Toch een foodtruck festival in Gouda…

by redactie on 18 mei 2021

in Ingezonden berichten,Regio

De afgelopen jaren trokken duizenden bezoekers naar GOUDasfalt voor foodtruck festival ‘Rrrollend’. Eerder dit jaar werd bekend dat Rrrollend niet meer zal plaatsvinden op het terrein aan de rand van de stad. Goudse organisatoren hebben nu de handen ineengeslagen voor een smaakvol alternatief. Tijdens ‘Gouds Geluk FoodFestival’ staan lekker eten, drinken en gezelligheid voorop. Als de coronamaatregelen het toelaten kunnen bezoekers op 27, 28 en 29 augustus naar het gratis festival.

Ongeveer 18 foodtrucks zullen aan het einde van de zomer met hun lekkerste gerechten naar Gouda komen. De organisatie brengt naar eigen zeggen zoveel mogelijk culturen en smaken samen. In het midden van het terrein komt een grote bar te staan, uitgerust met de lekkerste dranken. Bovendien wordt er op het pas uitgebreide grasveld van GOUDasfalt een grote ruimte gereserveerd voor gezellige zitgelegenheden.

Voor alle leeftijden
Gouds Geluk FoodFestival is een gratis festival voor alle leeftijden. Er is daarom aan iedere doelgroep gedacht. De kleinste bezoekers kunnen een rondje maken op de draaimolen, of geschminkt worden. Op het podium zorgen allerlei artiesten voor feestelijke achtergond muziek en er is veel aandacht voor randprogrammering. “We gaan echt zorgen dat iedereen hier lekker lang kan blijven hangen en genieten”, aldus mede-organisator Demi Bakker. Binnenkort maakt de organisatie het volledige programma bekend.

Lokaal
Tijdens het festival is er ook veel aandacht voor lokale ondernemers en artiesten die de naam ‘Gouds Geluk’ eer aan doen. Zo kun je terecht bij de foodtruck van Casa Chow, die speciaal voor deze gelegenheid wordt ingezet. Ook de Brouwloods is volop aanwezig met Goudse bieren. Op het podium vind je onder andere zanger Marvin Kneefel, die je kunt kennen van optredens in De Theaterbakkerheij.