Dramatische film en Jan Rot in De Kroon…

by redactie on 29 november 2020

in Waddinxveen

Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen vertoont woensdag 9 december de dramatische film After the Wedding. Isabel (Michelle Williams) is de manager van een weeshuis in Calcutta. Ze gaat op een uitnodiging in van zakenvrouw Theresa (Julianne Moore) in New York die haar wil inlijven bij haar organisatie. In ruil daarvoor zal Isabel het noodlijdende weeshuis voorzien van de nodige financiële support.

De keuze dat zij haar weeskinderen dan niet meer mag bezoeken, maar hen daarmee wel financieel kan redden is moeilijk voor Isabel. Helemaal als blijkt dat Theresa ook nog eens is getrouwd met haar ex, Oscar (Billy Crudup), waarmee ze een geheim deelt. Tijdens de bruiloft van Theresa’s dochter komt het tot dramatische ontwikkelingen.
De film begint om kwart over acht en de toegangsprijs is 7 euro.

Fenomeen Jan Rot in De Kroon…

Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen heeft zaterdagavond 12 december het podium vrijgemaakt voor het Rotterdamse fenomeen Jan Rot. De singer/songwriter treedt om half acht en om kwart over negen op met een aan de omstandigheden aangepast programma.

‘Alle tijd en het leven een makkie’, zingt Jan Rot op de wijs van Summertime uit Porgy & Bess en glijdt met zijn publiek in een warm bad van heimwee naar een tijd die we niet eens hebben meegemaakt. In de eigen taal, en ‘gewoon’ gezongen, worden die liedjes ineens van nu, en gaan over ons en onze toekomst. Want hoe minder jaren er voor je liggen, hoe minder haast je moet maken. Neem de tijd. Alle tijd…

Jan Rot gaat al ruim veertig jaar zijn eigen weg als zanger, entertainer, (lied)schrijver en ‘Koning onder de hertalers’ (volgens Frits Spits). Zo won hij in 2016 de Annie MG Schmidt-prijs voor Stel dat het zou kunnen…, een ontroerend lied over zijn moeder. Recente wapenfeiten: boek, cd en tour O ja! over de jaren ‘90 en zijn vertaling van musical Hello, Dolly!

Op zijn cv staan inmiddels 24 albums onder eigen naam en tien als mede-hoofdartiest, meer dan achthonderd liedjes, teksten en vertalingen voor zichzelf en anderen.

Pianist Jakob Klaasse (1948) heeft een enorme staat van dienst als muzikaal leider van De Toekomst van Bram Vermeulen, Magnificent Seven van Henny Vrienten en vijf jaar Boudewijn de Groot. Hij toerde al met Jan ten tijde van Counting Sheep (1982), maar later ook als duo en in producties als Nachtlied, An + Jan en De Palingvissers.
De toegansprijs is twintig euro.