Chihuahua populair in Zuid-Holland…

by redactie on 14 oktober 2014

in Diverse berichten

Veel hondenliefhebbers in Zuid-Holland vallen voor de charmes van de Chihuahua, zo blijkt uit gegevens van beslist.nl. Naar aanleiding van Wereld Dierendag deed het online winkelcentrum onderzoek naar de populairste hondenrassen in verschillende provincies.

De Chihuahua is vooral erg geliefd in Den Haag, waar ook realityster Barbie rondloopt met een Chihuahua. Het kleine rashondje dankt zijn naam aan de gelijknamige Mexicaanse provincie, waar het ras in 1850 werd ontdekt. In Zuid-Holland komt de Chihuahua gemiddeld vaker voor dan in de rest van Nederland. Ook de Franse Bulldog en de Amerikaanse Stafford zijn in Zuid-Holland goed vertegenwoordigd.

Kleine hondjes in grote steden
De Labrador is het populairste hondenras in Nederland. Grote honden, zoals de Berner sennenhond en de Duitse herder, zijn vooral te vinden in de provincie. Dit geldt in nog sterkere mate voor jacht- en drijfhonden, die veel ruimte en beweging nodig hebben. Kleinere hondjes, zoals de Chihuahua, de Shih Tzu en de Franse buldog komen vaker voor in grote steden.

In studentensteden, zoals Groningen, Leiden, Utrecht en Maastricht, leven aanzienlijk minder honden dan in niet-studentensteden. In Rotterdam en Den Haag zijn er, ondanks de relatief hoge hondenbelasting in deze steden, bovengemiddeld veel honden.

Bekijk de Hondenrassen Infographic die beslist.nl ontwikkelde over de populariteit van hondenrassen in Nederland.