Boordevol theaterprogramma in De Kroon…

by redactie on 7 oktober 2021

in Waddinxveen


Het lijkt wel alsof er iets ingehaald moet worden, zo vol staat het programma van Cultuurhuys De Kroon de komende weken. Het theaterprogramma is gevuld met voorstellingen variërend tussen cabaret, verschillende muzikale optredens en een film.

Javier Guzman luidt jaar uit
Cabaretier Javier Guzman luidt 9 oktober het jaar uit in Waddinxveen. Kleinkunstenaar Guzman met Spaans/Nederlandse roots maakte al drie keer eerder een oudejaarsconference. Nu, in 2021 kan hij niet achterblijven. Een memorabel jaar moet besproken worden. Hij is scherp van tong, absoluut niet kritisch en is nooit politiek incorrect. Javier beschrijft in de voorstelling In vertwijfeling verblijven, een prachtige wereld met zo nu en dan misverstanden en neemt het jaar door, zoals alleen hij dat kan. Hij bijt zichzelf vast in het nieuws. Belangrijk of onbelangrijk, het maakt niet uit, humor komt aan het licht. Dat belooft een avondje onbelemmerd lachen.

Vurige Spaanse klanken
De uit Barcelona afkomstige zangeres Mónica Coronado brengt samen met gipsy-/flamencogitarist Manito op zondagmiddag 10 oktober een programma vol gepassioneerde Spaanstalige nummers: Mélodias del Corazón, melodieën uit het hart. De twee vullen elkaar perfect aan. Zij zingt met heldere stem haar verhalen, die ze verzameld en beleefd heeft in haar zwervend bestaan als muzikant. Hij weet met zijn temperamentvolle gitaarspel haar stem naar een hoger plan te tillen.

Lennon & McCartney tribute
Het duo Jop Wijlacker en Dennis Kolen, eerder in De Kroon te beluisteren met songs van Simon and Garfunkel, is woensdag 13 oktober weer in Waddinxveen om een ode te brengen aan Lennon en McCartney. Na vier succesvolle jaren met hun voorstelling Sounds of Silence moesten Jop en Dennis niet lang nadenken over de logische vervolgstap. Ze zijn beiden opgegroeid met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon en Paul McCartney. In een intieme setting word je meegenomen op een nostalgische reis. Langs het beroemde Strawberry Fields, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk de wereld over.

Feelgoodfilm ‘The singing club’
The Singing Club is de film, die Cultuurhuys De Kroon donderdagavond 14 oktober vertoont. Het epos is losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het allereerste militaire vrouwenkoor werd opgericht in 2010 en kreeg veel navolging in andere (Britse) kazernes. Het leven van een vrouw van een beroepsmilitair kan zwaar zijn. Gescheiden van geliefden liggen angst en eenzaamheid op de loer. Kate, de perfecte officiersvrouw, draagt die last echter stoïcijns en met stijl. Haar uitlaatklep is muziek. Terwijl hun mannen in Afghanistan vechten weet ze een groep vrouwen op de basis te overtuigen om een vrouwenkoor te starten.

Singer-songwriter Bertolf
Singer-songwriter Bertolf Lentink speelt op 16 oktober in De Kroon muziek van zijn nieuwste album, getiteld Happy in Hindsight en zijn mooiste liedjes van zijn vorige platen. Deze worden aangevuld met songs van zijn muzikale helden. Happy in Hindsight volgt na succesvolle theatertournees met de band Her Majesty. Een tournee volgde met Kasper van Kooten en zijn beide soloprogramma’s, waarin hij zich onder regie van Diederik van Vleuten ontpopte tot een zeer prettige verteller.

Kaarten voor alle voorstellingen zijn te bestellen via de website www.cultuurhuysdekroon.nl, de ticketmatic app of aan de balie (op beperkte dagen) van Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.