1/8-finale turnen in Waddinxveen…

by redactie on 4 maart 2020

in Sport,Waddinxveen

“zeer goede turners van Nederland naar Waddinxveen”

Zaterdag 7 en zondag 8 maart worden in sporthal De Dreef in Waddinxveen de 1/8-finale wedstrijden turnen voor jongens en heren gehouden. Uit alle windstreken van Nederland komen de beste turners naar Waddinxveen om door te stromen naar de ¼-finale. Aan deze wedstrijd, georganiseerd door de KNGU en de gastvereniging Dans- en Turnvereniging TOOS, doen bijna 500 turners mee. Zij moeten in hun wedstrijd het beste in zichzelf naar boven zien te halen en een optimale prestatie neerzetten om zo doende door te stromen naar de volgende ronde. Per nivo gaan er slechts een aantal turners door naar de volgende ronde.

Tijdens de wedstrijd moeten de jongens en heren turnen op de vloer, voltige, ringen, sprong,brug en rekstok. De jongens en heren komen uit in de niveaus van de 1e, 2e en 3e divisie. De meeste turners trainen zo’n 8 tot 12 uur per week maar sommige wel veel meer.

De wedstrijd op zaterdag is verdeeld in 4 wedstrijden. De 1e wedstrijd begint om 8.40 uur, de 2e wedstrijd begint om 11.30 uur, de 3e wedstrijd om 13.20 uur en de 4e wedstrijd om 17.15 uur.
Op zondag zijn er ook 4 wedstrijden, deze hebben ongeveer dezelfde begintijden als op zaterdag.

Toeschouwers gezocht!
Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de deelnemers als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen. Heb je zaterdag of zondag middag niets te doen en je bent nieuwsgierig kom dan een uurtje genieten in Sporthal De Dreef. Toegangskaarten zijn bij de ingang te koop. (volw. € 5,00 / kinderen € 3,00).