Timios meisjes B1 wint belangrijke wedstrijd…

by redactie on 4 maart 2019

in Ingezonden berichten,Sport

In een wedstrijd die eigenlijk alleen in de 2e en 5e set met vlagen spannend was, wist Timios MB1 afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning te behalen op mede-titelkandidaat Zaanstad MB1.

Het team uit Waddinxveen begon de 1e set in Zaandam in een verrassende opstelling, maar dit zorgde niet voor het beoogde resultaat. Het meegekomen publiek zag aan beide kanten van het net twee teams staan die vooral tegen zichzelf speelden en veel persoonlijke fouten maakten. Service-series werden afgewisseld met service-fouten en vooral aan de zijde van Timios werd niet vrijuit gespeeld. De meisjes van Zaanstad kwamen meer en meer in hun spel en wisten met hardere aanvallen en een betere service Timios MB1 onder druk te zetten (25-17).

Ook de 2e set begon voor Timios niet voortvarend, maar gelukkig wist ook Zaanstad niet altijd de juiste oplossing te vinden en kon Timios bij vlagen laten zien dat zij met recht bovenaan in de Topklasse staan. Leuke rally’s werden afgewisseld met tactische punten en ondanks dat de speelsters van Timios de service-pass beter onder controle wisten te krijgen, ging de winst nipt naar Zaanstad (25-23).

De 3e en 4e set lieten een heel ander beeld zien. Met spelverdeelster Zoë de Wit binnen de lijnen en Evi de Heer op de middenpositie, liet Timios duidelijk een veel beter spel zien. De Wit bracht de rust terug in het veld, waardoor het leek alsof de andere speelsters weer wisten wat hun taak was in het team. Met name Caitlin de Rooij haalde in het achterveld menig bal van de grond en blokte een aantal keer de belangrijkste aanvalster van Zaanstad af. Ook Dionne Droog kwam blokkerend en serverend meer en meer in haar spel, net als de zeer goed serverende Caressa van Hoven (13-25 en 15-25).

De vijfde en beslissende set moest uitkomst bieden. Zoals zij al de hele wedstrijd liet zien, waren de sprongservices van de overall prima spelende Meike van Tol een belangrijk wapen. Toch liet Timios de concentratie even iets varen, waardoor een 2-8 voorsprong door Zaanstad werd ingehaald tot 7-8. Timios zette vervolgens de eindspurt in, waarbij Evi de Heer zowel blokkerend als aanvallend een belangrijke speelster bleek te zijn. Met goed teamspel en een aantal reddingen vanuit het achterveld door wederom Caitlin de Rooij en libero Fenne van Tol, liet Timios zien terecht de winnaar te zijn van deze wedstrijd (8-15).

Timios MB1 staat door deze overwinning nog steeds op de 1e plek in de Topklasse, met 31 punten uit 7 wedstrijden. Zaanstad MB1 staat 2e met 17 punten uit slechts 4 gespeelde wedstrijden.Zaterdag 9 maart wordt er in Oostzaan gespeeld tegen Compaen MB1. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 16 maart om 14.30 uur in sportzaal De Groenswaard in Waddinxveen tegen de nummer 3, Zovoc MB1 uit Zoetermeer.