Geplaatst voor halve finale NK Schooldammen…

by redactie on 14 maart 2023

in Waddinxveen

Dick Brunaschool en Bethelschool dammen door !

Afgelopen zaterdag namen liefst 24 schoolteams (viertallen) deel aan het provinciaal kampioenschap Schooldammen.

Zoals gebruikelijk vonden deze damwedstrijden plaats in Scholengemeenschap De Goudse Waarden, waarbij werd gepeeld in twee categorieën, te weten groepen 5-6 (welpen) en de groepen 7-8 (junioren).

Welpen.

Bij de jongste categorie – de welpen – spitste de strijd zich toe rond de Eben Haezerschool Boskoop en De Regenboog uit Reeuwijk. De Reeuwijkse dammers toonden zich uiteindelijk het beste viertal en werd provinciaal kampioen. Een schitterende 2e plaats voor de Boskoopse school.

De Bethelschool Waddinxveen leverde een zeer goede prestatie tijdens het regionaal schooldamtoernooi Waddinxveen. Dankzij een mooie 2e plaats dwong het team daarmee deelname aan de provinciale damstrijd af.

In de middenmoot eindigden de Rehobothschool Moerkapelle en de Bethelschool Waddinxveen op een 6e en 7e plaats en dat gaf precies recht op deelname in de halve finale NK Schooldammen.

Pupillen.

Het kwartet dammers van de Dick Brunaschool volgde op school een workshop dammen, daarna een extra training en kregen ook de nodige oefeningen als ‘huiswerk’ mee.

Dat gaf hen goede moed om in Gouda hun kunnen waar te maken. Geduchte tegenstanders hierbij waren de altijd sterke Bernadetteschool uit Naaldwijk en sterke schoolteams uit Gouda en Reeuwijk.

De Bernadetteschool eiste met constant behoorlijk spel de terechte 1e plaats op. Het team van de Eben Haezerschool streed voor wat het waard was en wist de 7e plaats vast te houden. Juist voldoende voor deelname aan de halve finale. Ook voor de Waddinxveense dammertjes wisselden winst en verlies, blijdschap en teleurstelling, elkaar af. Toch hield het team het hoofd koel en een fraaie 5e plaats in de eindstand was het mooie resultaat. Op de terugreis naar Waddinxveen namen zij een beker mee en zij wisten zich geplaatst voor de volgende ronde.

Een nieuwe uitdaging voor de Bethelschool en de Dick Brunaschool. Zij mogen Waddinxveen vertegenwoordigen in de halve finale Schooldammen op 14 april 2023