De Kroon Presenteert…

by redactie on 1 november 2020

in Waddinxveen

De Kroon vertoont ‘De Beentjes’
Cultuurhuys De Kroon aan het Gouweplein in Waddinxveen vertoont woensdag 11 november de amusante Nederlandse speelfilm De Beentjes van Sint-Hildegard. Jan (gespeeld door Herman Finkers) is al 35 jaar getrouwd met Gedda (Johanna ter Steege). Zijn vrouw houdt zóveel van hem dat hij er benauwd van wordt. Jan ontsnapt aan de over zorgzaamheid wanneer hij in een verzorgingstehuis belandt. Tussen zijn demente medebewoners lijkt Jan zijn eigen stem terug te vinden, en dankzij een bevriende arts gaat hij als een vrij man door de achterdeur weer naar buiten. De film, die is in Twents dialect wordt gesproken en is ondertiteld, begint om kwart over acht. De toegang kost zeven euro.

De Seventies opnieuw beleefd...
Cultuurhuys De Kroon brengt zaterdag 14 november een ode aan de Seventies onder de titel Love the one you’re with. Deze gevleugelde uitspraak van Billy Preston vormt het thema voor de nieuwe show van The70’s Unplugged. Een theaterconcert met de mooiste songs vol prachtige popsongs die gaan over de liefde in de breedste zin van het woord. Met veel gevoel en enthousiasme zingen Vannessa Thuyns en Joost Dobbe hun versies van deze klassiekers. Vaak verrassend, soms sentimenteel, maar altijd vol vuur en met respect voor het origineel. De ijzersterke band zorgt voor een muzikale sfeer waarin de songs het best tot hun recht komen. Hits van bijvoorbeeld Crosby, Stills, Nash & Young, Fleetwood Mac, Joni Mitchell, Simon & Garfunkel, Bob Dylan, The Eagles, James Taylor, Linda Ronstadt en vele anderen komen langs. De shows beginnen om half acht en kwart over negen en de toegang kost 20 euro, inclusief drankje.