Waddinxveense Kindpas…

by redactie on 11 september 2021

in Waddinxveen

Zo’n 225 gezinnen met bij elkaar 420 kinderen komen in aanmerking voor de Waddinxveense Kindpas 2021. Wethouder Brigitte Leferink en Dirk Lont, voorzitter van Leergeld Waddinxveen, sturen deze gezinnen een uitnodiging. De pas is voor kinderen tot en met 17 jaar uit gezinnen met weinig inkomen. De pas kun je aanvragen via de website van Leergeld Waddinxveen en is vanaf 4 november te gebruiken.

Besteding is vrije keuze…

De afgelopen twee jaar hebben Leergeld en de gemeente ook zo’n Kindpas uitgegeven. Dat bleek een succes, want bijna 95% van het beschikbare bedrag is benut. De pas kan naar behoefte van het kind besteed worden bij geselecteerde winkels in Waddinxveen en omgeving. Dat varieert van landelijke ketens van (sport)kleding tot plaatselijke winkels voor fietsen, computers en boeken. Het bedrag op de pas (afhankelijk van de leeftijd is dat 100, 150 of 200 euro) kan tot en met 31 december worden gebruikt. Dat is een vrije keuze en het hoeft niet in één keer.

Nu meedoen is later meetellen…

Leergeld en de gemeente vinden het van belang dat alle kinderen kunnen meedoen: samen spelen, leren, sporten en muziek maken. Dat geldt ook als hun ouders weinig geld hebben. Passen zijn een prima middel om alle kinderen te bereiken. Leergeld heeft dit jaar ook nog een Schoolspullen uitgegeven. Die pas is bedoeld voor kinderen die onderwijs volgen in het voortgezet onderwijs uit gezinnen met een laag inkomen (tot 130% van de bijstandsnorm). Naast de passen zorgt Leergeld er ook voor dat alle kinderen meegaan met schoolreizen en dat er een fiets of laptop is. Samen met Stichting Jarige Job wordt een verjaardagscadeau en een traktatie in de klas gegeven.