De Kroon in teken van fado…

by redactie on 7 november 2021

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen (Gouweplein 1) staat zaterdag 13 november in het teken van de fado, de meeslepende en melancholieke muziekstroming uit Portugal. Het duo FADOpelos2 brengt de fado op een zeer intieme manier: zang en gitaar! Met hun deelname aan de SBS6 TV-hit We Want More in de zomermaanden van 2020 weet FADOpelos2 menig muziekliefhebber te ontroeren.

In Juli 2019 brachten ze hun eerste EP Bairro Alto uit, genoemd naar de beroemde uitgaanswijk van Lissabon, waarop ook eigen werk te horen is. Muziek vol emotie, dat is waar het bij FADOpelos2 om gaat.

FADOpelos2 bestaat uit Iris Feijen (zang) en Tiago Lageira (gitaar). Iris maakte al op jonge leeftijd kennis met de Portugese fadomuziek. Zelfs zonder toentertijd de taal te begrijpen, raakte deze muziek haar diep. In 2017 kwam ze in contact met de in Portugal geboren Tiago en leidde de gezamenlijke liefde voor de fado tot een innige samenwerking.
Het optreden begint om kwart over acht, de toegangsprijs is 17,50 inclusief pauzedrankje. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl