Waddinxveen

Ondernemersprijs Midden-Holland…

by redactie on 31 januari 2023

in Waddinxveen

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk, Vanderloo uit Waddinxveen en DWA uit Gouda, gisteravond in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023.

Fotografie Aschwin Snel

In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Marion Mulder van Mulder Mode bekend dat Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken door de jury als winnaar was aangewezen. Loco-burgemeester Pascal van der Hek van de gemeente Krimpenerwaard, waar Stolwijk deel van uitmaakt, overhandigde de trofee. De jury spreekt in haar rapport over “één en al dynamiek”, “vol passie” en “genieten op elk niveau”.

Bremmer Schoenen uit Waddinxveen en Het hofje van Jongkind uit Gouda waren ook genomineerd in deze categorie. Hun juryrapporten vermelden onder andere “Er heerst veel enthousiasme en energie bij Bremmer Schoenen, men verstaat het vak.” En “De warmte die deze zaak uitstraalt , de heerlijke koffie en gerechten maken van een bezoek aan het Hofje van Jongkind een meer dan bijzonder en ontspannen moment.”

In de categorie MKB maakten oud-winnaars Yvonne en Jorden Oostdam van Melkveebedrijf Oostdam de keuze van de jury bekend. Broers Henry en Laurens van der Loo ontvingen hun trofee uit handen van de Waddinxveense burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis. De jury zei over hen onder meer; “Vanderloo’s succes is gebaseerd op kwaliteit, persoonlijke aandacht en vertrouwen. Met die ingrediënten ontstaat de magie in hun evenementen.”

Bezorging Zonder Zorgen uit Gouda en Firecom BV uit Lekkerkerk waren ook genomineerd in deze categorie. Over hen schreef de jury in haar rapport; “De jury is ervan overtuigd dat het vriendelijke, servicegerichte koeriersbedrijf Bezorging zonder Zorgen, met een hoge gunfactor, kan uitgroeien tot marktleider in pakket- en transportdiensten in en rondom Gouda.” en “Firecom is een schoolvoorbeeld van hoe je kunt concurreren op toegevoegde waarde. De jury is van mening dat het bedrijf van deze jonge ondernemer enorme potentie heeft om door te groeien.”

In de categorie Grootzakelijk las oud-winnaar Diederik Vergeer van Vergeer Holland de juryrapporten voor en maakte bekend dat DWA door de jury tot winnaar verkozen was. De Goudse burgemeester Pieter Verhoeve en de burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk Michiel Grauss reikten gezamenlijk de trofee uit aan Eloi Burgdorf en Jaap Dijkgraaf. Burgemeester Verhoeve had zijn collega hiertoe uitgenodigd omdat DWA in voorgaande jaren gevestigd was in Bodegraven. De jury karakteriseerde DWA als gids naar de toekomst en een duurzame economie.

Dierenartsenpraktijk Bodegraven en Van Noort Bedrijven uit Waddinxveen waren ook genomineerd in deze categorie. Dierenartsenpraktijk Bodegraven werd in het juryrapport beschreven als zeer professioneel waarbij specialisatie centraal staat en dagelijks gewerkt wordt aan het optimaliseren van klanttevredenheid, duurzaamheid en innovatie. Ook van Noort kreeg een zeer positieve boordeling met als slotzin; De slogan van Van Noort is “compleet in logistiek” en daar is niks van gelogen.
Presentator Wilfried de Jong leidde het programma van dit feestelijke evenement met verve en interviewde de genomineerden, de burgemeesters van de vijf deelnemende gemeenten, de voorzitter van de Stichting Ondernemersprijs Midden-Holland René Mascini en juryvoorzitter Daniël Westerhuis. Op de vraag waarom juist deze bedrijven genomineerd waren lichtte de juryvoorzitter toe” De bedrijven die hier vandaag op het podium staan voegen allemaal veel waarde toe aan hun omgeving en weten bovendien maatschappelijke veranderingen goed in te bedden in hun organisatie en lopen soms zelfs op maatschappelijke thema’s vooruit. Daarom zijn het prachtige bedrijven”.

De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.
De volledige juryrapporten en foto’s van het evenement zijn terug te vinden op de website van de Ondernemersprijs Midden-Holland. www.ondernemersprijs-mh.nl


Theatergroep Piepschuim, bestaande uit Cor Burger (zang, gitaren en toetsen) en Robbert Koekkoek (fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie) brengen vrijdag 27 januari een zware (muzikale) boodschap – met de titel Buiten de lijntjes – in het lichtst denkbare materiaal: piepschuim.

Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?! We hebben de verkeerde afslag genomen, we gaan de verkeerde kant op… en met steeds grotere snelheid. Buiten de lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal om te huilen van het lachen, en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien.

De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport) en Margot Ribberink.
De entreeprijs is 19 euro, inclusief drankje en de voorstelling begint om kwart over acht.


Op 9 januari jl. presenteerden de genomineerden van de Ondernemersprijs Midden-Holland zich in de Bouwacademie in Waddinxveen. Stichtingsvoorzitter René Mascini en wethouder Albert Kerssies verwelkomden de aanwezigen waarna Ramon Looije, directeur van de bouwacademie, meer vertelde over het prachtige nieuwe gebouw en de diverse technische opleidingen waarmee zij regionale bouwbedrijven voorzien van goede leerlingen en, na de opleiding, goede vakmensen. Juryvoorzitter Daniel Westerhuis introduceerde de volledige jury en feliciteerde de kandidaten met hun nominatie en nodigden hen uit zich te presenteren in een pitch.

Foto Ton Bennemeer

De genomineerden in de categorie Detailhandel en Horeca zijn Bremmer Schoenen uit Waddinxveen, Hofje van Jongkind uit Gouda en De nieuwe PolderKeuken uit Stolwijk. Bezorging Zonder Zorgen uit Gouda, Firecom BV uit Lekkerkerk en Vanderloo uit Waddinxveen zijn genomineerd in de categorie MKB.

In de categorie Grootzakelijk zijn Dierenartsenpraktijk Bodegraven uit Bodegraven, DWA BV uit Gouda en Van Noort Bedrijven BV uit Waddinxveen genomineerd.

Om, naast de schriftelijk aangeleverde informatie en de pitches, een goed beeld van de genomineerden te krijgen, zal de jury de komende tijd alle bedrijven bezoeken. Tijdens deze bezoeken kunnen de genomineerden laten zien waarom juist zij dé ondernemer van het jaar moeten worden. Op 30 januari 2023 worden tijdens een feestelijk event in de Goudse Schouwburg de winnaars bekendgemaakt.

Kaarten voor het event op 30 januari en meer informatie over de Ondernemersprijs Midden-Holland op www.ondernemersprijs-mh.nl. De Ondernemersprijs Midden-Holland wordt jaarlijks voor en door het bedrijfsleven uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas i.s.m. de gemeenten georganiseerd.


Begin een nieuw jaar vol creativiteit bij Vonk. Pak je gitaar (of saxofoon of viool) uit de kast en doe een opfriscursus van 10 lessen, of laat je droom uitkomen en schrijf je in voor een eerste kennismakingscursus van 4 lessen voor zang of elk ander instrument. Daarvoor krijg je een gratis huurinstrument mee naar huis. Kleuters krijgen gedurende 8 weken hun eerste pianolessen op woensdagmiddag (start 18 januari, 15.30 – 16.10 uur). Op woensdag worden er ook dwarsfluitlessen en gitaarlessen in BSO Traingel gegeven.

Voor de tekenaars start op 2 februari een nieuwe cursus Botanisch Tekenen van 10 lessen op donderdag van 13.00 – 15.30 uur bij Annemarie van Hooff. Of pak vanaf 26 januari bij deze docente nog de laatste module mee van de Top3Cursus met 5 schilderlessen op donderdagavond (19.30 – 21.30 uur).

Gevorderde cursisten zijn welkom bij Carina Mathots cursus Modern Schilderen (10 lessen vanaf dinsdagmiddag 31 januari). En wil je alles weten over Kunst en geluk? Volg dan vanaf 26 januari op donderdagochtend de lezingencyclus van 8 lezingen en een dagexcursie bij Carina Mathot.

Laag inkomen? Met de RBMA extra vergoeding van de gemeente kunnen cursisten tot 18 jaar gratis les bij Vonk krijgen. Ben je ouder en val je onder deze regeling dan krijg je 50% korting – informeer erover bij Vonk. Alle lessen vinden plaats bij Vonk in Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1, Waddinxveen. Alle informatie en inschrijven via www.stichtingvonk.nl, of bij Vonk van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur, telefoon 0182-614422.

De legendarische band Johnny Feel Good, bestaande uit een keur van gerenommeerde leden van grote vaderlandse bluesbands, treedt zaterdag 14 januari op in De Kroon. De band trad eerder met veel succes op in het theater in Waddinxveen, toen onder meer met de twee jaar geleden overleden zanger Oscar Benton. De band, met in zijn midden toetsenist en Waddinxvener Pim Spetter, brengt blues in zijn puurste vorm en het plezier straalt ervan af.

De toegangsprijs is 20 euro, inclusief drankje en het optreden begint om kwart over acht.

foto Sien Dolsma

Regelmatig organiseert het bestuur van de PCOB bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. De eerste bijeenkomst van de PCOB is op 11 januari in de Ontmoetingkerk.

De spreker is ds. Frans Bos, zeker geen onbekende in Waddinxveen, hij zal spreken over het diaconaat in Roemenië. Van 1978 tot 1981 woonde Ds Bos in Roemenië. Dat was de communistische tijd met Ceausescu als president. Zoals overal in het voormalige Oostblok was het kerken verboden om met diaconaat bezig te zijn. Sociaal werk was de zaak van de partij en de staat. Waar dat toe leidde, bijvoorbeeld bij de opvang van gehandicapte kinderen en senioren, staat bij veel mensen nog op het netvlies. In zijn lezing wil Ds. Bos ingaan op de diaconale activiteiten die wij in Nederland niet kennen. Hij laat er ook het een en ander van zien. Het zijn inspirerende verhalen.

Ook niet leden worden van harte uitgenodigd om eens kennis te maken met activiteiten van de PCOB afd. Waddinxveen op 11 januari in de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 in Waddinxveen. Aanvang: 14.00 uur

Nog geen lid van PCOB afd. Waddinxveen? Meld u aan; u bent van harte welkom

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van de PCOB afd.Waddinxveen
Joop Neven

Spannende thriller in De Kroon…

by redactie on 28 december 2022

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein vertoont woensdagavond 11 januari de spannende thriller The Courier. Het is het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (gespeeld door Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis.

In opdracht van de Britse geheime dienst MI-6 en een CIA-agent (Rachel Brosnahan), vormt hij een geheim, riskant partnerschap met Sovjetofficier Oleg Penkovsky (Merab Ninidze). Hun missie: belangrijke informatie verzamelen die nodig is om een nucleaire confrontatie te voorkomen en de Cuba-crisis te beëindigen.

Wynne komt terecht in een levensgevaarlijke operatie waarin elke stap die hij zet wordt gevolgd en niemand te vertrouwen is.

De film begint op kwart over acht en de toegangsprijs is 9,50 inclusief een kopje koffie of thee.

Ze zijn er weer….Oliebollen…

by redactie on 24 december 2022

in Waddinxveen

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen (m/z rozijnen) en appelbeignets te koop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en veilig gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7,50 euro, vijf appelbeignets voor € 6,75 euro.

U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 28 december. Dat kan per e-mail oliebollenactiehhg@outlook.com  (o.v.v. naam en telefoonnummer) of telefonisch bij fam. Hagoort (0182-616280).

U kunt uw bestelling corona-veilig afhalen bij de Immanuelkerk Pr. Beatrixlaan 2 in Waddinxveen op zaterdag 31 december tussen 10:00 en 11:00 uur.

Te zien in De kroon…

by redactie on 29 november 2022

in Waddinxveen

Sinterklaasvoorstelling
In Piet op pad raakt Piet een schoencadeautje kwijt. Oh nee. Wat moet hij doen? Waar is hij het verloren? Is hij het eigenlijk wel verloren? Kindertheatergezelschap ZieZus speelt speciaal in de Sinterklaastijd op vrijdagmiddag 2 december deze voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar. Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!” Alleen, de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. Piet wordt afgeleid. En.. waar is het pakje nou? Oh oh… Piet is het pakje kwijt. Wie helpt met zoeken? Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina’s schoen te stoppen? Loopt het goed af?

De kinderen bepalen samen met de spelers waar de voorstelling heen gaat. Om welk cadeau gaat het? Waar gaat Piet zoeken? Wie komt hij tegen? De inhoud van de voorstelling is deels nog onbekend, maar één ding is zeker: het wordt weer een spannende, muzikale, interactieve en humoristische voorstelling! Piet Op Pad is voor een deel improvisatietheater, waarbij kinderen een rol kunnen spelen en voor een belangrijk deel het plot bepalen. Het gezelschap speelt verschillende rollen, zo ook de rol van Piet en Sint. En zij doen dit heel transparant naar de kinderen. Ze doen duidelijk een nep-Sint zonder baard. Verder gebruiken zij geen schmink in de voorstelling. De voorstelling begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is 8,50 euro.


The Story of Barbra Streisand
In The Story of Barbra Streisand, neemt Janneke Meessen je zaterdag 3 december mee door het onvergetelijke oeuvre van de legendarische zangeres. Sluit je ogen en laat je meevoeren tijdens de prachtige klassiekers van Barbra zoals Evergreen en Woman in love. Streisand, die inmiddels 80 jaar jong is, heeft al meer dan 70 albums op haar naam staan en talloze prijzen in ontvangst mogen nemen ter ere van haar uitgebreide muziek- en filmcarrière.

Janneke Meessen is een veelzijdige zangeres, die meerdere jaren mee op tour is geweest met coverbands als De Corona’s en A tribute to John Denver. Ze is met vele genres opgegroeid uit de soul-, pop- en rockwereld. Streisand stond niet direct in dat rijtje, maar inmiddels is Barbra niet meer uit haar repertoire weg te denken. Janneke brengt de muziek op haar eigen wijze, met genoeg eigenheid enerzijds, terwijl je via haar klanken toch aan Barbra wordt herinnerd. En gezien Barbra Streisand zelf niet vaak in Nederland heeft opgetreden, brengt Janneke met deze tribute de fans van Streisand en haar muziek weer dichter bij elkaar. Ook de jongere generaties worden daarbij aangestoken met de magische en ongeëvenaarde stem van Barbra Streisand. In januari 2022 was A Tribute To Barbra Streisand te zien in het programma The Tribute: battle of the bands op SBS 6. De show begint om kwart over acht en een ticket kost 22,50 euro. Dit is inclusief een drankje.


The Lasses zijn terug in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.
Met hun betoverende samenzang brengen zij zondagmiddag 27 november de mooiste songs uit Schotland. Liedjes met prachtige legendes over de liefde, de dood en het duister. Verhalen waarin de woelige geschiedenis en de rijke cultuur van het land voelbaar zijn. Over hardwerkende vrouwen in vissersdorpjes, ridders die ten strijde trekken en meisjes die wachten op hun geliefde. Sophie Janna en Margot Merah bezingen met loepzuivere samenzang de rijke geschiedenis van Caledonia, begeleid door warm gitaar- en ukelelespel, de bijzondere klanken van de shrutibox en de opzwepende percussie van de bodhrán.

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album Undone, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze “schitterende ode aan de menselijke stem” het tot de eerste plek.

Speciaal voor hun optreden in Cultuurhuys De Kroon nemen de Lasses nog een derde artiest mee. Wie? Dat is nog een verrassing, maar zij lieten ons weten dat het een zeer bijzondere middag zal worden.
Het optreden begint om 15 uur en de toegangsprijs is 18 euro, inclusief drankje.

Afgelopen weekend kwamen alle teams weer in actie. Behalve jeugdteam 1 waarbij de wedstrijd door 2 zieken bij de tegenstander niet door kon gaan. Ook werd er voor het eerst in het nieuwe clubshirt gespeeld bij de thuiswedstrijden. Wij bedanken graag nogmaals de sponsoren Beround, The Sandwich Hub & PQR en natuurlijk clubkledingopmaat.nl voor de productie.

Team 1 was gebrand op een goed resultaat na de verloren wedstrijd van vorige week. Zij mochten aantreden tegen DEO BV 4 uit Nootdorp. Het werd een leuke wedstrijd met een aantal spannende 3-setters, maar Invictus wist er met 6-2 winst vandoor te gaan. Team 2 mocht zondag op bezoek bij Schollevaar 7 uit Capelle a/d IJssel. En team 2 deed wat ze al het hele seizoen doen WINNEN! Ze namen een 7-1 winst mee terug naar Waddinxveen. Team 3 speelde al vrijdagavond uit tegen Orbiton 1 uit Leidschendam. Het werd een spannende wedstrijd voor de dames en heren van team 3. Maar er werd uiteindelijk met 5-3 gewonnen. Team 4 mocht afgelopen zaterdag op bezoek bij Onder Ons 6 uit Den Haag. Ook zij wisten met 5-3 te winnen en zo de winst mee terug te nemen. Team 5 speelde thuis tegen Randstad 5 uit Rijswijk. Zij verloren helaas met 1-7 maar die uitslag doet geen eer aan de spannende wedstrijden, wat was het soms close. Team 6 mocht thuis aantreden tegen Orbiton 5. De heren van team 6 waren goed op dreef en wisten een 3-3 binnen te slepen voor de laatste 2 mixen. Kees en Ellen maakte er vervolgens 4-3 van! Maar helaas in een spannende tweede mix trokken Leo en Birgit net aan het kortste eind, eindstand 4-4. Herenteam 1 speelde uit tegen Bodegraven 1 en verloren helaas met 2-6. Herenteam 2 kreeg Lekkerkerk 2 op bezoek maar wisten helaas ook niet te winnen het werd 1-7.

Zoals u in de intro al kon lezen ging de wedstrijd van jeugdteam 1 niet door. Jeugdteam 2 ontving DEO 3 in de Duikelaar. Er werden hele leuk wedstrijden gespeeld, maar helaas was DEO een maatje te groot en werd er met 1-7 verloren.

Martijn Crins in theater De Kroon…

by redactie on 16 november 2022

in Waddinxveen

Op zaterdag 19 november staat Martijn Crins met zijn voorstelling Mesthoop in theater De Kroon in Waddinxveen. Martijn Crins won de Jury- en Publieksprijs op het Cameretten Festival en ging weer weg. De tijd was niet rijp. Een flinke zoektocht volgde.

Via theater, film, televisie, muziek en natuurlijk de nodige kroegen, voetbalkantines, natuurgebieden, hoogvlaktes, thuissituaties en gemoedstoestanden, is hij weer terug. In Mesthoop gaat Martijn Crins op zoek in de drek. Want daar is het te doen. Tot zijn strot in de mest toont de mens zijn ware gelaat. Dus poert hij er met plezier op los. Ongemakken, drijfveren en driften, het komt allemaal voorbij. En dat is maar goed ook. Hoe meer mest, hoe vruchtbaarder de grond.

Altijd op weg, altijd op zoek, zijn leven is een grote try-out en daar bent u getuige van. Martijn Crins (Leveroy, 1984) studeerde aan de Academie voor Drama. Hij won in 2009 de jury en publieksprijs op het Camaretten Festival. Vervolgens speelde hij voor diverse theatergezelschappen, in films en series.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Tickets kosten € 18,00 inclusief een drankje en zijn verkrijgbaar op www.cultuurhuysdekroon.nl of aan de balie van het Cultuurhuys.

Bijeenkomst PGCZ…

10 november 2022
Lees verder →

Sinterklaas komt naar Waddinxveen…

10 november 2022

Wanneer alles volgens plan verloopt, legt de boot van Sinterklaas op zaterdag 12 november om 10.00 uur bij de Nesse in Waddinxveen aan. Hier zal burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis samen met kinderburgemeester Ruben Boekhout en heel veel kinderen en hun (groot)ouders de goedheiligman en zijn Pieten verwelkomen. Het programma van de intocht in Waddinxveen ziet […]

Lees verder →

Zondagmiddagconcert 30 oktober Pianorecital Ischico Velzel…

20 oktober 2022

Op zondagmiddag 30 oktober 2022 geeft Ischico Velzel om 15:00 uur een pianorecital. Ischico Velzel is een jonge pianiste die met vernieuwende blik haar publiek meeneemt in de wereld van de klassieke muziek. Haar pianospel wordt omschreven als: moeiteloos, vol expressie en technisch zeer vloeiend. Ischico speelt werken van Scarlatti en Beethoven en na de […]

Lees verder →

Stampotten Party Waddinxveen…

20 oktober 2022

Op donderdag 17 november is er na een onderbreking van 2 jaar weer een stampotten party voor ouderen en eenzame mensen in Waddinxveen. Deze stampotten party is mogelijk gemaakt door de Rotary Waddinxveen die in 2019 de Santarun organiseerde en het bijeen gebrachte bedrag bestemd had voor deze party. De PCOB afdeling Waddinxveen gaat dit […]

Lees verder →

Eerste proeflessen Badmintonclub Invictus voor de jeugd van start…

10 september 2022

Op 3 september is de eerste zaterdagtraining voor de jeugd weer van start gegaan. Coen, Anouk, Timo en Lisa hebben met elkaar een leuke training gegeven aan onze jongste jeugd. Vanuit het succesvolle schoolbadminton programma hadden zich ook 7 nieuwe deelnemers aangemeld. Die hebben enthousiast meegedaan en mogen 3x gratis meetrainen. Een superleuke start van […]

Lees verder →

Wethouder opent 30e kamermuziekseizoen ReeuwijkKlassiek…

3 september 2022

Op vrijdag 16 september zal de Wethouder van Cultuur en Financiën, Elly de Vries, het 30e seizoen van ReeuwijkKlassiek in De Brug openen. Het seizoen 2022-2023 bestaat een serie van 6 concerten met bekende musici uit de top van de Nederlandse kamermuziek. Bij dit feestelijke openingsconcert spelen Anastasia Feruleva, cello en Frank van der Laar, […]

Lees verder →

Aanvragen kindpas Waddinxveen weer mogelijk…

3 september 2022

Stichting Leergeld en de gemeente Waddinxveen geven dit najaar weer de Kindpas uit. De pas is bedoeld voor kinderen van 0 tot en met 17 jaar in gezinnen met weinig inkomen. Op de pas staat een bedrag dat bij verschillende winkels besteed kan worden. Van 1 september tot en met 1 oktober 2022 kunnen ouders […]

Lees verder →

16 september start de Introductiecursus Twirlen…

1 september 2022

Vanaf vrijdag 16 september organiseert Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen in TOOS Plaza aan de Staringlaan 18, de introductiecursus Twirlen. Twirlen is een veelzijdige, creatieve en uitdagende sport waarbij we dansen, met lenigheid en acrobatiek bezig zijn, nieuwe Twirltechnieken (draaien, rollen, gooien en zwaaien van de baton) leren en aan de slag gaan met sprankelende […]

Lees verder →

Nieuw op de kaart bij Little Asia…

31 augustus 2022

Enige tijd terug berichten wij U over de opening van Little Asia aan de Elzenhorst 65. Op de voormalige locatie van cafetaria Pico Bello realiseerde Tie Ho Lam zijn grote wens; een eigen zaak. Inmiddels gaat het heel voorspoedig en hoopt hij binnenkort het 1 jarig bestaan te vieren. Veel klanten genieten van de ruime […]

Lees verder →

Open Huis…

30 augustus 2022

Zaterdag 3 september 2022 start weer het maandelijks Open Huis van Steun● Midden Holland. U bent elke eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 u tot 13.00 u van harte welkom in het Atelier achter het Hospice, Ridder van Catsweg 67 in Gouda. Vrijwilligers zijn aanwezig om u te informeren over Ondersteuning Thuis, verblijf in […]

Lees verder →

Fiets en spaar mee voor Souburgh…

30 augustus 2022

Nog minder dan een maand te gaan! Heb jij je al aangemeld voor We Bike 4 Alzheimer op 24 september, Burendag? Tijdens deze benefiet(s)actie rij jij een schitterende route langs Souburgh. Zorgpartners organiseert dit bijzondere fietsevenement om aandacht te vragen voor haar cliënten met dementie. Kijk op www.webike4alzheimer.nl voor alle informatie en sponsor Souburgh of Thuiszorg.  Goed […]

Lees verder →

Deelnemers Symposium Ouderengeneeskunde profiteren van unieke samenwerking in de zorg…

27 juni 2022

Zorgpartners Midden-Holland, het Groene Hart Ziekenhuis en Mediis organiseerden afgelopen woensdag 22 juni een Symposium Ouderengeneeskunde rondom het thema ‘Pijn, ellende en nieuw perspectief’ in Irishof in Gouda. De lovende woorden van de deelnemers geven aan dat deze samenwerking tussen ziekenhuiszorg, ouderenzorg en huisartsen in deze regio voor herhaling vatbaar is. Dick van Duijn, lid […]

Lees verder →

Van alles bij Vonk…

27 juni 2022

Aan het eind van het schooljaar is het nog een paar keer flink vlammen bij Vonk. De cursisten schitteren in voorspeelavonden (begin 19.00 uur) voor dwarsfluit op 1 juli, piano op 5 juli en voor saxofoon/klarinet met bands op 7 juli, voor viool op 2 juli om 12.00 uur. Alle concerten vinden plaats in Cultuurhuys […]

Lees verder →