Muziek in fairtrade…

by redactie on 26 oktober 2021

in Waddinxveen

Popschool deelnemer fairtrade WaddinxveenDe Popschool aan de Passage is deelnemer geworden in Fairtradegemeente Waddinxveen. Op 15 oktober tekenden eigenaar Erik Kooijman en Dirk Lont, voorzitter werkgroep Fairtrade een verklaring. Daarna werd de deelnemersticker naast de deur geplakt.

De Popschool is er voor mensen, jong en oud, die een instrument willen leren spelen of die beter willen worden als muzikant. Er is aanbod voor piano, keyboard, gitaar, drums en zang. Ook kunnen er opnamen worden gemaakt in een professionele studio. Kooijman vertelt dat de belangstelling is toegenomen na de strenge coronaregels. “En er wordt behoorlijk wat koffie en thee gedronken, ook door wachtende ouders. Ik raakte daarover aan de praat met de vader van drie leerlingen die ook ambassadeur van fairtrade is. En toen dacht ik: het past bij mijn school om eerlijke producten te schenken”.

Fair en duurzaam
De werkgroep Fairtrade is blij met de nieuwe deelnemer. In de deelnemersverklaring staat dat het voor een duurzame ontwikkeling van belang is dat producten gemaakt en verhandeld worden met respect voor het milieu, mensenrechten, veiligheid en arbeidsomstandigheden. Voorzitter Dirk Lont: “Producten met het keurmerk Fairtrade/Max Havelaar hebben een eerlijke prijs. Dat is de basis voor een leefbaar inkomen en investeringen. Zo krijg je ontwikkeling en voorkom je kinderarbeid. Kinderen moeten naar school, misschien wel naar een popmuziekschool”.