg Betty’. Deze formatie deinst er niet voor terug om je alle hoeken van de rootsmuziek te laten horen. Vol energie vuurt het vijftal haar meerstemmige mix van rockabilly, pop, country en rock-‘n-roll op je af. De eigentijdse benadering van deze traditionele invloeden resulteert in een herkenbaar geluid dat alles behalve gedateerd is. Zij spelen de sterren van de hemel.

”Opvallend is het vuur dat de dames leggen in hun performance. Muzikaal klopt het aan alle kanten. De nummers zitten lekker in elkaar en de dames beheersen hun instrumenten met verve”, schreef een van de recensenten.

De voorstelling staat in de nieuwe brochure als ‘staconcert’, maar er is wel degelijk een plek om te zitten. Laat dat je dus niet weerhouden! Het spektakel begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 21 euro inclusief een drankje.

Invictus Badminton Club…

by redactie on 16 augustus 2023

in Waddinxveen

De rackets blinken, de shuttles liggen gereed en de spelers staan te popelen om weer de baan op te gaan! Met plezier kondigt Invictus Badminton Club uit Waddinxveen aan dat vanaf volgende week het nieuwe seizoen van start gaat. Een periode vol sportiviteit, plezier en saamhorigheid staat voor de deur, en we nodigen eenieder van harte uit om deel te nemen.

Na een tijd van rust of zomerbadminton om je vaardigheden op peil te houden, kunnen de leden van Invictus BC niet wachten om hun bekwaamheden te tonen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Of je nu een doorgewinterde badmintonveteraan bent of simpelweg nieuwsgierig bent om de sport eens uit te proberen, bij Invictus BC is er ruimte voor eenieder om te genieten van badminton op elk niveau.

Wat kun je verwachten in het nieuwe seizoen:
Competitie: Zeven teams zullen dit seizoen de uitdaging aangaan voor succes. Vanaf half september gaan de eerste wedstrijden van start. Neem een kijkje in onze agenda en kom gerust langs om de sfeer te proeven.

Dynamische Trainingen: Onze trainers Arthur en Stan zullen je begeleiden om je vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Of je nu droomt van de perfecte ‘drop shot’ of gewoon wilt bewegen en plezier maken, onze trainingen zijn een must.

Gastvrije Atmosfeer: Invictus BC staat bekend om haar warme en uitnodigende sfeer. We organiseren regelmatig sociale evenementen en tijdens onze speelavonden kun je genieten van het badmintonspel en nog veel meer.

Steun voor Jonge Spelers: We zijn er trots op dat we jonge spelers ondersteunen en aanmoedigen. Het nieuwe seizoen zit vol kansen voor jonge enthousiastelingen om zich te ontwikkelen in de sport. Wil je ook een keer meedoen? Meld je dan aan voor een proefles!

Speeltijden en Trainingssessies:
Vrijspelen voor volwassenen: Iedereen van 18 jaar en ouder is welkom om vrij te spelen op maandag- en donderdagavond in De Duikelaar, waar de banen klaarstaan voor een gezellig potje badminton.
Jeugdtraining: De jeugd kan hun talent ontwikkelen op zaterdagochtend in De Duikelaar, waar enthousiaste coaches hen begeleiden in hun groei als badmintonspelers.
Competitietraining: Voor onze spelers die de competitie aangaan, bieden we training op dinsdagavond in De Duikelaar en op donderdagavond in De Dreef. Zo kunnen ze hun vaardigheden aanscherpen en stralen tijdens wedstrijden.

Meer informatie nodig? Neem contact met ons op:
Voor uitgebreide informatie over lidmaatschap, speeltijden en de sfeer bij de club, breng een bezoek aan onze website op invictusbc.nl. Wil je direct in contact komen, stuur dan een e-mail naar ledenadministratie@invictusbc.nl.

Buitenbios…

by redactie on 3 augustus 2023

in Waddinxveen

Heb jij hem al gezien: Top Gun: The Maverick?

Zo niet, kijk je hem zaterdag 2 september 2023 tijdens de Buitenbios Waddinxveen. En ook voor een tweede keer blijft het een spectaculaire film!Met wie kom jij onder het genot van een zelfmeegebracht hapje en drankje de film gaat bekijken. Bij slecht weer wordt de filmavond verplaatst. Houd de Facebookpagina Buitenbios Waddinxveen van het event daarom goed in de gaten.

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2023…

27 juli 2023

De genomineerden voor de Cultuurprijs 2023 zijn bekend. De Cultuurjury heeft uit alle aanmeldingen 5 genomineerden gekozen. Een van deze genomineerden is de winnaar. Dat maakt de Cultuurjury bekend tijdens de uitreiking op 8 september 2023. Deze winnaar gaat naar huis met een kunstwerk en een geldbedrag. De genomineerden voor de Cultuurprijzen 2023 zijn (op […]

Lees verder →

Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het Rouwcafé…

15 juli 2023

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen […]

Lees verder →

IkWilOpslagruimteHuren.nl ook in Waddinxveen…

8 juli 2023

Het ondernemende echtpaar Paula en Niels Fokkema hebben onlangs de vierde vestiging van hun bedrijf IkWilOpslagruimteHuren.nl geopend in Waddinxveen. De drie andere vestigingen zijn in Alphen a/d Rijn, Nieuwkoop en Uithoorn. De Waddinxveense vestiging is aan de Maarten Schoutenstraat 3. Dit is op industrieterrein Zuid (bij de Mercuriusweg) Het pand is professioneel ingericht met opslagboxen […]

Lees verder →

Lancering Groene Hart recreatiekrant…

6 juli 2023

Op maandag 3 juli vond de lancering plaats van de eerste editie van de Groene Hart recreatiekrantin Avifauna te Alphen aan den Rijn. Wethouder van Alphen aan den Rijn, Relus Breeuwsma,ontving de eerste krant uit handen van Kees van Velzen, namens het bestuur van de Stichting Groene Hart Verbinders. De Groene Hart recreatiekrant is een […]

Lees verder →

Tentoonstelling cursisten Vonk in de Kroon…

3 juli 2023

Tot half juli laten cursisten van Vonk in de raamvitrines en trapvitrines van het Cultuurhuys de werken zien die ze in de cursus Realistisch Schilderen en Tekenen bij Ton van Steenbergen hebben gemaakt. In deze cursus wordt gewerkt met verschillende technieken die tenslotte tot sfeervolle schilderijen leiden. De toegang is uiteraard gratis. Meer informatie over […]

Lees verder →

Dachser Nederland neemt eerste elektrische vrachtwagens in gebruik…

28 juni 2023

Met het oog op de toekomst neemt Dachser Nederland zijn eerste elektrische vrachtwagens in gebruik, een belangrijke stap naar emissievrije leveringen in de toekomstige ‘zero-emissie zones voor stadslogistiek’ (ZES-zones) waarvan de eerste in Nederland vanaf 1 januari 2025 worden ingevoerd. De eerste elektrische vrachtwagen die vanuit de Dachser vestiging in Waddinxveen de weg op is […]

Lees verder →

Hecht GGD Hollands Midden

26 juni 2023

Minder mensen voelen zich gezond 7 op de 10 volwassenen in Hollands Midden ervaren de eigen gezondheid als goed of zeer goed. Dit is minder dan twee jaar geleden. Toen gold dit voor 8 op de 10 inwoners. Hierbij zijn grote verschillen tussen groepen inwoners zichtbaar. Bij volwassenen tot 65 jaar is deze daling sterker […]

Lees verder →

Open Huis

26 juni 2023

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen op ons Open Huis op zaterdag 1 juli 2023. U bent elke eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 u tot 13.00 u van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Vrijwilligers zijn aanwezig om u te informeren over Ondersteuning […]

Lees verder →

Wij maken muziek…

11 juni 2023

Vonk sluit het schooljaar muzikaal af met een reeks voorspeelavonden. Op woensdag 21 juni (19.00 uur) treden de dwarsfluitleerlingen van Jacqueline Dekker op, op vrijdag 23 juni (19.30 uur) zijn de pianoleerlingen van Alie Jongenburger aan de beurt, de gitaarleerlingen van Bob Wijtsma en Tom Palms laten op woensdag 28 juni van zich horen (begin […]

Lees verder →

Heeft u al iemand aangemeld voor de Cultuurprijs Waddinxveen?..

11 juni 2023

Kandidaten aanmelden tot 15 juni 2023 Kent u een persoon, organisatie of groep die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor het Waddinxveense culturele leven? Of wilt u zelf de Cultuurprijs in de wacht slepen? Ga dan naar www.waddinxveen.nl/cultuurprijs. Hier vindt u meer informatie, de voorwaarden en het aanmeldformulier. Op het formulier kunt u […]

Lees verder →

Koffieconcert met alle smaken…

4 juni 2023

Op zaterdag 10 juni laat Vonk-Koor Rhythm of Life weer van zich horen. Na een periode van stilte waarin hard gewerkt werd om onder de inspirerende leiding van Anjo van Hemert nieuw repertoire in te studeren, verzorgen de leden van dit koor een concert in Cultuurhuys de Kroon. Luisteraars die hun kopje koffie met verfijnde […]

Lees verder →

Burgemeester, kom je buitenspelen?

31 mei 2023

Buitenspelen onder druk in elke gemeente. Gistermiddag hebben álle burgemeesters van Nederland een brandbrief ontvangen van Jantje Beton. Buitenspelen staat onder druk, in heel Nederland. Met de brandbrief roept de organisatie burgemeesters op om buitenspelen serieus te nemen, en tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 14 juni in gesprek te gaan met kinderen uit hun gemeente. […]

Lees verder →

Wat is de lekkerste…

18 mei 2023

Donderdag 15 juni 2023 draait alles om die ene vraag: Wat is de lekkerste (#widl)? Op een podium op de Goudse Markt vindt de spannende finale plaats van de Gouda Cheese Awards 2023. Dit jaar worden kazen gekeurd in de categorieën extra belegen en overjarig Burgemeester, Kaaskoningin én Rutger Bakt!Het verlossende antwoord wordt gegeven door […]

Lees verder →