Alexander Pechtold in gesprek met ondernemers Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude…

by redactie on 5 november 2013

in Diverse berichten,Regio

D66-leider Alexander Pechtold en zijn collega Kees Verhoeven (woordvoerder Economische Zaken en Ondernemerschap) zijn donderdag 7 november te gast bij ondernemers van de nieuwe fusiegemeente Alphen aan den Rijn. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 13 november spreken Pechtold en Verhoeven over de kansen én de uitdagingen die ondernemers in de regio zien en wat D66 voor ondernemers kan betekenen.

Bij de afspraken over de begroting voor 2014 heeft D66 de gehate ZZP-boete van tafel gekregen. Maar dat is pas het begin van de ondernemersagenda van D66. Pechtold: “Ik spreek veel ondernemers, groot en klein. In de Rotterdamse haven, maar ook op de markt in mijn eigen Wageningen. Bijna overal hoor ik dezelfde boodschap: geef ons de ruimte, val ons zo min mogelijk lastig, laat ons gewoon ondernemen. Ik hoor graag van de ondernemers uit Alphen, Boskoop en Rijnwoude welke belemmeringen zij ervaren en wat wij voor hen kunnen betekenen.”

Volgens Kees Verhoeven, oud-directeur MKB Amsterdam en al drie jaar dé woordvoerder Ondernemerschap voor D66, zijn ondernemers de motor van de economie: “Ondernemers verdienen het geld, zij creëren de banen. We moeten de muren neerhalen die ondernemer beletten hun werk te doen. Minder lastenverzwaringen, minder regels, betere kredietmogelijkheden en eerlijkere concurrentie.”