Bouncers Jongens 14 1 kampioen…

by redactie on 14 april 2019

in Sport

Voor de meeste teams van Bouncers Basketball gold het afgelopen weekend: de afsluiting van het seizoen 2018-2019. Een beperkt aantal teams speelt de komende weken nog een of twee (uit) wedstrijden. Hoogtepunt was afgelopen zaterdag het kampioenschap van Bouncers Jongens 14 1.

Dat ze kampioen zouden worden, stond al een tijdje vast, maar omdat concurrent CobraNova ook bleef winnen, viel de beslissing pas in de voorlaatste wedstrijd. En opnieuw was er voor dit team een overwinning van meer dan 100 punten. Het bezoekende BV Amsterdam 1 kwam er met 29-5 na het eerste kwart niet meer aan te pas en via een 49-16 ruststand pakte Bouncers een 103-55 overwinning. Topscoorder was Maurits de Jong met 25 punten. Verder waren er nog drie spelers die 20 of meer punten scoorden. Door deze winst blijft Jongens 14 1 ongeslagen met een doelsaldo van 1913 voor en slechts 847 tegen. Wanneer de uitgestelde wedstrijd tegen nummer laatst Marathon nog wordt gespeeld kan de competitie worden afgesloten met meer dan 2000 treffers.

Bouncers Jongens 18 1 was al kampioen, maar moest tegen het bezoekende Zoebas 1 nog vol aan de bak om ongeslagen te blijven, 64-60. Bij rust keek de ploeg nog tegen een achterstand van 10 punten aan, 30-40. En ook het derde kwart werd met een achterstand afgesloten, 52-53. In het vierde kwart kwam het alsnog goed, al hadden beide teams bij een stand van 63-60 en nog ruim drie minuten op de klok hun kruit verschoten. Massal Diouf was topscoorder met 28 punten.

Opvallend waren de overwinningen van Bouncers Jongens 16 3 op Grasshoppers 3 met 117-17 en Bouncers Gemixt Onder 12 2 op HBV The Jumpers 1 met 104-57. Bouncers Jongens 16 3 zette met 33-9 na het eerste kwart direct de toon en gaf vervolgens niets meer weg. Pepijn Hitzert was topscoorder met 40 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 vielen de treffers vooral in de tweede helft na een ruststand van 34-34. Boas Hogebrug scoorde 26 punten.

Bouncers Heren 1 kon het niet bolwerken tegen de nummer twee, het Rijswijkse Lokomotief 2, 51-69. Het eerste kwart was met 18-13 nog wel voor de thuisploeg, maar in het tweede kwart kwamen de bezoekers op voorsprong, 30-34, om die niet meer uit handen te geven. Topscoorder was Boudewijn Koppen met 12 punten. Daarmee eindigt Bouncers Heren 1 op een ietwat teleurstellende derde plaats van onderen.

Bouncers Meisjes 18 1 kon het vrijdagavond in De Duikelaar niet bolwerken tegen The Jumpers 1 uit Den Haag en verloor met 34-66. Verlies was er ook voor Bouncers Heren 3 tegen SVO basketbal. De ploeg had vooral in de eerste helft moeite met scoren en verloor met 45-53. Bij Bouncers Jongens 14 2 tegen het bezoekende BV Oegstgeest 3 volop spanning en moest een verlening, na 49-49 na het vierde kwart, de beslissing brengen. En die viel uit in het voordeel van de bezoekers, 54-55. Guus Hulst scoorde 32 punten. Bouncers Jongens 12 1 sloot een goed seizoen af, na een 39-28 ruststand, met een mooie 75-49 overwinning op het bezoekende MBCA Amstelveen 1. Jordan de Miranda was topscoorder met 35 punten. Het al kampioen zijnde Bouncers Jongens 16 1 sloot het seizoen op waardige wijze af, door ook de laatste wedstrijd te winnen met 74-55 van BC Apollo 2 uit Amsterdam. Een overwinning die vooral in het derde kwart tot stand kwam. Massal Diouf scoorde 25 punten.

In sporthal de Mammoet in Gouda was de stand bij Bouncers Gemixt Onder 14 3 tegen BV Leiderdorp na het derde kwart nog gelijk, 25-25. In het laatste kwart schakelde Bouncers een tandje bij en won uiteindelijk met 43-34. Aslan Salih scoorde 14 punten. Bouncers Gemixt Onder 12 3 pakte een mooie overwinning door het bezoekende BV Oegstgeest 1 te verslaan met 78-51.

Uit: In ’s Gravendeel pakte Bouncers Meisjes 12 1 een mooie 45-56 overwinning op het hoger geklasseerde Rebound 1. Met nog drie wedstrijden voor de boeg kan Bouncers Heren 3 na de winst in Leiden op LUSV 2, 45-56, nog een aantal plaatsen stijgen in de rangschikking. In Rijswijk kon Bouncers Heren 16 2 het niet bolwerken tegen Lokomotief 2 en verloor met 61-39. Na de ruime 20-62 winst in Voorburg op CobraNova 2 eindigde de jongste Bouncersjeugd op een keurige tweede plaats met slechts twee punten achterstand op de nummer 1,Cady ’73. Jelle van Mourik was met 22 punten goed op dreef. In Mijdrecht verloor Bouncers Jongens 18 2 de wedstrijd tegen Argon 1 vooral in de tweede helft. Bij rust was de stand nog bijna gelijk, 32-31. Daarna kwam Bouncers er niet meer aan te pas en verloor met 80-57.