Al 5 jaar wonen in Westergouwe…

by redactie on 27 april 2021

in Ingezonden berichten,Regio

22 april was het precies 5 jaar geleden dat de eerste bewoners in Westergouwe de sleutel van hun nieuwbouwhuis in ontvangst hebben mogen nemen.

Om dit feestelijke moment te markeren, hebben alle bewoners als presentje een bijenhotel gekregen. De wilde bij is een belangrijke schakel in het bestuiven van bomen en planten en staat hierbij dan ook symbool voor het groeien en bloeien van Westergouwe in alle opzichten. Rogier Tetteroo (wethouder gemeente Gouda) heeft ter gelegenheid de eerste 10 uitgedeeld. Westergouwe is een van de meest duurzame en waterrijkste wijken van de Randstad en is een project van gemeente Gouda, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans met ruim 4.400 woningen.

Op 22 april 2016 kreeg familie De Visser de eerste sleutel uit handen van toenmalig burgemeester Milo Schoenmaker. Sindsdien is er in Westergouwe veel gebeurd. Van één straat midden in een weiland, is Westergouwe vandaag de dag uitgegroeid tot een volwaardige woonwijk van Gouda. In oktober 2020 is de eerste fase van Westergouwe afgerond en in de tweede fase van Westergouwe wordt nu ook al volop gewoond. Hier zijn alle woningen verkocht en worden de laatste projectmatige woningen in de aankomende maanden gebouwd en opgeleverd.

Wethouder Rogier Tetteroo: “Het is mooi om te zien en te ervaren hoeveel eendracht en diversiteit hier de afgelopen 5 jaar is ontstaan. De mensen maken de stad.”

Dat wonen in Westergouwe nu al 5 jaar kan, betekent niet dat Westergouwe af is. Westergouwe-III is de nieuwste fase van Westergouwe en hier gaan vanaf mei de eerste woningen in verkoop. Westergouwe-III kenmerkt zich door een breed scala aan unieke woonmilieus met ruim 900 uiteenlopende woningen. In deze fase wordt tevens een begin gemaakt met het realiseren van het kloppende hart van Westergouwe. Alle voorzieningen met gebruiks- en bezoekfuncties komen hier in de toekomst samen. Zo krijgt de school met sportveld in Westergouwe-III zijn definitieve plek.

Voor meer informatie over het actuele woningaanbod of de plannen voor Westergouwe-III, kunt u kijken op westergouwe.nl.