Pieter Jouke in De Kroon…

by redactie on 14 november 2021

in Waddinxveen

Cabaretier en presentator Pieter Jouke komt naar De Kroon! Met zijn programma Laars lappen trakteert hij op zaterdag 27 november zijn publiek weer op mooie verhalen, interessante inzichten en hilarische grappen. Hij verbindt het onverenigbare en geeft bestaande ideeën een nieuwe draai. Hij sleept je uit de waan van de dag, zo de tijdgeest terug in.

Tussen 2002 en 2005 maakte Jouke deel uit van de Comedytrain, een collectief van stand-upcomedians. Tussen 2005 en ongeveer 2009 maakte hij – samen met Edo Schoonbeek en Arjen Lubach – de populaire internetsite Buro Renkema. Hij schreef ook teksten voor andere cabaretiers en voor het televisieprogramma Koppensnellers. Jouke was deel van het schrijversteam van het programma Zondag met Lubach.

De Kampenaar presenteerde samen met Ronald Snijders het VPRO-televisieprogramma Spek & Bonen Show (voorheen De Staat van Verwarring) en hij was wekelijks te horen in het NPO Radio 1-programma De Taalstaat. Van 2015 tot 2017 was hij te zien als een van de comedians bij Padoem Patsss, de oneliner-show.

De voorstelling begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 20 euro, inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl