Film over strijdbare advocaat in De Kroon…

by redactie on 31 oktober 2021

in Ingezonden berichten,Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon vertoont woensdagavond 10 november de spannende film Just Mercy uit 2019. De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires van advocaat en mensenrechtenactivist Bryan Stevenson, gespeeld door Michael B. Jordan. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld of niet de juiste juridische bijstand hebben gekregen. Hij krijgt daarbij steun van de plaatselijke advocaat Eva Ansley (Brie Larson).

Een van zijn eerste en meest controversiële zaken is die van Walter McMillian (Jamie Foxx), die in 1987 ter dood is veroordeeld voor de geruchtmakende moord op een 18-jarig meisje, ondanks een overvloed aan ontlastend bewijs. In de jaren daarna raakt Bryan verwikkeld in een juridisch en politiek steekspel en krijgt hij te maken met openlijk racisme.

De film begint om kwart over acht en de entreeprijs is 8,50 euro, inclusief kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.cultuurhuysdekroon.nl