Steun● Midden-Holland is op zoek naar vrijwilligers…

by redactie on 26 augustus 2021

in Ingezonden berichten,Regio

‘Ondersteuning geven aan mensen voor wie sterven nabij is en hun familie is mooi, niet zwaar maar mooi’ is dé uitspraak van de mensen die vrijwilligerswerk doen bij Steun Midden Holland. Mogelijk heb je je bedenkingen daarbij, maar de praktijk wijst uit dat mensen daadwerkelijk het werk als mooi ervaren.

Als het levenseinde nabij komt, is hulp en ondersteuning van familie, vrienden, buren van groot belang. Mantelzorgondersteuning van vrijwilligers kan dan uitkomst bieden.

Wat veel mensen niet weten is dat we deze ondersteuning bij de mensen thuis of in het wooncentrum aanbieden. Als vrijwilliger Ondersteuning Thuis neem je de taak van de mantelzorger over, zodat de mantelzorger even kan bijtanken, een boodschap doen of bijslapen.

Als thuisblijven niet mogelijk is, is het bijna-thuis-hospice een plek waar mensen zich thuis kunnen voelen. Als vrijwilliger werk je twee keer per week vier uur in het hospice in Gouda of Waddinxveen.

Ben je betrokken, kun je samenwerken, neem je gezelligheid en rust mee, sta je stabiel in het leven en heb je tijd? Dan zijn we op zoek naar jou!

De introductietraining voor nieuwe vrijwilligers vindt plaats op maandag 01 en dinsdag 02 november 2021 met een terugkomdag op maandag 8 november 2021. Meld je aan vóór 27 september 2021.

Functie eisen

  • minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn;
  • bereidheid om eenvoudige zorgtaken te verrichten.

Wij bieden

  • introductietraining;
  • goede coaching en begeleiding;
  • bijeenkomsten om situaties te bespreken met collega’s;
  • een bijzondere werkomgeving in een hecht team.

Is je belangstelling gewekt? Neem contact op met Annette Bekker via 0182-358199 (op maan- of woensdag) of mail Annette via teamondersteuner@steunpuntmh.nl voor een afspraak met de coördinator om kennis te maken. Meld je aan vóór 27 september 2021.Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website www.steunpuntmh.nl.