(H)art voor Oekraïne…

by redactie on 15 maart 2022

in Waddinxveen


De oorlog tegen Oekraïne en het leed van de vluchtelingen raakt ons allemaal. Kunnen kunstenaars hier iets in betekenen, met hun kunst die ze vanuit hun hart maken? Door Vonk zijn ze gevraagd om een kunstwerk te doneren. Deze kunstwerken – tekeningen, schilderijen, schetsen, CD’s uit eigen productie – worden op zaterdag 19 maart van 10.00 tot 14.00 uur in Cultuurhuys de Kroon te koop aangeboden. Directeur Ingrid Ranftl van Vonk ziet dat steeds meer organisaties aanhaken: ‘We organiseren deze kunstmarkt op hele korte termijn. Maar we krijgen ontzettend enthousiaste reacties van onze Waddinxveense culturele partners.

Zo heeft de Waddinxveense Kunstkring al haar medewerking toegezegd, zal Studio Da Danza voor een optreden zorgen, treden docenten van Vonk op, en kunnen we luisteren naar koren’. Samen met Cultuurhuys de Kroon en Bibliotheek de Groene Venen wordt met man en macht gewerkt aan de praktische uitvoering. Zo zullen de vrijwilligers o.a. taarten bakken voor bij de koffie. De bedoeling is om de volledige opbrengst te goede te laten komen aan giro 555. ‘Elke dag krijg ik toezeggingen, komen er nieuwe ideeën en nieuw aanbod bij’, vertelt Ranftl blij, ‘het maakt heel veel los bij iedereen die ik spreek. Kunst kopen is nog nooit zo zinvol geweest…’ Via sociale media zullen de ontwikkelingen gedeeld worden in de hoop zo veel mogelijk bezoekers in Cultuurhuys de Kroon te mogen ontvangen: zij krijgen de unieke kans om kunstwerk te kopen dat door een kunstenaar voor Oekraïne beschikbaar is gesteld.