Fiets Toer Club Avanti gaat weer van start…

by redactie on 7 juli 2020

in Regio,Sport

Vanaf 1 juli mogen we weer met de toergroepen op stap, we moeten zeker nog rekening met elkaar houden en daar waar nodig afstand bewaren. De procedures in het clubhuis zijn naar 1.5 meter opgeschaald. Er is een looproute gemaakt, dus we kunnen veilig het clubhuis in en uitlopen en onderweg houden we de nodige afstand. Koffiedrinken kan ook weer op de terrassen halverwege de fietstochten. Kortom we gaan er weer voor.

Tijdens de eerste gezamenlijke routes bleek dat de coronakilo’s toch hadden toegeslagen en dat de leden aan het werk moesten om het strakke fietslijf van februari weer in ere te herstellen. Ben jij in de afgelopen periode ook tegen een aantal coronakilo’s aangelopen dan is fietsen bij Avanti een gezellige manier om hiervan af te komen.
Het fietsen in een groep motiveert extra.
Als je wat minder zin hebt, dan staan de maten op je te wachten.
Als het hard waait is er altijd wel iemand die op kop gaat rijden.
Bij een lekke band staan er drie man je te helpen.
Verdwalen hoeft niet meer, we weten allemaal de nieuwste fietspaden en de beste koffie.

Bij Avanti zijn er 6 verschillende niveaugroepen. Er zijn twee recreantenfietsgroepen en vier toerfietsgroepen. De snelheden variëren van 18/20 tot 30/35 km per uur en de afstanden variëren tussen de 50 en 120 km. Iedereen kan een fietsgroep vinden die bij hem past. De groepen fietsen op zaterdag, zondag, dinsdag en donderdag in de ochtend en op dinsdagavond een korte rit voor de bikkels.

Wil je ook een keer de sfeer proeven bij FTC Avanti? Kom dan een paar keer meefietsen. http://www.ftcavanti.nl/vereniging/fiets-eens-mee Voor de toerfietsgroepen heb je een racefiets met een bel en een helm (is verplicht) nodig en voor het fietsen bij de recreanten, een toerfiets of zoals wij dat noemen een rechtopfiets. De verschillende toer- en recreantengroepen vertrekken vanaf het clubhuis aan de Amerikalaan. Kijk voor de verschillende fietsgroepen met snelheden en afstanden op de site. http://www.ftcavanti.nl/vereniging/groepen-en-vertrektijden We vertrekken altijd om 09.00 uur, dus kom een kwartier eerder dan kunnen we je welkom heten en kijken welke fietsgroep bij jou past.