Jongeren beleefden te gekke M.A.D. week…

by redactie on 18 mei 2023

in Waddinxveen

Afgelopen week organiseerden M.A.D. – Make.A.Difference. – Waddinxveen en het Coenecoop College samen de eerste MDT-week waarin leerlingen hun maatschappelijke diensttijd aan verschillende projecten besteedden. In de ochtenden volgden zij verschillende workshops over thema’s als ‘Who Are You? en ‘Who’s With You?’ met sprekers als Coen Nuijten en burgemeester Evert Jan Nieuwehuis. ’s Middags gingen de jongeren aan de slag in de Moes-Tuin van Waddinxveen en bij CJG Waddinxveen, Palet Welzijn en voetbalvereniging ASW.

Evert Jan Nieuwenhuis vertelde de jongeren over zijn weg richting het burgemeesterschap. Over respect voor zijn ouders, de invloed van het gezin waarin hij opgroeide en de betekenisvolle rol van zijn echtgenote. Daarnaast sprak hij over de mensen die hij ontmoette tijdens zijn werk als directeur van scholen en als wethouder van Lisse. Nieuwenhuis: “Iedereen heeft mensen nodig die je een duwtje in de goede richting geven. Mensen die kennelijk iets in je zien wat jou nog niet of nauwelijks is opgevallen. Vaak besef je pas later dat zij van grote waarde voor je carrière zijn.”

M.A.D. projectleider Niels Verdouw kijkt enthousiast terug op een week waarin de leerlingen hun talenten ontdekten of verder ontwikkelden en zij kennis maakten met mensen die hen daarbij verder hielpen. “En dat is precies waar het bij M.A.D. Waddinxveen om te doen is”, aldus Verdouw. “Na afloop van elke MDT-dag ontmoetten de jongeren elkaar in het M.A.D. BaseCenter aan de Stationsstraat. Daar deelden ze hun ervaringen en was het vooral heel gezellig. Het was gaaf om met zoveel gemotiveerde jongeren aan de slag te gaan.  Het M.A.D. team is trots op ze en dankt Jolanda Swart en de enthousiaste docenten van het Coenecoop College én de projectleiders van ASW, CJG Waddinxveen, Moes-Tuin van Waddinxveen en Palet Welzijn voor het meedenken én het meedoen. Het was ‘Too M.A.D.’!”

MDT is op vrijwillige basis. Het Coenecoop College roostert de leerlingen daarvoor vrij. Na de MDT-week kunnen de leerlingen die dat willen hun MDT afronden door de nog ontbrekende uren aan de projecten te besteden. Zij ontvangen daarna een Europees erkend certificaat waarmee zij hun CV kunnen boosten. Via M.A.D. – Make.A.Difference. – Waddinxveen ontdekken en ontwikkelen jongeren tot 30 jaar hun talenten en ontmoeten ze interessante mensen die hen daarbij verder helpen. M.A.D. Waddinxveen is een initiatief van stichting Met Elkaar Waddinxveen. Alle informatie over M.A.D. Waddinxveen is te vinden op www.mad-waddinxveen.nl.