Emily Berghout en Willem Slappendel damkampioenen Waddinxveen…

by redactie on 17 september 2019

in Sport,Waddinxveen

Tijdens WadCultureel organiseerde het comité schooldammen het officieus kampioenschap voor Waddinxveense scholieren. Het tekenlokaal van het Cultuurhuys was het decor van de competities voor jongens en meisjes.

Zij waren geselecteerd na het recente schooldamtoernooi Waddinxveen. Op de DamZ! Damset, het nieuwste kleurrijk magnetisch dambord, werd gestreden. Alle deelnemers mochten een dambord mee naar huis nemen. Voor de beste spelers gouden, zilveren en bronzen medailles.

“Scholieren beleven het damspel”

Dammen, geen echte kijksport en flitsend imago, werd wel intens beleefd door de deelnemers. Doorgrond je het spel enigszins, dan ontwikkel je meer de kunst om schijven in diverse varianten en systemen te laten samenwerken.

Bij de meisjes spitste de strijd om het kampioenschap zich toe tussen Hanneke Rademaker en Emily Berghout. Tot de laatste zet bleef de spanning voelbaar. Emily – jeugdspeler Samen Sterk Hazerswoude – wist het hoofd koel te houden. Twee gelijke spelen moest zij toestaan en daarmee hield zij Hanneke achter zich. Een verrassende bronzen medaille voor Rory Blaazer. Rory wist Suzanne Harskamp, die evenals Emily en Hanneke deel uitmaakt van het succesvol en sterk schoolteam Even Haezerschool, achter zich te laten.

De jongens speelden een vol rondspel. Willem Slappendel, lid van DEZ Reeuwijk en die met zijn schoolteam al 2 keer in de NK-finale speelde, haalde een 100 % score. De strijd om de 2e en 3e plaats ging tussen Nathan van Strien en Kay van Luxemburg. Beide spelers leden 2 keer verlies. De onderlinge strijd was in het voordeel van Kay, die daarmee de zilveren medaille veiligstelde. Bas Smith liet zien, dat hij vaker had gedamd en dat bracht hem op een fraaie 4e plaats.

De uitslagen:

Meisjes, Jongens,
Kampioen Emily Berghout Kampioen Willem Slappendel
2e pl. Hanneke Rademaker 2e pl. Kay van Luxemburg
3e pl. Rory Blaazer 3e pl. Nathan van Strien
4e pl. Suzanne Harskamp 4e pl. Bas Smith