SEOP symfonieorkest in Waddinxveen…

by redactie on 26 april 2022

in Waddinxveen

Op uitnodiging van Vonk zullen op vrijdag 13 mei 1000 kinderen uit het Waddinxveense basisonderwijs in de Ontmoetingskerk een live optreden van een professioneel symfonieorkest meemaken.
SEOP organiseert al 18 jaar bijzondere muziekprojecten voor de jeugd, met als uitgangspunt het symfonieorkest. Als enige organisatie in Zuid-Holland, gaat de SEOP met een professioneel symfonieorkest (RBO Sinfonia) en unieke projecten naar tientallen gemeenten toe, met name de kleine en middelgrote gemeenten, waar zelden of nooit een symfonieorkest komt.

“De Geheime Sleutel van Gershwin” is een gloednieuwe productie: dit is de eerste keer dat The Gershwin Estate (nabestaanden) exclusief toestemming heeft gegeven om Gershwins muziek te gebruiken voor een speciale voorstelling voor kinderen. De muziek van Gershwin die veel raakvlakken heeft met jazz, is voor jongeren een ideale overbrugging tussen de popmuziek die zij kennen en het meer klassieke symfonisch repertoire. Dit zou de Europese première zijn van deze productie.

“De Geheime Sleutel van Gershwin” is gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het leven van de componist. Het verhaal vertelt over een toevallige ontmoeting in de straten van New York tussen een arme krantenjongen en de grote Amerikaanse componist George Gershwin. Het orkest verweeft op magische wijze de grootste hits van Gershwin in het drama terwijl de meester-componist historische anekdotes deelt over zijn leven en muzikale passie. Een hechte vriendschap ontwikkelt zich terwijl Gershwin en de krantenjongen de enorme smeltkroes van Amerikaanse muziek verkennen en de sleutel ontdekken om het muzikale potentieel van de jongen te ontsluiten.

Soms als achtergrond, dan weer op de voorgrond, wordt het publiek meegenomen in meer dan twintig van Gershwin’s populairste composities: uit klassieke werken zoals Porgy & Bess, American in Parijs, Cuban Overture, Concerto in F en Rhapsody in Blue, tot aan populaire hits van The American Songbook waaronder I Got Rhythm, Swanee, Stairway to Paradise, Someone to Watch Over Me en Fascinating Rhythm.

Het optreden vindt plaats op vrijdag 13 mei in de Ontmoetingskerk te Waddinxveen, Groensvoorde 3.
Er zijn twee voorstellingen: een om 10.00 uur (tot 10.45 uur) en een om 11.10 uur (tot 11.55 uur).

Foto: PR Seop