Clubkampioenschappen bij Toos…

by redactie on 8 februari 2020

in Ingezonden berichten,Sport,Waddinxveen

Aanstaande vrijdag 14 en zaterdag 15 februari worden de clubkampioenschappen gehouden van de Waddinxveense Dans- en Turnvereniging TOOS. De wedstrijden op vrijdag en zaterdag zijn in de Sportzaal en Turnzaal van TOOS Plaza aan de Staringlaan 18.

De ongeveer 175 recreatiegymnastiek meisjes, dames, jongens en heren kunnen dan in hun wedstrijden laten zien wat ze het afgelopen jaar hebben geleerd. Alles wordt natuurlijk nauwkeurig bekeken door de deskundige juryleden.

Nieuw dit jaar is dat tijdens de clubkampioenschappen van de recreanten ook een deel van de selectieleden van het Turnteam van TOOS hun clubkampioenschappen houden.

Behalve de prijzen die er per categorie zijn te verdienen, zijn er ook nog vier bekers te verdienen, namelijk de Jeugdbeker Meisjes voor de turnster tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal en de Jeugdbeker Jongens voor de turner tot 13 jaar met het hoogste puntentotaal. Voor de turnsters vanaf 13 jaar is er ook een beker te winnen. De laatste beker is voor de recreanten extra (die net iets meer turnen). Deze prijzen zullen na de laatste wedstrijd worden uitgereikt.

Bij deze wedstrijden is het natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen als er veel toeschouwers komen om ze aan te moedigen, dus komt allen de toegang is vrij.

De wedstrijden worden volgens onderstaand schema gehouden:

Jongens groep 3 t/m 8 op vrijdag 14 februari van 16.00 – 18.00 uur.
Meisjes groep 3/4 op zaterdag 15 februari van 10.00 – 12.30 uur.
Meisjes groep 5/6 op zaterdag 15 februari van 12.30 – 15.00 uur.
Meisjes groep 7/8 en middelbaar onderwijs op zaterdag 15 februari 15.00 – 17.30 uur.

De recreanten meisjes turnen op de traditionele 4 toestellen; balk, brug ongelijk, sprong en vloer. De recreanten jongens turnen op de toestellen; rek, vloer, ringen, sprong, brug of dubbele trampoline.

De toegang tot de wedstrijd is vrij.