Oud Voetballer Remco Boere en Marcel Wagenhuiis starten ín oktober de VT Meiden Voetbal Academie bij BeFair en bij Voorschoten 97…

by redactie on 26 augustus 2019

in Sport

Samen met oud-voetballer Remco Boere gaat Wagenhuis groepstrainingen geven aan meiden vanaf 8 t/m 18 jaar op 2 locaties. De Academie start 1e week oktober op vrijdagavond en dat 20 weken lang.

Het plan voor de voetbalschool in Waddinxveen en Voorschoten is ontstaan tijdens een gesprek via skype aangezien Remco in Zweden woont en elke vrijdag op en zou willen gaan vanuit Stockholm naar beide locaties. Het eerste kontakt ontstond in de periode dat beide trainers samen met oud prof Hans Loen een weekclinic gaven in Thessaloniki Griekenland. Toen zagen we dat we op dezelfde manier denken over voetbal en ook dat de spelers beter werden en dat in een week tijd.

De Training: in het kader van het jeugdvoetballeerproces en de ontwikkeling van de speelwijze Waar kijken we naar tijdens de trainingsactiviteit (6 belangrijke punten)?:

Het verbeteren en beter maken van jou als speler:

1. Training vanuit een doelstelling
2. Binnen een goede organisatie en structuur van trainen
3. Trainen van het individu en in teamverband
4. Fases in de training
5. Uitdagende training
6. Het op de juiste manier beïnvloeden van speelsters

Het contact tussen de drie is altijd gebleven en we hebben ook Hans gevraagd mee te doen maar die heeft zijn zoon op de vrijdagavond voetballen bij FC Almere City en af en toe komt hij bijspringen.zegt Marcel enthouisiast . Door het skypen kwam de vraag joh, kunnen we niet samen de Meiden academie oprichten en meiden de positie geven die ze verdienen. Zo is het allemaal gekomen en naast de diploma’s die we hebben vergaard kunnen we natuurlijk wel zeggen dat Remco als oud prof en trainer een schat aan ervaring heeft.

Remco woont in Zweden en komt vanuit Stockholm iedere vrijdagavond training geven en vliegt zaterdag weer terug naar zijn woonplaats in Zweden

Gespeeld:
Excelsior, Roda JC, Vitesse, SC Cambuur, FC Den Haag, KAA Gent, Iraklis Saloniki, Gil Vicente, PEC Zwolle

Getrainde clubs:
Al-Gharafa, Qatar U-20, Al-Arabi (techn dir), Västerås, Köping FF, Al-Ahli (techn dir), Hammerfest, Pathachakra

Marcel Wagenhuis is al jaren Jeugdtrainer, hoofdtrainer geweest bij diverse clubs in West 1 en West 2. Was HJO bij Sportlust 46 en geeft cursussen Pupilentrainer in Nederland. Op dit moment is Marcel TC en TJC JO14/15 bij sv Ouderkerk, de club die 8 jaar geleden de Michels Award ontving voor beste Jeugdopleiding.

Om alles goed te trainen hebben we gewoon 20 avonden nodig en spelen we tussendoor nog wedstrijden tegen andere clubs.Ook ligt ADO Den Haag niet ver onze locaties en zijn door het verleden van Remco willen we de banden aanhalen met ADO. Daarnaast is een goede kennis van mij hoofdtrainer bij Excelsior/Barendrecht en ook daar gaan we kontakten leggen om talenten een kans te geven een stageplek te verwerven..