WADCULTUREEL 2021

by redactie on 5 september 2021

in Waddinxveen


Het komend weekend zal WadCultureel 2021 plaats vinden met een programma dat completer is dan ooit. Na een jaar van intensieve voorbereiding, met een deels nieuw bestuur, zal het evenement vrijdag met het traditionele openingsconcert in de Brugkerk van start gaan. Zaterdag 11 september barst het evenement los met ruim 100 verschillende deelnemers en deelnemersgroepen verspreid over 3 podia, de Kunst- en Cultuurmarkt, het Warnaarplantsoen en Cultuurhuys De Kroon. Er zijn veel bekende deelnemers, maar ook veel nieuwe. Op de podia varieert het dit jaar van country, via rock tot akoestische livemuziek, zijn talloze dansers te vinden en zal plaatsgenoot en musicalster Tommie Christaan optreden. Op de markt zal Kunst en Cultuur met een hoofdletter kunnen worden ontdekt, maar ook sieraden en mode, nieuw zijn de plantenbiebs en, naast veel meer, zal het Waddinxveense Ophef bier worden gepromoot. Daarnaast is er Waddsportief, een damtoernooi voor scholieren, Waddinxveen Bakt!, met gratis proeven in de morgen, en worden in de middag de Waddinxveense Cultuurprijzen uitgereikt. Nieuw dit jaar is ook de Poëtische Kunstroute Wandeling met Dorpsdichter Piet Hardendood (om 10.00 en 13.30 uur).

Net als vorig jaar heeft de aanloop van de organisatie vanwege het corona verloop veel onzekerheden gekend. “Eind juni zagen we een WadCultureel gloren dat zonder 1,5 meter maatregel zou kunnen worden gehouden. Half juli was die hoop verdwenen en zullen we WadCultureel 2021 nu gaan beleven met maatregelen die strenger zijn dan een jaar geleden”, zo laat voorzitter Hugo van Berkesteijn ons weten. Een deel van deze maatregelen was bij het ter perse gaan van het WadCultureel magazine, dat vorige week is verspreid, zelfs nog niet bekend. Met twee forse aanpassingen moet nu rekening worden gehouden. Het podium op het Gouweplein zal naar Tussenzicht verhuizen. Daarnaast komen voor dit podium en het podium op de Houtstraat 100 stoelen te staan. Het publiek zal gevraagd op de stoelen plaats te nemen en kan dit gedeelte via een aparte ingang betreden. “De vergunningverlening is zodanig opgezet dat we nu steven naar het scheiden van de bezoekersstromen voor de markt, inclusief verplichte looproute, en het bezoek aan de podia. Bij de podia kan je nu rustig op 1,5 meter afstand van elkaar van de optredens genieten. Deze opzet is in goed en uitgebreid overleg met de gemeente tot stand gekomen. WadCultureel 2021 kan dus niet in alle vrijheid beleefd worden, maar gaat wel door. En dat was het belangrijkste. Met een beetje medewerking van de bezoekers zal het een prachtig evenement worden, met alle ruimte om te genieten en te ontmoeten”, aldus van Berkesteijn. Voor alle details zie wadcultureel.nl.