Waddinxveen

Ondanks een petitie in 2019 van 212 ouders om meer kinderopvang te organiseren in Waddinxveen lukt het maar niet. Ook de druk op onderwijs huisvesting neemt toe. Voormalige VINEX gemeenten hebben dit opgelost door locaties te spreiden in de wijken en de schoolgrootte te beperken. Ouders hoeven dan niet in de file te staan om hun kinderen naar school te brengen en naar allerlei dependances te rijden. Naast een oplossing voor de lange wachtlijsten willen ouders ook wat te kiezen hebben!

Gelukkig kunnen sinds kort initiatieven ingediend worden bij de Dienst Uitvoering Onderwijs voor bekostiging. Met 40% van de benodigde ouderverklaringen is Integraal Kind Centrum (IKC) Cadans op weg om in augustus 2023 de deuren te kunnen openen in Waddinxveen. Een gezamenlijke inspanning van het lokale Kinderopvang Waddinxveen en de Stichting Onderwijs om de dringende behoefte aan kinderopvang op te lossen. Ouders uit Waddinxveen en nabije omgeving met kinderen geboren tussen 31 oktober 2016 en 1 november 2019 kunnen het initiatief ondersteunen met een ouderverklaring via DUO. Een ouderverklaring is vrijblijvend en anoniem. Marian Feenstra, bestuurder Stichting Onderwijs: “Hoewel het geen inschrijving is – mogen we ouders die het initiatief gesteund hebben wel voorrang geven bij plaatsing van hun kind”.

“Bij Cadans zijn kinderen van nul tot dertien jaar welkom en is kinderopvang en onderwijs volledig geïntegreerd. Wachtlijsten voor BSO behoren daarmee tot het verleden. Ook gaan we naar zwemles. We ontzorgen ouders graag. Het is immers al pittig genoeg om werk en zorg te combineren. Thuis moet er tijd kunnen zijn voor ontspanning met het gezin.” aldus Feenstra. Zo heeft ieder kind een persoonlijk leerplan en een mentor gedurende de tijd op het IKC. Geen klassensyteem, maar er wordt geleerd in units met een team van experts en met levensechte situaties in ons projectonderwijs. “Als voldoende ouders op IKC Cadans ‘stemmen’, gaan we van start!”
Stemmen kan tot 29 oktober 2021.

Kijk voor meer info op www.cadans.nl

Foto’s van Joop…

by redactie on 12 oktober 2021

in Waddinxveen

Nieuw op ONSWADDINXVEEN…

Joop Neven is sinds kort met pensioen. Hij heeft nu alle tijd voor het uitoefenen van zijn grootste hobby: fotograferen. Hij fotografeert hoofdzakelijk in Waddinxveen en de directe omgeving.

Deze eerste keer op ONSWADDINXVEEN zijn het hoofdzakelijk natuurfoto’s maar ook bijzondere of gewoon mooie gebouwen zijn voor Joop onderwerpen om te fotograferen.

Kijk regelmatig eens op de pagina van Joop. Het is zijn bedoeling om maandelijks een nieuwe selectie te laten zien.

“Met twee prachtige mezzosopranen maken we een gevarieerde muzikale wereldreis!”

Marijke Franken en Liesbeth Reijerkerk, mezzosopranen, traden eerder (in 2017) met groot succes op in onze concertreeks. Nu brengen ze een nieuw gevarieerd programma getiteld: “Passe partout”. Zij worden begeleid door Stephan Schoutens, saxofoon en Winfried Verweij, piano. Afwisselend hoort u muziek die varieert van Brahms, Rossini en Mendelsohn tot eigentijdse muziek van Burt Bacharach en Cole Porter.

Uitvoering:
Zondagmiddag 24 oktober 2021 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Let op: Voor toegang tot het concert hebben de bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig. Dat mag een digitaal bewijs zijn of een papieren bewijs.

Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl
Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.

Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Boordevol theaterprogramma in De Kroon…

by redactie on 7 oktober 2021

in Waddinxveen


Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film.

Javier Guzman luidt jaar uit
Cabaretier Javier Guzman luidt 9 oktober het jaar uit in Waddinxveen. Kleinkunstenaar Guzman met Spaans/Nederlandse roots maakte al drie keer eerder een oudejaarsconference. Nu, in 2021 kan hij niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft in de voorstelling In vertwijfeling verblijven, een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden en neemt het jaar door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen.

Vurige Spaanse klanken
De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado brengt samen met gipsy-/flamencogitarist Manito op zondagmiddag 10 oktober een programma vol gepassioneerde Spaanstalige nummers: Mélodias del Corazón, melodieën uit het hart. De twee vullen elkaar perfect aan. Zij zingt met heldere stem haar verhalen, die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen.

Lennon & McCartney tribute
Het duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen, eerder in De Kroon te beluisteren met songs van Simon and Garfunkel, is woensdag 13 oktober weer in Waddinxveen om een ode te brengen aan Lennon en McCartney. Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling Sounds of Silence moesten Jop en Dennis niet lang nadenken over de logische vervolgstap. Ze zijn beiden opgegroeid met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon en Paul McCartney. In een intieme setting word je meegenomen op een nostalgische reis. Langs het beroemde Strawberry Fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk de wereld over.

Feelgoodfilm ‘The singing club’
The Singing Club is de film, die Cultuurhuys De Kroon donderdagavond 14 oktober vertoont. Het epos is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het allereerste militaire vrouwenkoor werd opgericht in 2010 en kreeg veel navolging in andere (Britse) kazernes. Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Haar uitlaatklep is muziek. Terwijl hun mannen in Afghanistan vechten weet ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een vrouwenkoor te starten.

Singer-songwriter Bertolf
Singer-songwriter Bertolf Lentink speelt op 16 oktober in De Kroon muziek van zijn nieuwste album, getiteld Happy in Hindsight en zijn mooiste liedjes van zijn vorige platen. Deze worden aangevuld met songs van zijn muzikale helden. Happy in Hindsight volgt na succesvolle theatertournees met de band Her Majesty. Een tournee volgde met Kasper van Kooten en zijn beide soloprogramma’s, waarin hij zich onder regie van Diederik van Vleuten ontpopte tot een zeer prettige verteller.

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

Handsome Poets opent seizoen van De Kroon…

by redactie on 23 september 2021

in Waddinxveen

De Goudse band Handsome Poets komt zaterdag 2 oktober naar De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen. Eindelijk is het weer zo ver! De theaters gaan weer open. Onder de titel Lieve Schatten geven de Gouwenaars een staconcert.

Tien jaar na hun ontmoeting en vele hits, radio- en tv-optredens en festivals later, maken de leden van de Handsome Poets de balans op. Iedereen herkent de eerste noten van Sky on Fire. Ze hebben alle grote festivals platgespeeld, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Maar uiteindelijk zijn en blijven de Handsome Poets gewoon die lieve schatten van tien jaar geleden. Ze hebben zich nooit druk gemaakt over hun imago, dure studio’s of schrijfsessies in Londen of L.A.

Zonder vooropgezet plan zijn ze opeens tien jaar verder. Ze willen gewoon hun eigen liedjes schrijven en spelen, en omdat het kan, soms die van anderen. Tim, Nils, Daniël en Erik gaan na hun succesvolle clubtour nu het theater in. Het optreden begint om kwart over acht. De toegangsprijs is 22,50 euro, inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl

Spaanse passie in Cultuurhuys de Kroon…

by redactie on 21 september 2021

in Waddinxveen

Op zondag 10 oktober a.s. gaat de temperamentvolle zangeres Monica Coronado (Barcelona) samen met de vingervlugge gipsyflamenco gitarist Manito een concert geven in Cultuurhuys de Kroon, Gouweplein 1 te Waddinxveen.

Met hun warmbloedige voorstelling Melodías del Corazón neemt dit tweetal de luisteraar mee naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Men waant zich deze middag op een Spaans terras.

foto: Edwin Huizing

Monica krijgt met haar charisma het publiek snel op het puntje van de stoel. Het virtuoze spel van Manito stimuleert haar het uiterste te geven. Monica Coronado begeleidt zichzelf op gitaar. Met heldere stem zingt zij haar verhalen, verzameld en beleefd in haar zwervend bestaan als muzikant. Manito’s vurige spel is intuïtief en rijk aan diverse stijlen en invloeden. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

De aanvang van het concert is 15.00, de entree is € 19 inclusief drankje.

Meer info en reserveren via www.cultuurhuysdekroon.nl of telefonisch 0182 – 759125

Eerste officiële dorpsdichter…

by redactie on 12 september 2021

in Waddinxveen

Piet Hardendood is de eerste officiële dorpsdichter van Waddinxveen. Voor deze ambassadeursfunctie ontving hij zaterdagmiddag 11 september 2021 tijdens WadCultureel een zilveren Hefje uit handen van wethouder Brigitte Leferink (Cultuur).

Eerder was hij aangesteld door de dichtersgroep Dichter op donderdag. Deze aanstelling ontstond nadat één van deze dichters, toen werkzaam in Waddinxveense gemeentehuis, in een Twitter vroeg” heeft Waddinxveen ook een Dorpsdichter? “. Waarop geantwoord werd, “Nee en die zal er niet komen ook. Dit antwoord gaf aanleiding genoeg om het tegendeel te bewijzen.

Waddinxveense Kindpas…

by redactie on 11 september 2021

in Waddinxveen

Zo’n 225 gezinnen met bij elkaar 420 kinderen komen in aanmerking voor de Waddinxveense Kindpas 2021. Wethouder Brigitte Leferink en Dirk Lont, voorzitter van Leergeld Waddinxveen, sturen deze gezinnen een uitnodiging. De pas is voor kinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen met weinig inkomen. De pas kun je aanvragen via de website van Leergeld Waddinxveen en is vanaf 4 november te gebruiken.

Besteding is vrije keuze…

De afgelopen twee jaar hebben Leergeld en de gemeente ook zo’n Kindpas uitgegeven. Dat bleek een succes, want bijna 95% van het beschikbare bedrag is benut. De pas kan naar behoefte van het kind besteed worden bij geselecteerde winkels in Waddinxveen en omgeving. Dat varieert van landelijke ketens van (sport)kleding tot plaatselijke winkels voor fietsen, computers en boeken. Het bedrag op de pas (afhankelijk van de leeftijd is dat 100, 150 of 200 euro) kan tot en met 31 december worden gebruikt. Dat is een vrije keuze en het hoeft niet in één keer.

Nu meedoen is later meetellen…

Leergeld en de gemeente vinden het van belang dat alle kinderen kunnen meedoen: samen spelen, leren, sporten en muziek maken. Dat geldt ook als hun ouders weinig geld hebben. Passen zijn een prima middel om alle kinderen te bereiken. Leergeld heeft dit jaar ook nog een Schoolspullen uitgegeven. Die pas is bedoeld voor kinderen die onderwijs volgen in het voortgezet onderwijs uit gezinnen met een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm). Naast de passen zorgt Leergeld er ook voor dat alle kinderen meegaan met schoolreizen en dat er een fiets of laptop is. Samen met Stichting Jarige Job wordt een verjaardagscadeau en een traktatie in de klas gegeven.

Demonstratie BLIND DAMMEN…

by redactie on 5 september 2021

in Waddinxveen

Comité Schooldammen Waddinxveen

“Door wethouder Kortleven en internationaal grootmeester Prosman”

Tijdens WadCultureel vinden in Cultuurhuys De Kroon enkele activiteiten rond het ‘damspel’ plaats.

Het dam comité Waddinxveen is vereerd met de toezegging van Erno Prosman,
ex-wereldkampioen junioren, om een demonstratie van zijn specialiteit, t.w. het “Blinddammen”, te verzorgen.

Twee keer had hij het wereldrecord Blinddammen in handen door het record van Ton Sijbrands te breken met 27 en 30 wedstrijden tegelijk.

Op 11 september rond 14.30 uur vindt de demonstratie plaats in de theaterzaal van ’t Cultuurhuys. Wethouder Kortleven zal aan de demonstratie meewerken door als tegenstander van de internationaal grootmeester aan te treden.

Workshop dammen voor scholieren.

’s Ochtends verzorgt het comité Schooldammen van 11.00 tot 12.00 uur een workshop, waarbij 3 à 4 facetten van het damspel interactief worden behandeld en beoefend op magnetische damborden.

Mini-toernooi voor schoolteams.

Van 13.00 tot 15.00 uur een toernooi voor schoolteams (viertallen).
Ook hier wordt gespeeld op de nieuwe DamZ! Damsets (magnetische borden van de dambond). Grootmeester Prosman zal ook een demonstratie verzirgen voor deze schoolteams.

Deelnemers aan de workshop en van het mini-toernooi krijgen allen een magnetisch dambord verstrekt.

Zondagmiddagconcert…

by redactie on 5 september 2021

in Waddinxveen

19 september 2021

Ketevan Sharumashvili

Op zondagmiddag 19 september 2021 treedt om 15:00 uur Ketevan Sharumashvili (piano) op.

De voortreffelijke techniek en de diepgang in het spel steelt het hart van deluisteraar!

Ketevan Sharumashvili is een groot Oost-Europees pianotalent uit Tbilisi, Georgië. Zij studeerde in Hamburg, Zurich en aan het Conservatorium van Amsterdam. Ketevan heeft grote internationale ervaring en treedt onder meer op in Italië, Spanje en Duitsland. In 2017 heeft ze zich in Nederland gevestigd. Ze speelt onder andere muziek van Schubert, bewerkt door Liszt.

Programma:

Wagner / Liszt: Lohengrin: Elsas Brautzug zum Münster (S.445)

Schubert / Liszt:

  • Ave Maria (S 558.12)
  • Gretchen am Spinnrade (S 558.8)
  • Auf Dem Wasser zu singen (S 558.2)
  • Ständchen (S 560.7)
  • Soirées de Vienne, Valse Caprice no. 6 (S 427.6)

Verdi / Liszt: Rigoletto. Paraphrase du concert (S 434)

Bach / Rachmaninoff: Prelude, Gavotte & Gigue from Partita for solo violin No. 3 in E major, BWV 1006

Skriabin: Piano Sonata no. 2 in G-sharp minor, op. 19 “Sonata-Fantasy”

Strauss / Schulz-Evler: Concert Arabesques: By the Beautiful Blue Danube

Uitvoering:

Zondagmiddag 19 september 2021 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn uitsluitend te verkrijgen door van tevoren te reserveren. Dit in verband met de coronamaatregelen.
Let op: Voor toegang tot het concert hebben de bezoekers een coronatoegangsbewijs nodig. Dat mag een digitaal bewijs zijn of een papieren bewijs.

Reserveren kan via reserveringen@muziekinwaddinxveen.nl
Telefonisch reserveren kan ook via 06 53 28 10 16.

Entree €15,00 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €12,50. Jongeren tot 21 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308 9632 10 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of contant aan de zaal. Er zijn ook abonnementen verkrijgbaar voor het nieuwe seizoen 2021/2022. Zeven concerten voor de prijs van zes, één concert gratis.

Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

WADCULTUREEL 2021

by redactie on 5 september 2021

in Waddinxveen


Het komend weekend zal WadCultureel 2021 plaats vinden met een programma dat completer is dan ooit. Na een jaar van intensieve voorbereiding, met een deels nieuw bestuur, zal het evenement vrijdag met het traditionele openingsconcert in de Brugkerk van start gaan. Zaterdag 11 september barst het evenement los met ruim 100 verschillende deelnemers en deelnemersgroepen verspreid over 3 podia, de Kunst- en Cultuurmarkt, het Warnaarplantsoen en Cultuurhuys De Kroon. Er zijn veel bekende deelnemers, maar ook veel nieuwe. Op de podia varieert het dit jaar van country, via rock tot akoestische livemuziek, zijn talloze dansers te vinden en zal plaatsgenoot en musicalster Tommie Christaan optreden. Op de markt zal Kunst en Cultuur met een hoofdletter kunnen worden ontdekt, maar ook sieraden en mode, nieuw zijn de plantenbiebs en, naast veel meer, zal het Waddinxveense Ophef bier worden gepromoot. Daarnaast is er Waddsportief, een damtoernooi voor scholieren, Waddinxveen Bakt!, met gratis proeven in de morgen, en worden in de middag de Waddinxveense Cultuurprijzen uitgereikt. Nieuw dit jaar is ook de Poëtische Kunstroute Wandeling met Dorpsdichter Piet Hardendood (om 10.00 en 13.30 uur).

Net als vorig jaar heeft de aanloop van de organisatie vanwege het corona verloop veel onzekerheden gekend. “Eind juni zagen we een WadCultureel gloren dat zonder 1,5 meter maatregel zou kunnen worden gehouden. Half juli was die hoop verdwenen en zullen we WadCultureel 2021 nu gaan beleven met maatregelen die strenger zijn dan een jaar geleden”, zo laat voorzitter Hugo van Berkesteijn ons weten. Een deel van deze maatregelen was bij het ter perse gaan van het WadCultureel magazine, dat vorige week is verspreid, zelfs nog niet bekend. Met twee forse aanpassingen moet nu rekening worden gehouden. Het podium op het Gouweplein zal naar Tussenzicht verhuizen. Daarnaast komen voor dit podium en het podium op de Houtstraat 100 stoelen te staan. Het publiek zal gevraagd op de stoelen plaats te nemen en kan dit gedeelte via een aparte ingang betreden. “De vergunningverlening is zodanig opgezet dat we nu steven naar het scheiden van de bezoekersstromen voor de markt, inclusief verplichte looproute, en het bezoek aan de podia. Bij de podia kan je nu rustig op 1,5 meter afstand van elkaar van de optredens genieten. Deze opzet is in goed en uitgebreid overleg met de gemeente tot stand gekomen. WadCultureel 2021 kan dus niet in alle vrijheid beleefd worden, maar gaat wel door. En dat was het belangrijkste. Met een beetje medewerking van de bezoekers zal het een prachtig evenement worden, met alle ruimte om te genieten en te ontmoeten”, aldus van Berkesteijn. Voor alle details zie wadcultureel.nl.

In september start in Waddinxveen een spel- en praatgroep KIES (Kinderen In Een Scheiding) voor kinderen uit groep 5 tot en met 8 van de basisschool, waarvan de ouders gaan scheiden of gescheiden zijn.

In de KIES-groep praten we over wat jouw kind moeilijk vindt. Hij of zij hoort hoe anderen daarmee omgaan en oefent met het vragen stellen en vertellen van dingen. Je kind probeert zichzelf en de scheiding beter te begrijpen. Dit doen we door allerlei leuke activiteiten zoals spel, tekenen, schrijven, toneel en praten.

De ervaring leert dat kinderen met veel plezier deelnemen. Maak dus gebruik van deze mogelijkheid voor je kind(eren)! KIES wordt gegeven en begeleid door een speciaal getrainde coach.

De KIES-training bestaat uit acht bijeenkomsten op maandag en één ouderbijeenkomst. De ouderbijeenkomst is op maandag 20 september om 19.30 uur bij CJG Waddinxveen, Kerkstraat 13. De bijeenkomsten voor de kinderen starten op maandag 27 september van 16.00 – 17.00 uur bij de Wingerd, Wingerd 45

Voor aanmelden of informatie zie www.cjgcursus.nl

Winst voor snelle Tim van Elleswijk (13) bij NK karting: “Als het regent, rijden we gewoon door”…

2 september 2021

(Foto RaceXpress.nl/Bas Kaligis) Assen – In de eerste twee NK-weekenden zat het Tim van Elleswijk nog niet mee, maar in het derde weekend in Assen viel alles op zijn plaats. Door een tweede, eerste en derde plaats ging de 13-jarige karter uit Waddinxveen met de dagoverwinning in de ID Engines Junior aan de haal. En […]

Lees verder →

Bij Vonk 5 lessen voor de prijs van 4…

31 augustus 2021

Kom tijdens Wadcultureel gezellig naar de kraam van Vonk en haal daar de folder met het aanbod voor het nieuwe schooljaar. En schrijf je direct in voor 4 kennismakingslessen op een instrument naar keuze of voor zang. Alleen bij inschrijving op 11 september krijg je een 5e les er gratis bij. Dit aanbod geldt ook […]

Lees verder →

Ontdek je vrijwilligerskracht…

30 augustus 2021

Voor de meeste mensen is de zomervakantie weer voorbij, een goede tijd om na te denken over vrijwilligerswerk. Maar wat voor soort vrijwilligerswerk past bij je? Doen waar je goed en bent en wat bij je past zorgt ervoor dat je je vrijwilligerswerk met plezier doet. Je wordt er blij van en je talenten worden […]

Lees verder →

Online ‘Ouderschap en Hechting met je baby’ – voor aanstaande ouders in Waddinxveen…

27 augustus 2021

Op dinsdag 12 oktober 2021 organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen de informatiebijeenkomst Ouderschap en Hechting met je baby. Deze is bedoeld om zwangere vrouwen en hun partners voor te bereiden op het ouderschap. Moeder of vader worden verandert je leven enorm. Iedereen gaat daar op zijn/haar eigen manier mee om. Deze […]

Lees verder →

Werkzaamheden Boskoop-Waddinxveen..

27 augustus 2021

De provincie werkt van zaterdag 4 september tot en met zondag 3 oktober  aan de N207 tussen Waddinxveen en Boskoop. Hierdoor is de N207 tussen tankstation TinQ in Waddinxveen en de tunnel in Boskoop vanaf zaterdag 4 september 06.00 uur 4 weken afgesloten. De rest van de N207 blijft open. Doorgaand autoverkeer wordt omgeleid via […]

Lees verder →

Poëtische Kunstroute Wandeling…

24 augustus 2021

Binnen het openbaar gebied van Waddinxveen bevinden zich veel prachtige kunstwerken. Over het algemeen gaan we daar achteloos aan voorbij, weten misschien niet eens waar het zich allemaal bevindt. Dorpsdichter Piet Hardendood wil met zijn dichtersgroepje deze kunst tijdens Wadcultureel poëtisch onder de aandacht brengen bij het publiek. Samen met Frida Winklaar heeft hij bij […]

Lees verder →

Toos start weer met sportseizoen…

21 augustus 2021

Op dit moment genieten de meeste leden en docenten van een welverdiende vakantie. Af en toe word er nog een les gegeven in TOOS Plaza. Vanaf maandag 30 augustus gaan alle lessen voor kinderen en volwassenen weer van start. Je kan dan weer bij TOOS terecht voor één of meer uurtjes sportieve ontspanning per week. […]

Lees verder →

Cursus Peuter in zicht

19 augustus 2021

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Waddinxveen organiseert de cursus ‘Peuter in Zicht’ voor ouders met kinderen van 1,5 tot 4 jaar. De cursus start op dinsdag 31 augustus 2021. In deze interactieve cursus van vier bijeenkomsten leer je over de ontwikkeling van je peuter en wat je wel en niet kunt verwachten van […]

Lees verder →

Gouds Geluk komt met alternatief festival…

9 augustus 2021

De nieuwe maatregelen voor festivals na 13 augustus zorgen ervoor dat ook het Gouds Geluk FoodFestival niet door kan gaan in de originele vorm. Het festival op GOUDasfalt gooit de handdoek echter niet in de ring. Een alternatief festival voor 750 bezoekers per dag moet hét feestelijke weekend van Gouda worden. “We kunnen minder foodtrucks […]

Lees verder →

Blinddammen tijdens WadCultureel…

26 juli 2021

Demonstratie van internationaal grootmeester Erno Prosman. Het comité Schooldammen Waddinxveen neemt voor de 5e keer deel aan WadCultureel.Op 11 september 2021 met een aantal activiteiten in of rond ’t Cultuurhuys. 11.00 – 12.15 uur Workshop + presentatie schoonheid damspel13.00 – 15.30 uur Mini damtoernooi en demonstratie Blinddammen Een workshop voor scholieren met een oudere huisgenoot, […]

Lees verder →

Gratis workshop Modeltekenen bij Vonk

22 juni 2021

Daar zit je dan met een (kool-)potlood en papier. Voor jou zit iemand op een stoel – hoe krijg je zijn houding en uitdrukking in de juiste verhoudingen papier? Op zaterdag 3 juli (van 10.30 -12.00 uur) leer je het, in de gratis workshop Modeltekenen olv docent/kunstenaar Ton van Steenbergen. Wie weet ga jij straks […]

Lees verder →

Leergeld Waddinxveen geeft schoolspullenpas uit…

1 juni 2021

Landelijke Leergeld Dag op 1 juni. Leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan kunnen ook dit jaar weer een schoolspullenpas krijgen. De pas is voor leerlingen van 11/12 jaar tot en met 17 jaar als hun ouders weinig inkomen hebben (tot 130 % van een bijstandsuitkering). De waarde van de pas is 50 euro en […]

Lees verder →

Geluidsschermen Triangel…

25 mei 2021

Voor woonwijk Park Triangel nemen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Waddinxveen drie maatregelen om het geluid van het verkeer te verminderen. De maatregelen bestaan uit het plaatsen van twee geluidsschermen langs de N451 en A12 en het aanbrengen van fluisterasfalt op de Zuidelijke Rondweg. Hierdoor verminderen we de geluidsoverlast en verbeteren we de leefomgeving […]

Lees verder →