Jeroens Clan in De Kroon met ‘Tere Zieltjes’…

by redactie on 5 maart 2022

in Waddinxveen

Na de succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Jip de Poorter, Matthias Tuns en Bram Kroon nu naar Waddinxveen met ‘Tere zieltjes’. De Clan speelt op zaterdag 19 maart in De Kroon hun programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. Succes ermee! Zorg dat jij dit gezien hebt voordat anderen het erover gaan hebben.

Matthias Tuns, Bram Kroon en Jip de Poorter zijn samen Jeroens Clan: drie grofgebekte Brabanders, die elkaar al twintig jaar kennen en alles tegen elkaar kunnen zeggen. Tussendoor onderbreken ze elkaar voor belangrijkere zaken, zoals hun bedreigde masculiniteit en moeilijkheden bij het aangaan van betekenisvolle relaties.

In goed gespeelde scènes tussen de snoeiharde humor door, tonen de mannen waar hun destructieve uitspattingen vandaan komen. Onderbroken door liedjes die vol zitten met interessante composities, een mix van verschillende stijlen: rap, rock, revue, Jordanees, feesttent. Prettig om te zien hoe muziek en grof cabaret een hele logische combinatie kunnen zijn.

De drie stonden in 2018 in de finale van het Leids Cabaret Festival en bliezen daar het Brabantse jaren negentig cabaret nieuw leven in. Met regisseur Pieter Bouwman, die zijn regiecarrière ooit begon met Hans Teeuwen, werken ze dit in Tere zieltjes verder uit. Kaarten á € 19,50 zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl