Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek…

by redactie on 30 augustus 2022

in Regio

In 2021 zette Amanda Gorman tijdens de inauguratie van De Amerikaanse president Joe Biden de kunstvorm ‘spoken word’ in één klap op de kaart. Via haar stem, ritme en bewegingen bracht ze een krachtige boodschap van verdraagzaamheid, verbinding en hoop. Prachtig! Ook in Nederland hebben we inmiddels veel artiesten die zich op spoken word toeleggen. Op dinsdag 13 september kan men kennis maken met één van hen: Maaike van Steenis.

We zijn deze avond te gast op locatie ‘de Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp, waar we naast netwerken ook gaan luisteren naar een literaire voordracht met een bijzondere twist: spoken word. Dichter en performer Maaike van Steenis neemt je mee op een persoonlijke reis langs gedichten en verhalen van Engelstalige vrouwelijke schrijvers.

De zorgvuldig door haar geselecteerde teksten belichten vrouwen en vrouw-zijn op verschillende manieren, maar altijd vanuit een gevoel van kracht en positiviteit. Fijn om naar te luisteren en ook voor mensen die de Engelse taal niet 100% machtig zijn goed te volgen. Musicus Jan Flubacher voorziet de teksten van muziek op contrabas, gitaar en percussie.

De bijeenkomst vindt plaats in Café-Dorpshuis ‘De Juffrouw’ in Hazerswoude-Dorp. Deze locatie was vroeger een schoolgebouw ontworpen door Jos Tonnaer, een leerling van Pierre Cuypers, maar is nu zo omgebouwd dat het ondanks moderne faciliteiten toch een historische sfeer uitstraalt. Het gebouw wordt bijna volledig gerund door vrijwilligers en is een echt gemeenschapshuis.

Ons mede VNR-lid Marian Humme van ‘Groene Hart Catering’ is hier kind aan huis en zal een heerlijk tweegangendiner verzorgen.
Locatie

‘De Juffrouw’, Dorpsstraat 250, 2391 CK Hazerswoude-Dorp. Voor het gebouw is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.
Programma

18.00 uur: Inloop, netwerken
18.30 uur: Welkomstwoord
18:45 uur: Diner
20:00 uur: A Woman’s voice
21.00 uur: Borrel en napraten

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich tot en met donderdag 8 september aanmelden via de site vrouwennetwerkrijnstreek.nl.
Kosten voor leden: € 39,50*. Introducées en belangstellenden betalen een extra bijdrage voor het programma van € 10,00. Deze wordt vooraf bij aanmelding in rekening gebracht.

*exclusief transactiekosten, inclusief twee-gangendiner, 1x koffie/thee en drie consumpties.
Kennismaken met Vrouwennetwerk Rijnstreek?

Interesse in netwerken met vrouwelijke professionals uit de regio? Neem dan contact op via het contactformulier op de website.
Komende bijeenkomsten

Bordje vol. Hoe bewaak jij je grenzen? – 12 oktober
Vrije netwerkavond – 10 november