Kinderen krijgen uniek kijkje in de wereld van drinkwater…

by redactie on 20 mei 2023

in Ingezonden berichten

DRINKWATERBEDRIJF OASEN VERNIEUWT LESPROGRAMMA OVER KRAANWATER

Oasen opende het nieuwe educatieprogramma voor basisschoolleerlingen. Ruim 2.000 kinderen uit groep 7 en 8 zijn uitgenodigd voor een uniek bezoek aan een zuiveringsstation. Met het vernieuwde educatieprogramma leren we kinderen uit ons voorzieningsgebied op een interactieve manier hoe ons drinkwater gemaakt wordt en waarom het belangrijk is.

Een les over de waarde van kraanwater
Ruim 300 basisscholen ontvingen een uitnodiging om deel te nemen aan het nieuwe educatieprogramma op ons zuiveringsstation De Steeg in Langerak. In dit programma neemt een speciale kraanwaterdocent de leerlingen mee voor een rondleiding door het zuiveringsstation. Daarbij kunnen kinderen met eigen ogen zien via welke stappen drinkwater gemaakt wordt. Ook gaan de leerlingen aan de slag met de nieuwe interactieve drinkwaterspellen. Zo leren ze meer over de waarde van water én dat water een duurzame en lekkere dorstlesser is.

Bijzonder bezoek
Grietina Jans, sectormanager Mens & Organisatie bij Oasen: “Met ons educatieprogramma willen we kinderen bewust maken dat drinkwater niet zo vanzelfsprekend is als het misschien lijkt. Oasen vindt het daarom belangrijk om kinderen al op jonge leeftijd de wereld van drinkwater te laten zien. Met een bijzonder bezoek aan een zuiveringsstation kunnen ze zelf meemaken wat er allemaal bij komt kijken. Daarmee leren ze ook dat het belangrijk is om thuis, op school, of op de sportclub slim om te gaan met drinkwater.”

Kraanwaterlessen sinds 2006
In 2006 is Oasen gestart met het geven van kraanwaterlessen om kinderen waterwijs te maken. Tijdens de coronapandemie was het niet langer mogelijk om klassen te ontvangen. Die periode hebben we gebruikt om het educatieprogramma compleet te vernieuwen. Nu deze lessen hernieuwd zijn gestart, nodigt Oasen weer jaarlijks basisscholen uit voor een bezoek aan het zuiveringsstation.


Wethouder Jan Lock knipt het lintje door
De start van de nieuwe educatielessen is feestelijk geopend door wethouder Jan Lock van de gemeente Molenlanden samen met Grietina Jans. Na het openingswoord van de wethouder loste Oasen-mascotte Druppel samen met de kinderen van de Ichtusschool uit Boskoop een rebus op. Daarna mochten de eerste leerlingen van start met het nieuwe educatieprogramma.

Lekker en gezond drinkwater uit de kraan
Oasen is het drinkwaterbedrijf in het Groene Hart. Elke dag zorgt het bedrijf ervoor dat 800.000 mensen kunnen rekenen op lekker en gezond water uit de kraan. Oasen is een maatschappelijk bedrijf dat op duurzame wijze werkt en de volksgezondheid in alles wat zij doet vooropzet.