Bomen Oude Dreef niet eerder gekapt dan vergunningaanvraag…

by redactie on 1 september 2020

in Waddinxveen

Dinsdag 25 augustus 2020 publiceerde het AD een artikel over bomenkap aan de Oude Dreef. In het artikel geeft het AD aan dat de gemeente Waddinxveen bomen gekapt heeft terwijl de bezwaarprocedure nog moet beginnen. Deze informatie klopt niet. In het artikel zijn twee projectgebieden met elkaar verward, namelijk de projectgebieden Oude Dreef en Noordpunt Triangel (zie de kaart onderaan deze pagina). De aanvraag voor de omgevingsvergunning om bomen te kappen aan de Oude Dreef 6 loopt nog en gaat over de gebiedsontwikkeling Oude Dreef. Deze bomen zijn nog niet gekapt. De gekapte bomen waarover in het artikel gesproken wordt, stonden in projectgebied Noordpunt Triangel. Voor het kappen van deze bomen was geen omgevingsvergunning nodig.

Lees meer…