Schooldamtoernooi Waddinxveen…

by redactie on 4 februari 2020

in Sport,Waddinxveen

Liefst 141 scholieren van 10 scholen nemen deel aan het 48e damtoernooi Waddinxveen, dat op zaterdag, 9 februari 2019 wordt gespeeld in het Anne Frank Centrum. De eerste zetten worden om 09.30 uur gedaan en het toernooi is omstreeks 12.30 uur afgelopen. Dammen is een spel met grote diepgang, maar met eenvoudige spelregels. De meeste dammers komen uit Waddinxveen, maar er is ook deelname van scholen uit Boskoop, Moerkapelle (34 deelnemers) en Berkenwoude aangemeld.

Deelnemers worden ingedeeld in poules, die gevormd worden door kinderen van diverse scholen, naar leeftijdsgroep. De poules bestaan meestal uit 7 of 8 spelers. De beste 2 spelers per poule ontvangen een vaantje. De dammers spelen ook voor hun schoolteam. De behaalde scores van de 4 beste kinderen per school en per leeftijdsgroep (3+4, 5+6 en 7+8) bepalen het schoolresultaat.
Voor elk van de 3 leeftijdsgroepen staan 3 bekers klaar.

Selectie provinciaal kampioenschap schooldammen.
De beste 2 teams van de groepen 5/6 en de groepen 7/8 zijn direct geplaatst voor deelname aan het toernooi om het provinciaal schooldamkampioenschap, dat wordt gehouden op zaterdag 14 maart 2020 in Gouda, locatie scholengemeenschap De Goudse Waarden.