Goede resultaten bij clubkampioenschappen Toos…

by redactie on 18 februari 2020

in Sport,Waddinxveen

In het weekeinde van 14 en 15 februari zijn de clubkampioenschappen gehouden bij de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. Bijna 125 turners en turnsters van het recreatieve turnen en het wedstrijd turnen van TOOS met in totaal bijna 500 oefeningen heb­ben in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Natuurlijk werden de wedstrijden gehouden in TOOS Plaza aan de Staringlaan.

Nieuw dit jaar was dat een deel van het turnteam van TOOS, de selectiegroep turnen, ook aan de wedstrijden van de recreanten hebben meegedaan. Dit om aan elkaar te laten zien, en aan het publiek, wat er allemaal met turnen mogelijk is.

Vrijdagmiddag was het eerste deel van deze kampioenschappen de beurt voor alle jongens van TOOS. In een redelijk bezochte Sportzaal van TOOS Plaza, streden de turners in de zaal in een vlotte en gezellige wedstrijd voor de eerste prijzen. Verdeeld over diverse groepen lieten zij zien dat gymen en turnen vooral leuk is om te doen. De jongens moesten hun wedstrijd turnen op de toestellen; rekstok, lange mat, ringen en sprong.

Bij de jongens vielen de 1e plaatsen als volgt;
jongens 5–7 jaar Noud Lekkerkerker 33,50 p.
jongens 8-11 jaar Jesse Poot 33,70 p.
jongens extra turnen Joris Mooijman 35,26 p.
jongens turnteam Jorn Brouwer 34,90 p.
meisjes extra turnen Jasmijn van Rooijen 35,70 p.
Zij mogen zich allemaal clubkampioen noemen.

Zaterdag begonnen we met de kleuters van TOOS. Zij lieten in een soort open les aan hun ouders zien dat gymmen en turnen spelenderwijs geleerd wordt. Ze deden een dansje, een spelletje, konden lekker springen op de tumblingbaan en klimmen en klauteren op de diverse toestellen. Na afloop kregen zij allemaal hun Gymdiploma.

In de eerste wedstrijd op zaterdag begonnen de meisjes van groep 3-4 en een deel van het turnteam. Zij turnden op de toestellen mini trampoline, balk, vloer en brug-rekstok. In een goed bezochte wedstrijd met veel ouders en bekenden lieten de meisjes zien dat ze in het afgelopen jaar veel geleerd hebben. Voor veel van deze meisjes was het ook de eerste wedstrijd bij de Gymnastiek, dus best wel een beetje spannend. Maar met de steun van papa of mama en de leiding kwamen ze er wel doorheen.

Bij deze meisjes vielen de 1e plaatsen als volgt;
meisjes nivo R3 Lin van Dorp 33,10 p.
meisjes nivo R2 Annelie Vermeij 32,50 p.
meisjes nivo R1 Myrthe den Hoed 34,60 p.
meisjes voor selectie Lotte Vermeulen 35,60 p.
turnteam Lotus van Herpen 36,30 p.

De tweede wedstrijd van die dag was voor de meisjes van de groepen 5-6 van de basisschool. Zij turnde ook op dezelfde toestellen. De meeste meisjes hadden al eerder aan de clubkampioenschappen meegedaan en daarom was het voor hen iets minder spannend. Aan deze wedstrijd deden ruim 30 meiden mee, samen met het vele publiek was het een drukke boel. In een snelle wedstrijd werden de eerste prijzen door de volgende meisjes gewonnen:
meisjes nivo R2 Anna vd Spek 33,30 p.
meisjes nivo R1 Jayda vd Plaat 35,80 p.
meisjes nivo D4 Senna van den Heuvel 33,80 p.

Als laatste wedstrijd waren de clubkampioenschappen van TOOS 2020 voor de meisjes van groep 7/8 en middelbaar onderwijs.

De uitslag was hierbij als volgt:
meisjes nivo R2-R1 Marjolijn Buuts 32,50 p.
meisjes nivo D4 Fenne van Leeuwen 33,40 p.
meisjes nivo TF5-TF6 Maaike de Mos 33,90 p.
meisjes extra turnen Liz de Wit 35,90 p.
meisjes extra turnen Nikita de Heer 36,50 p.

Behalve de prijzen die er per categorie te verdienen waren, was er ook nog een wisselbeker te verdienen, namelijk de Jeugdbe­ker voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste pun­tentotaal.
Deze beker werd dit jaar gewonnen door Jayda vd Plaat met 35,8 p.
De Jeugdbeker voor turners tot 13 jaar werd dit jaar gewonnen door Jesse Poot met 33,70 p.
De Ja-Co-Do beker voor tunrsters vanaf 13 jaar werd gewonnen door Maaike de Mos met 33,90 p.
En de laatste beker voor de beste recreatieve turnster extra werd gewonnen door Nikita de Heer met 36,50 p.

Alle turners en turnsters die een podiumplaats hadden gehaald kregen een medaille en alle andere turners en turnsters kregen een mooi diploma met hun puntentotaal. In totaal zijn er dit weekend 61 medailles en vier bekers bij Toos uitgereikt. Toos kan terug kijken op een druk maar zeer geslaagd weekend.