Vurige flamenco in De Kroon…

by redactie on 15 november 2020

in Waddinxveen

Flamencoband Labryénco is zaterdag 28 november twee maal te gast in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen. Om half acht en om kwart over negen gaan de muzikanten los. De band is opgericht door gitarist/componist Alain Labrie, die de beste muzikanten om zich heen heeft verzameld. Hun muziek is een overweldigende mix van flamencogitaar, vette groovy percussie, warme fretloze bas, virtuoze viool en fantastische flamenco-vocalen.

Labryénco brengt een wervelende muzikale show aangevuld met spetterende dans. Alain Labrie mixt al jaren succesvol flamenco en pop/wereldmuziek met onder meer Les Charmeurs, Luzazul en da Gaia, maar gaat met Labryénco helemaal terug naar zijn flamenco-roots. In 2003 kwam hun eerste cd Calle Ventana uit met veel lovende kritieken. In oktober 2013 kwam La Penúltima uit met louter zeer goede recensies. Naast gitarist en componist Alain Labrie bestaat de band uit Antal Steixner (percussie), Franklin Heilijgers (basgitaar), Jaro Stulrajter (viool), Pablo Martínez Hernández (zang) en Conchita Boon(dans). De toegangsprijs is 18,50 euro inclusief drankje.