Videobellen Sint en Pieten groot succes…

by redactie on 16 november 2020

in Waddinxveen

Afgelopen zaterdag arriveerden Sint, SmeerPieten en RoetveegPieten niet met de boot in Waddinxveen, maar waren zij in hun geheime kasteel te vinden vanwaar ze met ongeveer 500 Waddinxveense gezinnen videobelden. Nadat eerdere plannen voor de aankomst met de boot, het openluchttheater en de drive thru in Waddinxveen van tafel konden, bleek dit de best passende oplossing om alsnog met kinderen in contact te komen.

Voor deze bijzondere gelegenheid werd de pop-up 1,5 meterlocatie ‘Het Sjatoo’ van Vanderloo Catering en Events op het ITC-terrein in Hazerswoude-dorp als gezellig videobelcentrum ingericht. Daar konden Sint en Pieten op veilige afstand van elkaar toch nog heel veel jonge Waddinxveense gezinnen zien en spreken. Daarnaast videobelden zij met jonge patiëntjes in het Groene Hart Ziekenhuis en met cliënten van Ipse De Bruggen.

De reacties die Sint en Pieten tijdens en na afloop van de videobelgespreken te horen en te lezen kregen, waren zeer enthousiast. Het begrip dat er voor een andere opzet was gekozen, was groot en de waardering om het op deze manier te organiseren was zo mogelijk nog groter. Dat zelfs de NOS Journaals op 14 november om 18.00 en 20.00 uur én het JeugdJournaal hier ruimschoots aandacht aan besteedde, maakte alles extra bijzonder.

Nadat de laatste videobelgesprekken waren gevoerd bezochten Sint en twee Pieten de drie winnaars van de teken-kleur-versierwedstrijd om er hoogstpersoonlijk hun prijzen te bezorgen. Een meisje dat binnenkort wordt geopereerd werd eveneens met een verrassend flitsbezoek door hen thuis bezocht. Bel-me-Sint-of-Piet.nl werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Waddinxveen en Ondernemers Platform Waddinxveen.