Op 12 april is er een contactmiddag van de PCOB afdeling Waddinxveen…

by redactie on 29 maart 2023

in Waddinxveen

Henk Asscheman komt spreken over zijn reizen naar Bosnië voor de Stichting Proplan en zijn werk voor de Stichting “Waddinxveen Helpt Lesbos”.

Henk Asscheman, geen onbekende in Waddinxveen, hij heeft in de afgelopen jaren samen met de werkgroep veel ervaring met hulpgoederenvervoer opgedaan.

Zijn eerste reis was in 1988 naar Armenië. Een aardbeving, vergelijkbaar met de beving nu in Turkije/Syrië, was de aanleiding. Het was het begin van een toenemend aantal reizen naar Oost-Europa. Sinds 2010 concentreren de reizen zich naar Bosnië voor de Stichting Proplan en voor de vluchtelingen via CRR. Voor laatstgenoemde stichting zijn we ook in Waddinxveen actief onder de naam ‘Waddinxveen Helpt Lesbos’. Als team zamelen we kleding en hygiëne artikelen in en zijn we op Lesbos gaan assisteren in kamp Moria. Ook ondernamen we diverse transporten naar Griekenland en Bosnië met hulp voor de vluchtelingen die vastzitten aan de grenzen van de EU. Dit zijn maar een paar voorbeelden van vele werkzaamheden die de Stichtingen verrichten, samen met veel vrijwilligers.

Henk Asscheman, een bevlogen man, hoopt op 12 april 2023 een boeiende presentatie te houden over zijn ervaringen met het vluchtelingenwerk. U bent hartelijk uitgenodigd om deze lezing bij te wonen op 12 april 2023 in de hal van de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 om 14.00 uur.