Muzikale ode aan Ramses Shaffy in De Kroon…

by redactie on 18 april 2023

in Ingezonden berichten,Waddinxveen


Zanger en cultureel antropoloog Niels van der Gulik brengt zaterdag 29 april een ode aan de betreurde Ramses Shaffy. Zo’n twaalf jaar geleden kwam hij zijn grote held Ramses Shaffy tegen toen een vriend van hem een tulp naar Ramses wilde vernoemen. Al snel kwam Ramses regelmatig langs in de polder en gingen zij vanuit West-Friesland graag naar Amsterdam om samen met hem de grachten op te gaan.
Nu, tien jaar na Shaffys dood, blikt Van der Gulik terug op deze periode. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot aan de muzikale Ramses-avonden die Niels verzorgde. Met Ramses op de eerste rij, uiteraard voorzien van zijn wijntje en peuk!

In het programma Ik blijf hier! brengt Niels van der Gulik, vergezeld door drie topmuzikanten, bekend en minder bekend werk van Shaffy en net als toen komen liederen als De een wil de ander of Zing, vecht, bid, weer helemaal tot leven. Het programma begint om kwart over acht en de toegang kost 21 euro.