Sportieve start Toos…

by redactie on 9 januari 2020

in Sport,Waddinxveen

De kruitdampen van Oud & Nieuw zijn nog maar nauwelijks weggewaaid als de dames van Turnvereniging TOOS Waddinxveen hun kunsten alweer laten zien tijdens het Keistad Turntoernooi in Amersfoort op zaterdag 4 en zondag 5 januari 2020. TOOS werd vertegenwoordigd door 21 dames in diverse leeftijden en niveaus.De dames turnen op de onderdelen balk, vloer, sprong en brug.

Racella Schoonderwoerd mocht het spits afbijten in de eerste wedstrijd. Zij eindigde op een mooie 8ste plaats in de categorie Junior G. Daarna kwam de categorie Jeugd 2 met 5 meiden van TOOS in actie, waarbij Rosalie Smit op de brug een goede 5e plek behaalde. Iedereen turnde een mooie keuze-oefening. Voor Britt, Rosalie, Indy, Fleur en Thirza was het voor het eerst dat zij een zelf verzonnen oefening turnden op de vloer op zelfgekozen muziek.

In wedstrijd 4 was het de beurt aan Nikita de Heer, Leanne Vonkeman, Britt de Vreede en Evy Goedendorp. Zij turnden allemaal een nette wedstrijd en dat leverde voor Nikita een podiumplek (4e) en een medaille op. De andere meiden werden respectievelijk 15e, 12e en 6e.

In de vijfde wedstrijd van zaterdag won Jasmijn van Rooijen, nadat zij tijdens de derde wedstrijd haar zusje Kirsten (Pupil 1) assisteerde, in de categorie Junior F een mooie medaille en 4e podiumplek!  Kirsten turnde een nette wedstrijd en haalde een mooie 4e plek op brug.

Op zondag was het de beurt aan Sienna Kleiweg, Jet Straver, Liz de Wit en Danitia van der Meer. Sienna mocht in de eerste wedstrijd haar kunsten vertonen. Jet, Liz en Danitia waren in de tweede wedstrijd aan de beurt.

Sienna eindigde op een 8ste plaats in de categorie Pupil 1 D3, Jet werd 7e, Danitia 9e en Liz 10e. Alledrie in de categorie Pupil D2.
Het was voor deze meiden de eerste keer dat ze in een echte turnhal een wedstrijd turnden.

Ondanks de sterke tegenstanders hebben de meiden mooie oefeningen laten zien. Het waren leuke en leerzame dagen.