Zondagmiddagconcert op 30 april…

by redactie on 23 april 2023

in Waddinxveen


Op zondagmiddag 30 april 2023 geeft het Chimaera Trio om 15:00 uur een concert. Het Chimaera Trio is een trio dat bestaat uit jonge bevlogen musici, die hun sporen in de Nederlandse muziekwereld ruimschoots hebben verdiend. Annemiek de Bruin (klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano) spelen als trio en als solist. Hun recent verschenen cd Fin de Siècle werd zeer enthousiast ontvangen.
Zij waren o.a. te zien bij Podium Witteman, DWDD en te horen op NPO Klassiek.

In Waddinxveen brengen zij, onder de titel “Der er et yndigt land” (dat is het volkslied van Denemarken), een romantisch programma met muziek van o.a. Felix Mendelssohn, Emil Hartman en andere Deense componisten. Speciaal vanwege het elegante, mooie oude antieke orgel in de Remonstrantse kerk in Waddinxveen klinkt ook een korte Deens-gerelateerde orgelprelude. De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio op 30 april te komen beluisteren.

Zondag 30 april 2023 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren via de website of aan de zaal. Telefonisch reserveren kan via 06 53 28 10 16. Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00. Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308963210 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal.