Waddinxveen

Koffieconcert met alle smaken…

by redactie on 4 juni 2023

in Waddinxveen


Op zaterdag 10 juni laat Vonk-Koor Rhythm of Life weer van zich horen. Na een periode van stilte waarin hard gewerkt werd om onder de inspirerende leiding van Anjo van Hemert nieuw repertoire in te studeren, verzorgen de leden van dit koor een concert in Cultuurhuys de Kroon. Luisteraars die hun kopje koffie met verfijnde muziek in alle smaken en stijlen willen gebruiken zijn vanaf 10.30 uur van harte welkom. Het concert is gratis. De pianobegeleiding ligt in handen van Alie Jongenburger.

Burgemeester, kom je buitenspelen?

by redactie on 31 mei 2023

in Waddinxveen

Buitenspelen onder druk in elke gemeente.

Gistermiddag hebben álle burgemeesters van Nederland een brandbrief ontvangen van Jantje Beton. Buitenspelen staat onder druk, in heel Nederland. Met de brandbrief roept de organisatie burgemeesters op om buitenspelen serieus te nemen, en tijdens de Nationale Buitenspeeldag op 14 juni in gesprek te gaan met kinderen uit hun gemeente.

Recente onderzoeken van Jantje Beton hebben uitgewezen dat kinderen steeds minder buitenspelen. Eén op de zes zelfs nooit. Omdat ze geen tijd hebben. Omdat er geen veilige speelplek is. Omdat ze vooral binnen zitten, achter schermen. Er zijn 300.000 kinderen in ons land die nooit buitenspelen.

Terwijl de waardering die kinderen aan buitenspelen geven enorm hoog is. Een ruime meerderheid van de kinderen (65%) geeft aan vaker buiten te willen spelen, dit aantal is nog hoger in stedelijk gebied.

“Het is schrijnend te zien dat het aantal kinderen dat niet of nauwelijks buiten speelt elk jaar lijkt te groeien,” zegt Dave Ensberg-Kleijkers, directeur-bestuurder Jantje Beton. “Buitenspelen is ontzettend belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale groei van een kind. Straks hebben we een hele generatie die alleen maar binnen zit, met alle problemen van dien. Juist in grote gemeenten is dat extra belangrijk omdat speelruimte daar schaars is. Waar we enerzijds gemeenten als Gouda en Leiden zien excelleren op het gebied van buitenspelen en speelruimtebeleid, maken we ons tegelijk zorgen over gemeenten die het thema überhaupt niet op de agenda hebben staan. Daarom roepen wij álle burgervaders en -moeders op om buitenspelen serieus te nemen en een actief speelruimtebeleid te voeren in hun gemeente.”

Nationale Buitenspeeldag
De Nationale Buitenspeeldag, een initiatief van Jantje Beton en Nickelodeon, geeft volgens de organisatie uitstekend gelegenheid voor burgemeesters om in gesprek te gaan met de experts op het gebied van spelen: de kinderen. Deze dag wordt van Nederland één grote speelplek gemaakt, waar vrijwilligers en professionals in het hele land buitenspeelactiviteiten voor kinderen organiseren. Met de Buitenspeeldag worden ruim 100.000 kinderen bereikt. Binnen blijven heeft geen zin, Paramount-zender Nickelodeon en Nick Jr. zetten deze middag te TV op zwart. “Zo’n Buitenspeeldag is natuurlijk fantastisch. En ook na deze dag blijven wij ons inzetten, zodat elk kind kan buiten spelen, élke dag”, aldus Ensberg-Kleijkers.

Eerste Buitenspeellied nu te horen
Dit jaar is er ook nóg een primeur. Vandaag wordt het eerste officiële Nationale Buitenspeellied gelanceerd, geproduceerd door Kidz Kreative, POPZ en Warner Music. Het lied ‘Iedereen naar buiten’ is vanaf vandaag te beluisteren én bekijken via YouTube en de bekende muziek apps.

Wat is de lekkerste…

by redactie on 18 mei 2023

in Regio,Waddinxveen

Donderdag 15 juni 2023 draait alles om die ene vraag: Wat is de lekkerste (#widl)? Op een podium op de Goudse Markt vindt de spannende finale plaats van de Gouda Cheese Awards 2023. Dit jaar worden kazen gekeurd in de categorieën extra belegen en overjarig

Burgemeester, Kaaskoningin én Rutger Bakt!
Het verlossende antwoord wordt gegeven door een driekoppige jury, die de genomineerde kazen live op het podium proeft. Naast voorzitter Pieter Verhoeve, Ere Waegemeester en burgemeester van Gouda, zitten dit jaar Carola Onderwater-van der Burg en Rutger van den Broek aan de jurytafel. Carola is dé Kaaskoningin van Bodegraven. Een hele eer voor Gouda dus, want de Kaaskoningin behoort tot het Nederlands Immaterieel Erfgoed! Rutger is natuurlijk bekend van Heel Holland Bakt. Hij was winnaar van het eerste uur, en heeft sindsdien heel wat bakboeken geschreven. Wie Anita Witzier opvolgt als presentator én het publiek geweldige koken-met-kaastips geeft, wordt later bekendgemaakt.

Genomineerde kazen…
6 juni weten we welke kaasmerken doorgaan naar de grote finale in Gouda. Alle Nederlandse extra belegen en overjarige kazen kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Sensorisch markt- onderzoeksbureau Essensor voert kwalitatief en kwantitatief smaakonderzoek uit met consumentenpanels. Slechts drie kazen per categorie bereiken uiteindelijk de eindfinale in Gouda. De winnaars ontvangen een gouden, zilveren of bronzen onderscheiding en mogen hun kaas een jaar lang de lekkerste van Nederland noemen in hun categorie.

Meeproeven…
Trek gekregen? Het event is gratis toegankelijk voor iedereen. De wedstrijd start om 10.00 uur met het luiden van de traditionele kaasbel. Proef mee, maak kennis met de Goudse Kaasmarkt en ga op de foto met Frau Antje; de bekendste Nederlandse in Duitsland en hét symbool van Nederlandse kaas daar. Het programma duurt tot 13.00 uur. Wie geen genoeg krijgt van kaas, kan daarna naar de Gouda Cheese Experience of het kaasmuseum in De Waag.

Afgelopen week organiseerden M.A.D. – Make.A.Difference. – Waddinxveen en het Coenecoop College samen de eerste MDT-week waarin leerlingen hun maatschappelijke diensttijd aan verschillende projecten besteedden. In de ochtenden volgden zij verschillende workshops over thema’s als ‘Who Are You? en ‘Who’s With You?’ met sprekers als Coen Nuijten en burgemeester Evert Jan Nieuwehuis. ’s Middags gingen de jongeren aan de slag in de Moes-Tuin van Waddinxveen en bij CJG Waddinxveen, Palet Welzijn en voetbalvereniging ASW.

Evert Jan Nieuwenhuis vertelde de jongeren over zijn weg richting het burgemeesterschap. Over respect voor zijn ouders, de invloed van het gezin waarin hij opgroeide en de betekenisvolle rol van zijn echtgenote. Daarnaast sprak hij over de mensen die hij ontmoette tijdens zijn werk als directeur van scholen en als wethouder van Lisse. Nieuwenhuis: “Iedereen heeft mensen nodig die je een duwtje in de goede richting geven. Mensen die kennelijk iets in je zien wat jou nog niet of nauwelijks is opgevallen. Vaak besef je pas later dat zij van grote waarde voor je carrière zijn.”

M.A.D. projectleider Niels Verdouw kijkt enthousiast terug op een week waarin de leerlingen hun talenten ontdekten of verder ontwikkelden en zij kennis maakten met mensen die hen daarbij verder hielpen. “En dat is precies waar het bij M.A.D. Waddinxveen om te doen is”, aldus Verdouw. “Na afloop van elke MDT-dag ontmoetten de jongeren elkaar in het M.A.D. BaseCenter aan de Stationsstraat. Daar deelden ze hun ervaringen en was het vooral heel gezellig. Het was gaaf om met zoveel gemotiveerde jongeren aan de slag te gaan.  Het M.A.D. team is trots op ze en dankt Jolanda Swart en de enthousiaste docenten van het Coenecoop College én de projectleiders van ASW, CJG Waddinxveen, Moes-Tuin van Waddinxveen en Palet Welzijn voor het meedenken én het meedoen. Het was ‘Too M.A.D.’!”

MDT is op vrijwillige basis. Het Coenecoop College roostert de leerlingen daarvoor vrij. Na de MDT-week kunnen de leerlingen die dat willen hun MDT afronden door de nog ontbrekende uren aan de projecten te besteden. Zij ontvangen daarna een Europees erkend certificaat waarmee zij hun CV kunnen boosten. Via M.A.D. – Make.A.Difference. – Waddinxveen ontdekken en ontwikkelen jongeren tot 30 jaar hun talenten en ontmoeten ze interessante mensen die hen daarbij verder helpen. M.A.D. Waddinxveen is een initiatief van stichting Met Elkaar Waddinxveen. Alle informatie over M.A.D. Waddinxveen is te vinden op www.mad-waddinxveen.nl.

Zondagmiddagconcert op 30 april…

by redactie on 23 april 2023

in Waddinxveen


Op zondagmiddag 30 april 2023 geeft het Chimaera Trio om 15:00 uur een concert. Het Chimaera Trio is een trio dat bestaat uit jonge bevlogen musici, die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano) spelen als trio en als solist. Hun recent verschenen cd Fin de Siècle werd zeer enthousiast ontvangen.
Zij waren o.a. te zien bij Podium Witteman, DWDD en te horen op NPO Klassiek.

In Waddinxveen brengen zij, onder de titel “Der er et yndigt land” (dat is het volkslied van Denemarken), een romantisch programma met muziek van o.a. Felix Mendelssohn, Emil Hartman en andere Deense componisten. Speciaal vanwege het elegante, mooie oude antieke orgel in de Remonstrantse kerk in Waddinxveen klinkt ook een korte Deens-gerelateerde orgelprelude. De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio op 30 april te komen beluisteren.

Zondag 30 april 2023 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren via de website of aan de zaal. Telefonisch reserveren kan via 06 53 28 10 16. Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308963210 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.


Zanger en cultureel antropoloog Niels van der Gulik brengt zaterdag 29 april een ode aan de betreurde Ramses Shaffy. Zo’n twaalf jaar geleden kwam hij zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen zij vanuit West-Friesland graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.
Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Van der Gulik terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

In het programma Ik blijf hier! brengt Niels van der Gulik, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, bid, weer helemaal tot leven. Het programma begint om kwart over acht en de toegang kost 21 euro.

Hospice Waddinxveen, onderdeel van Steunpunt Midden-Holland, is met spoed op zoek naar zorgvrijwilligers. Na zeven jaar is het hospice in Waddinxveen inmiddels bekend bij de Waddinxveners. We proberen een plek te zijn waar mensen zich thuis kunnen voelen. Als vrijwilliger in een hospice krijg je de kans om een betekenisvol verschil te maken in iemands leven tijdens hun laatste dagen. Om de komende jaren ons werk voort te kunnen zetten hebben we vrijwilligers nodig. Daarom houden we een extra training in juni 2023.

Ben je betrokken, kun je samenwerken, neem je gezelligheid en rust mee, sta je stabiel in het leven en heb je tijd? Dan zijn we op zoek naar jou!

Is je belangstelling gewekt? Neem contact met ons op. Meld je snel aan vóór 1 mei 2023 en volg de training voor aspirant vrijwilligers in juni, waarschijnlijk week 23. Stuur een mailtje aan Annette via teamondersteuner@steunpuntmh.nl of bel met het hospice via 0182-864176.

Wil je deze zomer leren fietsen in een groep, met een goede balans, veilig door de bochten en op tempo rijden. Kom dan naar de FIETSCLINIC bij FTC Avanti. Deze wordt gehouden op zaterdag 29 april van 10.00 tot 15.00 uur op de wielerbaan van FTC Avanti, Amerikalaan 163. Vanaf 09.30 staat de koffie klaar.

Neem je eigen sportieve toerfiets of racefiets (fietshelm verplicht) mee.

Veilig oefenen
In de ochtend oefenen we de technieken veilig op de afgesloten wielerbaan. De start is met de fietscontrole en uitleg over technieken en daarna in groepen van 8 deelnemers (maximaal 32 deelnemers) en twee trainers, oefenen op de baan.

Tocht door het Groene Hart
Na de lunch maak je met de trainers een tocht door het Groene Hart (max.30 km) en breng je het geleerde in de praktijk.

3 maal gratis met verzekering
Via de NTFU sluit FTC Avanti een introducéverzekering af die de schade aan je fiets dekt tot € 500,00. Deze verzekering is één maand geldig en gaat in op 25 maart tot 25 april . In deze maand mag je drie keer gratis meefietsen met de fietsgroepen van FTC Avanti.  Na deze periode kun je je aanmelden als lid van FTC Avanti en ontvang je € 10,- korting op het lidmaatschap.

Aanmelden
Aanmelden kan via de link https://www.ftcavanti.nl/actueel/fiets-clinic
Om mee te doen met deze FIETSCLINIC(inclusief lunch) maak je € 15,00 over naar:
NL38 RABO 0146 7409 71 ten name van Fietstoerclub Avanti te Alphen aan den Rijn, o.v.v fietsclinic en je naam.

De PCOB-afdeling Waddinxveen e.o. organiseert een dagtocht voor ouderen uit Waddinxveen.
08.30 uur: Vertrek vanaf Anne Frank Centrum naar Millingen aan de Rijn 10.30 uur: Aankomst bij Hotel Millingen in Millingen a/d Rijn. Hier krijgt u eerst een kopje koffie/thee met een koekje aangeboden. 11.00 uur: U stapt weer in de touringcar en de gids neemt u mee voor een prachtige rondrit door het Reichswald.13.00 uur: Aankomst bij Hotel Millingen Hier gaat u aan tafel voor het 3-gangen menu onder de naam: grootmoeders pannetjes. 14.30 uur: Vertrek Millingen – Haps. 15.15 uur: Aankomst in Haps en ontvangst bij Landgoed De Aalshof met koffie/thee(2x) met Crème Brûle, ludiek verpakt in een eitje. Aansluitend zal de gastvrouw u een presentatie geven over het aloude “Kip of het Ei” verhaal en mag u advocaat proeven. De ludieke “Eiertikwedstrijd” zorgt in ieder geval voor een gezellige hilariteit. Daarna is het tijd om huiswaarts te keren. Waar we om ongeveer 19.00 uur weer thuis hopen te zijn.

Meld u aan bij het onderstaand adres.

De prijs van de reis is € 67.50 voor leden, en niet leden betalen € 72.50

Datum: Woensdag 24 mei 2023
Vertrektijd: 08.30 uur vanaf het Anne Frankcentrum,
Jan van Bijnenpad 3.

Aanmelden kunt u bij Ad van den Assem tel: 06-53271925 of per email;
aassem@hetnet.nl

Het bedrag kunt u overmaken op bankrekening nummer
NL12 RABO 0157 5822 56 t.n.v. PCOB afd. Waddinxveen.

Twirlseizoen Illusion van start…

by redactie on 29 maart 2023

in Sport,Waddinxveen

Afgelopen zaterdag 25 maart startte voor Illusion, twirlafdeling van TOOS Waddinxveen een nieuw twirlseizoen met een wedstrijd in Spijkenisse.

De dag stond in het teken van de solisten van Illusion die mee deden op de onderdelen, 1 Baton, 2 Baton, 3 Baton, Kids Twirl, Super-X-strut, Dance Twirl en Duo Twirl en Duo Dance Twirl.
De dag was extra spannend voor Iris van der Loon en Isabel Floor omdat zij voor het eerst gingen deelnemen als solist. Iris met het onderdeel 1 Baton Preteen Beginner. Zij mag de volgende wedstrijd uitkomen in de Novice klasse. Isabel deed knap mee met het onderdeel 3 baton en wist zich gelijk in de Intermediate klasse te plaatsen.

Er werden deze dag ook meerdere podiumplaatsen behaald. Sophie Vermeulen werd 3e op het onderdeel 1 Baton Junior Beginner, Tara Slaman werd 3e op het onderdeel 2 Baton Senior Intermediate en Sophie Vermeulen en Daphne Timmermans werden 1e op het onderdeel Duo Twirling Junior Beginner. Op dat zelfde onderdeel werden Madelon en Ester van Harten 3e in de Senior Beginners klasse. Rosalie van der Kraats werd 1e op het onderdeel Super-X-Strut Junior Novice en 3e op het onderdeel Dance Twirl Junior Novice. Op het onderdeel Duo Dance Twirl werden Djarah en Irine Kleiweg 1e en er was ook een 1e plaats voor Lisa van Dreumel met Kids Twirl in de leeftijd 11-13 jaar. Op het zelfde onderdeel behaalde Meike Marchand een 3e plaats in de leeftijd van 8-10 jaar.

Naast deze prachtige podiumplaatsen werden er ook al plaatsingenpunten voor de Nederlands Kampioenschappen binnen gesleept. Tara Slaman en Sophie Vermeulen wisten dit te behalen met 1 Baton. Knap gedaan van deze meiden.
De volgende wedstrijd staat gepland op zaterdag 13 mei in Almere.

Voor meer informatie www.twirlafdelingillusion.nl of www.tooswaddinxveen.nl

Henk Asscheman komt spreken over zijn reizen naar Bosnië voor de Stichting Proplan en zijn werk voor de Stichting “Waddinxveen Helpt Lesbos”.

Henk Asscheman, geen onbekende in Waddinxveen, hij heeft in de afgelopen jaren samen met de werkgroep veel ervaring met hulpgoederenvervoer opgedaan.

Zijn eerste reis was in 1988 naar Armenië. Een aardbeving, vergelijkbaar met de beving nu in Turkije/Syrië, was de aanleiding. Het was het begin van een toenemend aantal reizen naar Oost-Europa. Sinds 2010 concentreren de reizen zich naar Bosnië voor de Stichting Proplan en voor de vluchtelingen via CRR. Voor laatstgenoemde stichting zijn we ook in Waddinxveen actief onder de naam ‘Waddinxveen Helpt Lesbos’. Als team zamelen we kleding en hygiëne artikelen in en zijn we op Lesbos gaan assisteren in kamp Moria. Ook ondernamen we diverse transporten naar Griekenland en Bosnië met hulp voor de vluchtelingen die vastzitten aan de grenzen van de EU. Dit zijn maar een paar voorbeelden van vele werkzaamheden die de Stichtingen verrichten, samen met veel vrijwilligers.

Henk Asscheman, een bevlogen man, hoopt op 12 april 2023 een boeiende presentatie te houden over zijn ervaringen met het vluchtelingenwerk. U bent hartelijk uitgenodigd om deze lezing bij te wonen op 12 april 2023 in de hal van de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 om 14.00 uur.

Tentoonstelling cursisten Vonk…

by redactie on 14 maart 2023

in Waddinxveen

Vanaf deze week zijn in de ramen en vitrines van Cultuurhuys de Kroon werken te zien die de cursisten van Annemarie van Hooff in hun lessen hebben gemaakt. Docente/beeldend kunstenaar Annemarie van Hooff geeft dit schooljaar twee cursussen waarin diverse technieken worden gebruikt. De cursus Botanisch Tekenen leidt tot een uitvergroting van de kleine wonderen van de natuur, en zorgt voor mooi en gedetailleerd in beeld gebrachte werken in de trapvitrines. In de jaarcursus werden er vanuit het thema ‘thuis’ verschillende – ook emotionele – aspecten onder de loep genomen dat tot zeer gevarieerd werk heeft geïnspireerd, dat getoond wordt in de raamvitrines van het Cultuurhuys. In de gangen op de bovenverdieping is werk van cursisten van andere cursussen te zien. Al met al biedt de uitgebreide tentoonstelling een mooi overzicht van wat er door toegewijde amateurschilders in de lessen bij Vonk gepresteerd wordt. Toegang is gratis.

Foto: De deelnemers van de cursus Botanisch Tekenen met hun werk.

Geplaatst voor halve finale NK Schooldammen…

14 maart 2023

Dick Brunaschool en Bethelschool dammen door ! Afgelopen zaterdag namen liefst 24 schoolteams (viertallen) deel aan het provinciaal kampioenschap Schooldammen. Zoals gebruikelijk vonden deze damwedstrijden plaats in Scholengemeenschap De Goudse Waarden, waarbij werd gepeeld in twee categorieën, te weten groepen 5-6 (welpen) en de groepen 7-8 (junioren). Welpen. Bij de jongste categorie – de welpen […]

Lees verder →

Stephanie Struijk met nieuw programma in De Kroon…

14 maart 2023

Singer/songwriter Stephanie Struijk staat zaterdag 25 maart in Cultuurhuys De Kroon met haar nieuwe programma Vanaf toen. Zij schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Onder de naam Stevie Ann bracht zij op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in […]

Lees verder →

Contactmiddag van de PCOB afd. Waddinxveen…

8 maart 2023

Op D.V 22 Maart 2023 is er weer een contactmiddag van de PCOB afd. Waddinxveen met een lezing over kruiswegstaties. KruiswegstatiesIn 1731 bepaalde paus Clemens XII dat iedere kerk kruiswegstaties moest hebben. Kruiswegstaties zijn afbeeldingen van de lijdensweg die Jezus aflegde naar zijn dood. Van zijn veroordeling door Pilatus tot de graflegging. Een soort stripverhaal. […]

Lees verder →

Drive my car…

5 maart 2023

Op woensdagavond 8 maart wordt in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen de film Drive my car vertoond. De theateracteur en regisseur Yûsuke Kafuku is gelukkig getrouwd met de dramaturge Oto tot deze aan een hersenbloeding komt te overlijden. Twee jaar later staat Kafuku op het punt een theaterstuk te regisseren in een theaterfestival in Hiroshima. […]

Lees verder →

Op zondagmiddag 26 februari 2023 geeft het Pianoduo Dimitrov-Boelee om 15:00 uur een concert…

13 februari 2023

Ze spelen samen (4-handig) muziek van onder andere Bach, Saint-Saëns en Mendelssohn en als slotstuk de Petite Suite van Debussy. De Nederlandse pianiste Elvire Boelee won op 11-jarige leeftijd al prijzen. Tijdens haar muziekstudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen speelde ze in vele ensembles en met orkesten. Daar ontmoette ze medestudent Dimitar Dimitrov. De […]

Lees verder →

Ondernemersprijs Midden-Holland…

31 januari 2023

Onder applaus van de ruim vijfhonderd aanwezigen werden De Nieuwe Polderkeuken uit Stolwijk, Vanderloo uit Waddinxveen en DWA uit Gouda, gisteravond in de Goudse Schouwburg uitgeroepen tot winnaars van de Ondernemersprijs Midden-Holland 2023. In de categorie Detailhandel & Horeca maakte oud-winnaar Marion Mulder van Mulder Mode bekend dat Frank Streefland van De Nieuwe Polderkeuken door […]

Lees verder →

De Kroon presenteert Theatergroep Piepschuim…

22 januari 2023

Theatergroep Piepschuim, bestaande uit Cor Burger (zang, gitaren en toetsen) en Robbert Koekkoek (fysiek spel, sax, klarinet, bas, percussie) brengen vrijdag 27 januari een zware (muzikale) boodschap – met de titel Buiten de lijntjes – in het lichtst denkbare materiaal: piepschuim. Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?! We hebben de verkeerde afslag genomen, […]

Lees verder →

De genomineerden voor Ondernemersprijs Midden-Holland 2023 zijn bekend…

11 januari 2023

Op 9 januari jl. presenteerden de genomineerden van de Ondernemersprijs Midden-Holland zich in de Bouwacademie in Waddinxveen. Stichtingsvoorzitter René Mascini en wethouder Albert Kerssies verwelkomden de aanwezigen waarna Ramon Looije, directeur van de bouwacademie, meer vertelde over het prachtige nieuwe gebouw en de diverse technische opleidingen waarmee zij regionale bouwbedrijven voorzien van goede leerlingen en, […]

Lees verder →

Laat in 2023 je creatieve vonk vlammen…

8 januari 2023

Begin een nieuw jaar vol creativiteit bij Vonk. Pak je gitaar (of saxofoon of viool) uit de kast en doe een opfriscursus van 10 lessen, of laat je droom uitkomen en schrijf je in voor een eerste kennismakingscursus van 4 lessen voor zang of elk ander instrument. Daarvoor krijg je een gratis huurinstrument mee naar […]

Lees verder →

Blues op herhaling in De Kroon…

8 januari 2023

De legendarische band Johnny Feel Good, bestaande uit een keur van gerenommeerde leden van grote vaderlandse bluesbands, treedt zaterdag 14 januari op in De Kroon. De band trad eerder met veel succes op in het theater in Waddinxveen, toen onder meer met de twee jaar geleden overleden zanger Oscar Benton. De band, met in zijn […]

Lees verder →

Ontmoetingsmiddag PCOB afd. Waddinxveen op 11 januari…

2 januari 2023

Regelmatig organiseert het bestuur van de PCOB bijeenkomsten voor ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. De eerste bijeenkomst van de PCOB is op 11 januari in de Ontmoetingkerk. De spreker is ds. Frans Bos, zeker geen onbekende in Waddinxveen, hij zal spreken over het diaconaat in Roemenië. Van 1978 tot 1981 woonde Ds Bos in Roemenië. Dat was […]

Lees verder →

Spannende thriller in De Kroon…

28 december 2022

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein vertoont woensdagavond 11 januari de spannende thriller The Courier. Het is het waargebeurde verhaal van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne (gespeeld door Benedict Cumberbatch), die wordt gerekruteerd tijdens een van de grootste internationale conflicten in de geschiedenis. In opdracht van de Britse geheime dienst MI-6 en een CIA-agent […]

Lees verder →

Ze zijn er weer….Oliebollen…

24 december 2022

Bij de Hersteld Hervormde Gemeente zijn dit jaar oliebollen (m/z rozijnen) en appelbeignets te koop. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van kwaliteitsgrondstoffen en veilig gebakken door ervaren bakkers. Tien oliebollen voor € 7,50 euro, vijf appelbeignets voor € 6,75 euro. U kunt uw bestelling vooraf plaatsen t/m 28 december. Dat kan per e-mail oliebollenactiehhg@outlook.com  (o.v.v. naam […]

Lees verder →