Schooldammen blijkt toch ook een kijksport…

by redactie on 11 februari 2020

in Sport,Waddinxveen

Het Comité Schooldammen Waddinxveen organiseerde haar 48e regionaal schooldamtoernooi. Liefst 134 scholieren namen daaraan deel. Veel gezinsleden zorgden voor een bomvolle grote zaal van het AF-Centrum in Waddinxveen. Onder die grote belangstelling wisselden spanning, teleurstelling en opluchting elkaar af tijdens de strijd van de jonge deelnemers. De scholieren beleefden het spel en voor de aanwezigen was het aangenaam om hun verrichtingen te volgen.

In de diverse poules, ingedeeld naar leeftijd, werd individueel gestreden. Maar de dammers speelden ook voor hun school. De beste 4 scores van een school bepaalden de eindstand.
Bij de groepen 3 en 4 hielden de Eben Haezerschool Boskoop en de Dick Brunaschool Waddinxveen elkaar bijna in evenwicht. Uiteindelijk wisten de Boskoopse dammers de 1e plaats te bemachtigen met 40 punten. De Dick Brunaschool Waddinxveen scoorde 38 punten. Daarvoor zorgden Valerie Hau, Yannick van Schoneveld, Hugo Verkaik en Dio Bloem. De Rehobothschool Moerkapelle werd hier fraai 3e.

Nog spannender was het bij de groepen 5 en 6, waar de Rehobothschool Moerkapelle de 1e plaats haalde met 45 punten, 1 meer dan de Even Haezerschool Boskoop. In dit geweld haalde de Dick Brunaschool Waddinxveen de 3e plaats. De Waddinxveense spelers waren hier Jasper de Keer, Valentijn Hau, Tijn en Sep van den Bosch. Spanning kenmerkte ook de strijd tussen de Eben Haezerschool Boskoop en de Rehobothschool Moerkapelle bij de groepen 7 en 8. De Boskoopse dammers, van welke school 3 meisjes al 2 keer in de NK-finale hebben gespeeld, scoorden 50 punten en bleven 1 punt voor op de Moerkapelse school. De dammers van de Boskoopse school, die sterk voor de dag kwamen, waren Susanne Harskamp, Noa Littel, Hanneke Rademaker en Emily Berghout.

De KWA-school Waddinxveen behaalde de bronzen beker. Waddinxveense spelers waren Kay van Luxemburg, Rory Blaaser, Aiden Blok en Bas Smith scoorden de punten.
De 2 beste scholen uit de oudste leeftijdsgroepen nemen deel aan het provinciaal kampioenschap op 14 maart as in Gouda.

Groepen 3-4:
Eben Haezerschool Boskoop 40
Dick Brunaschool Waddinxveen 38
Rehobothschool Moerkapelle 30

Groepen 5-6:
Rehobothschool Moerkapelle 45
Eben Haezerschool Boskoop 44
Dick Brunaschool Waddinxveen 41

Groepen 7-8:
Eben Haezerschool Boskoop 50
Rehobothschool Moerkapelle 49
KWA-school Waddinxveen 21