Op zondagmiddag 26 februari 2023 geeft het Pianoduo Dimitrov-Boelee om 15:00 uur een concert…

by redactie on 13 februari 2023

in Waddinxveen

Ze spelen samen (4-handig) muziek van onder andere Bach, Saint-Saëns en Mendelssohn en als slotstuk de Petite Suite van Debussy. De Nederlandse pianiste Elvire Boelee won op 11-jarige leeftijd al prijzen. Tijdens haar muziekstudie aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen speelde ze in vele ensembles en met orkesten. Daar ontmoette ze medestudent Dimitar Dimitrov.

De in Bulgarije geboren Dimitrov was in zijn eerste studiejaar in Groningen meteen succesvol. Hij won achtereenvolgens het Prinses Christina Concours, het Grachtenfestival en het Hartenaas festival (2009). Hij werd door jury’s geroemd als een ‘jonge leeuw aan de piano in de traditie van de grote Russische pianisten’. Het is dit gepassioneerde en virtuoze spel dat de toon zette voor het duo dat ze sinds 2014 vormen. Als solo-pianist won Dimitar nog diverse internationale prijzen in o.a. in St. Petersburg en New York. En ook Elvire kreeg eervolle vermeldingen, zoals op het Prinses Christina Concours als soliste en later als begeleidster van een prijswinnende hoboïste. Na 2014 sleepten ze als duo diverse prijzen in de wacht en verzorgden optredens door heel het land. Ze zijn geregeld te horen op NPO Klassiek, voorheen NPO Radio 4.

Hoewel ze samen ook optreden met muziek voor twee piano’s, beperken ze zich in Waddinxveen tot (bewerkte) composities voor 4 handen. ‘Quatre-mains spelen is als het samenvoegen van twee puzzelstukjes of het afmaken van elkaars zinnen’, vertelt Elvire. ‘Samenvloeiend tot één geheel klinkt het voller en virtuozer. We houden vooral van romantische muziek en die leent zich bij uitstek voor het spelen met quatre-mains.’

Voorafgaand aan elk muziekstuk vertelt Elvire iets over de geschiedenis ervan of over de componist. ‘Niet alleen voor een beter begrip van het stuk, maar ook om een band te creëren met het publiek. Dat vinden we erg belangrijk’, aldus Elvire.

Uitvoering:
Zondag 26 februari 2023 in de Remonstrantse Kerk, Zuidkade 59, Waddinxveen. Aanvang 15.00 uur. Kerkzaal open een half uur voor het begin van de uitvoering. Kaarten zijn te verkrijgen door van tevoren te reserveren via de website of aan de zaal. Telefonisch reserveren kan via 06 53 28 10 16.

Entree €17,50 incl. koffie of thee. Houders van de Rotterdampas €15,00. Jongeren tot 18 jaar €10,00.
Betaling door overboeking op rekening NL53 RABO 0308963210 t.n.v. Stichting Muziek in Waddinxveen of door te pinnen aan de zaal. Ruime gratis parkeergelegenheid beschikbaar.
www.muziekinwaddinxveen.nl