Huis van Alles Reeuwijk-Brug krijgt Buurtkastje…

by redactie on 16 december 2021

in Regio

Het Huis van Alles in Reeuwijk-Brug heeft sinds deze week een Buurtkastje; een openbare kast waarin gratis proviand is geplaatst. Onder het motto ‘Geef wat je kunt, neem wat je echt nodig hebt’ kan iedereen producten doneren, ruilen of meenemen. Het kastje is bedoeld voor houdbare etenswaren, schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten.

Een Buurtkastje werkt tegen voedselverspilling en vóór betere zorg voor elkaar. Daarin is het vergelijkbaar met het concept van een Bibliotheekkastje, of zelfs met de Voedselbank, maar dan op veel kleinere schaal. Het Buurtkastje, inclusief de eerste voorraad, is voor het Huis van Alles aangeschaft door een inwoner van Reeuwijk-Brug die het initiatief een warm hart toedraagt.
Lokale ondernemers of burgers van Reeuwijk kunnen ter plekke zelf producten voor het Buurtkastje doneren. Het kastje is geplaatst in de hal van het gebouw van het Huis van Alles aan de Van Staverenstraat 39 en is toegankelijk tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Over het Huis van Alles
Het Huis van Alles vind je in alle dorpskernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het is een locatie waar iedereen welkom is en waar inwoners – jong en oud – vrijwilligers en professionals elkaar ontmoeten. Je kan er deelnemen aan verschillende activiteiten of zomaar langsgaan voor een praatje, want het is er altijd gezellig. Je kan hier ook terecht voor allerlei informatie, voor advies of ondersteuning.

Over het Buurtkastje
Het concept van het Buurtkastje is een idee van de stichting SoGoed en is sinds 2016 door het hele land te vinden. Eind 2021 kent Nederland ongeveer 80 Buurtkastjes, maar de verwachting is dat de 100 snel wordt gehaald. Het Buurtkastje van Huis van Alles is een andere uitvoering dan het ‘officiële’ Buurtkastje, omdat het hier niet buiten hoeft te staan en dit model meer ruimte biedt.