Te zien in De kroon…

by redactie on 29 november 2022

in Waddinxveen

Sinterklaasvoorstelling
In Piet op pad raakt Piet een schoencadeautje kwijt. Oh nee. Wat moet hij doen? Waar is hij het verloren? Is hij het eigenlijk wel verloren? Kindertheatergezelschap ZieZus speelt speciaal in de Sinterklaastijd op vrijdagmiddag 2 december deze voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar. Piet moet een belangrijk pakje afleveren in de schoen van Nina. Niet zomaar een pakje. Het cadeau dat Nina al zooooo lang wil hebben. Sinterklaas geeft een belangrijke raad: “Raak het onderweg niet kwijt!” Alleen, de weg is lang en het is donker buiten. En Piet moet lang lopen. En klimmen. En de weg zoeken. Piet wordt afgeleid. En.. waar is het pakje nou? Oh oh… Piet is het pakje kwijt. Wie helpt met zoeken? Lukt het Piet om op tijd het pakje in Nina’s schoen te stoppen? Loopt het goed af?

De kinderen bepalen samen met de spelers waar de voorstelling heen gaat. Om welk cadeau gaat het? Waar gaat Piet zoeken? Wie komt hij tegen? De inhoud van de voorstelling is deels nog onbekend, maar één ding is zeker: het wordt weer een spannende, muzikale, interactieve en humoristische voorstelling! Piet Op Pad is voor een deel improvisatietheater, waarbij kinderen een rol kunnen spelen en voor een belangrijk deel het plot bepalen. Het gezelschap speelt verschillende rollen, zo ook de rol van Piet en Sint. En zij doen dit heel transparant naar de kinderen. Ze doen duidelijk een nep-Sint zonder baard. Verder gebruiken zij geen schmink in de voorstelling. De voorstelling begint om 14.30 uur en de toegangsprijs is 8,50 euro.


The Story of Barbra Streisand
In The Story of Barbra Streisand, neemt Janneke Meessen je zaterdag 3 december mee door het onvergetelijke oeuvre van de legendarische zangeres. Sluit je ogen en laat je meevoeren tijdens de prachtige klassiekers van Barbra zoals Evergreen en Woman in love. Streisand, die inmiddels 80 jaar jong is, heeft al meer dan 70 albums op haar naam staan en talloze prijzen in ontvangst mogen nemen ter ere van haar uitgebreide muziek- en filmcarrière.

Janneke Meessen is een veelzijdige zangeres, die meerdere jaren mee op tour is geweest met coverbands als De Corona’s en A tribute to John Denver. Ze is met vele genres opgegroeid uit de soul-, pop- en rockwereld. Streisand stond niet direct in dat rijtje, maar inmiddels is Barbra niet meer uit haar repertoire weg te denken. Janneke brengt de muziek op haar eigen wijze, met genoeg eigenheid enerzijds, terwijl je via haar klanken toch aan Barbra wordt herinnerd. En gezien Barbra Streisand zelf niet vaak in Nederland heeft opgetreden, brengt Janneke met deze tribute de fans van Streisand en haar muziek weer dichter bij elkaar. Ook de jongere generaties worden daarbij aangestoken met de magische en ongeëvenaarde stem van Barbra Streisand. In januari 2022 was A Tribute To Barbra Streisand te zien in het programma The Tribute: battle of the bands op SBS 6. De show begint om kwart over acht en een ticket kost 22,50 euro. Dit is inclusief een drankje.