Humanitas Midden-Holland helpt gescheiden ouders in de omgang met hun kinderen…

by redactie on 26 mei 2020

in Ingezonden berichten,Regio

Vanaf 15 juni 2020 breidt Humanitas Midden-Holland haar werkzaamheden uit met een nieuwe activiteit, de Begeleide Omgangsregeling (BOR). Ouders kunnen bij echtscheiding contact opnemen met de coördinator van de BOR als zij hulp willen bij het gezamenlijk opstellen van een goede omgangsregeling. De coördinator zal de ouders dan koppelen aan een getrainde vrijwilliger die hen 3 tot 6 maanden zal begeleiden. De vrijwilliger is er voor de ouders en voor het kind.

Coördinator Grethe Fioole: “Soms staan spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg. Dan helpen onze vrijwilligers je graag verder. Zij gaan uit van het belang van de kinderen en de mogelijkheden van de ouders. Ze houden geen dossier bij. De afspraken vinden in het begin op neutraal gebied plaats, zodat iedereen zich prettig voelt. Humanitas Midden-Holland heeft daarvoor een goed bereikbare ruimte gevonden aan de Harderwijkweg in Gouda. Naast de praktische indelingen van deze ruimte is er ook een gezellige zit- en speelhoek.”

Het is tegenwoordig verplicht voor ouders om een goede omgangsregeling af te spreken bij scheiding. Ongeveer een derde van de kinderen groeit op in een gebroken gezin. In de praktijk blijkt het opstellen van een omgangsregeling een moeilijk proces voor ouders. Het is voor ouders en kinderen prettig als daar vrijwillige begeleiding bij is. Ouders die hierbij begeleiding nodig hebben kunnen zich wenden tot Grethe Fioole, e-mail bor.midden-holland@humanitas.nl, 06-51 40 82 69 of kijken op de website, https://www.humanitas.nl/afdeling/midden-holland/.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR).