Brief van de Sint…

by redactie on 11 november 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Beste mensen, lieve kinderen,

Was me dat even spannend. Maar wat ben ik blij dat mijn Pieten en ik ondanks de strenge coronaregels in Nederland welkom zijn in Waddinxveen. Met dank aan burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis én kinderburgemeester Linn Boogaard die mij heel laat van dit geweldige besluit op de hoogte konden stellen. Maar de rede ken je vast.

De stoom kwam niet alleen uit de schoorsteen van mijn boot, maar ook uit de oren van Regelpiet. Even leek het erop dat we geen roet hadden omdat die in het eten was gegooid. Maar gelukkig was er nog net voldoende over voor BlusPiet, HoepelPiet, Pieternel, Pietjevitamientje, Pietton, RadioPiet, HoofdPiet en alle andere Pieten.

Enfin. Omdat iedereen in Waddinxveen zich goed aan de regels houdt, kunnen wij op 13 november om 10 uur met de boot aan de Nesse aankomen. Meteen daarna ga ik van boord en stap ik snel in de bus voor een toer door het dorp. Voor dit korte doorstroom-evenement heb je geen coronatoegangsbewijs nodig. Wel zijn er een paar regels waaraan iedereen zich heeft te houden. Dat gaat jullie vast lukken.

1. Ben je niet fit, dan blijf je thuis. Van harte beterschap!

2. Voor een betere doorstroming zijn Sint en Pieten kort op de Nesse en op het Gouweplein aanwezig. Ga daar niet met z’n allen naar toe.

3. Bedenk dat de kinderen in andere winkelcentra eerder in de buurt van Sint en Pieten kunnen komen.

4. Kinderen kunnen dus wel dichtbij Sint en Pieten komen. Hun (groot)ouders en andere volwassen belangstellen op minimaal 1,5 meter afstand.

5.  Om de drukte te spreiden last Sint een extra stop in bij basisschool TOV in Triangel.

6. Langs de busroute is voldoende plek om naar Sint en Pieten te zwaaien. Houd kleine kinderen wel in het oog zodat zij niet ongezien de weg oversteken!

Het complete programma is als volgt:

10.00 uur        Sinterklaas Nesse
10.45 uur        Zuidplashof
11.15 uur        Ieplaan
13.00 uur        Dorpstraat
13.30 uur        Groensvoorde
14.00 uur        Kon. Wilhelminaplein
14.30 uur        Luifelbaan
15.00 uur        Gouweplein – Marktstraat t.h.v. De Kroon
15.20 uur        Gouweplein – Tussenzicht t.h.v. Jumbo
15.45 uur        Triangel t.h.v. basisschool TOV

Deze feestdag voor alle kinderen in Waddinxveen wordt mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen en het Ondernemers Platform Waddinxveen. Dank jullie wel! Natuurlijk hoop ik dat er tussentijds niet veel verandert. Is dat wel het geval, dan meldt MetaPiet dat onmiddellijk op facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen.

Tot zaterdag kinderen.
Liefs van mijn Pieten en een knuffel van mij.

Sint