Alcoholtester voor smartphones…

by redactie on 27 mei 2014

in Diverse berichten

ALCOHOOT alcoholtester vanaf juni verkrijgbaar.

alAlcohoot is een alcoholtester die je helpt om je drinkgedrag onder controle te houden. Alcohoot werkt zowel onder iOS als Android. De app is gratis te verkrijgen via de App store en Google play. De resultaten worden (indien gewenst) opgeslagen en in een grafiek weergegeven. Daarmee heb je een mooi overzicht en kun je de geschiedenis van je drinkgedrag bijhouden.

“Alcohoot is een alcoholtester die je helpt om je drinkgedrag onder controle te houden”

Hoe werkt het?
Heel eenvoudig. Open de Alcohoot app op je smartphone, sluit het toestel aan op de audiopoort en klik op “Begin Test”. Zodra de blauwe LED oplicht, blaas je gedurende 4 seconden in het toestel. Kort daarna verschijnt het resultaat. Heb je iets te veel op om direct achter het stuur te kruipen, dan toont de app je de restaurants binnen 10 minuten loopafstand waar je nog iets kunt eten. Liever gelijk een taxi bestellen? Ook dat kan via de app.

Hoge kwaliteit
Aan Alcohoot worden hoge kwaliteitseisen gesteld. Het maakt gebruik van een zgn. elektochemische sensor, een type sensor dat ook in politietoestellen wordt gebruikt. De app geeft een melding wanneer de batterij moet worden opgeladen of wanneer kalibratie nodig is. Het toestel wordt geleverd met acht mondstukjes en een USB oplaadkabel.

Boetes
Het doet er niet toe of je in België, Nederland of een ander Europees land rijdt: het juridisch risico dat je loopt is aanzienlijk wanneer je onder invloed van alcohol rijdt. In België is de onmiddellijk inbare boete voor het rijden met 0,5 tot 0,8 promille €150,- . Dit stijgt binnenkort naar €170,-. In Nederland bedraagt het minimum bedrag € 220,- bij 0,54-0,80 promille (voor beginnende bestuurders ligt de ondergrens bij 0,2 promille). Hierbij zinkt de prijs van de Alcohoot – namelijk € 108,90 (€ 90,- excl btw) in het niet.