Waddinxveen

Waddinxveense culturele organisaties en verenigingen kunnen nu ook voor de tweede helft van 2021 financiële steun aanvragen bij de gemeente. Eerder kon dit al voor het jaar 2020 en het eerste halfjaar van 2021. De steun wordt beschikbaar gesteld vanuit het Rijk. Het is bedoeld om de culturele sector te ondersteunen in de financiële gevolgen van de coronacrisis. Zodat de sector kan blijven bestaan en ook gestimuleerd wordt kunst en cultuur op een vernieuwende manier aan te bieden. De steun voor de tweede helft van 2021 (tot 1 januari 2022) kan tot 1 februari 2022 aangevraagd worden.

lees meer >>

Oliebollen…

by redactie on 20 december 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

De Hersteld Hervormde Gemeente verkoopt dit jaar oliebollen (m/z rozijnen), appelbeignets en appelflappen volgens grootmoedersrecept (met deeg). We gebruiken alleen kwaliteits-grondstoffen en ervaren bakker werken op een corona veilige wijze. Tien oliebollen voor € 7,50, vijf appelbeignets voor € 6,75 en tien appelflappen voor €5,50.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 29 december 10:00. Dat kan per e-mail oliebollenactiehhg@outlook.com  (o.v.v. naam en telefoonnummer) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).

U kunt uw bestelling corona-veilig afhalen bij de Immanuelkerk Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op vrijdag 31 december tussen 10:00 en 11:00 uur.  

Kerst bij Muziek op schoot…

by redactie on 3 december 2021

in Waddinxveen

Op woensdagochtend 22 december kunnen (groot-)ouders samen met hun (klein-)kind ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken. We zingen natuurlijk kerstliedjes die leuk voor de kleintjes zijn, en olv docente Maria Oosterom maken we kennis met nog veel meer gezellige en leerzame manieren om samen met muziek bezig te zijn. Doe samen met je kind tussen 1 en 4 jaar mee en schrijf je voor uiterlijk 17 december in, op www.stichtingvonk.nl. De kerstworkshops ‘Muziek op schoot’ worden gegeven in Cultuurhuys de Kroon tussen 9.30 en 11.30 uur. Vonk houdt zich bij deze workshops aan alle dan geldende maatregelen voor de kunst- en cultuursector.

Foto: PR Vonk

Rachel Croft opnieuw in De Kroon…

by redactie on 3 december 2021

in Waddinxveen


De Britse singer-songwriter Rachel Croft is op zondagmiddag 12 december opnieuw te beluisteren in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Haar show in kerstsfeer staat in het teken van haar in 2020 verschenen kerstplaat The North Star. Haar liedjes zijn vaak geïnspireerd door Keltische melodieën met doordachte teksten van Joni Mitchell, Sandy Denny en Matt Corby, die vertellen over haar ervaringen in de historische stad York.

Rachel Croft, geboren in Nottingham, ontwikkelde zich tijdens haar studie in York als zeer getalenteerde singer-songwriter met wortels diep in de volksmuziek en kunst. Tijdens haar universiteitsjaren leerde ze zichzelf gitaar spelen. Zij wordt momenteel gezien als een van de talenten uit Engeland. Croft treedt regelmatig op in Nederland.
Het optreden begint om drie uur en de toegang kost 17,50 inclusief drankje.

Sinterklaas volop in de problemen…

by redactie on 29 november 2021

in Waddinxveen

Vol spanning zaten de kinderen en muzikanten van Vonk in de theaterzaal van Cultuurhuys de Kroon klaar om Sinterklaas te ontvangen. Toen hij er eindelijk was mocht hij niet naar binnen. Want toen ook de Goedheiligman een corona-check moesten laten doen bleek dat hij zijn mobieltje kwijt was. En geen Piet die hem kon helpen met zoeken! Die waren allemaal in de haven om de cadeaus voor de kinderen uit het schip te halen. Op goed geluk belde directeur Ingrid Ranftl van Vonk naar de mobiel van Sinterklaas om hem zo op te sporen: en ja hoor, vanuit de grote juten zak van Sinterklaas hoorde iedereen hem overgaan. Probleem opgelost! Na een korte herhaling van de maatregelen uit de persconferentie van het Sinterklaasjournaal (pepernoten vangen! Veilige afstand van de Sint! Luid zingen!) beleefde Sinterklaas tenslotte een hele fijne middag met al de zingende en musicerende kinderen. De hoop is dat hij straks ook bij de kinderen thuis mag komen om cadeautjes te brengen. Met of zonder corona-check.

Piet Hardendood stopt als dorpsdichter…

by redactie on 27 november 2021

in Waddinxveen

Piet Hardendood stopt als dorpsdichter. aanleiding is een gedicht op 3 november geplaatst in Hart van Holland. Piet maakte dit gedicht naar aanleiding van een afgezegd optreden bij “Muziek op Zondag” wegens het ontbreken van een persoonlijke Coronapas. De organisatie van “Muziek op Zondag” nam contact op met de gemeente om ze over dit gedicht te informeren.

Piet werd door de gemeente op de vingers getikt door middel van een brief. Hij zegt zich totaal niet in dit schrijven te kunnen vinden en heeft (mede doordat het al de tweede keer was dat de gemeente het nodig vond om hem te corrigeren) aan de gemeente laten weten op deze wijze niet verder te willen.

Piet blijft op eigen titel berichten publiceren op zijn website en via www.onswaddinxveen.nl en Hart van Holland.

U kunt dit gedicht lezen op de gedichten pagina van Onswaddinxveen. https://onswaddinxveen.nl/?page_id=293

Bastienne Prins CDA-lijsttrekker…

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Bastienne Prins is op 18 november jl. tijdens een Algemene Ledenvergadering herkozen tot CDA-lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Met vier jaar ervaring als fractievoorzitter was zij veruit de beste kandidaat. In een reactie op de keuze van de leden dankte zij voor het in haar gestelde vertrouwen. Ze hoopt samen met de vernieuwde fractie handen en voeten te geven aan het motto “veilig en groen wonen in een levendig dorp waar niet gedacht wordt in ik, maar in wij”.

Op nummer 2 is Frans Schwiebbe komen te staan, die, zo liet hij weten, ook de komende jaren het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid weer kritisch zal blijven volgen. Op nummer 3 staat een nieuwkomer, Peter Besuijen, die in Waddinxveen o.a. als voorzitter van het bestuur van het Coenecoop College maatschappelijk actief is geweest. Wat in de lijst verder opvalt is de aanwezigheid van jonge mensen. Op plaats 4 staat de 31-jarige VU-docente Raiza Sattaur en op plaats 5 de 19-jarige student European Studies Ashot Mnatzakanian. De lijst is dus verjongd, waardoor ook voor de toekomst een kwalitatief goede CDA-deelname aan de politieke besluitvorming verzekerd blijft. Eerder heeft het CDA Waddinxveen het verkiezingsprogramma vastgesteld, waarvan de speerpunten op korte termijn gepresenteerd zullen worden.

Trix de Kruijff-Los heeft aangegeven na acht jaar niet te zullen terugkeren in de raad. In goed overleg is zij tot deze conclusie gekomen. Trix is tot tweemaal toe in de raad verkozen met voorkeurstemmen. Haar persoonlijke aanpak en inzet, maar vooral het willen zijn van een volksvertegenwoordiger in de ware zin, heeft haar voor velen tot een betrokken aanspreekpunt gemaakt op tal van terreinen. Trix heeft laten weten zich bevoorrecht te voelen dat zij namens het CDA lid van de Waddinxveense gemeenteraad mocht zijn, een periode waar ze met trots op terugkijkt. Voor haar is acht jaar voldoende, reden waarom ze ook niet als lijstduwer fungeert. Met veel waardering zal het CDA afscheid van Trix nemen.

Middagfilm in De Kroon

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon vertoont donderdagmiddag 2 december de tragikomische film The Hundred-Foot Journey. Het verhaal, gebaseerd op de bestseller van Richard C. Morais, volgt het Indiase gezin Kadam dat naar een klein plaatsje in Zuid-Frankrijk verhuist om een Indiaas restaurant te openen. Wanneer de eigenaresse van een Frans restaurant protesteert tegen de opening, lijkt een rustig begin van een nieuw leven er niet in te zitten.

De film begint om 14 uur en de toegangsprijs is 8,50 euro, inclusief drankje.

Nabil opnieuw in De Kroon…

by redactie on 22 november 2021

in Waddinxveen

Cabaretier/theatermaker Nabil Alouad Ayad staat zaterdag 4 december opnieuw in Cultuurhuys De Kroon. Na Tijdmachine en Monopoly vraagt hij zich in zijn derde programma Absurd af of hij de normale man is in de gekke wereld of andersom? Een programma met grappige observaties, herkenbaarheid, irritaties en blinde vlekken. Nabil is een veelzijdige en talentvolle theatermaker. Hij speelt piano, zingt, ‘speelt’ de beatbox, maakt gevatte grappen en zet typetjes neer. Het kenmerk van beatbox is het door impulsgeluiden nadoen van percussie. Daarbij houdt men de microfoon met beide handen tegen de lippen aan om ook met de ademhaling geluiden te kunnen voortbrengen. Nabil is daarin kampioen.

Nabil Aoulad Ayad (37) werd geboren te Waalwijk en wist al vrij snel dat hij entertainer wilde worden. Hij was vroeger niet weg te slaan bij de talentenjachten op school en groeide op met de grappen van Hans Teeuwen en Theo Maassen, die later zijn grote inspiratiebron werden op het gebied van cabaret.

De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 19,50 euro, inclusief drankje.

Op woensdag 24 november bezoekt Sinterklaas de kinderen in Cultuurhuys de Kroon. Ondanks zijn ontzettend drukke werkschema heeft hij om 15.00 uur een gaatje gevonden om te komen. Maar lukt het hem om naar binnen te komen? En waar zijn de Pieten? Moeten er dit jaar kinderen uit de zaal voor hulp-Piet spelen? Maak het mee – en vergeet vooral ook niet om je schoen te zetten. Want als we dan ook nog mooi voor de goedheiligman muziek maken en zingen dan wordt die vast gevuld. Kaartjes voor kinderen en hun begeleiders zijn te koop op www.cultuurhuysdekroon.nl. Omdat we niet willen dat Sinterklaas ziek wordt worden bij hem en het (volwassen) publiek de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen in acht genomen (CTB).

Op zondagmiddag 21 november 2021 treedt om 15:00 uur het duo Heemsbergen & Van Jaarsveld op. Het concert vindt ondanks de nieuwe coronamaatregelen gewoon doorgang.

“Een sprankelende en dynamisch muzikale uitvoering van bevlogen musici!
Duo Heemsbergen & van Jaarsveld vormen al 10 jaar een succesvol duo. Angélique Heemsbergen, piano en Nicole van Jaarsveld, klarinet hebben hun jubileum gevierd met het uitbrengen van een CD met hun favoriete muziek. Zij spelen op landelijke podia, zoals het Concertgebouw in Amsterdam en Tivoli in Utrecht. Ook zijn zij regelmatig te beluisteren op Radio 4. Het ‘open karakter’ van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd.
In hun muziek en in hun samenwerking staat muzikaal samenspel en een gelijkwaardige rol voor piano en klarinet centraal. Vanmiddag spelen ze werken uit het repertoire van Schumann, Astor Piazzolla, Mozart en Gershwin.

Programma:

Gerald Finzi (1901 – 1956)
5 Bagatelles Opus 23 

Robert Schumann (1810 – 1856)
Romanzen op. 94

Franz Schubert (1797 – 1828)
Klavierstücke D 946 nr 2 in Es – Allegretto

Astor Piazzolla (1921 – 1992) 
Uit: L’Histoire du tango 
Bordel 1900 

Wolfgang A. Mozart (1756 – 1791) 
Klarinetkwintet KV581 

George Gershwin (1898 – 1937)
Rhapsody in Blue

Uitvoering:

Zondagmiddag 21 november 2021 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de nieuwe coronamaatregelen.

Let op: Voor toegang tot het concert hebben de bezoekers een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig. Dat mag een digitaal bewijs zijn of een papieren bewijs.

Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.
Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar

Pieter Jouke in De Kroon…

14 november 2021

Cabaretier en presentator Pieter Jouke komt naar De Kroon! Met zijn programma Laars lappen trakteert hij op zaterdag 27 november zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij verbindt het onverenigbare en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug […]

Lees verder →

Brief van de Sint…

11 november 2021

Beste mensen, lieve kinderen, Was me dat even spannend. Maar wat ben ik blij dat mijn Pieten en ik ondanks de strenge coronaregels in Nederland welkom zijn in Waddinxveen. Met dank aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis én kinderburgemeester Linn Boogaard die mij heel laat van dit geweldige besluit op de hoogte konden stellen. Maar de […]

Lees verder →

De Kroon in teken van fado…

7 november 2021

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen (Gouweplein 1) staat zaterdag 13 november in het teken van de fado, de meeslepende en melancholieke muziekstroming uit Portugal. Het duo FADOpelos2 brengt de fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit We Want More in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 […]

Lees verder →

Film over strijdbare advocaat in De Kroon…

31 oktober 2021

Cultuurhuys De Kroon vertoont woensdagavond 10 november de spannende film Just Mercy uit 2019. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson, gespeeld door Michael B. Jordan. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen […]

Lees verder →

Sint is onderweg naar Waddinxveen…

26 oktober 2021

Goed nieuws! Sint en Pieten komen op zaterdag 13 november toch per boot in Waddinxveen aan. Na ontvangst door de burgemeester en kinderburgemeester op de Nesse toeren de Spaanse gasten met de bus langs alle winkelcentra in het Gouwedorp. Sint neemt een mooi divers stel Pieten mee waar hij maar wat trots op is. De […]

Lees verder →

Muziek in fairtrade…

26 oktober 2021

Popschool deelnemer fairtrade WaddinxveenDe Popschool aan de Passage is deelnemer geworden in Fairtradegemeente Waddinxveen. Op 15 oktober tekenden eigenaar Erik Kooijman en Dirk Lont, voorzitter werkgroep Fairtrade een verklaring. Daarna werd de deelnemersticker naast de deur geplakt. De Popschool is er voor mensen, jong en oud, die een instrument willen leren spelen of die beter […]

Lees verder →

Aanpak wachtlijsten kinderopvang in Waddinxveen…

20 oktober 2021

Ondanks een petitie in 2019 van 212 ouders om meer kinderopvang te organiseren in Waddinxveen lukt het maar niet. Ook de druk op onderwijs huisvesting neemt toe. Voormalige VINEX gemeenten hebben dit opgelost door locaties te spreiden in de wijken en de schoolgrootte te beperken. Ouders hoeven dan niet in de file te staan om […]

Lees verder →

Foto’s van Joop…

12 oktober 2021

Nieuw op ONSWADDINXVEEN… Joop Neven is sinds kort met pensioen. Hij heeft nu alle tijd voor het uitoefenen van zijn grootste hobby: fotograferen. Hij fotografeert hoofdzakelijk in Waddinxveen en de directe omgeving. Deze eerste keer op ONSWADDINXVEEN zijn het hoofdzakelijk natuurfoto’s maar ook bijzondere of gewoon mooie gebouwen zijn voor Joop onderwerpen om te fotograferen. […]

Lees verder →

Op zondagmiddag 24 oktober 2021 treedt om 15:00 uur het Ensemble Collage op…

10 oktober 2021

“Met twee prachtige mezzosopranen maken we een gevarieerde muzikale wereldreis!” Marijke Franken en Liesbeth Reijerkerk, mezzosopranen, traden eerder (in 2017) met groot succes op in onze concertreeks. Nu brengen ze een nieuw gevarieerd programma getiteld: “Passe partout”. Zij worden begeleid door Stephan Schoutens, saxofoon en Winfried Verweij, piano. Afwisselend hoort u muziek die varieert van […]

Lees verder →

Boordevol theaterprogramma in De Kroon…

7 oktober 2021

Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film. Javier Guzman luidt jaar uitCabaretier Javier Guzman luidt 9 oktober het jaar uit in Waddinxveen. Kleinkunstenaar Guzman met Spaans/Nederlandse […]

Lees verder →

Handsome Poets opent seizoen van De Kroon…

23 september 2021

De Goudse band Handsome Poets komt zaterdag 2 oktober naar De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen. Eindelijk is het weer zo ver! De theaters gaan weer open. Onder de titel Lieve Schatten geven de Gouwenaars een staconcert. Tien jaar na hun ontmoeting en vele hits, radio- en tv-optredens en festivals later, maken de leden […]

Lees verder →

Spaanse passie in Cultuurhuys de Kroon…

21 september 2021

Op zondag 10 oktober a.s. gaat de temperamentvolle zangeres Monica Coronado (Barcelona) samen met de vingervlugge gipsyflamenco gitarist Manito een concert geven in Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 te Waddinxveen. Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Men waant zich deze middag […]

Lees verder →

Eerste officiële dorpsdichter…

12 september 2021

Piet Hardendood is de eerste officiële dorpsdichter van Waddinxveen. Voor deze ambassadeursfunctie ontving hij zaterdagmiddag 11 september 2021 tijdens WadCultureel een zilveren Hefje uit handen van wethouder Brigitte Leferink (Cultuur). Eerder was hij aangesteld door de dichtersgroep Dichter op donderdag. Deze aanstelling ontstond nadat één van deze dichters, toen werkzaam in Waddinxveense gemeentehuis, in een […]

Lees verder →