GC & FC Olympia schenkt € 210,- aan WNF…

by redactie on 6 juli 2014

in Regio

Vrijdag 4 juli overhandigde René Boot namens GC & FC Olympia in Gouda een cheque ter waarde van € 210,- aan het Wereld Natuur Fonds. De voetbalclub besloot het jaarlijkse pupillenkamp in juni niet meer te openen met de traditionele ballonnenwedstrijd. Het uitgespaarde bedrag wordt gebruikt om de ‘plastic soup’ te bestrijden.

“Het mes snijdt aan twee kanten. Enerzijds voorkomen we overbodig plastic afval, en  brengen we onze jeugd op een leuke manier milieubewustzijn bij. Dat vindt onze club heel belangrijk; we hebben ons binnenkort te openen nieuwe clubhuis niet voor niets op een duurzame manier gebouwd. Anderzijds besparen we geld. En hoewel we als voetbalvereniging door onze maatschappelijke functie zelf eigenlijk ook een goed doel zijn, doneren we de kostenbesparing graag aan het WNF, om ook op die manier te helpen de natuur te beschermen”, aldus voorzitter Edo Neefjes.

Plastic soup
“Plastic soup wordt gevormd door ontelbare stukjes plastic die door verschillende zeestromen naar elkaar toe drijven. Plastic vormt een groot gevaar voor zeeschildpadden, zeezoogdieren, vogels en vissen. Ze zien het plastic aan voor voedsel, en stikken erin of worden vergiftigd”, vertelt Anita Winkels, die de cheque namens het regioteam Groene Hart in ontvangst nam. Het volledige bedrag komt ten goede aan Seastars van het WNF. Met deze campagne zet het WNF zich in om de gezondheid van de oceanen te verbeteren.Foto 'Olympia doneert € 210,- aan het WNF'V.l.n.r.: Edo Neefjes (voorzitter GC & FC Olympia), René Boot (initiatiefnemer en commissie pupillenkamp), Anita Winkels (coördinator Educatie WNF regioteam Groene Hart) en Orbo Verschuur (commissie pupillenkamp)