Gouda750 geeft go voor nieuwe grootschalige theaterproductie Theaterbakkerheij…

by redactie on 16 mei 2021

in Ingezonden berichten,Regio

Speciaal voor Gouda750 komt Stichting De Theaterbakkerheij met een nieuwe grootschalige theaterproductie met als titel ‘Gouda Op Sterk Water’. Het muzikale theaterspektakel wordt één van de grotere activiteiten van de Gouda750 viering. In juni 2022 wordt de voorstelling op een nog nader te bepalen buitenlocatie gespeeld. 

Actueel thema 
‘Gouda Op Sterk Water’ gaat over het dreigende waterpeil in de stad. Het waterpeil stijgt, de bodem daalt; huizen zakken scheef of komen onder water te staan. Hoe gaan we dat aanpakken? Een zeer actueel thema waar zelfs de landelijke media zich mee bezig houdt. ‘Valt Gouda  nog te redden?’ kopte de Volkskrant twee weken geleden. De stad staat voor een belangrijke beslissing die voor de komende 50 jaar beslissend zal zijn. Gaan we het waterpeil in de stad laten zakken of laten stijgen? Hoe zijn de inwoners er zelf onder? En waar komt het nieuwe stadsdeel? ‘Wordt het voor Gouda erop of eronder?’

Groots muziektheater
Onder leiding van regisseur John de Heij (o.a. bekend van Titanic en Troje) komen talloze spelers, vrijwilligers, muzikanten en orkesten in actie. Samen met oud-stadsdichter Ruud Broekhuizen schrijft hij het script.

“Waar andere producties vaak al iets op de plank hebben liggen, beginnen wij wederom van vooraf aan. Alle personages, teksten, liedjes en muzikale arrangementen worden bedacht en geschreven. Hier zijn we met een team druk mee bezig en gelukkig al een heel eind op weg. Verwacht een stuk vol spectaculaire effecten, live muziek met veel Goudse inbreng en een spannend verhaal. Voor het eerst gaan we een stuk in de buitenlucht spelen; een nieuwe uitdaging! Het wordt een project wat echt iedere Gouwenaar gezien moet hebben,” aldus John de Heij (regisseur). 

Spelers gezocht
Voor Gouda Op Sterk Water is De Theaterbakkerheij op zoek naar 14 enthousiaste spelers die zowel sterk zijn in spel als zang. Word jij enthousiast van het verhaal en wil je onderdeel zijn van deze unieke theaterproductie? Geef je dan nu op voor de audities! Mail naar info@theaterbakkerheij.nl onder vermelding van ‘Auditie Gouda Op Sterk Water’. De audities vinden eind juni plaats.

Stichting De Theaterbakkerheij 
Eerder produceerde Stichting De Theaterbakkerheij de succesvolle producties ‘Titanic’ (2016) en ‘Troje’ (2018) met ieder ruim 10.000 bezoekers. Met Troje werd zelfs een award voor Beste Nieuwe Musical van Nederland gewonnen. In november 2018 opende De Theaterbakkerheij haar deuren aan de Gouderaksedijk. Een gezellig theater waar ruimte is voor kleinschalige producties, concerten, evenementen en allerlei andere theaterkunsten.