Sint is onderweg naar Waddinxveen…

by redactie on 26 oktober 2021

in Waddinxveen

Goed nieuws! Sint en Pieten komen op zaterdag 13 november toch per boot in Waddinxveen aan. Na ontvangst door de burgemeester en kinderburgemeester op de Nesse toeren de Spaanse gasten met de bus langs alle winkelcentra in het Gouwedorp. Sint neemt een mooi divers stel Pieten mee waar hij maar wat trots op is.

De organisatie van de intocht is blij dat na twee jaar dit buitenfeest door jong en ouder weer kan worden gevierd. Wel gelden er een paar regels waarop wordt gelet zoals de doorstroming van het publiek waardoor de CoronaCheck-app niet hoeft te worden gecontroleerd. Om oponthoud te voorkomen kan iedereen Sint en Pieten wel live zien maar kan niet iedereen ze spreken. Hoewel de 1,5 meter afstand niet meer wordt voorgeschreven, wordt van alle volwassen toeschouwers verwacht dat zij elkaar (ongevraagd) de ruimte geven. Tot slot wordt iedereen met corona gerelateerde klachten dringend geadviseerd om thuis te blijven.

Sinterklaas: ‘Door in te stemmen met onze plannen is Waddinxveen samen met Gouda, Boskoop en Alphen aan den Rijn een van de weinige plaatsen in de veiligheidsregio waar de aankomst/intocht wordt gehouden. Fijn dat het weer kan. Tenzij alle seinen de 13e november op rood staan. Maar daar gaan we niet van uit.’

Om meer toeschouwers in de buurt van Sint en Pieten te laten komen, adviseert de organisatie niet massaal naar de Nesse of het Gouweplein te komen. In plaats daarvan wordt aangeraden om ze in een ander winkelcentrum in Waddinxveen te bezoeken.

Voor de meest actuele informatie over de aankomst met de boot, de bustoer, de tijden en dergelijke wordt verwezen naar www.facebook.com/SinterklaasInWaddinxveen